Gość: asp Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:11 TINA jest cudowna i dobrze sie stało, ze ta zepsuta, "dzisiejsza" młodzież ( niw wątpię, ze takowa tam była :-) ), miała okazję zobaczyć kawałek :) prawdziwego artysty. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków 05.05.05, 22:03 Chyba wcześniej się usatala za ile artysta występuje, wiec skąd to zaskoczenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klo CENI SIĘ BABCIA... IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.05, 23:03 nie ma co. Za dwa utwory miljonik....he he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Tina to Australijka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 23:02 ...a nie hamerykanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidziuś Co ma piernik do wiatraka? IP: *.czest.enion.pl 06.05.05, 08:05 Co ma wspólnego Tina z Andersenem że musieli ją zaprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Dobrze im tak!!! IP: 212.214.131.* 06.05.05, 09:26 Raz na cale zycie zapamietaja: murzyn "uswietniajacy" rocznice Andersena to zwykla profanacja.Przereklamowana,wykreowana na chama pseudogwiazda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: camel ze te stara prukwe??? IP: 81.19.200.* 06.05.05, 17:49 no to rzeczywiscie sobie zazyczyla... no ale z drugiej strony organizatorzy tez pewnie liczyli na przychod z reklam i tp.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stev Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: 80.51.245.* 06.05.05, 19:07 Nie wiem co jest bardziej chore: kapitalizm, Tina, czy organizatorzy, ale Balcerowicz musi zostać - on nas z tego wyleczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rook Tina????? IP: 150.254.194.* 07.05.05, 11:44 Na mój gust to nie TT zrujnowała Duńczyków, tylko jedna firma albo ma kiepskiego dyrektora finansowego, albo nie potrafi organizować eventów... I żaden duński obywatel na tym prywatnie nie ucierpiał. Nie ma jak szukanie sensacji tam, gdzie jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:05 To jednak amerykanska klupota, prywityw i durnota jest zarazliwa i dopadla nawet tak madry i dumny narod jak Dunczycy... (skoro zgodzili sie na takie honorarium na wystep Tiny, ktorej repertuar ma sie do Andersena jak Chopin do Walta Disney'a!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leila Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: *.k528.webspeed.dk 08.05.05, 13:31 mieszkam w Dani i tutaj nikt sie tym nie emocjonowal specjalnie,oprocz telewizji.dunczycy narod ani zbyt madry a dumny to na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBIEKTYWNY Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:30 Typowa polonuska z obczyzny! Siedzi na Zachodzie, bo jej tam lepiej, ale napieprza na swoj obecny kraj zamieszkania! PATHETIC! Rowniez mieszkam na zachodzie i zlego slowa o miejscu swojego zamieszkania nie mowie; o jego rdzennych mieszkancach przede wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: 62.79.132.* 08.05.05, 18:37 Mimo, ze Cie nie znam mam dla Ciebie ogromny szacunek. Niewielu Polakow na obczyznie moze sie szczycic podobna moralnoscia. Jestes po prostu dobrym czlowiekiem. Zycze pomyslnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: 62.79.132.* 08.05.05, 18:31 Czesc Leila! Ja tez mieszkam w Danii. To prawda, ze nikt sie tym tutaj nie emocjonowal, moze tylko troche telewizja. Ale na temat Dunczykow mam odmienne zdanie. Sa narodem madrym i dumnym. Tylko obcokrajowcy, ktorym sie tu nie powiodlo, duszeni nienawiscia do calego swiata, wyrazaja sie o nich niepochlebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków 08.05.05, 20:09 I ja tez z Danii klikam.Bardzo lubie tu mieszkac,lubie tubylcow i nikt mi do tej pory nie zrobil nieczego co wplynelo by na moja zmiane opini na ich temat. Dunczycy tak jak kazdy narod ma swoje wady i zalety,nic nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SaQ Sami się zrujnowali IP: *.mikrus.pw.edu.pl 08.05.05, 15:35 Tytuł artykułu bez sensu. Gdyby Duńczycy bezmyślnie wydali milion na plakaty promocyjne, nie sprawdziwszy czy ich na to stać, czy GW pisałaby o tym jak "Papiernia Kwidzyn zrujnowała Duńczyków"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pd a ja uwazam tak IP: *.k528.webspeed.dk 08.05.05, 21:17 nie mam nic do <D<unczykow,powiodlo mi sie na tyle ze pracuje tutaj w wyuczonym zawodzie a to uwazam za sukces.bardzo lubie dunczykow i nic do nich nie mam ,sa bardzo praktyczni,silni,profesjonalisci ale zaraz dumni?na pewno nie w czasie wojny a to mialam na mysli .wielu sie wstydzi za swoja postawe wtedy i nie sa dumni , ja bym nawet powiedziala ze maja troche kompleksow...ale sa ok np w pracy jako koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pd Re: a ja uwazam tak IP: 62.79.132.* 08.05.05, 22:01 Dziekuje za odpowiedz. Musze przyznac, ze zlagodzila ona ten nieprzyjemny posmak, jakiego doznalam po przeczytaniu poprzedniej wypowiedzi. Bylam prawie pewna, ze byla to osoba utrzymujaca sie z opieki spolecznej, poniewaz ten rodzaj krytyki jest bardzo typowy dla ludzi, ktorzy, mowiac otwarcie, zyja na koszt podatnikow. Jesli chodzi dume lub jej brak w zwiazku z ich dyskusyjnym udzialem w Drugiej Wojnie Swiatowej, to temat-rzeka. Czyz nie kryje sie takze za tym wielka madrosc i dyplomacja, dzieki ktorej ani kraj nie zostal spustoszony, ani narod wymordowany? Kazdy z nas ma, oczywiscie, prawo do wlasnych pogladow i obowiazek respektowania pogladow innych ludzi. Przyjelam, wiec, do wiadomosci Twoje zdanie ale nie podejmuje dyskusji, bo nie sadze, ze bylabys tym zainteresowana. Jeszcz raz dziekuje za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: forum odziwerciedla IP: *.ventca.adelphia.net 09.05.05, 07:03 nastroje i patrzenie na swiat ludzi w Polsce, bardzo wspolczuje tym Polakom ktorzy na codzien musza sie spotykac z chamstwem , nietolerancja , brakiem respektu i ogolnym zdziczeniem, mieszkam z daleko od Polski, i bardzo sie z tego ciesze ze nie musze ocierac sie o takich polakow, Polska jezeli nie zaginie usmiercona przez swoich obywateli lub sprzedana obcym to za 200 lat dojdzie do norm cywilizacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina z Kopenhagi Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: *.adsl.cybercity.dk 05.06.05, 19:54 Nikt nikogo nie zrujnowal.Kilku panow w podeszlym wieku chcieli sobie przypomniec mlode lata kosztem innych. Z okazji urodzin slynnego dunskiego basniopisarza Hansa Chrystiana Andersena utworzono grupe ludzi ktorym rzad dal. Nie pamietam ile mil.koron na ruzne imprezy z tej okazji. Na duzy koncert w Kopenhadze zaprosili tez w ostatniej chwili Tine Turner. Mozna bylo sie troche potargowac o cene, tego nie zrobili,"panstwowe pieniadze" to jest znane w wielu innych krajach nie tylko w Danii. Zaplacili jej 1 mil. dolarow i doszlo do deficytu na okolo 2 mil. dolarow (z budzetu okolo 200 mil. kr ,(34 mil.$). Wszyscy odpowiedzialni za koncert odeszli ze stanowiska po tygodniu. Dochodzenie w tej sprawie trwa. Na panstwowe pienadze w Danii mamy bardzo scisla kontrole. Odpowiedz Link Zgłoś