Dodaj do ulubionych

Rekord w jedzeniu ostrej papryki?

IP: 195.47.201.* 05.02.07, 14:20
Polskiej wódki mu dać i padnie odrazu :)
Obserwuj wątek
    • Gość: mech Rekord w jedzeniu ostrej papryki? IP: *.pk.edu.pl 05.02.07, 14:46
      to chyba bardziej medyczna przypadłość a nie umiejętność ale Pana i tak
      podziwiam :)
      • tompalash Re: Rekord w jedzeniu ostrej papryki? 05.02.07, 15:19
        co on ma za zaladek...zero wrzodow nic...masakra...podziwiam
        • Gość: meff Re: Rekord w jedzeniu ostrej papryki? IP: *.chello.pl 05.02.07, 15:51
          te papryczki to totalny killer, przy nich można rozpracować flaszke
          jakiegokolwiek alkoholu bez zapojki, testowałem zjadłem 2 a potem wlewałem w
          siebie tequlle jak wode mineralną :D
    • ludi007 ostry koles :) 05.02.07, 16:27
      niezle niezle! uwielbiam ostre papryki i sosy z nich zrobione i nie szczedze ich
      do potraw ale habanero sote to chyba jednak nie dla mnie :P
      ciekawe czy jakby sie ze mna napil oryginalnej łąckiej sliwowicy, wciaz mialby
      "jasny wzrok" :D
      • Gość: niebieskieucho Re: ostry koles :) IP: *.range86-132.btcentralplus.com 05.02.07, 18:32
        Czy to aby na pewno sa papryczki "Habanero"? O takich nigdy nie slyszalem - a
        jestem starym paprykarzem. Slyszalem natomiast i jadlem jalapeno (z wezykiem
        nad litera n, czyt. halapenio).

------------------------------------------------------------------------------
        Z kaktusow najbardziej lubie tequile
        • Gość: rororo ostry test IP: *.UB.Uni-Mainz.DE 05.02.07, 19:17
          kiedys znajomy chilijczyk powiedzial mi: chili piecze dwa razy jak wchodz i
          wychodzi.

ciekawe jak ten czlek radzi sobie z drugim fenomenem...
        • Gość: jan.kulczyk Re: ostry koles :) IP: 190.49.8.* 05.02.07, 21:47
          Owszem, papryczka nazywa sie habanero. Nawet w polskim markecie mozna kupic sos.
          Kolor bladopomaranczowy, nieprzejrzysty, taka pasta. Ja tez lubie ostre zarcie,
          nawet bardzo, ale gwarantuje ci, ze po wkropieniu sosu habanero do oka
          oslepniesz na dlugo, moze na zawsze.
          Uzywalem tego w BARDZO malych ilosciach, 3-4 krople do calego obiadu. A i tak
          bylo czuc. Doskonaly, troche octowy smak. Ale trzeba uwazac. Jalapeño moge jesc
          jak ziemniaki. Widzialem tabele "pikantnosci" poszczegolnych papryczek. Jalapeño
          jest na drugim miejscu, z 10 :)) Na gorze oczywiscie habanero.
          • Gość: z Re: ostry koles :) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.02.07, 22:15
            Jadałem habanero, tak jak i scotch bonnett. Do kupienia m. in. u troszkę
            bardziej ciemnoskórych przyjaciół w UK czy Holandii. I jest to niezłe
        • Gość: Pędrek Wyrzutek Re: ostry koles :) IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 06.02.07, 05:45
          en.wikipedia.org/wiki/Habanero
    • Gość: rumbibumbi Rekord w jedzeniu ostrej papryki? IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.02.07, 05:17
      niech sprobuje polskiego chrzanu to bedzie inaczej spiewal
      • Gość: Tomek Kiedy żarcie jest naprawdę ostre ? IP: *.static.debica134.tnp.pl 06.02.07, 10:23
        Wtedy, kiedy na drugi dzień piecze "na dole" jak mawiali pracujący kiedyś ze
        mną hindusi ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka