Dodaj do ulubionych

Tina Turner zrujnowała Duńczyków

• Gość: asp Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 21:11
      TINA jest cudowna i dobrze sie stało, ze ta zepsuta, "dzisiejsza" młodzież (
      niw wątpię, ze takowa tam była :-) ), miała okazję zobaczyć kawałek :)
      prawdziwego artysty.
    • konread Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków 05.05.05, 22:03
      Chyba wcześniej się usatala za ile artysta występuje, wiec skąd to zaskoczenie???
      • Gość: klo CENI SIĘ BABCIA... IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.05, 23:03
        nie ma co. Za dwa utwory miljonik....he he he
    • Gość: Art Tina to Australijka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 23:02
      ...a nie hamerykanka.
    • Gość: Dzidziuś Co ma piernik do wiatraka? IP: *.czest.enion.pl 06.05.05, 08:05
      Co ma wspólnego Tina z Andersenem że musieli ją zaprosić.
    • Gość: asd Dobrze im tak!!! IP: 212.214.131.* 06.05.05, 09:26
      Raz na cale zycie zapamietaja: murzyn "uswietniajacy" rocznice Andersena to
      zwykla profanacja.Przereklamowana,wykreowana na chama pseudogwiazda.
    • Gość: camel ze te stara prukwe??? IP: 81.19.200.* 06.05.05, 17:49
      no to rzeczywiscie sobie zazyczyla...
      no ale z drugiej strony organizatorzy tez pewnie liczyli na przychod z reklam i
      tp..
    • Gość: stev Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: 80.51.245.* 06.05.05, 19:07
      Nie wiem co jest bardziej chore: kapitalizm, Tina, czy organizatorzy, ale
      Balcerowicz musi zostać - on nas z tego wyleczy.
    • Gość: Rook Tina????? IP: 150.254.194.* 07.05.05, 11:44
      Na mój gust to nie TT zrujnowała Duńczyków, tylko jedna firma albo ma
      kiepskiego dyrektora finansowego, albo nie potrafi organizować eventów... I
      żaden duński obywatel na tym prywatnie nie ucierpiał.
      Nie ma jak szukanie sensacji tam, gdzie jej nie ma.
    • Gość: obiektywny Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:05
      To jednak amerykanska klupota, prywityw i durnota jest zarazliwa i dopadla
      nawet tak madry i dumny narod jak Dunczycy... (skoro zgodzili sie na takie
      honorarium na wystep Tiny, ktorej repertuar ma sie do Andersena jak Chopin do
      Walta Disney'a!)

• Gość: leila Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: *.k528.webspeed.dk 08.05.05, 13:31
        mieszkam w Dani i tutaj nikt sie tym nie emocjonowal specjalnie,oprocz
        telewizji.dunczycy narod ani zbyt madry a dumny to na pewno nie.
        • Gość: OBIEKTYWNY Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:30
          Typowa polonuska z obczyzny! Siedzi na Zachodzie, bo jej tam lepiej, ale
          napieprza na swoj obecny kraj zamieszkania! PATHETIC! Rowniez mieszkam na
          zachodzie i zlego slowa o miejscu swojego zamieszkania nie mowie; o jego
          rdzennych mieszkancach przede wszystkim!
          • Gość: pd Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: 62.79.132.* 08.05.05, 18:37
            Mimo, ze Cie nie znam mam dla Ciebie ogromny szacunek. Niewielu Polakow na
            obczyznie moze sie szczycic podobna moralnoscia. Jestes po prostu dobrym
            czlowiekiem. Zycze pomyslnosci.
        • Gość: pd Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: 62.79.132.* 08.05.05, 18:31
          Czesc Leila! Ja tez mieszkam w Danii. To prawda, ze nikt sie tym tutaj nie
          emocjonowal, moze tylko troche telewizja. Ale na temat Dunczykow mam odmienne
          zdanie. Sa narodem madrym i dumnym. Tylko obcokrajowcy, ktorym sie tu nie
          powiodlo, duszeni nienawiscia do calego swiata, wyrazaja sie o nich
          niepochlebnie.
          • thorgalla Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków 08.05.05, 20:09
            I ja tez z Danii klikam.Bardzo lubie tu mieszkac,lubie tubylcow i nikt mi do
            tej pory nie zrobil nieczego co wplynelo by na moja zmiane opini na ich temat.
            Dunczycy tak jak kazdy narod ma swoje wady i zalety,nic nowego.
      • Gość: SaQ Sami się zrujnowali IP: *.mikrus.pw.edu.pl 08.05.05, 15:35
        Tytuł artykułu bez sensu.

Gdyby Duńczycy bezmyślnie wydali milion na plakaty promocyjne, nie sprawdziwszy
        czy ich na to stać, czy GW pisałaby o tym jak "Papiernia Kwidzyn zrujnowała
        Duńczyków"?
        • Gość: do pd a ja uwazam tak IP: *.k528.webspeed.dk 08.05.05, 21:17
          nie mam nic do <D<unczykow,powiodlo mi sie na tyle ze pracuje tutaj w
          wyuczonym zawodzie a to uwazam za sukces.bardzo lubie dunczykow i nic do nich
          nie mam ,sa bardzo praktyczni,silni,profesjonalisci ale zaraz dumni?na pewno
          nie w czasie wojny a to mialam na mysli .wielu sie wstydzi za swoja postawe
          wtedy i nie sa dumni , ja bym nawet powiedziala ze maja troche kompleksow...ale
          sa ok np w pracy jako koledzy.
          • Gość: pd Re: a ja uwazam tak IP: 62.79.132.* 08.05.05, 22:01
            Dziekuje za odpowiedz. Musze przyznac, ze zlagodzila ona ten nieprzyjemny
            posmak, jakiego doznalam po przeczytaniu poprzedniej wypowiedzi. Bylam prawie
            pewna, ze byla to osoba utrzymujaca sie z opieki spolecznej, poniewaz ten
            rodzaj krytyki jest bardzo typowy dla ludzi, ktorzy, mowiac otwarcie, zyja na
            koszt podatnikow.
            Jesli chodzi dume lub jej brak w zwiazku z ich dyskusyjnym udzialem w Drugiej
            Wojnie Swiatowej, to temat-rzeka. Czyz nie kryje sie takze za tym wielka
            madrosc i dyplomacja, dzieki ktorej ani kraj nie zostal spustoszony, ani narod
            wymordowany? Kazdy z nas ma, oczywiscie, prawo do wlasnych pogladow i obowiazek
            respektowania pogladow innych ludzi. Przyjelam, wiec, do wiadomosci Twoje
            zdanie ale nie podejmuje dyskusji, bo nie sadze, ze bylabys tym zainteresowana.
            Jeszcz raz dziekuje za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam.
            • Gość: gosc Re: forum odziwerciedla IP: *.ventca.adelphia.net 09.05.05, 07:03
              nastroje i patrzenie na swiat ludzi w Polsce, bardzo wspolczuje tym Polakom
              ktorzy na codzien musza sie spotykac z chamstwem , nietolerancja , brakiem
              respektu i ogolnym zdziczeniem, mieszkam z daleko od Polski, i bardzo sie z
              tego ciesze ze nie musze ocierac sie o takich polakow, Polska jezeli nie
              zaginie usmiercona przez swoich obywateli lub sprzedana obcym to za 200 lat
              dojdzie do norm cywilizacyjnych
    • Gość: Halina z Kopenhagi Re: Tina Turner zrujnowała Duńczyków IP: *.adsl.cybercity.dk 05.06.05, 19:54
      Nikt nikogo nie zrujnowal.Kilku panow w podeszlym wieku chcieli sobie
      przypomniec mlode lata kosztem innych. Z okazji urodzin slynnego dunskiego
      basniopisarza Hansa Chrystiana Andersena utworzono grupe ludzi ktorym rzad dal.
      Nie pamietam ile mil.koron na ruzne imprezy z tej okazji. Na duzy koncert w
      Kopenhadze zaprosili tez w ostatniej chwili Tine Turner. Mozna bylo sie troche
      potargowac o cene, tego nie zrobili,"panstwowe pieniadze" to jest znane w wielu
      innych krajach nie tylko w Danii. Zaplacili jej 1 mil. dolarow i doszlo do
      deficytu na okolo 2 mil. dolarow (z budzetu okolo 200 mil. kr ,(34 mil.$).
      Wszyscy odpowiedzialni za koncert odeszli ze stanowiska po tygodniu.
      Dochodzenie w tej sprawie trwa. Na panstwowe pienadze w Danii mamy bardzo
      scisla kontrole.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka