Dodaj do ulubionych

Smocza Krew

30.06.07, 13:46
Smocza Krew - Sangre De Drago
Czy ktos stosowal? Rozmawialem ze znajoma, ktora twierdzi ze stosowala wraz z lekiem ziolowym Vironal i wyleczyla po 3 latach borelioze. Nie wiem czy wyleczyla czy nie ale twierdzi ze nie ma zadnych objawow, a przeciez o to chodzi.
Poszperałem troche w internecie i znalazlem takie info o srodku drugs imun ktory jest oparty o smocza krew:

Letnie niebezpieczeństwo - borelioza

Wraz z nadejściem ciepłych dni lata, spędzamy wolne chwile na łonie natury. Relaksujemy się, wdychamy świeże powietrze, słuchamy śpiewu ptaków – jest nam cudownie. W takiej atmosferze przez myśl nam nie przejdzie groźba zwana boreliozą, być może również dlatego, że bardzo mało o niej wiemy.

Borelioza z Lyme jest wieloukładowym schorzeniem infekcyjnym spowodowanym przez bakterię Borrelia burgdorferi. Pierwsze oznaki skórne po kilku tygodniach czy miesiącach mogą przejawić się w zaburzeniach neurologicznych, stawowych, sercowych i innych. Chorobę przenoszą kleszcze i zakazić się można prawie wszędzie. Na terenie Słowacji bakterią tą zainfekowanych jest w przybliżeniu 3-20% kleszczy, zakażonych kleszczy w Czechach jest 30%, w USA aż 80%. Jednak tylko 5% osób, które wejdą w kontakt z zakażonym kleszczem, ma któryś z objawów boreliozy.

Głównym przenośnikiem borelii jest kleszcz pospolity – Ixodes ricinus, ale borelie zaobserwowano także u innego typu owadów (komary, muchy). Przeniesienie borelii do rany skórnej następuje przeważnie poprzez zawartość krwi przyssanego kleszcza przy wydzielaniu, ale również poprzez niewłaściwy sposób jego usuwania. W ślinach kleszcza znajduje się środek anestetyczny, więc tylko 50% chorych podaje przyssanie kleszcza w anamnezie. Borelia jest w stanie przenikać także przez nienaruszoną skórę, tak więc zakazić się może również osoba, która usuwa kleszcze gołymi rękami bądź przy rozgnieceniu wyjętych kleszczy między palcami. O tym, czy powstanie choroba, decyduje także wielkość dawki infekcyjnej, dlatego okres przyssania kleszcza gra ważne zadanie przy przenoszeniu zakażenia. Trwa 48 godzin (rzadko 24 godziny), zanim borelie wydostaną się z układu trawiennego kleszcza do jego ślin i zaatakują gospodarza. Wyjątkowo ważne w profilaktyce boreliozy z Lyme są oględziny całego ciała po powrocie z łona natury i wczesne usunięcie kleszcza. Ze skóry borelie rozprzestrzeniają się drogami limfatycznymi a po przedostaniu się do obiegu krwi dochodzi do infekcji ogólnej. Choroba ustępuje także spontanicznie a ewentualne uszkodzenie dalszych organów zależy od właściwej kuracji antybiotykami. Objawy kliniczne są bardzo różnorodne i zależne od stadium choroby.

Choroba ma trzy fazy, pomiędzy którymi zdarzają się długie okresy pozornego spokoju.

- Stadium 1 – wcześnie zlokalizowana infekcja – crytema migrans – po 3–30 dniach w miejscu przyssania kleszcza pojawia się zaczerwienienie na powierzchni o średnicy przynajmniej 5 cm, które rozszerza, od środka blednie i zazwyczaj nie swędzi i nie boli. Czasami pojawiają się objawy “letniej grypy” – podniesiona temperatura, bóle mięśni, stawów, nagłe zmęczenie, bóle głowy, drętwienie szyi. Oznaki te nie są stałe, charakteryzują się zmiennością. W tym okresie poleca się kurację antybiotykową. Jednakże także bez niej po kilku tygodniach wszelkie oznaki zwyczajnie spontanicznie znikają a zaczerwienienie stopniowo znika od środka.

- Stadium 2 – po okresie spokoju, który trwa od kilku tygodni do kilku miesięcy, mogą pojawić się nowe oznaki z zaburzeniami korzeni rdzenia bądź nerwów głowy. Typowym objawem jest obustronny paraliż nerwów policzkowych. Dla tego stadium charakterystyczne są przemieszczające się bóle stawów często bez obrzęku. Ból pojawia się tylko w jednym bądź dwóch stawach jednocześnie i trwa w danym miejscu zazwyczaj kilka godzin bądź dni. Obecność borelii w organizmie może również spowodować zmiany zapalne innych organów, np. serca, wątroby, nerek bądź oka.

- Stadium 3 – może być kontynuacją drugiego i pojawi się po kilku miesiącach albo po kilku latach. Najczęściej dotyka stawy, skórę i układ nerwowy. Dla tego stadium typowe jest uszkodzenie jednego dużego stawu (kolana, łokcia bądź ramienia). Przewlekłe zaburzenia neurologiczne mogą pojawić się po latach stadium uśpienia z klinicznymi objawami podobnymi do stwardnienia rozsianego, bądź objawów psychicznych takich jak zaburzenia snu, obniżona zdolność koncentracji, stany depresyjne, bądź przewlekły syndrom zmęczenia. Leczenie chemiczne jest przyczynowe tylko w stadium 1 antybiotyki, które należy stosować przez minimum 2-3 tygodnie. W dalszych stadiach kuracja jest symptomatyczna. Tam, gdzie kończą się możliwości kuracji chemicznej, przychodzi z pomocą kuracja naturalna. W Energy mamy preparat, który poradzi sobie z boreliami. Drags imun działa tu jak mały cud. By profilaktycznie się ochronić przed borelią z Lymes, należy zastosować Drags imun przez okres możliwej inkubacji, tj. 30 dni, równocześnie nacierając skaleczone miejsce po usunięciu kleszcza. W okresie pierwszego stadium należy stosować Drags imun wraz z antybiotykami. Na podstawie własnych doświadczeń wiem, że można wyleczyć drugie stadium choroby stosując połączenie preparatów Drags imun i Korolen przy objęciu układu nerwowego oraz Drags imun z Renolem przy uszkodzeniu stawów. Nawet w stadium trzecim nie należy się poddawać, objawy choroby z pewnością złagodnieją a cuda się zdarzają, kiedy w nie wierzymy.

ps. Wiem ze to jest nietanie bo okolo 90 zl koszt ale wiem gdzie idzie dostac za 60 zl. Wiele sie naczytalem o tym na internecie i w ilu chorobach pomaga. Sprobuje i zdam relacje smile
Obserwuj wątek
    • dziubolek2 Re: Smocza Krew 30.06.07, 17:23
      Spróbuj i melduj, choć parę osób juz próbowało.
    • karolcia1323 Re: Smocza Krew 30.06.07, 21:49
      Hopek napisz jeszcze gdzie takie cudo mozna kupic?
      pozdrawiam.
      • hopekk Re: Smocza Krew 01.07.07, 10:05
        Tutaj
        www.herbapis.nazwa.pl/catalog/product_info.php/products_id/53?osCsid=b3d5a556f0b3bc9e976a4af8e20a6919
        akurat jest obnizka bo wszedzie indziej wydatek ok 90-120 zl uncertain
    • nikonman Re: Smocza Krew 30.06.07, 22:37
      Wiem gdzie za darmo smile
      To nic innego jak żywica draceny właściwej czyli Dracaena draco inaczej zwanej
      smokowcem. Nie mylić z innymi gatunkami dracen. Po nacięciu kory wycieka żywica,
      która wygląda niemal jak prawdziwa krew.
      Indianie lasów deszczowych od zarania dziejów używają jej jako bazę do
      przygotowania większości swoich lekarstw.
      Może lećmy wszyscy w rejon jej występowania, czyli lasy deszczowe, australia lub
      wyspy kanaryjskie. Złapmy jakiegoś szamana, który nas tą miksturą skutecznie
      wyleczy smile
      • kea7 Re: Smocza Krew 30.06.07, 23:22
        nikonman..mały złośliwcze smile, a Ty? nie główkujesz jak wszyscy, nie wymyślasz
        cudów jakby sobie poradzić z tym dziadostwem? nie objechałeś jeszcze wszystkich
        specjalistów? nie kombinujesz coby tu zrobić,żeby się nie truć abx tak
        drastycznie? Niestety - i tak Cię lubię smile
        • nikonman Re: Kea 01.07.07, 00:07
          To nie było z mojej strony złośliwe. Jestem dyplomowanym ogrodnikiem smile więc o
          kilku roślinkach mam jako takie pojęcie.
          Jestem uparty i jeżeli mi na czymś zależy drążę temat jak kapiąca woda skałę.
          Śmiem twierdzić, że dzięki forum i nie tylko wiem już o bb więcej niz 2 tyg
          temu.A to dopiero początek.
          Co do specjalistów. Hm ? U jednego byłem. Biorę testowo na 5 tygodni 2 abx-y.
          Test elisa ujemny winkWynik PCR w poniedziałek.
          Szukam innego wyjścia z sytuacji niż abx-y gdyż uważam, że wieloletnie ich
          stosowanie tak wyniszcza człowieka, iż w rezultacie można złapać normalną grypę
          która może zabić. Z deszczu pod rynnę ?
          Przecież po tak długim wyjaławianiu organizmu upodobniamy się do ludzi z aids.
          Też Cię lubię Kea smile
          • kea7 Re: Kea 01.07.07, 12:29
            .. i takiego nikonmana rozumiem smile, masz rację niestety sad, gdyby jednak się
            okazało.że tylko długa terapia abx jest w stanie coś zrobić z tym dziadostwem...
            to kiedy zaprzestaniesz testowej kuracji.. to wiesz co się może podziać ? sad
            pozdrawiam miły dyplomowany ogrodniku smile
      • hopekk Re: Smocza Krew 01.07.07, 10:06
        Co ciekawe stosuje sie to tez na malarie - a jak wiadomo leki na malarie z powodzeniem stosuje sie tez w bb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka