habitus 09.01.05, 19:04 przy Mazowieckiej o 21.00 gra Włodzimierz Nahorny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
habitus Re: Dziś w Tygmoncie 10.01.05, 00:49 Zagrał. Fenomenalnie. Wpadł również wolontariusz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Ucieszyliśmy się bo nie zdążyliśmy wesprzeć. Wsparliśmy i dostaliśmy serduszko Orkiestry, takie na blaszce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Dziś w Tygmoncie 10.01.05, 11:11 Tygmont należy do moich ulubionych klubów. Ostatnio tam byłam na Wojtku Groborzu - niezbyt znany artysta jazzowy, ale jest świetny. Atutem Tygmonu jest to, że graja tam dużo starego, dobrego jazzu. Ten awangardowy zupełnie do mnie nie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dziś w Tygmoncie 10.01.05, 16:22 27.01 (czwartek)są urodziny Tygmontu. Gra cała czołówka PSJ: Namysłowski, Karolak, Matuszkiewicz... A 23.01 grają Old Timers. Wstęp wolny. Są też dyskoteki latino, ale nie chodzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Dziś w Tygmoncie 10.01.05, 17:43 A wybierasz się Habi w czwartek? Chętnie bym poszła, ale mam debet na koncie :( Wstep co prawda wolny, ale cos by się posączylo sluchając jazzu. Wiem o imprezach altino, ale tez nie chodzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Dziś w Tygmoncie 10.01.05, 23:24 Wybieram się :) We czwartek (27 stycznia) wstęp wyjątkowo kosztuje 15 złotych. Ale mogę Ci je pożyczyć. Oddasz jak będziesz miała. A tutaj program dla tych, którzy zechcą nawiedzić "stolnicę" w styczniu i będą się nudzić wieczorem :) 12. (środa) 21:00 KONCERT Wystąpi Artur Dutkiewicz Trio (Artur Dutkiewicz – p, Daniel Biel – b, Sebastian Frankiewicz – dr).Wstęp wolny. 13. (czwartek) 21:00 KONCERT Wystąpi Artur Dutkiewicz Trio (Artur Dutkiewicz – p, Daniel Biel – b, Sebastian Frankiewicz – dr).Wstęp wolny. 14. (piątek) 21:00 SOUL TRAIN – piątek w rytmie R&B - DJ CARLITO. Wstęp: 10 zł. 15. (sobota) 19:00 kurs tańca LATYNOSKIEGO. Wstęp: 10 zł, (kupno biletu upoważnia do pozostania na dyskotece) 21:00 FIESTA LATINA – dyskoteka z muzyką latyno - DJ GARCIA. Wstęp: 10 zł 16. (niedziela) 21:00 KONCERT Wystąpi Piotr Wyleżoł Trio (Piotr Wyleżoł – p, Adam Kowalewski – b, Adam Czerwiński – dr).Wstęp wolny. 17. (poniedziałek) 21:00 KONCERT Wystąpi Piotr Wyleżoł Trio (Piotr Wyleżoł – p, Adam Kowalewski – b, Adam Czerwiński – dr).Wstęp wolny 18. (wtorek) 21:KONCERT Wystąpi Krzysztof Herdzin Electric Quartet (Krzysztof Herdzin – kbds, Marek Podkowa – ts, Piotr Żaczek – bg, Artur Lipiński – dr). Wstęp wolny. 19. (środa) 21:00 KONCERT Wystąpi Krzysztof Herdzin Electric Quartet (Krzysztof Herdzin – kbds, Marek Podkowa – ts, Piotr Żaczek – bg, Artur Lipiński – dr). Wstęp wolny. 20. (czwartek) 21:00 KONCERT Wystąpi Krzysztof Herdzin Electric Quartet (Krzysztof Herdzin – kbds, Marek Podkowa – ts, Piotr Żaczek – bg, Artur Lipiński – dr). Wstęp wolny. 21. (piątek) 21:00 SOUL TRAIN – piątek w rytmie R&B - DJ CARLITO. Wstęp: 10 zł. 22. (sobota) 19:00 kurs tańca LATYNOSKIEGO. Wstęp: 10 zł, (kupno biletu upoważnia do pozostania na dyskotece) 21:00 FIESTA LATINA – dyskoteka z muzyką latyno - DJ GARCIA. Wstęp: 10 zł 23. (niedziela) 21:00 KONCERT Wystąpi Old Timers (Henryk Majewski – tp, Zbigniew Konopczyński – tb, Jerzy Galiński – cl, Andrzej Jagodziński - p, Janusz Kozłowski – b, Tadeusz Federowski – dr). Wstęp wolny. 24. (poniedziałek) 21:00 KONCERT Wystąpi Andrzej Dąbrowski śpiewa standardy + Wojciech Karolak Trio. Wstęp wolny. 25. (wtorek) 21:00 KONCERT Wystąpi Simple Acousting Trio (Marcin Wasilewski – p, Sławomir Kurkiewicz – b, Michał Miśkiewicz – dr). Wstęp 10 zł. 26. (środa) 21:00 KONCERT Wystąpią: Simple Acousting Trio (Marcin Wasilewski – p, Sławomir Kurkiewicz – b, Michał Miśkiewicz – dr). Wstęp 10 zł. 27. (czwartek) 21:00 IV URODZINY KLUBU Wystąpi Tygmont Old Stars (Jerzy „Duduś“ Matuszkiewicz – as, Zbigniew Namysłowski – sx, Wojciech Karolak – p, Janusz Kozłowski – b, Andrzej Dąbrowski – dr). Klubowicze wstęp wolny, pozostali goście 15 zł (od godz. 21:00). 28. (piątek) 21:00 SOUL TRAIN – piątek w rytmie R&B - DJ CARLITO. Wstęp: 10 zł. 29. (sobota) 19:00 kurs tańca LATYNOSKIEGO. Wstęp: 10 zł, (kupno biletu upoważnia do pozostania na dyskotece) 21:00 FIESTA LATINA – dyskoteka z muzyką latyno - DJ GARCIA. Wstęp: 10 zł 30. (niedziela) 21:00 KONCERT Wystąpi Virtual J@zz Reality DJ Set (Piotr Iwicki – syntezatory, sampling, DJ Spox – gramofony, Mariusz „Fazi” Mielczarek – sx, fl). Wstęp wolny. 31. (poniedziałek) 21:00 KONCERT Wystąpi Virtual J@zz Reality (Piotr Iwicki – syntezatory, sampling, loops, noises, Mariusz „Fazi” Mielczarek – sx, fl, Mirosław Wiśniewski –el.b, Adam Lewandowski - dr). Wstęp wolny. Ważna wskazówka dla inostrańców: Mazowiecka, przecznica Świętokrzyskiej, jest w samym CentrumŁączy pl.Piłsudskiego (ten z hotelem "Victoria" i Teatrem Wielkim od tyłu) z placem Powstańców (ten z hotelem "Warszawa" i Bankiem NBP zwanym wdzięcznie przez Warszawian "Trumniakiem"). Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Dziś w Tygmoncie 11.01.05, 09:18 dzięki Habi za ofertę pożyczki, ale chyba nie skorzystam, bo i tak od pewnego czasu żyję na pozyczkach, a kiedys przyjdzie czas ich spłat. Niegdyś chodziłam regularnie do Tygmontu w piątki, kiedy didżejował Mamadou Diuf. Grał czarna muzykę, począwszy od afrykańskiego folku, poprzez stary soul, reggae do współczesnego R&B. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus W niedzielę w Tygmoncie 21.01.05, 13:14 23. (niedziela) 21:00 KONCERT Wystąpią "Old Timers" (Henryk Majewski – tp, Zbigniew Konopczyński – tb, Jerzy Galiński – cl, Andrzej Jagodziński - p) Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: W niedzielę w Tygmoncie 22.01.05, 06:01 Baaardzo Ci tego jazzowego klubu zazdroszcze. Wybralbym sie ale mam za daleko. Tu u mnie mam dwa lokale - Unterfahrt i jeszcze jakis drugi. W Bialymstoku za moich czasow studenckich tez bywalo sporo jazzu. W klubie studenckim ACK Sepularium. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: W niedzielę w Tygmoncie 24.01.05, 09:17 Tygmont jest rzeczywiście ciekawym miejscem. Byłem tam parę razy (a para to jak powszechnie wiadomo - dwa). Można coś zjeść, wypić i posłuchać jazzu na żywo. Szkoda tylko, że obie babcie tak daleko są... Oczywiście nie chodzi o szczególne zamiłowania jazzowe babć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: W niedzielę w Tygmoncie 06.02.05, 12:12 A dziś o 21.00 znowu Nahorny. Wstęp wolny. Aand zabierz kobietę do klubu... Odpowiedz Link Zgłoś