pieranka 20.05.05, 10:05 KIEDY I TY ZOSTANIESZ PRACOWNIKIEM ŁĄCZN. PAWEŁ ELSZTEIN /Tytuł książki puszczonej w obieg via bookcrossing.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
millefiori Re: Gabinet Osobliwości 20.05.05, 10:11 Na okladce taki wielki Edisono-Marconi w wypadzie, celujacy palcem wskazujacym, I want you, a la Wuj Sam? Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Gabinet Osobliwości 20.05.05, 10:29 Boję się myśleć na ten temat, mam za zrywną wyobraźnię Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Gabinet Osobliwości 20.05.05, 10:51 Tia, wczoraj musialem przeczytac podrozdzial o ciekawym tytule. "On Degeneracy, Ensembles and other Oddities". Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Pozytywna Osobliwość 21.05.05, 14:38 Zakaz używania telefonów komórkowych na sali konsumpcyjnej (restauracja Gościniec opolski, ul. Puławska) Odpowiedz Link Zgłoś
mi_fiori Re: Pozytywna Osobliwość 21.05.05, 14:51 Lomtalanitas sie to nazywa (pisze tak, jak sie wymawia). Brzmi to jak nazwa hiszpanskiego tanca, z kastanietami i salwami strzelanymi z obcasow, a oznacza generalne odgruzowanie na 3-4, okreslonego dnia, wszystkich piwnic, strychow i kanciap w dzielnicy. Ulice wygladaja jak krajobraz po bitwie i wielkim pozarze, sterty wszelkiego najdziwniejszego zachomikowanego smiecia, przydasiow od starych desek podlogowych i dziurawych wanien sprzed potopu po obiekty antykwaryczne. W tym setki zaangazowanych cyganskich rodzin zbieraczy, specjalistow od martwych lodowek, pralek, rur, kaloryferow i innego zlomu, drewna, mebli, telewizorow i co tam jeszcze. Jedna osoba rozsiada sie na wybranej stercie i pilnuje, reszta przerzuca, krazy w najdziwniejszych pojazdach. Raz widzialam Lade combi oblozona tuzinem lodowek, ktora na dodatek z tym ladunkiem JECHALA. No majstersztyk logistyki, rzekne. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 17:34 Dziwne, ale mialem dzisiaj taki sen: puleczka do zawieszenia na scianie, akurat dla CD, i dlaczego ona byla wywalona na smietnik? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 17:55 Moze dlatego, ze triumfalnie przynioslam wieczorowa pora wypatrzony zwoj wyrzuconych przez sasiadow dawno poszukiwanych platow orzechowego i mahoniowego forniru; doslownie znalezione, do naprawy blatu stoliczka,ktorego mi Pieranka zazdroscila:) Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 18:17 Tym bardziej ciekawe bo fornir orzechowy byl, cos jest, ale co? Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 18:24 Millefiori Ja cie prosze, zaloz watek sny nasze Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 18:31 olo53 napisał: > Millefiori > > Ja cie prosze, zaloz watek sny nasze Pomysl jest twoj, wiec ty zaloz watek Sennik Dziewiarski:) Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 18:36 Acha, tylko szybko, bo miałam fajny sen wczoraj ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 18:37 Olo, rozsnuj nowy watek, nie daj sie prosic! Sny uciekna! Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 18:29 Orzech zwykly, a nie tzw. wurcel czyli wzor spleciony, z najnizszej, przykorzeniowej czesci pnia, ze sie dopytam dla scislosci? Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 18:39 Wiem jak wyglada orzech, kiedys u dziadka sypialnia byla, loza mocno rzezbione,rozlozyste, w desen kwiecisty, nie dalo sie rozpoznc jak ulozone sloje, ale piekne to bylo, zwlaszcza ze dziadek splodzil siedem dziatek. Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 18:40 I co sie stało z tym łozem? Mam nadzieję, że zostało w rodzinie? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 18:41 Orzech, jak widac, wdzieczny jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 18:44 Loze, jak widac, zasluzone. Pewnie na dodatek, zgodnie z wymogami sztuki stolarskiej, rozbieralne i skladalne. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 18:52 Na strychu czeka na solidnego przedwojennego tapicera zlozone loze orzechowe, intarsjowane czeczota, bez materaca, na ktore szykuje zamach przerobkowy na loze dzienne. Moze nie szezlong ani rekamiere, bo zbrodnia byloby przycinac tak sliczne formy drewna, ale tzw. polegnice. Do spania sie nadaje wylacznie po zwinieciu w klebek (spacza), bo przewidziane dla uzytkownika tak o 15 cm i kapelusz nizszego ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olo53 Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 19:01 Loze podwojne zostalo, ale dziadek ktory autentycznie w wojnie Mandzurskiej bral udzial i stamtad przywiozl ciekawe nasiona, ktore do naprawde poznej starosci chodowal gdzies chyba zaginely, albo i nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 19:06 O, ciekaweciekawe, ty ich może lepej poszukaj Olo, co? Ale nie miał na imie Jacek ;-) ? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 19:13 Nazwisko sie na P zaczynalo, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Pozytywna Osobliwość 22.05.05, 19:14 Gdzie dziadek uprawy prowadzil? Odpowiedz Link Zgłoś