Dodaj do ulubionych

Cmentarze dla zwierząt

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 09:17
Artykuł o cmentarzach dla zwierząt w rubryce deser...
A co w takim razie jako danie główne?
Może np. jakiś ciekawy artykuł o masowych mogiłach w kontekście czystek
etnicznych?

Wiecie co to empatia?

Ręce opadają...
Obserwuj wątek
    • Gość: ludwigvanbeethoven Re: Cmentarze dla zwierząt IP: *.rev.stofanet.dk 30.10.06, 09:47
      Jak zwykle sprawy zwierzat sa mniej wazne niz debilne pomysly konia
      Giertycha.Typopwy polski problem.Ale co do artykulu to popieram w 280% pomysl
      takich cmentarzy!!!!Mam Kota i gdybym nie mieszkala w domku z ogrodem to
      napewno zdecydowala bym sie na grobowiec dla Niego!!!!
      • Gość: Łodzianka Re: Cmentarze dla zwierząt IP: *.4web.pl 30.10.06, 12:21
        Na pewno nie zdecydowałabys się na to, bo to niezgodne z prawem. Co najwyżej
        pogrzebałabyś go chyłkiem w ogrodzie, ale nie zrobiłabyś żadnego grobowca!
        Ty się lepiej zdecyduj na pracę ze słownikiem ortograficznym!!!

Co do cmentarza dla zwierząt, kompletny nonsens w takiej formie. Potrzebne jest
        po prostu miejsce do chowania zwierząt, ale nie jakieś grobowce, znicze i
        wszystkie te bzdury. Miejsce zmarłego psa czy innego zwierzaka jest w pamięci
        ludzkiej a nie w ilości ustawionych zniczy, czy wielkości pomnika!
        • Gość: hmm Re: Cmentarze dla zwierząt IP: *.net.autocom.pl 30.10.06, 12:49
          "Miejsce zmarłego psa czy innego zwierzaka jest w pamięci
          ludzkiej a nie w ilości ustawionych zniczy, czy wielkości pomnika!"

miejsce zmarłego człowieka też jest w pamięci ludzkiej a nie w ilości
          ustawionych zmniczy, czy wielkości pomnika!
          najlepiej dać się skremować i rozsypać do morza - od razu wiecej miejsca się
          robi:)
        • Gość: ludwigvanbeethoven [...] IP: *.rev.stofanet.dk 30.10.06, 14:21
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: mixxer Re: Cmentarze dla zwierząt... IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 30.10.06, 16:23
          Zauwaz "lodzianko", ze internautka, do ktorej
          postu sie odnosisz pisze z innego (nizli Polska)
          kraju i nie musi sie stosowac do polskiego prawa...

p.S. W Ameryce Polnocnej cmentarze dla zwierzat istnieja
          od bardzo, bardzo dawna i od dawna tez nie budzi
          to zadnej, nawet najmniejszej sensacji.
          • ludwigvanbeethoven [...] 30.10.06, 22:44
        • Gość: kr.mary1 [...] IP: *.rev.stofanet.dk 02.11.06, 13:32
          • yavorius Wystarczy 02.11.06, 13:39
            Może wystarczy już tego chamstwa, co?

Nie ona usuwa te posty, tylko ja.
    • Gość: bardu Cmentarze dla zwierząt IP: 83.238.100.* 30.10.06, 10:12
      Cmentarz w Koniku Nowym nazywa się "Psi los" a nie las. A co do samego
      cmentarza - to świetnie, że są takie miejsca. I powiem Wam - na
      żadnym "ludzkim" cmentarzu nie ma takiej atmosfery, takiej życzliwości i
      serdeczności dla innych ludzi. Potwierdza się to, co powtarza wiele osób: ci,
      którzy mają serce dla zwierząt mają je również dla ludzi. W przeciwną stronę to
      niestety nie działa.
      • Gość: Dominique Re: Cmentarze dla zwierząt IP: *.hypair.net 30.10.06, 11:37
        Niekoniecznie - znam wielu ludzi, którzy potrafią pięknie kochać zwierzęta, ale
        na ludzi patrzą wilkiem...
        • Gość: hmm Re: Cmentarze dla zwierząt IP: *.net.autocom.pl 30.10.06, 12:51
          i masz rację
          nie dziwię się
          po prostu zwierzęta da się kochać, nie są wredne tak jak wiele ludzi, one po
          prostu nie znają tych pojęć co ludzie, nie kieruja się nienawiścią, są szczere
          i zawsze prawdziwe
      • Gość: kiddy Re: Cmentarze dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:42
        Zwierzęce cmentarze są potrzebne, z prostego powodu - w Polsce nie ma gdzie
        grzebać zwierząt domowych. Nie wolno ich zakopywać na działkach, w laskach, na
        polach. Pozostaje spalenie razem z "odpadami organicznymi". Nie każdemu to się
        podoba. Mnie się nie podobało, więc pochowałam mojego psa w Psim Losie. Nie
        byłam tam od dawna, więc pewnie grób jest bardzo zaniedbany. Ale to chyba nie
        koniecznie o to chodzi, żeby stawiac psu pomniki, ale o to, żeby go godnie
        pochować.
    • wirusx Re: Cmentarze dla zwierząt 30.10.06, 11:54
      Na tle dookolnej głupoty aż miło przeczytać, że niektórzy są wrażliwi i myślą.
      Może choć w tak drobnej sprawie, jak nie wyrzucanie na śmieci przyjaciół, z
      którymi się spędziło kawałek życia zrobi się wreszcie normalnie i ludzie
      zadecydują jaki ma być obyczaj, a nie kościół, urzędnicy czy inne giertychy...
      Moja przyjaciółka od lat chowa swoje zwierzęta (chyłkiem!) w grobie swoich
      rodziców na katolickim cmentarzu i wcale nie jest jakąś egzaltowaną pańcią.
      Rodzice wychowali Ją w szacunku do zwierząt i z pewnością nie uważaliby za
      niewłaściwe, że razem z nimi pochowani są ich przyjaciele. I tak obok psów i
      kotów przybyły ostatnio jeszcze dwa szczurki pochowane przez wnuków. Jest
      nadzieja, że następne pokolenia nie będą miały problemów typu: -"tylko nie
      mówcie księdzu na religii, gdzie pochowaliście królika".
    • Gość: Patrycja Cmentarze dla zwierząt IP: *.static.cablecom.ch 30.10.06, 12:27
      Ja rowniez, osiem lat temu, moja ukochana suczke pochowalam na psim cmentarzu
      pod Warszawa i uwazam ze "instytucja" cmentarzy dla domowych zwierzakow jest
      jak najbardziej potrzebna. Sa one przeciez wiernymi towarzyszami, czlonkami
      rodziny nieraz serdeczniejszymi niz ludzcy krewni.
    • Gość: kaja Cmentarze dla zwierząt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:29
      Osobiście nie widzę w tym nic złego, a nawet jestem ZA.
      Niestety w moim mieście nie ma cmentarza naszych kochanych dla zwierzątek.
      W lutym tego roku pochowałam wraz z rodziną naszego pieska, na jego grobie
      poukładane są muszelki i kamyczki bo uwielbiał morze, zabawy na piasku i pali
      się znicz.... Chodzę tam jak mi smutno pogadać z nim.... :(
    • Gość: Marii Cmentarze dla zwierząt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:51
      Myślę że to dobry popsł z tym cmentarzem dla zwierząt nie którzy ludzie
      wywalajązwierzęta na śmietnik lub je spalają nie wolno tak robić!
      Więc pamiętajcie
      nie róbcie tak bo myśle że to grzech
      szkoda że taki cmętarzy nie ma w polsce.
    • Gość: Właścicielka Cmentarze dla zwierząt IP: *.tktelekom.pl 30.10.06, 15:07
      Jejku... to jest naprawdę przepiękne miejsce.. Przecież chomiczki kotki pieski
      papużki to są też istoty żywe takie jak ludzie.. To piękne że ludzie starają
      się żeby wszystko było ludzie. Chciałabym aby moje zwierzęta również były
      pochowane w tak przepieknym i ludzkim miejscu. No moj chomik cieszy się w
      niebie że został pochowany na działce na kórej często bywał.
    • marry9 Re: Cmentarze dla zwierząt 30.10.06, 15:08
      Na Podlasiu w Rzędzianach k/Białegostoku też jest cmentarz dla zwierząt. Ja
      niestety pochowałam swego pupila w ogródku przydomowym - zbyt późno
      dowiedziałam się o legalnie działającym cmentarzu w tym miejscu. A szkoda (...)
      jadąc w kierunku Warszawy nie raz widziałam palące się znicze i kwiaty na
      grobach KOCHANYCH zwierzaków w Rzędzianach.
      • Gość: Rewe Nienormalne...................... . IP: *.acn.waw.pl 30.10.06, 17:43
        niedługo bedą pogrzeby dla kundli z księdzem, mszą i stypą!!!!! Kundlarze nie
        pojda na grób matki tylko spądza pól dnia nad padnietym futrem.Chore..........
        • ludwigvanbeethoven Re: Nienormalne...................... . 30.10.06, 22:48
          A co cie to obchodzi jakie ludzie maja przekonania.Jesli ktos ma chec na
          ksiedza,msze i stype to jego swiete prawo.Ale jesli sie kocha zwierzeta to
          napewno i na grob matki tez sie pojdzie...Nie widze w tym nic chorego
        • Gość: aNETa Re: Nienormalne...................... . IP: *.widzew.net 31.10.06, 05:56
          Kundlarze - jak mowisz - to jedne z najbardziej wartosciowych osob, jakie znam.
          Maja serca przepelnione pozytywnymi uczuciami (w przeciwienstwie do Ciebie jak
          wynika z postu) i nie maja problemu z dzieleniem swojego czasu i
          zainteresowania pomiedzy groby bliskich ludzi i bliskich im zwierzat. Nie znam
          Cie, ale jestem przekonana, ze spedzaja oni na cmentarzach 'ludzkich' wiecej
          czasu w miesiacu niz Ty i wielu Tobie podobnych przez caly rok. 'Kundlarze' (a
          wiec rowniez i ja, bo nie jest to dla mnie obraza) nie przypominaja sobie o
          grobie rodzicow czy dziadkow 1 listopada... Pamietaja caly czas - zapewniam
          Cie... Moze jeszcze kiedys zrozumiesz, ze milosc do psa czy kota i pamiec o nim
          po jego smierci nie wyklucza milosci i pamieci o zmarlym ojcu, babci i innych
          czlonkach rodziny... Ci ktorzy naprawde mysla o swoich zmarlych, mysla takze o
          zwierzakach, ktore odeszly... ci, ktorzy tylko udaja pamiec o zmarlej rodzinie,
          albo nie przezyli jeszcze prawdziwej straty - pisza takie posty jak Ty...
          • Gość: camel hehehe IP: 81.19.200.* 01.11.06, 15:20
            > Kundlarze - jak mowisz - to jedne z najbardziej wartosciowych osob, jakie
            znam.
            >
            > Maja serca przepelnione pozytywnymi uczuciami (

hehehe..szczegolnie ci z bullterierami, rotweilerami i pitbulami:)))
        • sewa55 [...] 01.11.06, 13:22
        • Gość: camel Rewe popieram w100% IP: 81.19.200.* 01.11.06, 15:22
          to ni ejest normalne. Ta moda..coz ..znow przywedrowala z USA.

Mialem w zyiu z 5 psow..odeszly w rozny sposob. Nie bylo weterynarza, b 3
          wypadki. Ale w niigdy bym nie wpadl na pomysl pochowani üsa na cmentarzu.
          Wszytski konzcly w ogrodzie pod drzewem.
    • Gość: wwiak "PSI LOS" a nie "PSI LAS"!!!!! IP: 157.25.9.* 30.10.06, 15:16
      jw.
    • Gość: cam cam sory, ale trzeba miec niezle... IP: 81.19.200.* 01.11.06, 14:28
      na..ane w glowie zeby psa na centarzu zakopac..i wogole wykupic dla niego
      kwatere...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka