greta.garbon 02.05.08, 10:21 zbyt mało, by Poloneza zaczynać. W dwie pary, to najwyżej możemy się pościgać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Parnas 02.05.08, 10:24 Bylo kiedys, czy wszyscy pojma to nie wiem, ale "Poloneza czas zaczac". Ze rdza do rdzy tak mowila. Cywilizacyjnie to bylo gdzies tak niedlugo po krachu na Wall Street, kiedy to jeden z bohaterow ksiazki autora ze lubie nazwal syna Wallstreet Panic. Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: Parnas 02.05.08, 10:46 To przez te gadające rdzy przypomniałam sobie, jaki jest mój ideał mężczyzny. Pod każdym względem. Samochodowym też. Porucznik Colombo. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Parnas 02.05.08, 13:29 Znaczy on jest typowym przykladem Dawno Minionych Dni, gdzie ludzie zyli bez sushi, jaccuzi, Product Placement i Political Correctness. Bohater serialu, co nie dosc ze chodzi w starych ciuchach, jezdi zdezolowanym francuskim samochodem, to jeszcze do tego pali i ma zone?! Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: Parnas 02.05.08, 19:46 Wedle mnie, panie Brezly, to taki gościu co tak perfekt robotę swą wykonuje, to i na pięć żon zasługuje. A jaki on galanteryjny (proszę od słowa "galanteria" rozumieć) i wobec złoczyńcy i obywatela niewinnego. Ze świecą szukać takiego drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Parnas 02.05.08, 19:50 I jak czesto i dobrze mowi o swojej żonie... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Parnas 02.05.08, 19:56 Ojojojoj, pani Greto. Toz to sa wszystko przestepstwa przeciw postepowi. Piec zon, toz to fundamentalizmem muzulmanskiem traci. Piec partnerek, to lepiej. A galanteria to dialektycznie zrowznicowana jest. Jezeli ona sie mianowicie bierze z gleboko pojetego i przemyslanego pojecia nieobrazania, hamowania tych, no, kulturowo-hormonalnych przesadow i jest Wyrazem Ogolnego Lagodnego Postepowania (no i jeszcze postmodernizm i feministyczna hermenutyka kwantowej teorii grawitacji i prabebnizm etniczny), to tak. Ale to wtedy nie jest galanteria tylko poprwanosc. Jak to jest cos co wyglada tak samo, ale jest robione ze wstecznych i reakcyjnych pozycji przesadow klasowych i swiatowej burzujazji (chyba mi sie cos nalozylo ale juz nie bede poprawial) to my temu mowimy z tego miejsca nasze stanowcze "NIE!!". Pierwszy lepszy doktorat z postepowosci tak pani to Colombo rozlozy na czynniki pierwsze, biorac sie chocby za brak aktywnosci zony, ktora jest tylko produktem mitotworczych opowiesci przezartego nikotynizmem meza, ze pirze tylko bedzie lecialo, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Parnas 02.05.08, 20:01 Dlatego tak dobrze mowi, bo zona iluzja jest jedynie? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Parnas 02.05.08, 20:04 No, nie wiadomo. Ale nie dosc ze zona to jeszcze jej wlasny przekaz jest blokowany. Oferuje sie nam na nio tylko pounkt widzenia meza, no :-) Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: Parnas 02.05.08, 20:07 Panie Brezly!!! Księgarnię stanowczo odwiedzić muszę. Jaką książkę mam kupić? Muszę się z Państwem pożegnać, gdyż tekst pana Brezly wymaga co najmniej pięciokrotnego jeszcze przeczytania z wnikliwością i wszechstronnym obeznaniem ze słownicwtem. Początkowo myślałam, oho, fizyk. Potem w myślach dodałam - kwantowy. Następnie fizyko-chemik kwarcowo-kwantowy. To teraz myślę, że w renesans cofnęłam się, ale taki antycypujący, postępowy. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Parnas 02.05.08, 20:09 Pani tu zajrzy: -))) pl.wikipedia.org/wiki/Sokal_hoax Odpowiedz Link Zgłoś
greta.garbon Re: Parnas 02.05.08, 20:23 Nie wmówisz mi Pan, że nawet genialnym, ale jesteś szarlatanem. Gwoźdź Pańskiego programu jakoś wyczuwam i nie uważam go za wydumany. Ale dziękuję za namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Parnas 03.05.08, 10:18 greta.garbon napisała: > Początkowo myślałam, oho, fizyk. Potem w myślach dodałam - kwantowy. > Następnie fizyko-chemik kwarcowo-kwantowy. pani Greto, Pani toś chyba jasnowidz! :-D Odpowiedz Link Zgłoś