Dodaj do ulubionych

Pocztowka z Oj

02.02.07, 10:10
Miala byc ze sniegiem. Jest z wielko i gleboko kaluzo otoczona blotem
posniegowym.

Dzis o poranku lecac do pracy przez pl. 3 Krzyzy zobaczylam ludzi ze
swieczkami. Zanim uprzytomnilam sobie, po latach przebywania w krajach
zlaicyzowanych=, ze dzis MB Gromnicznej, skojarzylam na wprost, ze czegos
musza ze swiecami szukac. O ja gooopia.
Obserwuj wątek
    • kanuk Re: Pocztowka z Oj 02.02.07, 17:53
      w kazdym razie :
      11 marca zmiana czasu na wiosenny.
      za 43 dni onaz ma przyjsc,kalendarzowa.
      w miedzyczasie do garmazu skocz;)
      • szubad Re: Pocztowka z Oj 02.02.07, 19:12
        kupilam 43 świeczki i zaczynam odliczac...znaczy odgaszać, tfu znaczy zapalać
        żeby trafiła w tych ciemnościach
        tu jesteśmy! tu jesteśmy!
        :-)
        • immanuela Szu, ja nadal czymam :-) 02.02.07, 19:13
          • szubad dziekuję!!! :-) 02.02.07, 19:15
            bo ja nadal bardzo poczebuję...! :-)
            • immanuela nie ma sprawy, mogie czymać nadal 02.02.07, 19:16
              i pozdrów Zielonom Mysze :-)
              • szubad Re: nie ma sprawy, mogie czymać nadal 02.02.07, 19:18
                pozdrowie! dla Pani też serdeczności! :-)
                • immanuela :-) 02.02.07, 19:28
                  • zielonamysz Re: :-) 03.02.07, 17:29
                    No to ja wczoraj na Starówce widzialam zakonnice co niosła jakąs lampke i sie
                    zastanawialam co ona z ta lampka tak lata bo ja dwa razy widzialam.
                    Sie rozwiazala zagadka.
                    • millefiori Podsluchy z mediow w Oj, ze narzekne wybiorczo 04.02.07, 09:41
                      albowiem slucham/widze w przelocie:

"...ostrzega sie, zeby dzieci nie bawily sie ze sniegiem" (radio, w szatni
                      biblioteki)
                      "...dwa stopnie nad zerem" - prognoza pogody w TV

I znow dal mi po uszach zapowiadacz o kuszacym glosie usmiechnietego weza oraz
                      pseudowegierska melodia zdan w wykonaniu coponiektorych spikerow TV.
                      • kanuk Re: Podsluchy z mediow w Oj, ze narzekne wybiorcz 04.02.07, 20:22
                        z solami(czezwioncymi) do Kraju mi jechac.
                        • brezly Re: Podsluchy z mediow w Oj, ze narzekne wybiorcz 04.02.07, 20:53
                          gdzie kruszyne chleba a szkoda jest duza popsowac gniazdo bocianie...
                          • immanuela na własne oczy: 04.02.07, 22:37
                            "Zabrania się dzieciom bawić w godzinach od 8.00-16.00"
                            Napis na ścianie budynku przy podwórku przerobionym na parking dla pracowników
                            pobliskiej firmy.
                            • brezly Re: na własne oczy: 04.02.07, 23:16
                              Najlepiej miedzy 20 a 5.30, CzeIMM
                              • zielonamysz Re: na własne oczy: 05.02.07, 06:17
                                Na wlasne oczy to nie widze.Ale jak cos zobacze to zara..
                              • zielonamysz Re: na własne oczy: 05.02.07, 06:17
                                Znaczy wpadlam by sygnaturke pokazac ...
                                • millefiori Na własne uszy 05.02.07, 08:27
                                  Ladnou ma pan sygnaturke, pani Zielona.
                                  To jeszcz dodam, ze spokojne picie pierwszej porannej kawy przy
                                  lekturze "Misia" w pokoiku na Hozej zaklocila spikerka z TV3 nastepujacym
                                  skrecaczem (lamaczem?) jezykowym:
                                  "Srebrne medale zawisly na szyjach polskich szczypiornistow".
                                  Te ostatnia pocztowke z podrozy posylam z zamzonej stolicy przed wyruszeniem
                                  zuruck do Galii.

PS. Ostatnio nazwisko kandydatki socjalistow skojarzylo mi sie z nazwa
                                  egzotycznej ryby.
                                  • zielonamysz Re: Na własne uszy 05.02.07, 11:11
                                    Bym rzekla ze raczej imie..albo całosc.
                                    • millefiori Re: Na własne uszy 05.02.07, 22:40
                                      calosc, pani Zielona.
                                      Jeszcze w porze posilku poludniowego w barku przy Nowym Swiecie wypatrzylam
                                      nastepujacy napis przy kouncie szatnianym:
                                      "Prosimy nie trzymac rzeczy wartosciowej na wieszakach".
                                      Zwizualizowalam natychmiast trzymanie jednej rzeczy wartosciowej na wielu
                                      wieszakach i relatywnosc wartosciowosci.
                        • millefiori Re: Podsluchy z mediow w Oj, ze narzekne wybiorcz 05.02.07, 22:43
                          kanuk napisał:

> z solami(czezwioncymi) do Kraju mi jechac.
                          Polecalabym caly worek soli i filtry nauszne, gdyby sie panu zachcialo popatrzec
                          na TV (ogladnouc telewizor) lub radyja posluchac.
                          • brezly Re: Podsluchy z mediow w Oj, ze narzekne wybiorcz 05.02.07, 22:50
                            Dobry wieczor pani Fiurko.
                            Pani Fiurko, co to moze byc point d'accueil miasta G. bo dzis widzialem ,
                            budowla smetna, ludzie palacy przed nia jeszcze bardzien, jakis drut kolczasty.
                            Co to?
                            Donosze ze dzis w ramach fizkultury wlazlem na miejscowa Bastylie.
                            • millefiori Re: Podsluchy z mediow w Oj, ze narzekne wybiorcz 05.02.07, 23:00
                              Dobry wieczor, panie Brezly. Wlasnie skrzydla zlozylam i schowalam na nastepne 5
                              tyg. Poit d'accueil, taki zadrutowany i kurzo niemilosiernie? Na samej gorze? To
                              moze lepiej Pan pojdzie na dol do Chinczyka o dwoch wlazach na porcje maxizupy,
                              nad rodanem przy wyspie, miedzy bankami, bodaj przy rue Kleberg?
                              • brezly Re: Podsluchy z mediow w Oj, ze narzekne wybiorcz 05.02.07, 23:12
                                Nie na samej gorze. Blsiko dworca (jak kiedys napisano jako jedyno tresc
                                ogloszenia w dziale "towarzyskie" w Wieczorze Wroclawia).
                                To co to bylo ten PA?

Aha, tu dobrze karmia na karte plastikowa w kolkowej stolowce.
                                • millefiori Re: Podsluchy z mediow w Oj, ze narzekne wybiorcz 05.02.07, 23:14
                                  Tam bylam ostatnio wylacznie po ciemku we mgle i mzawce, z nabytym kocykiem
                                  elektrycznym dla kota w objeciach. Nic inego nie widzialam, poza zegarkami i
                                  scyzorykami swiss army..
                                  • millefiori Re: Podsluchy z mediow w Oj, ze narzekne wybiorcz 05.02.07, 23:15
                                    W PA powinni witac chlebem i solo i informowac, co dalej poczouc ze sobou.
                                    • millefiori Re: Podsluchy z mediow w Oj, ze narzekne wybiorcz 05.02.07, 23:19
                                      Panie Brezly, dygne Panu dobranocnie, albowiem powieki snem ociezale mi opadaja
                                      coraz nizej i rzes firanka klawiature omiatam...;)
                                      • brezly Re: Podsluchy z mediow w Oj, ze narzekne wybiorcz 05.02.07, 23:20
                                        Dobranoc, powiem pani tylko ze PA wygladalo mi wlasnie na takie gdzie to powinni.
                                        O tym ze powinni tom sam wystroj swiadczyl:-)
                                        • millefiori Re: Podsluchy z mediow w Oj, ze narzekne wybiorcz 05.02.07, 23:23
                                          Dobranoc wiec i w kimono! Aaaaaa, luli, pa!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka