Dodaj do ulubionych

GALERIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

02.07.03, 20:46
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=4&w=6784453
Jeszcze nie wiem jak to będzie działać, ale juz coś takiego jest.
Obserwuj wątek
    • gumista Re: GALERIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.07.03, 20:57
      Jest galeria i ona jakoś tam działa, jednaksa małe problemy, otóz ta galeria
      jest trochę oszukana, ale jest. Z tego co wiem każde zdjęcie trzeba wrzucić w
      osobny wątek.....? czyzby jeszcze nie sprawdzałem czy można wrzuciś dwa
      zdjęcia jednoczesnie - poczekajcie.
    • gumista Re: GALERIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.07.03, 21:01
      Tak można jednoczesnie wrzucić 3 swoje skany do jednego wątku. A może ktoś
      spróbuje wrzucić skany do wątków istniejących? Z tego co się zorientowałem to
      fota ujrzy światło dzienne dopiero po mojej akceptacji. Więc zapraszam do
      wrzucania nieduzych plików-skanów swoich gum. Tuataj na pewno jest łatwiej
      trafic niż na Jacha.
      Galeria jeszcze nie jest dopracowana ale poprosze administratora aby może
      cos z tym zrobił. Zobaczymy na razie jest jak jest i z tego trzeba się cieszyć.

• ajon1 Re: GALERIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.03, 08:17
        Rzeczywiście jest galeria, super ! Nie myślałem że pójdzie tak szybko. Musimy
        rozwiązać pewne problemy techniczne. Zdaje się, że musisz akceptować każdy post
        wysłany na galerię (właściwie odrębne forum), czyli jak to zrobiłeś, odpowiedzi
        na dyskusję dotyczącą zdjęć powinniśmy prowadzić na tym forum. Piszesz
        odpowiedź na pytanie krida, którego jednak nigdzie nie ma ? Ja też dodałem
        jakiś list na forum-galeria lecz nie ujawnił się automatycznie (wymaga
        akceptacji ?). Można w galerii komentować bez logowania się - może to i
        lepiej ? nie wiem.
        Jeśli nie ma możliwości nadania naszemu staremu forum cech galerii bez
        konieczności akceptowania postów tekstowych, ale ewentualnie z zachowaną
        koniecznością logowania, to musimy się nauczyć korzystanie z tego co jest.
        Serdecznie pozdrawiam
        Ps A wrzuć kiedy tego kloca na galerię !
    • gumista Re: GALERIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.03, 08:38
      Oczywiscie ajonie wrzuce Twojego kloca - tylko dorwe jakis skaner.
      Z tą galerią to faktycznie trzeba się przyzwyczaić - jak się dobrze zgramy to
      ja moge na tej galerii wszsytko tzn mogę wrzucac prawie wszystko, kasowac itd.
      Juz to pisałem administratorowi, że lepiej byłoby aby na moim forum była taka
      galeria, ale jak zauważyłeś, na tymdodatkowym forum mam uprawnienia moderatora,
      nawet mój nick wyświetla się na czerwono, więc chyba takich uprawnień nie
      dostanę na moje forum alternatywne techniki .....
      Zresztą zobaczymy jest taka galeria, co będzie dalej czas pokaże.
      pozdrawiam i zachęcam do wrzucania swoich sknaów.
      • zby001 Re: GALERIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.03, 08:49
        Zadam byc moze glupie pytanie: czy ten cud techniki i
        intelektu programistow z Wyborczej pozwala na wkladanie
        tylko znaczkow pocztowych? Jesli tak ma zostac, to
        serdecznie podziekuje i zostane przy Yahoo. Tam na
        szczescie mozna wlozyc i ogladac wiecej niz filatelie.
        • gumista Re: GALERIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.03, 09:01
          Oj zbychu pomału - jak na razie faktycznie jest kupa niedogodnień, ale jak sie
          domyslasz to forum, ta galeria to kompletna nowość - mało tego to chyba wersja
          testowa jest jeszcze. Nie wiem też czy mogłem podac link na ukrytą jeszcze
          galerię, jednak doszedłem do wniosku, że trzeba to przetestować wspólnie.
          dzieki za uwagi, jak macie ich więcej to piszcie - ja wieczorem postaram się
          coś napisac sensownego do admina odnośnie galerii - jedno jest pewne ekstra
          jakby foty pojawiały się w trakcie wątków na głównym forum. Czy to jest
          technicznie do zrobienia chyba tak.
          trochę cierpliwości i prosze o kolejne uwagi.
          maciej
          • zby001 Re: GALERIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.03, 09:08
            Sens mojej wypowiedzi byl nastepujacy: nie ma co
            kombinowac, wymyslac kola i odkrywac Ameryki. Ludzie z
            Yahoo juz to zrobili i zrobili to dobrze. Moze jeszcze
            tylko nawigacja po obrazkach tam kuleje, ale to detal.
            Niech wiec GW skopiuje rozwiazanie z Yahoo zamiast
            rzezbic od zera. Eny kweszczyns?
            • tebe Re: GALERIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.03, 12:22
              Witam

To nie jest takie proste skopiować rozwiązanie. Wierzcie.
              Sądzę że rozwiniemy możliwość dodawania zdjęć, ale to zawsze będzie musiało być pod kontrolą = moderowane.
              Szybko poszło bo już coś takiego mieliśmy. Jeśli to poprawimy, to najwcześniej za parę miesięcy. Opóźnia to sezon urlopowy i mamy zaplanowane parę zmian.

Podejrzewam, że byłoby wygodnie, gdybyście link do galerii dali do opisu forum. Co do możliwości moderowania, można zwiększyć grupę loginów, które mają prawa.

Pozdrawiam

TB
              • ajon1 Re: GALERIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 03.07.03, 12:34
                tebe napisał:

> Sądzę że rozwiniemy możliwość dodawania zdjęć, ale to zawsze będzie musiało
                być
                > pod kontrolą = moderowane.

Czy można ograniczyć konieczność moderowania tylko do zdjęć i zrobić tak, aby
                tekstowe komentarze do zdjęć mogły pojawiać się automatycznie, bezpośrednio na
                wątkach galerii (ATF zdjęcia) ?
                ajon

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka