immanuela 08.12.06, 10:47 proszę wpisywać mi tu wyrazy trudne do wymówienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 10:53 Szczygielarz szczegolarz szczypawic niepomny Tchnac hny w Bochni ochmistrz strzelec niezlomny Kurcze, Elektrybalt wysiada:-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 10:57 potrząsnę potrzeszczem aż skończy wytrzeszczem Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 11:01 ochami horrorow chramowych ochryplzem W Strzybnicy rozsczczelniacz mszywiolow Szkarlupien na przestrzal Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 11:01 Cytrzystkom trzem spod Trzęsacza szloch twarze, nieszczęsnym, wypacza Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 11:06 Szczyl szczesny ze Syczyrku zaszyl sie w Niezywiec (no co, co sie marnowac) Jastrzebiojaszczurczo wrzeszczac wciaz: a zarybiec! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 11:08 i cóż, że ze Szwecji? (wymów to, ale szybko) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly I zrobilo sie 40000! 08.12.06, 11:09 Yhyhy:-))) Probowalem kiedys, to sie na trzezwo nie da :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: I zrobilo sie 40000! 08.12.06, 11:17 A! no to ja piszę 40004: Szczebiocze szczygieł pod Wrzeszczem: Szczeniaki, już ja was zbezczeszczę! I w chaszcze was szybko zataszczę Gdzie Paszczak wyszczerzył swą paszczę Już przeszły po plecach wam dreszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: I zrobilo sie 40000! 08.12.06, 11:28 a tak swoją drogą Brezly, jak wrzuciłam ten Twój wierszyk na Worda, to mi się ekran zaczerwienił, i wyświetlił się komunikat: brak propozycji poprawek. Komputer mi się przez Ciebie przegrzeje! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: I zrobilo sie 40000! 08.12.06, 14:40 Grzegorz Brzęczyszczykiewicz. Chrząszczybrzeboszyce, powiat Łękołody. z: "Jak rozpętałem II wojnę światową" Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 14:42 Jestem alkoholikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 14:44 Dobre, Istna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 14:48 Joł, joł ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 14:50 Archaminiwiniłokotoczerepapińczechinczehankiopsztyfitykurtykiewiczanki znalezione w Wiki Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 14:51 Hehe, czuję się jakbym znów miała 4 lata i składała po literce:> Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 14:53 Ievan Polkaa (Ieva's polka), traditional, arranged and performed by Loituma Nuapurista kuulu se polokan tahti jalakani pohjii kutkutti. Ievan äiti se tyttöösä vahti vaan kyllähän Ieva sen jutkutti, sillä ei meitä silloin kiellot haittaa kun myö tanssimme laiasta laitaan. Salivili hipput tupput täppyt äppyt tipput hilijalleen. Ievan suu oli vehnäsellä ko immeiset onnee toevotti. Peä oli märkänä jokaisella ja viulu se vinku ja voevotti. Ei tätä poikoo märkyys haittaa sillon ko laskoo laiasta laitaan. Salivili hipput. Ievan äiti se kammarissa virsiä veisata huijjuutti, kun tämä poika naapurissa ämmän tyttöä nuijjuutti. Eikä tätä poikoo ämmät haittaa sillon ko laskoo laiasta laitaan. Salivili. Siellä oli lystiä soiton jäläkeen sain minä kerran sytkyyttee. Kottiin ko mäntii ni ämmä se riitelj ja Ieva jo alako nyyhkyytteek. Minä sanon Ievalle mitäpä se haittaa laskemma vielähi laiasta laitaa. Salivili. Muorille sanon jotta tukkee suusi en ruppee sun terveyttäs takkoomaa. Terveenä peäset ku korjoot luusi ja määt siitä murjuus makkoomaa. Ei tätä poikoo hellyys haittaa ko akkoja huhkii laiasta laitaan. Salivili. Sen minä sanon jotta purra pittää ei mua niin voan nielasta. Suat männä ite vaikka lännestä ittään vaan minä en luovu Ievasta, sillä ei tätä poikoo kainous haittaa sillon ko tanssii laiasta laitaan. Salivili. Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 14:53 Ekshumujesz pora?;) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 14:56 Znaczy por tu już chodził? No wiesz, ja nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 14:58 A nie wiem, czy akurat tu chodził, bo ja tu nowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 14:59 ale ja nowsza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 15:12 A to gdzie plakietka z imieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 08.12.06, 15:13 w szatni ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
istna A niekoniecznie do wymówienia... 08.12.06, 14:53 Hrabia kąpie się w wannie. Rozluźnił się i puścił donośnego bąka. Po chwili otwierają się drzwi łazienki i wpada lokaj z tacą, a na niej butelka whiskey i szklaneczka. Zdumony hrabia mówi: - Ależ Bill, nie prosiłem o drinka do kapieli. - Jaśnie panie, przecież wyraźnie słyszałem "Bill, bring a bottle of bourbon"! Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: A niekoniecznie do wymówienia... 08.12.06, 14:55 Istna perełka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: A niekoniecznie do wymówienia... 08.12.06, 15:06 Taumatawkatangihangarkmoausuotamateaturipukakapikimungahoronukupokaiwhenuakitanatabu nazwa niewielkiego miasteczka w Nowej Zelandii, którą tę nazwę Maorysi wymawiają jednym tchem, bez zająknienia (ja tam nie wierzę). Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: A niekoniecznie do wymówienia... 08.12.06, 15:08 Phi, może i wymawiają, ale na pewno na byle Zgierzu połamaliby sobie język;> Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: A niekoniecznie do wymówienia... 08.12.06, 15:15 dobra, lecę na Rynek pozdrowić Białą Damę. Miło mi było :-) Odpowiedz Link Zgłoś
istna Re: A niekoniecznie do wymówienia... 08.12.06, 15:25 Nienawidzę małpy, śmiała się ze mnie, że kręcę kuprem;> Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: A niekoniecznie do wymówienia... 08.12.06, 16:48 sie zastanawiam zawsze ile ona* zużywa kilogramów kremu Nivea rocznie. *chodzą słuchy, że to może być on. Wiesz coś o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 09.12.06, 11:55 Budowlano-arecheologicznie Chrzakaniem ochrzanial Chrzaszcza zwierzchnik Zwaz, spychem swym ostroznie grzeb, gdyz tam Schowany wschowskich przechrzt chtoniczny chram Gdy w Wrzesni ksztaltujesz powierzchnie nawierzchni Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 12.12.06, 10:51 Brezly, Ty normalnie nie masz litości dla moich wrażliwych uszu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 12.12.06, 10:53 Sama chcialas:-)) Wieloszczet sie rozwija. Jak sie powkurzam na komputery to mi sie lepiej rymuje, cos:-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 12.12.06, 11:02 znaczy piszesz teraz o wieloszczetach? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 12.12.06, 11:07 Tak, ale forma limeryku mnie ogranicza, choc oczywiscie Lofoty kusza:-) Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 12.12.06, 11:10 przeczytałeś mój limeryk o lofoforach? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 12.12.06, 11:13 A zesz pewnie. Ryklem smiechem porannym ale ciemno jesszce bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 12.12.06, 11:19 siem cieszem. No ale widzisz, Istny nie ma, znaczy się my nie zawsze w duecie Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 12.12.06, 11:22 Hmm.. moze tylko wieczorem. Istna sie objawi, nie boj nic. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 12.12.06, 11:27 a tak swoja drogą, możesz mi podrzucać słówka w rodzaju "lofofory", bo ja lubię wyzwania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: szczudło nieszczęsnego szczypiornisty 12.12.06, 11:36 Toz wlasnie to robie. Aha, rzucam ci jeszcze material zupelnie graficzny na skrzynke. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Wiersz programowy 19.12.06, 07:45 Spinacia oleracea Cholera by cie wzieua Sposrod komosowatych Najbardziej tys parchaty Posrod gozdzikowcow Tys jeden wart bombowcow Uwolnim Wroclaw, Krakow Beda strefa wolna od. Spinach was cultivated over 2,000 years ago in Iran. Cultivation of spinach began during the Greek and Roman civilizations. Our name for spinach is derived from the Persian ward "ispanai" which mean "green hand" whcih later became "spanachia"(Late Latin), to spinach and spinach and spinage(English). The Arbs named it ‘the prince of vegetables’. In 647 A.D. spinach was introduced into China and was then transported to Spain in 1100. The prickly seeded form was known in Germany in the 13th century and the smooth seeded form was not described until 1552. It is the smooth seeded form that is used today in commercial production. By 1806, spinach had become a popular vegetable and was listed in American seed catalogs. In the 1920’s the U.S. pushed spinach commercially, with Popeye the Sailorman cartoon being a great advacate in spinach consumption. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Wiersz programowy 19.12.06, 11:17 a Waść, to powinieneś założyć wątek anyszpinaczy na Arce. Kapitan by się ucieszył. Może by nawet Pana zwolnił z szorowania pokładu? Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Wiersz programowy 19.12.06, 11:21 a pomyśl Pan o dalszych losach Podmiotu Lirycznego na "Horror weckui" Odpowiedz Link Zgłoś