Gość: mucha IP: 195.47.201.* 05.02.07, 14:20 Polskiej wódki mu dać i padnie odrazu :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mech Rekord w jedzeniu ostrej papryki? IP: *.pk.edu.pl 05.02.07, 14:46 to chyba bardziej medyczna przypadłość a nie umiejętność ale Pana i tak podziwiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
tompalash Re: Rekord w jedzeniu ostrej papryki? 05.02.07, 15:19 co on ma za zaladek...zero wrzodow nic...masakra...podziwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meff Re: Rekord w jedzeniu ostrej papryki? IP: *.chello.pl 05.02.07, 15:51 te papryczki to totalny killer, przy nich można rozpracować flaszke jakiegokolwiek alkoholu bez zapojki, testowałem zjadłem 2 a potem wlewałem w siebie tequlle jak wode mineralną :D Odpowiedz Link Zgłoś
ludi007 ostry koles :) 05.02.07, 16:27 niezle niezle! uwielbiam ostre papryki i sosy z nich zrobione i nie szczedze ich do potraw ale habanero sote to chyba jednak nie dla mnie :P ciekawe czy jakby sie ze mna napil oryginalnej łąckiej sliwowicy, wciaz mialby "jasny wzrok" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebieskieucho Re: ostry koles :) IP: *.range86-132.btcentralplus.com 05.02.07, 18:32 Czy to aby na pewno sa papryczki "Habanero"? O takich nigdy nie slyszalem - a jestem starym paprykarzem. Slyszalem natomiast i jadlem jalapeno (z wezykiem nad litera n, czyt. halapenio). ------------------------------------------------------------------------------ Z kaktusow najbardziej lubie tequile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rororo ostry test IP: *.UB.Uni-Mainz.DE 05.02.07, 19:17 kiedys znajomy chilijczyk powiedzial mi: chili piecze dwa razy jak wchodz i wychodzi. ciekawe jak ten czlek radzi sobie z drugim fenomenem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan.kulczyk Re: ostry koles :) IP: 190.49.8.* 05.02.07, 21:47 Owszem, papryczka nazywa sie habanero. Nawet w polskim markecie mozna kupic sos. Kolor bladopomaranczowy, nieprzejrzysty, taka pasta. Ja tez lubie ostre zarcie, nawet bardzo, ale gwarantuje ci, ze po wkropieniu sosu habanero do oka oslepniesz na dlugo, moze na zawsze. Uzywalem tego w BARDZO malych ilosciach, 3-4 krople do calego obiadu. A i tak bylo czuc. Doskonaly, troche octowy smak. Ale trzeba uwazac. Jalapeño moge jesc jak ziemniaki. Widzialem tabele "pikantnosci" poszczegolnych papryczek. Jalapeño jest na drugim miejscu, z 10 :)) Na gorze oczywiscie habanero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: ostry koles :) IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.02.07, 22:15 Jadałem habanero, tak jak i scotch bonnett. Do kupienia m. in. u troszkę bardziej ciemnoskórych przyjaciół w UK czy Holandii. I jest to niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pędrek Wyrzutek Re: ostry koles :) IP: *.cmbrmaor.dynamic.covad.net 06.02.07, 05:45 en.wikipedia.org/wiki/Habanero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumbibumbi Rekord w jedzeniu ostrej papryki? IP: *.hsd1.il.comcast.net 06.02.07, 05:17 niech sprobuje polskiego chrzanu to bedzie inaczej spiewal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Kiedy żarcie jest naprawdę ostre ? IP: *.static.debica134.tnp.pl 06.02.07, 10:23 Wtedy, kiedy na drugi dzień piecze "na dole" jak mawiali pracujący kiedyś ze mną hindusi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś