jadzik18 04.07.07, 18:04 Mam pytanie, dopiero teraz dowiedziałam się że moje schorowane 1,5 roczne dziecko jest głuche...mam pytanie, czy dzieci głuche mogą nauczyć się mówić...jak trzeba z nimi pracować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beciakoz Re: Dziecko głuche 04.07.07, 19:53 jest tu forum dziecko niesłyszące pytaj tam i jeszcze jedno forum opóźnienie mowy oże tam się dowiesz Odpowiedz Link
tubisa Re: Dziecko głuche 29.07.07, 16:51 Ja powzwolę sobie odpowiedzie4ć. Oczywiście że dzieci głuche mogą mówić. Moje dziecko jest tego najlepszym przykładem. Ma 2,5 roczku mówi bardzo dużo, bardzo dużo rozumie. Słuch straciło jak miało roczek a jak miało póltora roczku zostało poddane operacji wszczepienia implantu slimakowego. Teraz słyszy dośc dobrze, mówi coraz lepiej. Przy możliwościach jakie daje współczesna medycyna głuchota nie jest nie do pokonania. Odpowiedz Link
nowiniak Re: Dziecko głuche 16.01.16, 22:51 ja jestem prawie głuchy i mówie ale kiepsko,nie wyrażniemseplenię.Podobnie może być z twoim dzieckiem. Odpowiedz Link