Gość: Chilon IP: *.lan.iptelecom.pl / *.iptelecom.pl 19.12.05, 09:58 A ja mam Lisa i jego Fakty głęboko w poważaniu. Wolę Wiadomości na jedynce ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hartikka Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: *.elpos.net / *.elpos.net 19.12.05, 10:03 Fakty to przereklamowany syf prowadzony ze sztucznym, drazniacym luzem prezenterow.Jedynie Sianecki prezentuje sensowny poziom, a reszta nie dorasta do piet Wydarzeniom czy Panoramie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red_Devil 3000"Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 10:16 No Fakt... :) Są one prowadzone w stylu amerykańskim... niedawno dołączyły do tego Wiadomości, teraz Panorama.... tylko Teleexpress.... Gdy TVP rządziła lewica to wolałem Fakty, teraz w zasadzie się wyrównało, choć czasem słychać dźwięk "betonu" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: 3000"Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 10:28 Od momentu odejscia Lisa obejrzalem byc moze trzy wydania Faktow. Wczesniej ogladalem je codziennie. Obecni prowadzacy Fakty sa niestety do bani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxy Najlepsza jest Patrycja Redo IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 19.12.05, 11:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Marcin Pawlowski IP: 5.6.2R* / 193.194.132.* 19.12.05, 16:05 Byl naprawde doskonaly. Wielka szkoda, ze juz go z nami nie ma. Sukces Faktow to rowniez jego zasluga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Fakty - jak FUCK ZEITUNG czyli SYF POLSKI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 23:03 Witam! o Faktach w TVN mogę napisać tylko tyle, że to jeden wielki SYF. Poziom tabloidu czyli FAKTU (o- jak zbieżność!!!!!!)SYF SYF SYF! Najbardzie drażnią mnie te stand up-y (wolne komentarze dziennikarzy)- KOSZMAR! a najgorsze jest to, że wszystkie stacje od TVN to zmałpowały! a kto przeniósł do Polski ten model dziennikarstwa? - nasz kochany Lis! a skąd nam tę zarazę przywiózł- z jedynego WOLNEGO KRAJU NA ŚWIECIE! czyli z USA! F.....!!!!!(sorry - winno być kwak- ale po 23.12.2005r. słowo to będzie już zabronione). AMEN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parambol No pewnie, Wiadomości debeściarskie IP: *.devs.futuro.pl 19.12.05, 13:30 "Premier (tu nazwisko aktualnego pajaca na stanowisku) powiedział to, powiedział tamto, a w ogóle to uważa to i owo". W głowie mi się nie mieści ta służalczość trzesących gaciami ze strachu o posady fagasów z TVP. Teleekspres coraz podobniej - ostatnie szlagiery to kiluminutowe (!) materiały na tak pasjonujące tematy: jak się mieszka MArcinkiwiczowi w Wawie, jak Marcinkiewicz lepi pierogi z żoną. Czekam na reportaż z premierowskiego sracza - jak premier się załatwia. Panorama niestety trochę nudna i też mocno polityczna, jedyny atut to Andrzej Turski, rzeczywiście osobowość. Wielki minus Panoramy to głupawe komentarze, adresowane chyba do przedszkolaków - nieudolne naśladownictwo reporterów TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: Trzy tysiące "Faktów" 19.12.05, 10:38 Kochanke jest niestrawna przez swoje przesadne akcentowanie ostatniej sylaby "Oglądają państwo fakTYYYY" i ogólnie darcie ryja zamiast mówienia. O rzucaniu łbem nie wpominając. Kochanke - czerp inspirację z młodszej koleżanki Wernerówny (którą da się przynajmniej oglądać). Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: Trzy tysiące "Faktów" 19.12.05, 10:46 A mi bardzo odpowiada Justyna Pochanke. Jest swietna! Energiczna, atrakcyjna, przesympatyczna, mowi bezposrednio do telewidza a nie do milionow odbiorcow (vide pan w podeszlym wieku z PANORAMY). TVN24 z nia to sama przyjemnosc! Pozdrawiam ja jesli to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Trzy tysiące "Faktów" 19.12.05, 13:02 Dokładnie, ja też lubię Pochanke i nie uważam, żeby się darła Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm ja też bardzo lubię Pochanke 19.12.05, 13:41 jest najlepszą prowadzącą program informacyjny (kiepściutka jest Wysocka w Wiadomościach, przeciętny Rymanowski). jestem też fanem Kolendy i Sianeckiego - świetne dziennikarstwo Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 PANI J. POCHANKE TO PROFESJONALISTKA. 19.12.05, 22:01 cetriolo napisał: > A mi bardzo odpowiada Justyna Pochanke. > Jest swietna! Energiczna, atrakcyjna, przesympatyczna, mowi bezposrednio do > telewidza a nie do milionow odbiorcow (vide pan w podeszlym wieku z PANORAMY). > TVN24 z nia to sama przyjemnosc! Pozdrawiam ja jesli to czyta. ============ Jednym słowem prawdziwa PROFESJONALISTKA. Z wszystkich telewizji polsko języcznych oglądam i słucham tylko "FAKTY" a najbardziej jestem zadowolony jak je prowadzi Pani Justyna Pochanke. Gdyby nie Ona to w ogóle bym nie załanczał polskich telewizji, ponieważ było by mi szkoda prądu na dyrdymały. Też pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów Pani Justynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Najlepszy jest Sianecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 16:37 Ja jestem wielką fanką Sianeckego, jego felietony są super szczególnie o Adasiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Panorama i Pochanke IP: *.aster.pl 19.12.05, 10:48 To moi faworyci. Pochanke jest najlepszą prowadzącą a Panorama jest najlepszym dziennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fan.club1 Pierwsze miejsce należy się... 19.12.05, 10:52 Teleexpresowi - za to, że uchodzi za magazyn informacyjny. To jest sukces!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Pierwsze miejsce należy się... IP: *.home1.cgocable.net 19.12.05, 17:55 teleexpress-owi :) Jest to wartko sie toczaca pigulka info, a jak ktos chce wiecej, to sie doszuka. Powinni tylko wywalic na twarz niejaka Chmielowska-Olech, bo ta baba startowala z paskudna dykcja, i niestety, pogarsza sie jej. fan.club1 - teleexpress nie jest "magazynem", tylko krotkim serwisem informacyjnym i robi to dobrze, nie wydziwiaj! Odpowiedz Link Zgłoś
striepo kropka nad i 19.12.05, 11:32 mam 23 lata i jak tak sobie przypomne co było kiedyś a jest teraz może najlepiej taka mała refleksja PANORAMA: pamietam tak jak dzis: Krystyna Czubówna i Bożena Targosz w swoim warkoczu prowadzące główne wydanie panoramy o 22, proste studio, charakterystyczne głosy (krysie do dzisiaj w filmach przyrodniczych usłyszeć można) potem jak to ktoś nazwał było odmłodzenie studia i siwego Turskiego ściągneli (ciekawe w czym on młodszy, w doswiadczenie chyba) chociaz warakomska nawet nawet teraz to poprostu masakra, studio w jakims kiczowatym nie pasujacym do telewizji i programu informacyjnego studiu porażka poprostu WIADOMOSCI upolitycznione do pewnego momentu teraz juz tak nie pieprzą za przeproszeniem o polityce jak kiedys, szkoda że Cholecką wrzucili do Kuriera, w panoramie by lepiej pasowała. Dorota Wysocka to jest dopiero babka, zawsze na wierzchu, bezemocji super babka, Gawrylukowa wyrobiła sie również i teraz jeszcze taka z fajnym seksownym głosem taka czarna niepamietam nazwiska ale sie polepszyło WYDARZENIA: Ach hania hania, jak zwykle wszystko super jeszcze jak teleekspres prowadziła w tych swoich długich blond włosach, zawsze super poprostu achhh, Gugała jak zwykle nudny, jak można spać na wizji hehhehe program fajny ta czarna lsaka tez moze byc Chetyna chyba FAKTY: wiadomo tomasz lis i tomasz pawłowski to był duecik, o lisie pisac nie bede bo wiadmomo o co chodzi. jezeli o pawłowskiego chodzi to był taki motyw, że łysego raz widziałem jak prowadził fakty, podobnie durczok w wiadomosciach tak sobie mysle chwyt marketingowy czy co. po jakims czasie jak zobaczylem tomka na wizji, na poczatku ze zdziwieniem, kto to sobie mysle, ale głos znam. po chwili doszło do mnie ze to przeciez on, była chwila zadumy, zastanowienia, przypominanie sobie poprzednich jego wystapien.....szkoda poprostu fakty ogladam rzadko, wole wiadomosci i wydarzenia TELEEKSPRES i co tu duzo pisac bezkonkurencyjny, jak tylko moge ogladam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katka Re: kropka nad i IP: *.chello.pl 19.12.05, 11:51 pawlowski mial na imie marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienka Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 13:14 WCALE NIE UWAŻAM ŻE FAKTY SĄ REWELACYJNE, PRZEDE WSZYSTKIM JĘZYK FAKTÓW JEST NIEZROZUMIAŁY DLA WIĘKSZOŚCI POLAKÓW, A I CI NAJLEPSI MAJĄ CZASEM PROBLEM Z WYCIĄGNIĘCIEM WNIOSKÓW. UWAŻAM ŻE FAKTY MAJĄ SWOJĄ ULUBIONĄ FRAKCJĘ POLITYCZNĄ I KAŻDĄ INNĄ KRYTYKUJĄ, NIE SĄ STRONNICZY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki Często "Fakty" mnie wkurzają. I za to je lubię! IP: *.iimcb.gov.pl 19.12.05, 13:30 Nie ma jak "pospierać się" w domu z mądralą-dziennikarzem, który mówi jakby pozjadał wszystkie rozumy, a naprawde nie zna się dobrze niemal na niczym (czyli jest dla mnie równym partenerm do "sporu" ;). Początkowo mnie to denerwowało, ale potem zauważyłem że "Fakty" ogląda mi się dużo lepiej niż zdystansowane i szare "Wiadomości". Choć gdy naprawdę szukam obiektywizmu zaglądam na wiele programów i do wielu gazet - i wyciągam "średnią". Bo skrajności od "Wprost" do "Nie" też bywają zabawne i pouczające. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Wiadomości to nudziarstwo 19.12.05, 13:46 :premier pojechał:, :prezydent wyjechał:, :marszałek był w Pcimiu na kawie:... Co do prezenterów - Gawrylukowa jest w porządku. Wysocka przynudza. W Faktach - prowaząca Pochanke, reporter sejmowy niestrudzona Kolenda, rewelacyjny felietonista Sianecki, coraz lepszy Kajdanowicz. Energiczniej, ciekawiej, z dystansem i bez lizusostwa wobec władzy. Wydarzenia oglądam sporadycznie, są całkiem przyzwoite, ale zachodzą się z Faktami. Panoramy dawno nie widziałem - Czubówna i Targosz to była legenda. Chociaż program nie był robiony najciekawiej, to jednak można było go posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
warszawianka_jedna Re: Trzy tysiące "Faktów" 19.12.05, 14:09 Pochanke i Sianecki są super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ama18 Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: 212.75.100.* 19.12.05, 14:29 Niestety,czas "Wiadomosci : . "Panoramy " minąl .Do lamusa prezenterzy może poza kobietami z "Panoramy " i ciągle dobrym Durczokiem , do lamusa nowe czolowki na które zapene wydano kolosalny szmal . Wszystko wTVP takie sztuczne i drętwe , nawet próba dowcipów wydaje się być wyrezyserowana. W Faktach zaś - po prostu doskonalość w prostocie !!Wiarygodni prezentaerzy ,doskonala scenografia. Zawodowcy!! Odpowiedz Link Zgłoś
zosia1411 Re: Trzy tysiące "Faktów" 19.12.05, 14:42 Gość portalu: ama18 napisał(a): > Niestety,czas "Wiadomosci : . "Panoramy " minąl .Do lamusa prezenterzy > może poza kobietami z "Panoramy " i ciągle dobrym Durczokiem , do lamusa > nowe czolowki na które zapene wydano kolosalny szmal . Wszystko wTVP takie > sztuczne i drętwe , nawet próba dowcipów wydaje się być wyrezyserowana. > W Faktach zaś - po prostu doskonalość w prostocie !!Wiarygodni > prezentaerzy ,doskonala scenografia. Zawodowcy!! Swiat idzie do przodu:-) Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 Trzy tysiące "Faktów" - gratulacje dla całej ekipy 19.12.05, 14:54 Faktem jest, że "Fakty" wyznaczyły nową jakość w polskich serwisach informacyjnych :D Spójżcie na ine serwisy informacyjne w innych stacjach. A dworakowym pseudo"Wiadomościom" znacznie brakuje - zwałszcza te ich denne pseudodowcipy i niepotrzebne komentarze polityczne prezenterów TVP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:57 Nie oglądam faktow , bo boję się nattknąć na tego PAMPERSA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo46 Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 19.12.05, 15:12 bo jesli nie przeszkadza ci manipulacja informacja i lubisz jak ktos interpretuje fakty za ciebie - to dobrze wybrałeś Odpowiedz Link Zgłoś
arebia Re: Trzy tysiące "Faktów" 19.12.05, 16:04 Jedno jest pewne ,bez Lisa nie byloby czego swietowac ,to on stworzyl i wykreowal "Fakty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: *.aster.pl 19.12.05, 16:16 Niestety Fakty są nie obiektywne stronnicze i stają się same w sobie audycja narzucajaca określone poglądy. najbardziej jest to widoczne u pana Rymanowskiego i pani Pochanke. Nie wykluczone , że chcą się przypodobać w ten sposób swoim szefom. daleko im do BBC marzyłbym sobie by Fakty i Tvn24 podawały tylko informacje bez zbędnych komentarzy bez kreowania swojej polityki po prostu prawdziwie i obiektywnie nie wiem tylko czy to mozliwe. Nie ulega watpliwości, że Fakty starają się kreować polityczną rzeczywistość zamiast ją przedstawiać i oniej informować. Po odejściu p.Lisa zjawisko to się wyraźnie nasiliło Pozdrawiam Olo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Trzy tysiące i może już starczy takich Faktów IP: *.aster.pl 19.12.05, 16:18 Niestety Fakty są nie obiektywne stronnicze i stają się same w sobie audycja narzucajaca określone poglądy. najbardziej jest to widoczne u pana Rymanowskiego i pani Pochanke. Nie wykluczone , że chcą się przypodobać w ten sposób swoim szefom. daleko im do BBC marzyłbym sobie by Fakty i Tvn24 podawały tylko informacje bez zbędnych komentarzy bez kreowania swojej polityki po prostu prawdziwie i obiektywnie nie wiem tylko czy to mozliwe. Nie ulega watpliwości, że Fakty starają się kreować polityczną rzeczywistość zamiast ją przedstawiać i oniej informować. Po odejściu p.Lisa zjawisko to się wyraźnie nasiliło Pozdrawiam Olo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Trzy tysiące i może już starczy takich Faktów IP: *.chello.pl 19.12.05, 16:43 Chciałam dopisać swoją opinię, ale Olo już mnie wyręczył. Może tylko: żeby wyrobić sobie jako-taki obraz rzeczywistości najlepiej jest oglądać kilka serwisów informacyjnych i na tej podstawie dociekać prawdy. Tylko kto ma na to czas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodzyn Re: Trzy tysiące i może już starczy takich Faktów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 17:19 ale po co oglądac kilka serwisw i weryfikować, szukać prawdy. Włącz Radio Maryja i wszystko masz na jednym talerzu. Odpowiedz Link Zgłoś
meraviglioso Re: Trzy tysiące "Faktów" 19.12.05, 19:50 Żeby tak codziennie o 19.00 Anita Werner. Marzę o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: granddante Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: *.ists.pl / *.ists.pl 19.12.05, 20:46 Ja też... Tylko nie mogłaby wtedy prowadzić Faktów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
emo_ranger Re: Trzy tysiące "Faktów" 19.12.05, 21:18 "Uwielbiam" korespondentkę (nie pamietam jak się nazywa) z Brukseli, to co mówi oraz sposób w jaki to czyni jest okropny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mot Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 19.12.05, 22:32 co Wy ludziki o tym obiektywizmie ciągle? pełen obiektywizm nie istnieje (i bardzo dobrze), a jeśli chcecie mieć w miarę pełne spojrzenie na jakąś sprawę to obejrzyjcie różne programy i poczytajcie różne gazety. jeśli dziennikarz jest osobowością i ma charyzmę to przekazuje swój sposób widzenia jakiegoś wydarzenia. i mi to pasuje, nawet jeśli się nie do końca z czymś zgadzam. poza 'Faktami' (i czasem Orłosiem albo Durczokiem) wszystko inne jest robione właśnie, żeby stwarzało pozory 'obiektywizmu' - 'przezroczysty' prowadzący i twórcy materiałów. ja nie chcę 'prowadzących' i prezenterów (równie dobry jest pasek z newsami na dole w TVP3). dlatego wściekają mnie takie żałosne dodatki do mikrofonów i inne Kamele (Camelle?) i czy inne, których nazwisk nie pamiętam. ja chcę DZIENNIKARZA, który doskonale wie o czym mówi i potrafi to skomentować (ciekawie, zabawnie, kontrowersyjnie). jeśli chcecie suche informacje, to przeczytajcie serwis pap albo tą papkę i tragedię Nowy Dzień, tudzież Metro. Justyna Pochanke - You are the best! Continue, please... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgręza Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 00:01 ,,Fakty"są na bardzo przyzwoitym poziomie, chociaż były zdecydowanie ciekawsze ,,za Lisa".Natomiast te idiotyczne pogawędki na wizji między prezentarami wiadomości, sportu i pogody w TVP1 a la amerykańska TV są nie do zniesienia. Dlatego w ogóle przestałam ogladać ,,Wiadomosci".Na zmianę oglądam ,,Fakty" i ,,Wydarzenia". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiem Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 01:14 czy wie ktos moze jak oni obliczaja ze dany program w jakims dniu ogladalo 4250 000 ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wpp Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: *.aster.pl 20.12.05, 20:32 telemetria bodaj to się nazywa, firmy badające montują losowej grupie widzów (jak w sondażach) urządzonka wskazujące oglądany program... i tak się to liczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Włazidupy z Faktów .Pisuary. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 05:31 Tak jawnie stronniczych i nieobiektywnych wiadomości nawet za komuny nie dawano.Rzygać sie chce . Mieszają fakty z komentarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigP Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: *.tarnow.pl 20.12.05, 07:44 Justyna Pochanke, she's HOOOOOT ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekula Re: Trzy tysiące "Faktów" IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 20.12.05, 08:10 jesteś straśnie nie kulturalny będzwale Odpowiedz Link Zgłoś
marek.bienkowski Re: Trzy tysiące "Faktów" 20.12.05, 10:31 Fakty to najlpesze televizyjne zrodlo informacji w kraju to oczywiste. Wiadomosci czy pozal sie Boze teleekspress to relikty przeszlosci juz niedlugo w calosci zmanipulowane przez partię rządzącą - zwroćcie uwage jak bedą opisywaly obecną władzę ;) Gdyby ludzie cześciej oglądali TVN24 i fakty na TVN nie byloby tak absurdalnych i kompromitujących nas na arenie miedzynarodowej wyników wyborów Nasza przyszlosc to PO i niezależne kanały telewizyjne poozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niEdzWieDz" Najlepszy był Dziennik Telewizyjny IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 20.12.05, 10:56 Prowadzony przez smutnych panów w zielonych mundurach Odpowiedz Link Zgłoś