Gość: pablo.yabollo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:04 chyba go posrało... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzegorz Ja chce taki system w Krakowie! IP: 5.5R3D* / 151.193.220.* 24.05.05, 11:07 i we Wroclawiu tez! A socjaldemokraci niech zamilkna i robia to co zdaje sie byc ich powolaniem: powiekszaniem grona ludzi biednych. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
zb1k Re: Ja chce taki system w Krakowie! 24.05.05, 11:56 proponuje zakaz posiadania psa w granicach miasta i problem zniknie sam Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy Re: Ja chce taki system w Krakowie! 24.05.05, 12:08 proponuje kastracje Tobie podobnych - i kolejny palacy problem znika sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Ja chce taki system w Krakowie! IP: gateway.d* / *.mofnet.gov.pl 24.05.05, 14:08 No taaaa może ty uwielbiasz "wymijanko" między setkami psich gówien idąc chodnikiem ale normalni ludzie tego nie tolerują za bardzo !!! niedość że pies nasra to właściciel z mordą na ciebie leci że śmiesz uwagę zwrócić (no chyba że najpierw sypnie sie gazem psiakowi a potem właścicielowi). POPIERAM POMYSŁ Z ZAKAZEM POSIADANIA PSÓW W GRANICACH MIASTA. MIASTO TO NIE WIEŚ !!! Aha i jeszcze jedno, najśmieszniejsze ludzie pobierający zasiłek od państwa obowiązkowo posiadają psa !!! czy to nie jest chore ?!?!?! brak człowiekowi na życie a utrzymuje psa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beLLiCoSe Re: Ja chce taki system w Krakowie! IP: *.crowley.pl 24.05.05, 15:00 Codziennie jak zawijam do pracy przez centrum Krakowa na 1 metrze kwadratowym trawnika naliczyc sie mogę z 5 psich gówien, najbardziej jest to widoczne przy roztopach. Przejescie 50 m kończyło się u mnie często orduchami zwrotnymi, a krajobrazu czasem dopełnia rozsmarowany na chodniku brązowy kloc. To, że dodatkowo osrane i olany mamy wszelkie place zabaw i pisakownice to już reguła. Smacznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Dlaczego panstwo bez psich gowien jest policyjnym? IP: 67.187.118.* 24.05.05, 19:09 Nie moge zrozumiec sensu w argumencie, ze badanie DNA aby moc karac nieodpowiedzialnych wlascicieli psow to cecha panstwa policyjnego? Podobnie nie rozumiem dlaczego sa legalne detektory radarow do instalowania w samochodach. Ich jedynym zasotosowaniem jest unikanie mandatow za przekroeczenie limitow predkosci na drodze. Rozumiem, ze mozna byc przeciwnikiem limitow predkosci. Sa panstwa np. Niemcy gdzie mozna jezdzic w dowolna predkoscia na autostradzie byle to pbyla predkosc bazpieczna. Sa inne panstwa np. USA gdzie sa limity predkosci czasem bezsensowne. Np. na szerokiej autostradzie jest 55 mil/godz, a na waskiej drodze bocznej jest 65 mil/godz. Wynika to z tego, ze inny urzad jest odpowiedzialny za autostrady, a inny za drogi boczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Co ma piernik do wiatraka USA IP: *.gkw.amlaw.com 24.05.05, 20:41 Co do kup to w NYC prwawo nakazuje sprzatac psie kupy i pilnuje tego policja i ludzie sprzataj (mandat kosztuje od100 do 2500 $) wiec warto sie schylic... ale sa miejsca gdzie sa kupy a wiecie gdzie.... np. w okolicach polskiego Greenpointu wiec to chyba plynie tez z polskiej natury brudasa i lenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wystarczyloby Analiza DNA w walce z psimi kupami IP: *.rz / *.basf-ag.de 24.05.05, 12:08 gdyby straz miejsa reagowala na srajace psy... wprowadzic prawo ze pies musi byc zarejestrowany i na spacer z psem nalezy wychodzic z zestawem do sprzatania... (jak OC w samochodzie - obowiazkowo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: indis Re: Analiza DNA w walce z psimi kupami IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.05.05, 12:22 Nie wystarczyłoby. To zbyt trudne dla straży miejskiej. Oni są pecjalistami od źle zaparkowanych samochodów i podziemia gospodarczego w handlu pietruszką. Pies mógłby pogryźć albo obsikać. U szaszych południowych sąsiadów widziałem przy wejściu do parku tabliczki "zakaz wstępu psów" (po czesku oczywiście) i w parku nie było ani jednego psa. Jak oni to robią???? Pomysł opisany w artykule, trochę śmieszny, ale tylko trochę. Wprowadzenie takich badań na skale masową drastycznie obniżyłoby ich koszt, co, być może, przydałoby sie kiedyś i dwunogom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kupiasty_Sosnowiec Re: Analiza DNA w walce z psimi kupami IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.05, 12:38 Dlaczego jest tak ze wlasciciele psow sa zamknieta kasta spoleczna? W Sosnowcu jest kupa na kupie na kupie; gdy po zimie sa roztopy to ta breja staje sie normalnym gnojowiskiem na pol miasta! Pomijam juz w ogole zaslepienie NIEKTORYCH wlascicieli gdy wrecz sie ciesza jak reksik narobi na srodek ulicy bo jest taaaki sliczny - ale! Psy, niezaleznie ile daja radosci do zycia czlowieka - przenosza doslownie wszystko wewnatrz! plazince, oblence larwy - takze tego czego nie zauwazymy golym okiem! glisty psie, tasiemce - to nie sa mili wspollokatorzy czlowieka a przede wszystkim jakze duze jest zagrozenie zarazeniem sie np.dziecka! nO I WRESZCIE - CZY WLASCICIEL PSA KTORY NIE SPRZATA PO NIM - CZY W DOBIE TAKICH ZAGROZEN - CZY ON KOCHA PSA? Przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sox Re: Analiza DNA w walce z psimi kupami IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.05, 12:40 Raz widzialem na wsi Przeczyce jak wlasciciel robil w krzaki a obok jego pies. Co w tym zlego? Przynajmniej produkcja narodowa rosnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Pluto Re: Analiza DNA w walce z psimi kupami IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.05.05, 12:51 Najbardziej zasrane są ulice w Warszawie. A Kaczor szykuje się na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Re: W Poznaniu też chcę!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:46 To jest nie do pomyślenia, żeby chodniki było osrane, a każdy narożnik kamienicy oszczany i śmierdzący. Nie wspomnę o sranu przez psy w pobliżu placów zabaw, tudzież i do piaskownicy. A może by tak: za sfotografowanie/sfilmowanie jak "pies z właścicielem srają" kara dla właściciela za zanieczyszczanie 500zł, a 150 dla tego kto zrobił zdjęcie. Wiecie ile kasy bym dziennie zarabiał, myślę że 1500 i to bez wysiłku, praca przyjemna, na świeżym powietrzu :-)))) Proponuję jeszcze karę za wyprowadzanie psa bez smyczy i bez kagańca. Powinno pomyśleć się też o tym, aby wyprowadzając był w stanie fizycznie zapanować nad psem, jeśli nie to pies do schroniska, jeżeli w ciągu tygodnia ktoś się nie zgłosi na konserwy. Nie jestem przeciwnikiem psów, nawet je lubię i chciałbym mieć, ale mieszkam w bloku i uważam że dla psa (husky) byłaby to męka ze względu na miejsce. Ale naprawdę wk.r.ia mnie głupota ludzka. Nie raz mam ochotę wp.e.d.l.ć właścicielowi i psa mu nożem zadźgać jak faciu nie może go utrzymać, a pies się na mnie rzuca z brudnymi łapami i chce lizać. A niech mi który obszcy oponę od samochodu to pójdę i na wycieraczkę właścicielowi naleję. Odpowiedz Link Zgłoś
liss.ek Re: W Poznaniu też chcę!!! 25.05.05, 00:52 Nie do pomyślenia, fakt :( Kiedyś wynajmowałam mieszkanie na Szamarzewskiego i przejście tej ulicy kilka razy dziennie było prawdziwym wyczynem, jesli nie chciało się mieć grubszej podeszwy. > Proponuję jeszcze karę za wyprowadzanie psa bez smyczy i bez kagańca. Obowiązuje za to kara, tylko że strażnicy miejscy i policja mają to w nosie. Gazeta zamieściła kiedyś artykuł o tym przepisie, a pod nim zdjęcie dwóch policjantów, którzy w biały dzień na Rynku mijają latajacego samopas psa i jego właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 666 karac srogo wlascicieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:18 badania dna to za malo. dlaczego ci, co nie posiadaja psow, maja placic podwojnie za brak kultury ich wlascicieli? tylko musi byc samofinansujacy sie mechanizm. trzeba wprowadzic obowiazkowa rejestracje psa ze zdjeciem, lapac ludzi z psem na smyczy, legitymowac, w przypadku braku legitymacji wlepiac mandat 500 zlotych i zmusic do rejestracji w przeciagu miesiaca. w przypadku niestawienia sie - kolejny mandat 500 zlotych. kazdy zarejestrowany pies=50 zlotych miesiecznie skladki na papierowe torebki i smietniki dla psow przy specjalnie wyznaczonych trasach spacerowych. nie ma ze boli, jak ludzie sa chamami, tylko kijem mozna nauczyc ich przestrzegania elementarnych zasad kultury. nauczyc w sumie to za wiele powiedziane, ale wyegzekwowac da rade. Odpowiedz Link Zgłoś
anielka_m Re: karac srogo wlascicieli 24.05.05, 16:52 No właśnie!!!! Psie odchody są poprostu osłabiające. Bardzo lubię psy, ale to że właściciele po nich nie sprzątają, to jest skandaliczne. Dlaczego ja mając kota w domu, jak zrobi kupę to mu wymieniam kuwetę? I jakoś nie sprawia mi to kłopotu. A dlaczego właściciele piesków nie sprzątają kup? BO kawałek zieleni przed blokiem TO NIE ICH MIESZKANIE!!!!! Jak taki psiak nasra w przedpokoju to sprzątają, ale na podwórku to już nie, bo to przecież nie ich własny trawniczek. Na tym przede wszystkim polega problem. Skoro nie moje to może być nasrane, naszczane i cholera jeszcze wie co. U mnie w bloku jest wielu właściceli piesków, ale jak dotąd widziałam tylko jedną kobitkę, która chodziła za swoim pupilem z reklamówką, saperką i sprzątała po swoim czworonogu. Widocznie tylko ona doszła do wniosku, że nie tylko w domu nieprzyjemnie potykać się o kupy, ale na podwórku też. Ot cała filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwet14 Re: karac srogo wlascicieli IP: *.bredband.comhem.se 24.05.05, 21:36 W Szwecji uzywa sie czarnych solidnych torebek - naklada na reke jak rekawice, zbiera psie lajno, zawija z powrotem, wiaze supel i do kosza. Najczesciej sa to specjalne kosze z zamknieciem, stojace czesto co pare metrow, np. w parkach. Rozwiazanie proste i czyste. Mimo tych ulatwien zdarzaja sie opiekunowie psow, ktorzy na to gwizdza. Kwestia kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: Analiza DNA w walce z psimi kupami IP: *.toya.net.pl 24.05.05, 17:07 Dołączam się do opinii, aby właściciele psów nauczyli się wreszcie kultury i zaczęli sprzątać po swoich psach. Narazie grupa właścicieli psów równa się dla mnie grupie najgorszych kiboli, drechów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobik Re: Analiza DNA w walce z psimi kupami IP: *.promax.media.pl 24.05.05, 20:36 A co zrobić z ludzkimi kupami? Też je będa badać na DNA? I co z bywalcami pobliskiego pabu, którzy obsikują krzaki pod moim balkonem? Może takim problemem trzeba sie najpierw zająć, zbudować wiecej kibelków. A nie tylko ujadać na pieski, ludzie śmiecą i brudzą o wiele bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Panie Bobik... IP: *.gkw.amlaw.com 24.05.05, 21:19 Jest pan taki sam jak Ci co szczaja pod pana balkonem. Wlasciciel psa nie sprzatajacy po swoim zasranym czworonogu niczym nie rozni sie od nawalogego buca szczajacego po klatkach schodowych... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannaniedziela W Wiedniu pewnei tylko psy polaków srajá na chod.. 24.05.05, 21:54 nie bedize trudno sprawdzic bo W Wiedniu pewnie tylko psy polskich emigrantów w tan sposób sie zachowujá. Austryjaccy obywatele tego miasta, mimo ze równie katolicy, zostali naczej wychowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dariooo Re: Analiza DNA w walce z psimi kupami IP: *.lepian.net / *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 23:36 Ok.jestem wlascicielem pieska podobno groznej rasy ale nie o tym.Mam pytanie?Czy zanim ludzie doszli do tego ze trzeba srac w kiblu i podcierac tylek byli za swe wczesniejsze zachowania karani_o ile mi wiadomo to raczej ludzkosc zabrala swobode srania i nieczepiajmy sie psiakow ze sraja gdzie poprostu im sie chce Odpowiedz Link Zgłoś
krzszy1 Nasraj na siebie groźna raso! 24.05.05, 23:48 Trzymajcie się kupy bo kupy nikt nie ruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pi-vo Re: Nasraj na siebie groźna raso! 25.05.05, 09:22 Psu wolno sr.. gdzie chce ,taka natura zwierzaka.Ale jeśli człowiek więzi zwierzaka w mieście to jego obowiązkiem jest po nim posprzątać bo pies tego nie zrobi ,znów jego natura to sprawia.Można badania DNA zrobić tylko trochę drogo to wyjdzie ale gdy właściciel pieska zapłaci za nie to traci na znaczeniu.Psy w miastach to wbrew pozorom naprawdę problem.Albo ograniczyć możliwość posiadania psa w mieście albo wymusić na właścicielach sprzątanie ,tak jak nie pozwala się sr.. na ulicach ludziom.Pomysł nie jest wcale taki absurdalny z identyfikacją psich kup.Bo skoro mozna było oduczyć ludzi od srania tam gdzie stoją to czemu nie można ich nauczyć żeby po swoich pieskach sprzatnęli?Pies z powodu wspomnianej swojej natury tego nie zrobi.Jest przystosowany do innego środowiska w którym można postawić kloca gdzie się stoi i tam natura robi sama z tym porządek. Odpowiedz Link Zgłoś