aanneett 01.04.04, 22:45 ...są strasznie rozwiązłe te moje sznurówki... nie znoszą ucisku, dziś postanowiłam dać im trochę swobody.... czy to dobry pomysł? pewnie się na nim wyłożę... :) _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: *rozwiązłości* 01.04.04, 23:17 aanneett napisała: > ...są strasznie rozwiązłe te moje sznurówki... nie znoszą ucisku, dziś > postanowiłam dać im trochę swobody.... > czy to dobry pomysł? pewnie się na nim wyłożę... :) Moj kotek zajalby sie Twoimi sznurowkami szybciutko. Moge Ci go pozyczyc na jedno popoludnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: *rozwiązłości* 01.04.04, 23:19 I z rozwiązłych stałyby się pokrętne? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: *rozwiązłości* 01.04.04, 23:21 ralston napisał: > I z rozwiązłych stałyby się pokrętne? a nawet ciezko strawne:( Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: *rozwiązłości* 02.04.04, 07:04 aanneett napisała: > ...są strasznie rozwiązłe te moje sznurówki... nie znoszą ucisku, dziś > postanowiłam dać im trochę swobody.... > czy to dobry pomysł? pewnie się na nim wyłożę... :) > _______________________________ > *Front Wyzwolenia Sznurówek* Wiosna przyszła. Może by tak na bosaka? Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 02.04.04, 08:21 freewolf napisał > > Wiosna przyszła. Może by tak na bosaka? ...chyba się komuś wiosna z latem pomieszała, a białystok z wsią... to ostatnie jestem w stanie zrozumieć... ;) _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: *rozwiązłości* 02.04.04, 15:36 aanneett napisała: > ...chyba się komuś wiosna z latem pomieszała, a białystok z wsią... to > ostatnie jestem w stanie zrozumieć... ;) Do odważnych świt należy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: *rozwiązłości* 02.04.04, 23:01 Rozwiezle sznurowki to moja fobia, mam zaledwie pare butow sznurowanych, za to sznurowki w nich wielkosci tasiemek sa. Wiec sie jak sie taka sznurowe przydepnie, a wczesniej w jakas kaluze, albo inne cos mokre wdepnie to mi sie robi okrutnie przepraszam hatko hi hi hi :) Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 03.04.04, 23:15 freewolf napisał: > Wiosna przyszła. Może by tak na bosaka? ... a zdarzyło mi się kiedyś... na bosaka...z centrum na dziesięciny...młoda i głupia byłam, noc gorąca i chodnik ciepły.... :) _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: *rozwiązłości* 03.04.04, 14:21 Prosty sposób na rozwiązłość: Kupić sznurówki 2 razy dłuższe. Po owiązaniu parę razy dookoła kostki już nie będą się rozwiązłować. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: *rozwiązłości* 03.04.04, 22:58 freewolf napisał: > Prosty sposób na rozwiązłość: > Kupić sznurówki 2 razy dłuższe. Po owiązaniu parę razy dookoła kostki już nie > będą się rozwiązłować. :) Przestają być rozwiązłe kiedy się do ciebie przywiązują. :) Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 03.04.04, 23:11 ... chyba spotkałam się z niezrozumieniem /znów...!/ chodzi o to, aby one rozwiązłe były... /free/wolne/czyt. friwolne/ i nie uciśnione ... wokół kostki mam je wiązać? litości... _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: *rozwiązłości* 03.04.04, 23:19 No to tak wiązać trzeba, żeby kostki uciśnione nie były. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: *rozwiązłości* 03.04.04, 23:26 W ramach protestu przeciwko uciskowi sznurowek, proponuje kupywac buty wsuwane :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: *rozwiązłości* 03.04.04, 23:30 chatka_ napisała: > W ramach protestu przeciwko uciskowi sznurowek, proponuje kupywac buty > wsuwane :) Albo na rzepy! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: *rozwiązłości* 03.04.04, 23:34 chatka_ napisała: > W ramach protestu przeciwko uciskowi sznurowek, proponuje kupywac buty > wsuwane :) Buty się wzuwa a nie wsuwa. Wsuwać można makaron ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 00:07 ralston napisał: > Buty się wzuwa a nie wsuwa. Wsuwać można makaron ;) W radio ubieglego lata mowili, ze sie wsuwa, pan redaktor poranny nie sznurowal butow bo mial takie wsuwane, a zajawke te grali do wczesnej zimy :))) A moze to chodzilo o zeby, ze nie myje, bo ma takie wsuwane :) Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 08:05 ... dyskusja przypomina mi trochę debaty sejmowe... nie urażając nikogo :) _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 08:13 aanneett napisała: > ... dyskusja przypomina mi trochę debaty sejmowe... nie urażając nikogo :) No nie! Tu nie ma tego dramatyzmu co w sejmie;) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 11:59 anahella napisała: > No nie! Tu nie ma tego dramatyzmu co w sejmie;) No to w takim razie: Precz ze sznurówkami! Precz z wsuwkami! Precz z rzepami! Precz z bosakami! Precz z bosmanem! Precz z XVII-wieczną literaturą mongolską! Precz z preczem! Lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 17:19 freewolf napisał: > Lepiej? ... lepper... :) _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 12:57 aanneett napisała: > ... dyskusja przypomina mi trochę debaty sejmowe... nie urażając nikogo :) O! Posłowie z pewnością nie poczują się urażeni. A może tak, kto to wie.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 18:24 aanneett napisała: > ... dyskusja przypomina mi trochę debaty sejmowe... nie urażając nikogo :) > _______________________________ > *Front Wyzwolenia Sznurówek* Chyba nawet bardziej prace Spec-Komisji d/s tego kto do kogo i w jakim celu przyszedł. Ale ciągle nam daleko do pionowych korytarzy, dodatnich plusów, owsa i czerwonych skarpetek... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 20:49 ... a może ze sznurówkami jak z kobietami ... _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 21:06 aanneett napisała: > ... a może ze sznurówkami jak z kobietami ... > _______________________________ > *Front Wyzwolenia Sznurówek* Znaczy jak? Że się plączą? Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 21:24 ralston napisał: > Znaczy jak? Że się plączą? ... plącze się taka pod nogami, ni kopnąć ni przydeptać... _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 21:25 A nie mówiłem, że najlepiej wychodzi przywiązanie? Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 22:06 ralston napisał: > A nie mówiłem, że najlepiej wychodzi przywiązanie? ...przywiązać do kostki czy kaloryfera? _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 22:10 Przywiązywanie do kaloryfera nic nie daje. Przywiązać do kostki - ale solidnie. Wiązanie poprawiać regularnie. I nie powinno być problemów z rozwiązłością. Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 22:13 ... zwolennik niewolnictwa? a może tak nogi wyżej podnosić? i zacząć dbać o sznurówki? _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 22:48 Proponuję stosować węzeł żeglarski (jeden z wielu). Są też inne więzy, równie skuteczne - i nie piszę tutaj o żadnym niewolnictwie. Raczej o wspólnej wędrówce i szanowaniu różnic. Sznurówkami można się wymieniać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 23:04 .... tylko z tymi sznurówkami już tak jest, że bez butów tracą racje bytu... _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: *rozwiązłości* 05.04.04, 00:12 aanneett napisała: > .... tylko z tymi sznurówkami już tak jest, że bez butów tracą racje bytu... ....bez butów mogą służyć za makaron.... Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 23:04 Rozwiązane można zawiązać. Zawiązane można rozwiązać. Można uciąć końce, zawiązać na pętelki, spleść w warkoczyki, przyczepić pomponiki, pomalować w kolorowe paski. Możliwości jest wiele. Można też wywalić sznurówki i w razie konieczności wiązać buta glizdą. Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 23:45 ... można, tylko po co? _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 23:56 Po to, żeby zmienić punkt widzenia na istotę sznurówek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 04.04.04, 23:58 ... a to chyba że tak... :) _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: *rozwiązłości* 05.04.04, 09:12 Sznurówki bez butów można przerobić na przykład na troki. Ewentualnie można nimi związać włosy. Lub wypleść z nich koszyk. Albo matę. Pomysłów jest wiele. Ale co zrobić z urwanym rzepem? Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* 05.04.04, 09:29 freewolf napisał: > Sznurówki bez butów można przerobić na przykład na troki. Ewentualnie można > nimi związać włosy. Lub wypleść z nich koszyk. Albo matę. Pomysłów jest wiele. > Ale co zrobić z urwanym rzepem? ... przyszyć na swoje miejsce, albo na surówkę drania... :) _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: *rozwiązłości* w dawnym LWP. 05.04.04, 09:33 Nawiązując do szczytnych tradycji Ludowego Wojska Polskiego problem zbyt luźnych sznurowadeł rozwiązać można w sposób skuteczny lecz radykalny. Zołnierza z niezawiązanymi sznurowadłami do wiązania potrafili przekonać jego najbliźsi koledzy z plutonu(24 żołnierzy). Gdy inni, zmęczeni po całym dniu ćwiczeń, mogli po obiedzie przez godzinę leżeć bykiem to pluton rzeczonego luzaka osuszał plac apelowy z wody własnymi sznurowadłami. Namoczyć sznurowadło w kałuży i wykręcić poza placem. No a pomocnik d-cy plutonu dobrze pilnował by osuszanie odbywało się sznurowadłami a nie np. czapkami. Odpowiedz Link Zgłoś
aanneett Re: *rozwiązłości* w dawnym LWP. 05.04.04, 09:52 ... w wojsku znają sposób na wzsystko.... :) _______________________________ *Front Wyzwolenia Sznurówek* Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Czyli wzorem Hermiony należy powołać WESZ. 05.04.04, 18:29 Czyli frakcję "Walka o Emancypację Sznurówek Zniewolonych". Odpowiedz Link Zgłoś