olo53 25.10.11, 03:10 czemu w przepisach wywala sie pestki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modliszka61 Re: Adijo pomidory 26.10.11, 14:12 No tak, ale co te pestki chrupią ? W mig przypomniałam sobie ulubioną bajeczkę o chrupaniu. Zwłaszcza fragment 3.40 - 3. 55 bardzo mnie ucieszał.Teraz już jakoś mniej.Może dlatego, że w kolorze...? ;-[ www.youtube.com/watch?v=NMAZaQTZ1nM Odpowiedz Link Zgłoś
apersona Re: Adijo pomidory 25.10.11, 10:30 bo w pestkowym soku niektóre dania za bardzo pływają Odpowiedz Link Zgłoś
apersona Re: Adijo pomidory 25.10.11, 10:39 Ja zdzieram płatmi, ale pierwej nacinam i we wrzątek Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Adijo pomidory 25.10.11, 11:18 Ano wlasnie. Kiedys, panie, tego nie robiono i dobrze bylo. Cudzoziemskie przesady :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Adijo pomidory 25.10.11, 11:19 a nienienie... ja obzieram, panie tego, obzieram! wolę mniej witamin niż więcej pestycydów. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Adijo pomidory 25.10.11, 11:23 NO mowi ze na pestycydy to som Normy, byleby hiszpanskich nie kupowac. A skorka ma miec zlowieszcza zdolnosc do zalegania na scianach przewodu pokarmowego, malpa jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Adijo pomidory 25.10.11, 12:07 znaczy na hiszpańskie to nie ma mocnych? (Norm?) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Adijo pomidory 25.10.11, 12:24 Jakas wojne podjazdowa, czeImm, o te pestycydy Hiszpany toczom. Ostatnio sie poddajo, podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Adijo pomidory 25.10.11, 12:37 aaa, to ja nie jestem w temacie. Pomidory mam z działki. Odpowiedz Link Zgłoś
lira_korbowa Re: Adijo pomidory 25.10.11, 13:42 Już tak głośno nie rozprawiajta o tych działkach, bo wpadnie jakieś Centralne Biuro i dopiero będzie adio. A propos pomidorów - są tacy, co to uważają wyłącznie pesteczki. Przez lata dostawaliśmy od zaznajomionych badaczy z ówczesnej Akademii Rolniczej wiadra pulpy pomidorowej (na pyszne przetwory), żeby jej nie musieli wylewać do kanalizacji. Bo ich to wyłącznie pesteczki jarały. Odpowiedz Link Zgłoś
kanuk Re: Adijo pomidory 25.10.11, 15:11 Pomidor. Tu jakis poprzerabiany chyba ? bo i skorka cienka i pestki mini. Pomijajac te caloroczne gruntowe kamienie z Florydy ,co tylko wygladem .... Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Adijo pomidory 26.10.11, 15:03 Znam miejsce gdzie do ujsca Wisly jest takie ze pomidorowe zarodki znaczy z tych pestek wyrastajace nie chce sie powtarzac za Pszoniakiem i Goridze Odpowiedz Link Zgłoś