brezly 10.11.08, 19:27 www.profident.pl/pulpfiction.html PS. Dzieki, Is., cieple ajlowju cie ja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ostatni_koralik Tytuly znaczace ? 10.11.08, 20:20 czy pan, panie Brez jest zainteresowany endodontycznym zagadnieniem że takie tytuły są dla Pana znaczące? bo ja przyznam szczerze, że dentystów nie kocham i za nimi nie tęsknię czy może, sama w sobie, nazwa/tytuł Pana intryguje i na wątkowy wpis zasługuje Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Tytuly znaczace ? 10.11.08, 20:26 Koraliku, wytlumaczenie jest proste. Dochodze daremnie zwiazku miedzy endodoncja (czymkolwiek by byla, stomatologiczna owa) a tytulem "Pulp Fiction". Ze co, mianowicie? Ze bez endodoncji to jakas "fikcja pulpy" w otworze gebowym czy co mianowicie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik Re: Tytuly znaczace ? 10.11.08, 20:44 pan chyba nigdy jeszcze nie stracił zęba, panie Brez Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik Re: Tytuly znaczace ? 10.11.08, 20:48 aha - "pulpa" w znaczeniu "półprzetwór" i fikcyjny bo zastępujący miękką część zęba Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Tytuly znaczace ? 11.11.08, 09:00 Stracil:-(( Ale moze to inne skojarzenie. W tym "Pulp Fiction" byla psotac takiego co sie przedstawial jako "rozwiazywacz problemow", jak pomne. Moze to w te strone? Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik Re: Tytuly znaczace ? 11.11.08, 13:11 może w te a może w inną:) a "rozwiązywacz problemów" cytował biblie w najmniej oczekiwanych momentach, zrobiłam teścik sprawdzający czy znaczenie jakieś i skojarzenia wywołuje, ten tytuł Twój znaczący, jedna znajoma duszyczka powiedziała, że owszem tą papkę - filmik oglądała, a druga duszyczka, pamięta jakiś zespół śpiewający pod tym tytułem znaczącym co do filmu, to Tarantino, chyba na początku też wyjaśnia co pulpa znaczy, ścieżki skojarzeń różne są, tak i nie zawsze te same tytuły bywają dla wszystkich znaczące, czasem mogą być zupełnie milczące - czyli nie znaczyć nic a zęby, patrząc z każdej strony, się stworzycielowi nie udały, O! Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Tytuly znaczace ? 11.11.08, 13:17 ostatni_koralik napisał: > a zęby, patrząc z każdej strony, się stworzycielowi nie udały, O! Żebysz to tylko zęby.... Cześć, Koraliku Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik Re: Tytuly znaczace ? 11.11.08, 14:12 Cześć panie Brez:) skrzydeł nam też nie dał a jednak chcemy go oszukać i latać wysoko? pl.youtube.com/watch?v=9aD4LPdlL44 Odpowiedz Link Zgłoś
koza.podkuta Ech, Koraliku 11.11.08, 13:53 w tym filmiku... jest np.taka scenka. Travolta jedzie nocą po dziewczynę. Jedzie po zgrzaniu pierwej, towaru prima sort. I to, w jakim on jedzie stanie ekstazy maluje się na jego twarzy. Otóż na taki stan, bodaj raz w miesiącu. to byłabym w stanie: nie jeść nie spać tyrać jak wół, traktowana być jak do roboty muł, byle chociaż raz w miesiącu, jak Travolta, zbliżać się ku słońcu. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ech, Koraliku 11.11.08, 13:57 koza.podkuta napisała: > Jedzie po zgrzaniu pierwej, towaru prima sort. W sensie że po narkotykach czy po seksie, bo sceny nie pomnę, Kozo? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
koza.podkuta Re: Ech, Koraliku 11.11.08, 14:00 po narkotykach. Ale nie to ma znaczenie. Sięgnąć po narkotyk przecież łatwo i nie jest to dla mnie marzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ech, Koraliku 11.11.08, 14:04 Ja sprawdzam swoja komunikacje we wspolczesnej polszczyznie. Dzieki. Meritum postu koziego do mnie dociera, o odmienne stany swiadomosci idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
koza.podkuta Re: Ech, Koraliku 11.11.08, 14:13 O to idzie. A na Brezlową prowokację już reagować nie będę. Kolega. Dwa fakultety. Opowiada: <zatrzymałem się swym Mercem i podchodzi do mnie dziewczyna mówiąc - przewieziesz mnie? - takiego towaru to nawet do bagażnika bym nie wziął.> Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Ech, Koraliku 11.11.08, 14:14 Jakom prowokacjem, jakom prowokacjem. Naprawde nie wiedzialem, no! :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik Witam i Kozę Miłą:) 11.11.08, 14:25 zostawiłam stronę w punkcie przed obiadowym:) po kapuście czerwonej, wróciłam jej, znaczy strony, nie odświeżyłam, no i nie zauważyłam, że rozmowa na Travolty tory poszła:) znaczy na emocje malowane na twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
koza.podkuta Re: Witam i Kozę Miłą:) 11.11.08, 15:10 nenenenene malowane. Przeżywane. Witaj Koraliku:) Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik Re: Witam i Kozę Miłą:) 11.11.08, 15:47 właśnie, bez przeżywania i poznania uczuć czy emocji towarzyszących ich powstaniu trudno odczytać nam prawidłowo znaczenie/symbolikę obrazu czy tytułu muszę odszukać płytę z tym filmem i obejrzeć go raz jeszcze, żeby przypomnieć sobie wyraz twarzy symbolizującej moment sięgania słońca… Travolta bardziej podobał mnie się jako Anioł w jednym filmie, nie pamiętam już tytułu tego filmu, ale grał tam Anioła, który palił cygara:) Odpowiedz Link Zgłoś
koza.podkuta Re: Tytuly znaczace ? 10.11.08, 20:46 Tytuł znaczący na tę chwile? "Quantum of Solace" bije wszystkie inne na łeb na szyję...;) Zszedł już na ziemię, gadżety są, ale za pięć lat np. już po ulicach pałętać się mogą. Odpowiedz Link Zgłoś