Gość: Ika IP: *.toya.net.pl 09.06.12, 14:09 Znaleźliście już pierwsze grzyby (jadalne) w tym roku?Byłam w lesie dwa razy,ale nic nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zosia9090 Re: Pierwszegrzyby 10.06.12, 11:18 Na grzyby to raczej za wcześnie ale na spacer w lesie super Odpowiedz Link Zgłoś
wafeler Re: Pierwszegrzyby 20.06.12, 13:24 Ja tez jeszcze nie. już nawet zaczynam myśleć, że prędzej doczekam się koncertu QUEEN we wrocaławiu 7 lipca niż tych grzybów. ale spadły już pierwsze deszcze, więc może w ten weekend : ) Odpowiedz Link Zgłoś
heute Re: Pierwszegrzyby 17.08.12, 11:05 Już połowa sierpnia a grzybów w moim rejonie jak nie było tak nie ma. Jedynie papierzaków dużo :D Odpowiedz Link Zgłoś
irazone Re: Pierwszegrzyby 19.08.12, 10:36 w moich rejonach zaczęło się :) cały tydzień dzień w dzień w lesie po 2-3h. w weekend były same kurki-ale mnóstwo. od wtorku podgrzybki, prawdziwki, zające, kanie-już z pełnym wiaderkiem wracamy. za to kozaków okrągłe zero. Odpowiedz Link Zgłoś
kuurak Re: Pierwszegrzyby 22.08.12, 09:18 irazone gdzie byłeś na grzybach? Bo my byliśmy w tą niedzielę i marnie marnie... Odpowiedz Link Zgłoś
irazone Re: Pierwszegrzyby 23.08.12, 17:15 okolice Szczecina w kilka stron-codziennie jeździliśmy gdzie indziej-wszędzie podgrzybki, prawdziwki. Okolice Drawska same kurki-ale to wieści sprzed 2tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
jmleszek Re: Pierwszegrzyby 01.09.12, 18:24 a na dolnym slasku w okolocach lubina, ktos wie gdzie sa grzyby??, pogoda jest dla nich idealna Odpowiedz Link Zgłoś
g4ry Re: Pierwszegrzyby 24.08.12, 11:37 U mnie niestety same kurki innych grzybów znaleźć się nie da no chyba że sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
asta6265 Re: Pierwszegrzyby 08.09.12, 10:32 Trochę Was poszczuję. Zbiory z wczorajszego spacerku: [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/fj/bbtg/pjg6qwZFiF6xSNPGDB.jpg[/img] [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/fj/bbtg/rMcuU3GS3nCkYca7SB.jpg[/img] [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/gf/fj/bbtg/amyk2G0vLHvkBtjDsB.jpg[/img] Odpowiedz Link Zgłoś
damageik Re: Pierwszegrzyby 10.09.12, 10:58 oz ty! w sb ide na grzyby. na mazowszy slabo poki co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebe Re: Pierwszegrzyby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 00:24 Napisz chociaż gdzie można iść na taki spacerek...już mnie w dołku kręci żeby jechać na grzybki,ale piszcie gdzie rosną już grzybki....Plissssssssssssss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wloczykij Re: Pierwszegrzyby IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.12, 09:54 w małopolskim nie ma nic już drugi rok... W tym roku pod koniec maja żonka znalazła prawdziwka i wydawało się, że to dobry omen. No ale potem (w puszczy dulowskiej) udało się przez 3 miesiące znaleźć w sumie z 3, 4 grzybki. W Rożnowie to samo, a tam zawsze było dużo grzybów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ika Re: Pierwszegrzyby IP: *.toya.net.pl 17.09.12, 13:37 W łódzkim dalej beznadziejnie.Dwa dni deszczu to dużo dla miasta,ale nie dla lasu.W lasach nadal sucho,trochę wilgoci po wierzchu.Wczoraj znalazłam 30 podgrzybków,8 koźlarzy i trochę kurek.Podgrzybki raczej wyrośnięte(jedynie 4 małe),rosną pojedyńczo,trzeba się nachodzić.Ale zapach lasu - bezcenny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vanessas Re: Pierwszegrzyby IP: 83.238.159.* 26.09.12, 23:42 W moich rejonach też mało jest grzybów, ale jak się znajda zaraz robię mój ulubiony przepis na naleśniki z kurczakiem i z grzybami. przepis poleciła mi go moja koleżanka. Ma fajną kolekcję przepisów, z których czerpię inspirację gdy nic nie mogę wymysleć :P Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Osiedlowe maślaki żółte :) 01.10.12, 15:14 Wczoraj poszłam z córką na spacer na pola za osiedlem. Jest tam taki mały zagajnik, dosłownie kilkanaście metrów kwadratowych: kilka brzózek, świerków i wielki wiekowy modrzew - partner maślaków żółtych. Zebrałyśmy ich z córką ponad kilogram :))) Odpowiedz Link Zgłoś