Dodaj do ulubionych

Kaczyński broni Piotra Rubika

• Gość: om Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.atol.com.pl 12.01.07, 10:27
      gość uosiu napisał: >>>>>
      >> A mnie się Rubik podobał! Teraz muszę przemyśleć swoje zdanie.
      >> Jak Kaczory coś chwalą, nie może być w porządku.
      >>
      z Ciebie to chyba faktycznie łosiu... bez obrazy, ale pomyśl zanim coś
      napiszesz następnym razem... Daleko mi do pochwalania dokonań klonów, ale
      przynajmniej nie rzucam oskarżeń w tak bezsensowny sposób... pozdrawiam
    • Gość: Krakus Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.net.autocom.pl 12.01.07, 10:29
      Rubik jest wielkim i doskonałym muzykiem, nie rozumiem tego szumu wokół jego
      osoby. Ktoś wyraźnie próbuje zrujnować mu karierę. Ale mam nadzieję, że pan
      Piotr nie przejmuje się tym i zdaje sobie sprawę z tego jak wielkie ma poparcie
      w narodzie.
      • Gość: omgwtfbbq Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 10:39
        Forma "pan Piotr" wskazuje na stałego bywalca forum wzajemnej adoracji na
        stronie rubik.pl. Co wyjaśnia pompatyczność opinii.
      • teddy4 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 15.01.07, 14:01
        Gość portalu: Krakus napisał(a):

> Rubik jest wielkim

Nie ma więcej jak 170 cm!

i doskonałym muzykiem,

Umie zagrać doom-metal, cold wave, ambient, trip-hop i free jazz też???

nie rozumiem tego szumu wokół jego
        > osoby.

Ja też nie.

Ktoś wyraźnie próbuje zrujnować mu karierę.

UB????

Ale mam nadzieję, że pan
        > Piotr nie przejmuje się tym i zdaje sobie sprawę z tego jak wielkie ma
        poparcie
        > w narodzie.

Niestety.
    • Gość: emu Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 10:33
      sugeruje, przeczytać dokładnie tekst..a dopiero potem wypowiadać się....w
      tekście jest mowa o Panu Bogusławie Kaczyńskim
    • mary_ann Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 12.01.07, 10:34
      Dla mnie Rubik jest nierówny - ma kawałki świetne, i calkiem sporo IMHO
      kiczowatych (zarówno na poziomie muzyki (nadużywanie fortissimo i rytmów
      marszowych:-), jak i tekstu (są miejsca żeujące, np. we "Wrześniach"). Ale nie
      podoba mi się ta swoista moda na gardzenie Rubikiem i pozowanie na koneserstwo.
      Ileż sprzedawanego chłamu nie spotyka się z tak ostrą krytyką i drwiną! Trudno
      powstrzymać się od mysli, że w grę wchodzi odwieczna polska zazdrość o sukces...
    • Gość: Łysy Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 10:36
      Co chcecie, przecież Kaczyński zna się na wszystkim
      • Gość: vrclv Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: 80.54.202.* 12.01.07, 10:38
        Pan Kaczyński mija sie z prawdą mówiąc że żaden z kompozytorów nie może marzyć o takiej
        popularności. Tymczasem Góreckiego III Symfonia Pieśni Żałosnych sprzedała sie w kilku milionach
        egzemplarzy, przede wszystkim w Wielkiej Brytanii gdzie była w latach 90. sensacyjnym odkryciem.
        Przypomne że utwór powstał w 1976 roku i w Polsce znany był niewielkiemu gronu odbiorców. Nie
        wiem ile płyt sprzedano z muzyką Wojciecha Kilara czy Krzysztofa Pendereckiego. Sądząc z ilości
        prestiżowych zamówień Ci kompozytorzy są bardzo cenieni. Problem w tym że niekoniecznie w Polsce.
        Chciałbym jeszcze dodoać że 140 tys. płyt przy takiej promocji w 40 mln kraju to wynik
        śmieszny.Dajmy spokój z tą Wielkością, wystarczy niech chłop zarabia, pisze i korzysta bo to jego 5
        min. Natomiast nasza edukacja muzyczna została określona w jednym z esejów jako "Historia
        Narodowego Niepowodzenia". Podaje link (tylko dla tych co umieją czytać- tekst jest zbyt obszerny i
        trudny dla wtórnego analfabety):
        polmic.pl/eseje_desc.php?lang=pl&id=11&aktStrona=0
    • pj.pj Kaczyński broni Piotra Rubika 12.01.07, 10:56
      Wielki mi autorytet, Bogusław Kaczyński. Nie zna się na niczym poza
      plotkami o śpiewakach operowych, kocha kicz.
    • Gość: xls Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.netia.pl 12.01.07, 11:06
      Jak patrze na Rubika to zygac mi się chce.....ma cos odrazajacego i jego utwory
      równiez !!!!
    • Gość: psor Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.pitow.wroc.pl 12.01.07, 11:09
      Idąc dalej tropem twojego myślenia, w wątpliwość powinieneś podawać również to co powie Donald. W końcu to też kaczor. Powodzenia w dalszym twóczym twoim rozwoju. Już jesteś bardzo blisko Gazety Wyborczej. A może tak na redaktora?
    • Gość: misiorysio Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.chello.pl 12.01.07, 11:11
      Bodzio Kaczynski to przeciez jeden z Kaczynskich co to lubi chlopakow, ale nie mieszka z kotem.
      To po pierwsze, po drugie to chyba Rubik-kubik moze mu obiecal male tete-a-tete za taka obrone
      szmirokiczowaczyzny w galarecie z popeliny?
      Kto wie, kto wie - obaj chlopcy farbowani ;)
    • Gość: psor Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.pitow.wroc.pl 12.01.07, 11:12
      Idąc dalej tropem twojego myślenia, w wątpliwość powinieneś podawać również to co powie Donald. W końcu to też kaczor. Powodzenia w dalszym twóczym twoim rozwoju. Już jesteś bardzo blisko Gazety Wyborczej. A może tak na redaktora?
    • Gość: rekin ale to nie ten Kaczyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 11:17
      to Bogusław, wybitny krytyk muzyczny
    • marcioch Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 12.01.07, 11:25
      Kaczyński owszem, ale BOGUSłAW!! PRZECZYTAJ ARTYKUł A NIE TYLKO TYTUł!!!
    • Gość: Gasior Sorry,ale Boguslaw K nie ma nic wspolnego z IP: 212.125.240.* 12.01.07, 11:33
      Kaczorami

• Gość: Piotr Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.crowley.pl 12.01.07, 11:45
      Bogusław Kaczyński który nie ma więzów rodzinnych z braćmi bliźniakami broni
      Piotr Rubika. Należy dokładnie czytać imiona i nazwiska.
    • Gość: dziurawy_zab Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.ztpnet.pl 12.01.07, 12:22
      Jeśli Rubik chce zdobyć naprawdę wpływowych mecenasów to niech napisze oratorium
      pt. "Kaczory Polskie".
      • Gość: 62.04m Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.onkol.kielce.pl 12.01.07, 12:42
        Tu żadne dzieło nie pomoże,ludzie wychowani na Marksie ,Engelsie i Leninie i
        przewodniej roli partii zawsze będą niezadowoleni.Sami nic nie mają i nikomu
        nie pozwolą na sukces,jeszcze kilka pokoleń i może wyjdżemy na prostą.
        • lena.k1 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 12.01.07, 13:21
          Ciekawa jestem ilu z Was, którzy tak ostro jadą na forum po muzyce Rubika (albo
          raczej po nim samym, choć nie wiem co jego osoba ma tutaj do rzeczy...), w
          domowym zaciszu słucha tej muzyki, nie przyznając się przed światem, że po
          prostu te otwory autentycznie są przyjemne w odbiorze, mają świetny wokal,
          niezłe teksty i przede wszystkim są jakąś alternatywą w stosunku do całego tego
          chłamu typu Doda, Gosia Jakaśtam, Brodka czy inne wynalazki ostatnich miesięcy.
          Nasuwa mi się jeszcze taka myśl, że całą robotę, którą odwalił Rubik, po prostu
          zniszczą media i dziwni ludzie, którzy wszędzie muszą narobić smrodu - zacznie
          się przeciąganie liny i typowo polska walka "Moja jest tylko racja i to święta
          racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. I właśnie to
          moja racja jest najmojsza!"
          Żałosne.
          • Gość: omgwtfbbq Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:55
            Problem właśnie w tym, że nie są wcale alternatywą. Są plastikowym popem
            dokładnie tak samo jak wymienieni przez Ciebie wykonawcy. Nie mam nic przeciwko
            takiej muzyce, ale nie podoba mi się wynoszenie jej ponad kulturę popularną, co
            jak mniemam ma na celu utwierdzenie słuchający w przekonaniu, że są wyrafinowani
            i dystyngowani.

"otwory przyjemne w odbiorze" - mam nadzieję że to tylko literówka :>
            • lena.k1 Re: Kaczyński broni Piotra Rubika 12.01.07, 14:37
              > "otwory przyjemne w odbiorze" - mam nadzieję że to tylko literówka :>

Rozczaruję Cię, to nie literówka - mnie na przykład, naprawdę przyjemnie się
              słucha tych numerów. Ale to oczywiście kwestia gustu.
              Zgodzę się natomiast po części w kwestii: "nie podoba mi się wynoszenie jej
              ponad kulturę popularną, co
              > jak mniemam ma na celu utwierdzenie słuchający w przekonaniu, że są
              wyrafinowani
              > i dystyngowani." Z jedną tylko wątpliwością... - nie układaj proszę, na
              jednej półce Rubika i Dody. Weź choćby pod uwagę samą złożoność muzyki, czy
              testy jednych i drugich - nie powiesz mi, że nie widzisz różnicy.
              Wydaje mi się, że dopóki Rubika znała wąska grupa słuchaczy, wszystko było ok.
              W momencie, gdy za jego karierę i wizerunek wzięły się media, zrobiły z niego
              jarmarczne badziewie, właśnie np. próbując usadzać go obok Bacha. Otóż nie;
              Rubik Bachem nie jest i pewnie nie będzie, ale uważam że jest niezły w tym co
              robi i cała krytyka, którą teraz zbiera od domorosłych krytyków jest po prostu
              śmieszna. I jest dowodem na to, jak łatwo ludzie ulegają konformizmowi.
          • Gość: zartie Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.244.udn.pl 12.01.07, 20:27
            > Ciekawa jestem ilu z Was, którzy tak ostro jadą na forum po muzyce Rubika (albo
            >
            > raczej po nim samym, choć nie wiem co jego osoba ma tutaj do rzeczy...), w
            > domowym zaciszu słucha tej muzyki,

Mogę Ci odpowiedzieć. Mam w domu płytę M2 oraz 2 płyty Tytusa Wojnowicza z kompozycjami oraz aranżacjami znanych utworów w wykonaniu Rubika. Płyty przesłuchałem po zakupie 2 czy 3 razy i od tego czasu nie włożyłem ich do odtwarzacza. Przyczyna jest prosta: niczym mnie już nie zaskoczą. Wszystkie utwory są sztampowe aż do bólu,
            bardzo ubogie instrumentalnie. Nowe kompozycje Rubika owszem wpadają w ucho, ale po kilkukrotnym wsłuchaniu się wnioski są identyczne, więc więcej już Rubik na mnie nie zarobi.

PS. W tej chwili przygrywa mi Adiemus. Rubik może Jenkinsowi co najwyżej buty czyścić.
    • Gość: mrLusiek to taki ulepszony Michał Wiśniewski, tylko blond IP: *.smgr.pl 12.01.07, 12:27
      • Gość: ela Re: to taki ulepszony Michał Wiśniewski, tylko bl IP: *.icpnet.pl 12.01.07, 12:34
        zgadzam się ! ale fajnie, że jest, może znowu większość Polski będzie nuciła coś
        polskiego i na weselach będzie co grać. uważam, że bardzo ok!
        • Gość: misha Re: to taki ulepszony Michał Wiśniewski, tylko bl IP: *.ip.netia.com.pl 15.01.07, 11:08
          Gość portalu: ela napisał(a):

> zgadzam się ! ale fajnie, że jest, może znowu większość Polski będzie nuciła
          co
          > ś
          > polskiego i na weselach będzie co grać. uważam, że bardzo ok!

Jeżeli na wesela, to tylko jakiś Psałterz, obowiązkowo! Już nie mogę się
          doczekać, aby sobie pohasać na takim weselisku.
    • Gość: kilo Rubik = Ich Troje IP: *.crowley.pl 12.01.07, 12:41
      • Gość: Paweł z Polszy Re: Rubik = Ich Troje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:02
        Była już na forum gazety dyskusja na ten demat i jak ktoś napisał:
        "Głusi są wśród nas, wśród elity i wśród mas.
        Ten kto słyszy wie na pewno co jest piękne a co drewno.
        Mówią wszyscy w mieście smoka - jak kultura to wysoka!
        Egalitarna inteligencja...umysłowa impotencja.
        Nie rozumie jeden z drugim że kulturę tworzy Rubik"...

Ciekawe czego wy słuchacie na codzień wielcy melomani od siedmiu boleści.
        Rubik jest dla mas ale nie tylko poprostu dociera do karzdego!
        A skoro "wy" nie jesteście "lud" to kim jesteście?
        Jakiś lepszy model człowieka? bo macie tytuł magistra?hehehe, 3 fakultety?
        doktora?..To może mieć karzdy ale słuch to dar boży i wy go nie macie.
        Teraz nagle się okaże że B.Kaczyński też się nie zna na muzyce...
        Jesteście żałośni...
        kompleksy wychodzą...kompleksy.
        • lena.k1 Re: Rubik = Ich Troje 12.01.07, 13:23
          > Teraz nagle się okaże że B.Kaczyński też się nie zna na muzyce...
          > Jesteście żałośni...
          > kompleksy wychodzą...kompleksy.

DOKŁADNIE.
        • Gość: omgwtfbbq Re: Rubik = Ich Troje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 13:58
          > Jakiś lepszy model człowieka? bo macie tytuł magistra?hehehe, 3 fakultety?
          > doktora?..To może mieć karzdy...

Jak widać nie każdy.

A czego słuchamy? Ja w tej chwili na przykład Underworld.
          • Gość: Dirk the Dark Re: Rubik = Ich Troje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 14:45
            > Jakiś lepszy model człowieka? bo macie tytuł magistra?hehehe, 3 fakultety?
            > doktora?..To może mieć karzdy...

>Jak widać nie każdy.

>A czego słuchamy? Ja w tej chwili na przykład Underworld.

Ale gdzie to widać?

Ja mam tytuł magistra prawa UMK w Toruniu i musze powiedzieć że naprawde nie
            czuje się przez to kimś lepszym.
            Ja teraz słucham aphex twin - a dokladnie kawalka alberto balsam...i co jestem
            lepszy?
            Razem zemną tytuł ten otrzymywali zarówno fani Ich Troje jak i innych dziwadeł.
            Karzdy kto ma w sobie chociaż troche samozaparcia może skończyć wyrzsze studia
            bez najmniejszego problemu.
            Ale zgadzam się że nie karzdy czuje muzykę,niektórzy słuchają underworld i
            nawet nie wiedzą dlaczego to jest dobre.Jest dobre bo fajni ludzie tego
            słuchają. To że nie wszyscy wiedzą dlaczego to już inna sprawa. Fajnie jest.
            A Rubik? ok.
            • chris61 Re: Rubik = Ich Troje 12.01.07, 16:21
              Gość portalu: Dirk the Dark napisał(a):

> Ja mam tytuł magistra prawa UMK w Toruniu
              > Karzdy kto ma w sobie chociaż troche samozaparcia może skończyć wyrzsze studia

Jak widac, mozna skonczyc wyzsze studia bez znajomosci ortografii jezyka polskiego. Gratuluje, Panie Magistrze Prawa :P
              • Gość: Dirk the Dark Re: Rubik = Ich Troje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 16:36
                Dziękuje.
                Robie błedy od małego i nie przeszkadza mi to w niczym, jak widzisz skonczyłem
                studia i rozwijam się dalej.
                Z matury swego czasu miałem 5 i też nie było problemu.
                Mam worda i potrafię z niego korzystać.
                Co to ma wspólnego z muzyką??
        • Gość: dies_irasiad Re: Rubik = Ich Troje IP: *.aster.pl 14.01.07, 23:05
          Ale Kaczyński naprawdę ma bardzo kiepski gust muzyczny, co udowadniał już
          wielokrotnie. Dla niego nie liczy się muzyka, tylko otoczka wizualna. Jeżeli
          jest wielka orkiestra, śpiewacy pod muszką, a panie w wytwornych kreacjach, parę
          znanych nazwisk a obok niego siedzi dystyngowana osoba najlepiej z tytułem
          hrabiowskim lub książęcym - to znaczy, że utwór jest dobry. Nie jest przy tym
          ważne, czy kompozycja jest nowatorska czy sztampowa. Gdyby Rubik komponował
          rzeczy dużo bardziej ambitne, ale aranżował je na przesterowane gitary
          elektryczne, a ubierał się w dżinsy i podartą koszulę byłby dla Kaczyńskiego - be.

Uważam, że o tym, czy coś jest ambitne, czy nie, mają prawo wypowiadać się tylko
          Ci, którzy jakoś się z muzyką bliżej zetknęli - trzymali w ręku jakiś instrument
          muzyczny, próbowali coś na nim zagrać, wiedzą co to jest harmonia i znają parę
          akordów. Każdy kto kiedyś próbował sił na gitarze wie, że zdecydowana większość
          utworów wykorzystuje wyłącznie kilka prostych akordów. Są jednak rzeczy nieco
          bardziej skomplikowane harmonicznie. Ktoś kto nie słyszy np. różnicy między
          Nirvaną a Led Zeppelin, to poczuje ją wtedy, gdy spróbuje zagrać jedno i drugie.
          (Dla niezorientowanych - ten pierwszy zespół grał wyłącznie na uproszczonych do
          bólu akordach zwanych "piątkami", u tego drugiego jakiekolwiek standardowe
          akordy to rzadkość.)

Wracając do Rubika - jego muzyka na pewno nie jest harmonicznie skomplikowana.
          Nie sądzę, aby twórca musiał poświęcić zbyt wiele czasu na skomponowanie takiego
          dzieła. Opiera się ono o bardzo proste i powszechnie stosowane środki. A to, że
          jest wykonywana przez 100 osobowy chór i ogromną orkiestrę, nie czyni jej, wbrew
          wypowiedziom niektórych piszących na tym forum muzycznych dyletantów, ani trochę
          ambitniejszą. I ten fakt nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek zawiścią,
          nietolerancją itd.
      • Gość: dies_irasiad Protestuję! IP: *.aster.pl 12.01.07, 23:04
        Protestuję przeciw porównywaniu Rubika do Ich Troje. Oczywiście faktem jest, że
        muzyka obu nie jest nadto ambitna. Ale przecież znacznie łatwiej uwierzyć w
        dobre chęci wychowanka sierocińca, który pisze muzykę najlepiej jak umie. W
        wypadku muzycznie wykształconego Rubika kicz może być tylko przejawem złej woli.
        Zatem jak dla mnie Michał Wiśniewski stoi dużo wyżej od Rubika.

Nie zazdroszczę Rubikowi kasy, wręcz przeciwnie - życzę mu jej jak najwięcej.
        Najlepiej tyle, żeby mógł do końca swoich dni opływać w luksusy i nie musiał już
        więcej pisać muzyki. Albo przynajmniej, abym ja nie musiał oglądać jego show w
        opłacanej z abonamentu telewizji publicznej.
        • Gość: slsmyl Re: Protestuję! IP: *.range86-132.btcentralplus.com 14.01.07, 10:32
          >Ale przecież znacznie łatwiej uwierzyć w
          dobre chęci wychowanka sierocińca, który pisze muzykę najlepiej jak umie. W
          wypadku muzycznie wykształconego Rubika kicz może być tylko przejawem złej woli.

Ale to ze ktos jest muzycznie wyksztalcony, nie robi to z niego wybitnego
          kompozytora, niprawdaz?
        • Gość: TadeO Re: Protestuję! IP: 195.117.192.* 14.01.07, 18:13
          Gość portalu: dies_irasiad napisał(a):
          > Nie zazdroszczę Rubikowi kasy, wręcz przeciwnie - życzę mu jej jak najwięcej.
          > Najlepiej tyle, żeby mógł do końca swoich dni opływać w luksusy i nie musiał ju
          > ż
          > więcej pisać muzyki. Albo przynajmniej, abym ja nie musiał oglądać jego show w
          > opłacanej z abonamentu telewizji publicznej.

A jednak będziesz musiał słuchać jego muzyki w TVP dopóki "Wiadomości" nie
          zmienią sygnału rozpoczynającego ten program informacyjny. Dzięki TV właśnie p.
          Rubik ma dostatnie życie oraz możliwości bezztresowego rozwijania talentu.
          • Gość: dies_irasiad Talent Rubika IP: *.aster.pl 14.01.07, 22:26
            Nie ma to jak "talent" Rubika. Dla niezorientowanych w muzyce podam prosty
            przepis na utwór w stylu Rubika:

Weź najprostszy harmonicznie temat pop jaki przychodzi Ci do głowy. Rozpisz go
            na 100 osobowy chór w taki sposób, że wszyscy będą śpiewać to samo, tylko jedni
            sopranem, drudzy altem, inni tenorem, jeszcze inni basem. Do tego napisz
            najbardziej prymitywny z możliwych podkładów na orkiestrę smyczkową (Wystarczy
            znać parę podstawowych akordów). I dodaj walenie w kotły i gongi. Ma być z
            pompą! A teraz najważniejsze - trzeba dać utworowi szumną nazwę: "msza",
            "oratorium", "pasja" itp.

Telewizja publiczna ma ponoć misję. Jakoś nie zauważyłem do tej pory, by
            zajmowała się promowaniem klasyki. Rzadko kiedy słyszy się też ostatnio dobrą
            muzykę rozrywkową. A pomyśleć, że jeszcze parę lat temu promowała Turnaua, Raz
            dwa trzy, że dzięki TVP poznałem Portishead. Ale za to dziś mamy na okrągło
            Beatę Kozidrak oraz pretensjonalny melanż pop i muzyki orkiestrowej pod batutą
            Rubika. Zaczynam się zastanawiać, czy wyraz "publiczna" nie oznacza tu przez
            przypadek tego samego, co jego odpowiednik w wyrażeniu "dom publiczny".
    • Gość: sceptyk Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.resetnet.pl 12.01.07, 13:13
      Biedny "uosiu"!
      Pochwała pochodzi od Bogusława Kaczyńskiego- krytyka muzycznego, a nie jak
      młocie wydaje Ci się,że od premiera lub jego brata.Czytaj, ucz się i pracuj to
      będą z Ciebie jeszcze ludzie.
    • Gość: Mary Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: 193.52.198.* 12.01.07, 13:51
      Kochana, Boguslaw Kaczynski to wybitny znawca muzyki powaznej, a ty chyba
      jestes niepowazna jesli mylisz go z bracmi Kaczynskimi. Gratuluje!
      A nawet jezeli to oni by tak powiedzieli, to przeciez wolno ci miec swoje
      zdanie i nie musisz go zmieniac pod wplywem innych. To tylko swiadczy o tobie
      • Gość: dies_irasiad Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.aster.pl 12.01.07, 23:23
        Kaczyński to tak wybitny krytyk muzyczny, że gdy opowiada o operze, nie mówi nic
        o muzyce, tylko plecie o tym, jaki kapelusz miała księżna która siedziała obok
        niego na premierze. To zwyczajne "słoniowe ucho", które ocenia dzieła muzyczne
        wyłącznie po otoczce, która jej towarzyszy. Im więcej blichtru, tym lepiej.
    • Gość: jojo Kaczory bronią Piotra Rubika IP: *.aster.pl 12.01.07, 13:53
      nie może być!
    • Gość: gość Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 14:00
      Bogusław Kaczyński chwali Rubika i słusznie a nie bracia Kaczyńscy drogi gościu.
    • Gość: oo Ten Kaczyński, to ten mądry Kaczyński od opery. IP: 212.244.23.* 12.01.07, 14:08
      jako nastolatek go niecierpiałem, teraz stwierdzam że to człowiek z klasą
    • Gość: azzkikkr Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: 213.199.198.* 12.01.07, 14:10
      jak ja bym chciał dorwać ludzi odpowiedzialnych za promocjętego tego rodzaju
      muzyki, jak mozna sprzedać taką ilość gó*na?
      en.wikipedia.org/wiki/Ich_Troje
      • Gość: misha Re: Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.ip.netia.com.pl 15.01.07, 11:23
        Gość portalu: azzkikkr napisał(a):

> jak ja bym chciał dorwać ludzi odpowiedzialnych za promocjętego tego rodzaju
        > muzyki, jak mozna sprzedać taką ilość gó*na?

miliony much nie mogą się mylić.
    • Gość: Nike Kaczyński broni Piotra Rubika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.07, 14:13
      Zazdroszczą ! To jest to ! Rubik jest super - jego muzyka !
      • Gość: c3p0 A kiedy Fasolki - reaktywacja? IP: *.mtib.gov.pl 12.01.07, 14:36
    • Gość: dosia64 Kaczyński broni Piotra Rubika IP: 82.160.103.* 12.01.07, 14:55
      Szkoda. że nie odróżniasz Braci Kaczyńskich od Bogusława Kaczyńskiego!Możesz
      nadal spokojnie chwalić twórczość Rubika !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka