khadroma 21.12.07, 16:35 Przygnieciona nadmiarem zyczen wigilijnych lize rany zadane mojej neutralnosci. PracoDawcy i Biorcy, nie przesadzajcie z wszechogarniajacym tradycjonalizmem. Uszanujcie bezwyznaniowosc i outsideryzm obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
defendo Re: nadmiar 21.12.07, 19:20 Oj, rozumiem Cię aż za bardzo... sąsiedzi i znajomi! błagam o niebłogosławienie mnie, z okazji świąt nic tylko tego mi życzą... Odpowiedz Link Zgłoś
khadroma Re: nadmiar 21.12.07, 20:02 defendo napisała: > Oj, rozumiem Cię aż za bardzo... sąsiedzi i znajomi! błagam o niebłogosławienie > mnie, z okazji świąt nic tylko tego mi życzą... A moze oni Ci zycza blogosci, ktora splywa na czlowieka slawnego...? Eh, chyba jednak nie....;-\ Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: nadmiar 21.12.07, 19:48 No, Khad, mnie to nawet trudno sobie wyobrazic ze np. pracodawcy i pracobiorcy naleza do jednego wyznania. Bodaj pulkownikowi Cathcartowi z Paragrafu 22 nie miescilo sie ze szeregowcy i oficerowie modla sie do jednego Boga. Ale nawet w calkowicie ekmeniczynch warunkach bywaja problemy, ekhem antropologiczne-egzystencjalne. Kolega donosi z pl. ze jako szef MUSI urzadzic choinke pracownikowm, w sensie Xmas party, bo Fundusz Socjalny etc. Ale on jest tam likwidatorem/syndykiem masy jakos tak. To jak on im ma zyczyc zeby sie znow spotkali za rok jak on jest wlasnie po to zeby juz nie? Albo im zyczyc Happy New Yearu jak oni prace do konca stycznia maja? Odpowiedz Link Zgłoś
khadroma Re: nadmiar 21.12.07, 19:57 Syndyk w stroju Mikolaja?:-)))) To cos jakby lekarz podal pacjentowi katalog firmy pogrzebowej Ostatnie Tchnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: nadmiar 21.12.07, 20:05 I wreczaja pierniczkami i figurkami z masy upadlosciowej? Godne to jest Pratchetta, wszak :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: nadmiar 21.12.07, 20:17 To sa te tradycje racjonalizatorskie i optymalizacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
defendo Re: nadmiar 21.12.07, 21:00 Komornik w stroju Mikołaja, to jak Op w publicznym pokoju składający życzenia - "oby nas było jak najwięcej"(w domyśle: "jak Was wszystkich zbanuję, to wejdziecie na nowych nickach i statystyki poszybują w górę") Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: nadmiar 21.12.07, 21:02 Op = ? Czesc Defendo, chyba ci jestem winien @ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
defendo Re: nadmiar 21.12.07, 23:54 Winieneś"miłość, szacunek i posłuszeństwo bez granic, złamiesz choć jeden warunek - już cała ugoda na nic" - pozwolisz, że wykorzystam wieszcza:D)) Opy pilnują moralności w pokojach czatowych - a ja szczególnie uwielbiam tych, którzy chcą na mojej moralności paskudne łapska trzymać, w dodatku podglądają przez dziurkę od klucza... Misz:)czu wyjaśnił w pigułce, ja muszę dłużej, rozumiesz...kobieta... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
defendo Re: nadmiar 21.12.07, 23:55 i znowu zapomnialam zaadresować... ech - do Brezly'ego oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś