Dodaj do ulubionych

Wydać książkę

20.06.13, 17:47
Witam.
Napisałem książkę. Zatwierdzono ją przed wydawnictwo, ale koszt całego procesu wydania to 6 tys. zł, co dla mnie jest zbyt dużą kwotą. Jak to się dzieje, że ludzie bez pieniędzy wydają książki? Czy jest jakikolwiek sposób, aby wydać i nie tracić takiej sumy? Pisanie to moja pasja i kocham pisać. Starałem się o dofinansowanie- bezskutecznie. To co mi pozostaje?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • panpietruszka Re: Wydać książkę 21.06.13, 09:17
      No właśnie z tym borykają się artyści - brak kasy. Wiec albo rzucasz to co kochasz robic albo idziesz do roboty robic pieniadze.

--
      biuro wirtualne warszawa
      • lord5555 Re: Wydać książkę 22.06.13, 19:26
        Też tak myślę. Ale jednak te 6 tys. to duża kwota. Nie ma żadnej gwarancji, że te pieniądze zwrócą mi się po sprzedaży.
        • wronka-w Re: Wydać książkę 18.06.14, 17:10
          Nie ma co się dziwić przecież wydawnictwo nie może stracić na druku, ale jeśli jesteś dobry w tym co robisz czyli piszesz ;) to warto zainwestować może na małą partię. Polecam wydawnictwo Poligraf z pod Wrocławia. Dostarczają oni książki do Empika i wszystkich większych księgarni. Jeśli książka jest dobra to się sprzeda i jeszcze na niej zarobisz.
    • basion88 Re: Wydać książkę 13.08.14, 08:55
      Napisz do wydawnictwa Poligraf i zobacz ile u nich wyniesie, powinno być taniej. Ewentualnie mniejszą ilość możesz zamówić i jak się sprzeda zrobi się dodruk.
      • zelda87 Re: Wydać książkę 03.09.14, 19:04
        Ooo dzięki za ten dział i odpowiedzi. W sumie sama chciałabym w końcu coś napisać więc może warto. Ale ciężko się w dzisiejszych czasach przebić, szczególnie że modniejszy jest teraz internet niż książki
    • jacenty00 Re: Wydać książkę 26.09.14, 14:12
      A może crowdfunding? Teraz jest dużo takich portali, gdzie możesz założyć konto i poprosić innych ludzi - Twoich przyszłych czytelników o współfinansowanie. Ewentualnie może poszukaj jakiegoś sponsora?
    • wydacksiazke Re: Wydać książkę 11.10.14, 22:36
      Książkę można także wydać samodzielnie, np. korzystając z naszej platformy dla self-publisherów wydacksiazke.pl. Przetestuj serwis, w którym możesz samodzielnie przygotować pliki do druku i zlecić wydanie swojej książki. Po więcej informacji zapraszamy na naszego bloga blogwydacksiazke.pl, Pozdrawiamy, WydacKsiazke
    • dluznik24pl Re: Wydać książkę 14.10.14, 14:50
      A o czym ta książka?
    • lilka455 Re: Wydać książkę 23.12.14, 12:23
      Warto pomyśleć nad wydaniem ebooka, dużo o tym piszę tu www.smaart.pl/
    • kermith Re: Wydać książkę 27.12.14, 21:16
      szukaj sponsora i to skutecznie. Zawsze może im zaoferować kilka egzemplarzy gratis lub wpis za pomoc umieścić. Jest wiele sposobów trzeba tylko ruszyć głową. Teraz zaś gdy jest net to w ogóle
      • domicelaj Re: Wydać książkę 31.12.14, 12:01
        A może pierwsze wersja e-bookowa, bo koszty chyba będą o wiele mniejsze ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka