naryanah 18.07.06, 14:14 zgloszenia prosimy kierowac tutaj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czumczum Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 18.07.06, 14:21 Mi się na myśl rzuca jedna myśl. Jeśli chcemy faktycznie zrobić forum php i galerię to najważniejsze, żeby od razu ustalić jedno konkretne miejsce gdzie ma sie to znajdować. Już piszę o co mi chodzi. Większość oferowanych skryptów ma bazę danych w jednym tylko miejscu i nie da się jej rozdzielać na ileś serwerów. Chodzi o to, żebyśmy się pewnego dnia nie obudziły z ręką w nocniku, że miejsca nie ma, a my chcemy tworzyć. Ta sama sprawa, albo nawet ważniejsza jest z transferem. Samych "nas" jest dużo, a co dopiero potencjalnych oglądających. Jeśli przekroczymy transwer na serwerze to dupa, że tak powiem :) Koniec wyświetlania. Dlatego, trzeba znaleźć po pierwsze taki ze względnie dużą ilością miejsca (forum myślę nie będzie problematyczne, gorzej ta galeria) i dużym transferem, ew. taki gdzie jest możliwość dokupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
naryanah Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 18.07.06, 14:25 ja polecam foxnet - www.foxnet.pl rzadko maja awarie -hosting maja niedrogo - tanie domeny - dosc szybka pomoc techniczna - i jest mozliwosc rozszerzenia (ostatnio z 200 do 500mb sama rozszerzalam) www.foxnet.pl/mini.htm ale oczywiscie to tlyko propozycja Odpowiedz Link Zgłoś
czumczum Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 18.07.06, 14:31 To ja z kolei znalazłam na allegro: www.allegro.pl/item114231533_profesjonalny_hosting_1500mb_96gb_rok%5D_promocja_.html Wygląda fajnie. Powierzchnia konta : 1536 MB Miesięczny transfer : 8000 MB (8GB) I ważne: Nieograniczona ilość podpiętych domen Nieograniczona ilość podpiętych subdomen Nieograniczona ilość baz MYSQL Nieograniczona ilość skrzynek pocztowych Szczególnie MYSQL. Odpowiedz Link Zgłoś
naryanah Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 18.07.06, 14:37 hmm jedyne co mnie powstrzymuje przed ta rewelacyjna oferta to cena - nie wydaje sie wam dziwnie tanio??? moze ktos ma juz tam miejsce na serwerze i moze nam powiedziec cos na temat jego funkcjonalnosci i niezawodnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
czumczum Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 18.07.06, 14:59 Ja niestety nic o tym nie wiem, ale dla siebie też wykupiłam hosting na Allegro i też było tanio i opłacalnie, a żadnych zupełnie problemów nie mam i nie miałam. Ale nie wiem, różnie to bywa. Ma same pozytywy, może po prostu chce zachęcić ludzi do siebie? Albo to wielki oszust, który zgromadzi miliony i ucieknie za granicę :) Odpowiedz Link Zgłoś
taosiek Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 18.07.06, 15:00 niewarto kupować hostingu na allegro ani w innych podejrzanych firmach! prędzej czy później taka inwestycja okaże się wyrzucaniem kasy w błoto, bo pady serwera będą coraz częstsze i de facto zapłacimy jeszcze raz, tym razem już za lepsze konto. jeśli poważnie się myśli o swojej stronie, najlepiej wykupić hosting w (u)znanej. nie będę nic polecać, ale powiem, że warto przejrzeć forum webhostingtalk.pl - tam jest pełno opinii nt. różnych firm, różnych kont i porady jak wybrać dobry hosting. a poza tym - wydawało mi się, że sasenka pisała, że ma już swój serwer i może udostępnić tam miejsce na tę stronę, więc o co chodzi z tym tematem? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
aneko_chan Serwer -> foxnet = strata kasy 31.07.06, 01:11 wreszcie ktos madrze pisze... ---------------- Projektowanie stron www Odpowiedz Link Zgłoś
ci_i Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 19.07.06, 09:57 ja mam serwer na niemieckiej firmie, dziala znakomicie. www.e9.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aneko_chan Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 31.07.06, 01:10 Błagam nie reklamuj już tej firmy... www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=1061&hl=foxnet forum.webhelp.pl/viewtopic.php?t=44556 czytajcie posty na forum, foxnet.pl to TOTALNA KATASTROFA !! Najgorsza firma hostingowa ! ---------------- Projektowanie stron www Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 18.07.06, 15:02 Dziewczyny, nie ma sensu kupowania hostingu. Ja mam mega wypasiony serwer, mogę udostępnić miejsce. Sasenka z resztą też się oferowała. Oferuję moją pomoc w zakresie grafiki, html... Odpowiedz Link Zgłoś
czumczum Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 19.07.06, 12:35 kati_p napisała: > Dziewczyny, nie ma sensu kupowania hostingu. Ja mam mega wypasiony serwer, mogę > udostępnić miejsce. Sasenka z resztą też się oferowała. A ile jest konkretnie tego miejsca i jaki jest transfer? Bo np. dla takiej galerii to docelowo (dajmy na to rok) to myślę, że będzie ok. 5-10GB. A jeśli jeszcze ok. 100 osób dziennie będzie chciało to wszystko obejżeć to transfer będziemy musieli mieć na poziomie 10GB/miesiąc. Na początku będzie oczywiście bardziej lajtowo, ale jak już pisałam - w trakcie nie będzie możliwości przenesienia bazy. Bo spróbujcie sobie ściągnąć na kompa 5GB i przerzucić gdzieś indziej. Z forum będzie podobnie. Ja bym nie traktowała sprawy hostingu jako czegoś drugorzędnego, to naprawdę jest priorytet. Odpowiedz Link Zgłoś
kati_p Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 19.07.06, 16:05 5GB miejsca, 15GB transferu miesięcznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
majaque Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 18.07.06, 15:26 Zgłaszam się do ewentualnej wszelkiej pomocy technicznej, choć w epoce 'gotowców' pewnie nie będzie potrzebna... M. Odpowiedz Link Zgłoś
patrysha1 Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 18.07.06, 16:18 Ok to ja zgłaszam prawie siebie (czyli mojego ukochanego) do robienia panelu administracyjnego, tylko jakiego dokładnie to trzeba ustalić jak już będzie wiadomo co ma być w portalu. W sensie czy to tylko forum czy cały portal z artykułami, galeriami i inne takie. Panele dla administratorek osobno, i dla uczestników ( w celach wpisania artykułu czy włożenia zdięcia)- co by nie trzeba było na meila wysyłać. Odpowiedz Link Zgłoś
ci_i Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 19.07.06, 09:59 zreszta jesli chodzi o kase - to dlaczego serwer nie mialby sie finansowac sam? np. z reklam... Odpowiedz Link Zgłoś
sasenka Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 19.07.06, 12:43 Później, jeśli będzie taka możliwość, czemu nie, ale na razie trzeba by się na ten hosting zrzucić. Ja myslę, żeby ofertę wybrał ktoś, kto się na tym zna, kto się orientuje w ofertach. Ja jestem w stanie temu, kto się tego podejmie przelać na konto od ręki 30 zł ;-) Naryanah daje drugie tyle, bogaty mąż Fiszerowej ;-))))))) też ;-D Ja bym chętnie komuś przelała kasę do piątku, bo potem mnie nie ma, a możnaby już podziałać. Czumczum, co Ty na to..? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czumczum Re: PORTAL - grupa techniczna - skrypty i www 19.07.06, 15:00 sasenka napisała: > Później, jeśli będzie taka możliwość, czemu nie, ale na razie trzeba by się na > ten hosting zrzucić. > Ja myslę, żeby ofertę wybrał ktoś, kto się na tym zna, kto się orientuje w > ofertach. Ja jestem w stanie temu, kto się tego podejmie przelać na konto od > ręki 30 zł ;-) Naryanah daje drugie tyle, bogaty mąż Fiszerowej ;-))))))) też ; > -D > Ja bym chętnie komuś przelała kasę do piątku, bo potem mnie nie ma, a możnaby > już podziałać. > > Czumczum, co Ty na to..? ;-) Ja tak tylko udaję, bo bycie "dziewczyną informatyka" uczy pewnych rzeczy :D Ale myślę, że łatwiej będzie jakbyśmy najpierw wykupiły, a potem podzieliły się kosztami. Żeby nie robić niepotrzebnie przelewów w tę i z powrotem :) Odpowiedz Link Zgłoś