Gość: Priam Najgłupsze imię dla dziecka... IP: *.acn.waw.pl 20.02.04, 21:42 a na Jaropołk Przyk,Kwiryn Naparty,Rafael Gniot,Sylweriusz,Nemezjusz Pazio, Ginslinda,Eunice Jedyna...szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś
kontrowers Re: Najgłupsze imię dla dziecka... 25.03.04, 01:27 Idalia Antyk 100 batów Praksedzie na goły zadek na Sybir Macieja, do pierdla Hryćka kat ofiara Che Guevara Czarek Baryka u Marianny książeczki Mao, sierp i młotek, trójząb ze strzałą, dzieł batiuszki półeczka spora, notatniki agitatora... -------------- a na poważnie to najgorsze moim zdaniem: ADOLF, JERZY, URBAN, SADDAM, OSAMA i inna kurwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyyyyyyy Re: Najgłupsze imię dla dziecka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 16:54 Mirosława!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Najgłupsze imię dla dziecka... IP: 193.111.166.* 26.03.04, 10:34 Pola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: Najgłupsze imię dla dziecka... IP: *.sauridnet.pl 01.05.04, 15:31 Dlaczego Mirosława? Mirka, Mira, Mirosława. Bardzo ładne imię moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Najgłupsze imię dla dziecka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.05, 17:21 Mirka to ładne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blada Re: Najgłupsze imię dla dziecka... IP: *.ceti.pl 29.06.05, 17:00 kazimiera! Kazia bleeee Odpowiedz Link Zgłoś
krutikow Re: Najgłupsze imię dla dziecka... 13.07.05, 20:15 No to ja Was teraz rozsmiesze! Znam , mieszkajace w Polsce Panie o imionach Olimpiada, Rewolucja, Lenina, Oktiabrina /od oktiabr'= pazdziernik - miesiac rewolucji/, oczywiscie wszystkie one maja mniejszy czy wiekszy zwiazek z naszymi wschodnimi sasiadami. I slyszalam o imieniu Pierestrojka, ale osobiscie pan o takim imieniu nie znam, wiec nie recze. Pozdrawiam, na szczescie mam na imie Olga, dzieki Wam, rodzice moi kochani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Najg3upsze imię dla dziewczyny... IP: 217.97.203.* 26.03.04, 15:16 Tradycja - z "Misia" Hildegarda Pelagia Kunegunda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Najg3upsze imię dla dziewczyny... IP: *.clubnet.pl 01.05.04, 23:19 Marzena, Mariola, Malwina, Mirela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:55 nie rozumię dlaczego Sandra to najgłupsze imię ??? co w nim głupiego?!!! Imiena nie są głupie tylko dziwaczne a Sandra to nie Bazyla czy Kunegunda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafkin Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 22.09.04, 21:48 Siedze i sie zastanawiam. Co zlego w imieniu Kunegunda? Fakt, zawsze mnie to imie smieszylo ale jak tak usiasc i sie zastanowic to co w nim zlego? I dlaczego wiekszosc ludzi zapytana o smiesznie brzmiace imie wymienia wlasnie Kunegunde? Rafkin PS Nie jestem posiadaczka tego wlasnie imienia ale czasem ludzie zdrabniaja moje imie i mowia do mnie wlasnie Kundzia. Zawsze sie wtedy zastanawiam palnac w leb czy nie. Smieja sie ze mnie czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suzie Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 11:55 miałam kiedyś (nie)przyjemność poznać dziewczę imieniem Mercedes! przedstawiała się jakby była co najmniej królową świata:P okropność! p.s do samochodzików tej marki nic nie mam (choć wiem, że p.Benz nazwał ją tak na cześć własnej córki;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minia Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:52 Doroty są super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.04, 13:59 tym razem dla chłopca-Czemian, chociaż bardzo mi sie podoba dla dziewczynki imię Róża (jako dziecko miałam koleżanke o tym imieniu i nigdy nie wydawało mi się jakieś głupie)chociaz wiem że budzi ono wiele kontrowersji Odpowiedz Link Zgłoś
grudniowa-szatynka Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... 25.09.04, 23:21 Jak dla mnie - Żaneta. Wiecie co.. śmiać mi się chce. Ktoś pisze, że nie podoba mu się imię Magda, a następnie ktoś komentuje MAGDY SĄ SPOKO. Ludzie, spokojnie, my oceniamy IMIONA a nie LUDZI. Dajcie trochę na wstrzymanie. Sama mam na imię Magda i nie będę kogoś prześladować za to, że nie lubi mojego imienia. Gorzej, jak dopisuje 'nie lubię imienia Magda, bo są z reguły głupie' Bo to się zaczyna robić komiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bam's Fan Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.compromis.pl 27.08.05, 07:36 Też mi się imie Żaneta bardzo nie podoba:/ I Jagoda:/ No i jeszcze Ania. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syndr0m Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.csk.pl 27.08.05, 07:38 Dla mnie najgłupszym imieniem jest Tatiana...skąd takie imie się urwało ? Jagoda też jest zwalone...hmmm jeszcze Róża jest beznadziejne. dużo by wymieniać ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagoda Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 08:16 mam na imie Jagoda uwazasz ze ktos sie mnie pytał cy chce miec tak na imie ? chociaz wiele osob twierdzi że jest orginalne czy osądzasz ludi wedlug imion ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.pl 27.08.05, 13:25 moj znajomy nie dosc ze chodzil z trzema dziewczynami o imieniu Ania, to jeszcze na dodatek teraz pracuje w firmie "Ania" hehehehe szok :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny Denisa IP: *.pl / *.interkar.pl 27.08.05, 13:26 fuuujjj ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.resetnet.pl 26.09.04, 13:36 Zyta i Matylda, to są beznadziejnie imiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markiza Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.238.117.40.adsl.inetia.pl 26.09.04, 14:57 mnie matylda się podoba, mam dwie osoby o tym imieniu w rodzinie, obydwie bardzo ładne, mądre i miłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygru Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.05.05, 01:13 a mnie niezwykle ciekawią różne mody na nadawanie imion. Aktualnie mamy prawdziwy zalew (skądinąd niebanalnych) imion: Natalia, Julia, Julianna, Zuzanna. Imiona niebanalne i ładne, ale jak otworzę okno kuchenne, za którym mam plac zabaw dla dzieci, to zbiera mi się na mdłości. Dwadzieścioro dzieci można dziś obsłużyć 2-3 imionami. Kompletny brak indywidualnego wyboru? Na podstawie oberwacji własnych widzę, że często łatwo po imieniu danej osoby (zwłaszcza kobiety) można rozpoznać, kiedy się urodziła... I nie mam na myśli imion ewidentnie wskazujących na tzw. "starą datę". A z drugiej strony - jest tyle fajnych imion, pasujących do większości polskich nazwisk, tak by brzmiało fajnie. Dlaczego więc rodzice katują swoje pociechy imionami w stylu: Andżelika, Sandra, Sara, Izaura, Wiktoria, Wioletta...? Znam osoby, noszące te imiona - bardzo miłe osoby, fajne dziewczyny. Ale w połączeniu z ich nazwiskami imiona te wyglądają w najlepszym przypadku jak kalambur, a w najgorszym - jak zemsta rodziców za niechciane rodzicielstwo... A ilu paskudnych żartów doznały z powodu swoich imion w przedszkolu i szkole... No, to teraz pośmiejcie się z mojego imienia. W podstawówce w klasie 30 osobowej miałam 7 imienniczek, w liceum - klasa 29 osób - 3, na studiach - grupa 14 osób - 3... Pozdrawiam Agnieszka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuśka Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 12:47 a ja mam córeczkę , która ma na imię Berenika. I mało kto wie że Weronika była po Berenice i wzięła się z potocznego wymawiania Bereniki...))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 14:04 a ja też się pochwalę moja córeczka dostała bardzo oryginalne i piękne imię Mariola wszyscy je lubimy a swoją drogą nie ma imion brzydkich tylko żeby nie wymyślać bo najpiękniejsze nasze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Ladne imię IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 14:06 ja mam dziewczynę o imieniu Mariola - śliczne prawda ? a brzydkie to obco brzmiące wymyślane i po co tyle naszych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Ladne imię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:45 nie mi sie nie podoba!mariolka - hm...,nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.pl 27.08.05, 13:30 czemu wam sie nei podoba imie andzelika, sandra czy wiktoria wedlug mnei sa one bardzo normalne i duzo dziewczyna sie tak nazywa i nic nie ma w tym dziwnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 17:33 ludzie-co kto może za to jak ma na imie albo za to jak jego imie brzmi w połączeniu z nazwiskiem, a już opinia że im wieksza patologia tym głupsze imię świadczy tylko o poziomie inteligencji jej autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Marlena i Dżesika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 15:42 Jedno imię bardziej tandetne od drugiego. Nie znam osobiście żadnej Dżesiki, ale znam dwie Marleny i obie to kiczowate idiotki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamelcia bleeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.04, 23:04 Donata,Benedykta-bleee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-D Re: bleeee IP: *.chello.pl 28.09.04, 01:07 Hermenegilda, Brunhilda, Helga - kojarzy mi się ze straszną grubą Niemrą :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykła Re: zauważyliście korelację? co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 13:26 im bardziej patologiczna rodzina tym tandetniejsze imiona nadają: zobaczcie jak typ dziewczyn ma na imię: Klaudia, Pamela, Nikola itp. To samo z chłopcami: Oskar, Dawid, Olaf... Gdzie te zwykłe imiona: anna, Ewa, Urszula??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markiza Re: zauważyliście korelację? co sądzicie? IP: *.dziennik.krakow.pl 29.09.04, 00:27 Tak, np Sandra Walter - klasyk patologii polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domina Re: zauważyliście korelację? co sądzicie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:50 bawi mnie, że ludzie myslą Sandrze jako całkowiecie nowym imieniu. Sandra to skrót od Aleksandry.... Walter to akurat niue zupełnie polskie nazwisko, dlatego dobrze się komponuje z tym imieniem. Sandra pokrywka (przykład autentyczny) to dopiero nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabuszko Re: zauważyliście korelację? co sądzicie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 15:24 a dlaczego KLASYK PATOLOGII POLSKIEJ ??? a jak ktoś ma korzenie poza Polską to nie może być np. Sandra Walter. Trochę tolerancji !!! Markiza ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markiza Re: zauważyliście korelację? co sądzicie? IP: *.dziennik.krakow.pl 02.10.04, 17:18 >im bardziej patologiczna rodzina tym tandetniejsze imiona nadają napisała zwykła. Mój komentarz obśmiewał tą tezę, nie rzeczoną Sandrę :/ Wmojej rodzinie są zarówno Matyldy, jak Jaśkowie - zastanawiałam się czy zwykła zakwalifikowała by nas do patologii, czy też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:32 Mi podoba sie imie Himena a najbardziej Kinga i Sara! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konwalia nie zauważyliśmy korelacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:14 Mamy wykształcenie wyższe filologiczne:) tudzież syna Olafa - nie jesteśmy patofamilią i nawet nam nie przyszło na myśl, żeby Olafowi dać na imię Urszula. Odpowiedz Link Zgłoś
luaz81 Re: bleeee 20.10.04, 13:39 Co wy do niej macie. to jest dziewczyna , to że jej się poowiodło to chyba dobrze. według mnie ona jest naprawde super!!!!!!!! a to że miała dwadzuieści9a pare punktów z egzaminu gimnazjalnego to już przegiencie, ona nie wygląda na taką . Łudzie odczepcie się od niej .Chodze z nią do sszkoły naprawde jest ładna Jeśli to czytasz Sandra to odpisz mój e-mail to luaz81@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marwwa Imię=Popularne zdrobnienie=>Tragedia IP: *.chello.pl 28.05.05, 13:52 Niektóre g**ry lubią sobie nadawać imiona lub zdrobnienia , ich zdaniem bardziej romantyczne (Izabella, Kamilla, Mariola, Andżelika. Po tym się często poznaje klasę danej sztuki. Ale co zrobić, kiedy takie coś nadali właśni rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Imię=Popularne zdrobnienie=>Tragedia IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 12:48 jakieś nieporozumienie czytam że npimię mariola to jakieś dziwactwo tak nazwałem swoją córeczkę b mądra i zdolna a imię uważam piękne pierwszy raz spotkałem się z krytyka normalne ładnie brzmiące i przyjemne nie zmyślone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irenka Re: bleeee IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 14:07 a te patryki i patrycje jak kijem po płocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: theasia2 Re: Co powiecie na te imie :) IP: *.netia.com.pl 27.08.05, 11:31 Nie podoba mi się imię Bonifacy ale co powiecie na imię ROZALIA mi kojaży się ono z aniołem a wam?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodzior Re: Co powiecie na te imie :) IP: *.3ap.net / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:12 Bardziej anielskie imię to Kunegunda (została Świętą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAM Re: Marlena i Dżesika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.10.04, 22:51 ...a ja znam DŻESIKĘ Patyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M NAJGŁUPSZE IMIONA.... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.05.05, 23:24 Alicja, Ewa, Dorota, Patrycja, Władysława, Stanisława, Jadwiga, Odpowiedz Link Zgłoś
tredive_nelliker Re: NAJGŁUPSZE IMIONA.... 26.05.05, 23:25 co powiecie na imie Ragna ? Uczyła mnie pani o takim imieniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: NAJGŁUPSZE IMIONA.... IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:10 ale jesteś głupia w tej wyliczance dopisz jeszcze piękne imiona Agata,Mariola,Emilia,Bożena bo pewnie też ci coś są winne - miają być te głupiobrzmiące dziwaczne i wymyslone przez matki - snobki a nie wyliczasz piękne polskie imiona bo nosisz pewnie sama jakieś nikol czy justyna algo weronikatudzież zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: NAJGŁUPSZE IMIONA.... IP: *.pl 27.08.05, 13:41 co masz do justyny fajne imie glupie imie to np Krzysztofa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Graz'yna! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.05.05, 11:29 Graz'yna brzmi brzydko i chociaz jest w literaturze polskiej - wydaje mi sie prymitywne. W ogole imiona z "z' i rz" (np. Bozena i Marzena) nie podobaja mi sie dla kobiet. Takze wszelkie imiona zenskie pochodzace od meskich: Jozefa, Henryka, Stanislawa, Boleslawa, Mscislawa, Boguslawa, itd, itp. Glupie sa tez imiona udziwnione: Ro'za, Pia, Lukrecja. Co do "udanych polaczen" - znalam: Bogumile Moczygebe, Gracjana Flaszke, Wojmira Pyre, Eustachego Upitka, Maryle Bude... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Graz'yna! IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:12 obrzydliwe to monika - mońka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk i Łukasz Re: Graz'yna! IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:14 masz rację brzydkie to Monika,Marta,Martyna brr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Graz'yna! IP: *.pl 27.08.05, 13:31 co ci w imieniu marta nie pasuje???? wedlug mnei imie grazyna jest wiesniackie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Żelek IP: *.p.lodz.pl 26.07.05, 13:58 a i jeszcze Pana Redaktora Żelisław Żyżyński (Przegląd Sportowy) z Żabiej pozdrawiamy:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Żelek IP: *.p.lodz.pl 26.07.05, 13:58 jej no w dopełniaczu miało być - Żelisława Żyżyńskiego. Przepraszam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
zoitberg Re: Marlena i Dżesika 19.07.05, 12:33 a ja widziałem Dżesikę i to pisaną własnie tak, przez Dż. Absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
voyterra Re: Najgłupsze imię ... mam dla parki 29.09.04, 15:12 Mam dwa imiona. Historia jest taka. Moja koleżanka ma na nazwisko Makała -co któryś z moich ćwierćinteligentnych kolegów zapisał Ma Kała... Zostało Makupa. WIęc jak kiedyś popiliśmy to wymyślaliśmy imiona dla dzieci każdego z Nas. Ona otrzymała imiona dla parki: Kał i Uryna :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 12:32 znam dziewczynę o imieniu Kira i prawdę mówiąc zawsze prosi aby ją przedstawiać innym imieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joaśka Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.pronet.lublin.pl 13.10.04, 23:12 Najgłupsze imię dla dziecka to Alfons. Imię Anna, Ania, Aneczka,... uważam za PIĘKNE, bo proste. Głupie połączenie (autentyczne) to Sandra Kwoka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:17 a tak naprawdę to ty jesteś głupia robiąc jakieś połączenia mówimy o imionach jaki ma kto wpływ na swoje nazwisko i jakie ma to znaczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:18 to Asia koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila To nie sa glupie imiona ale dziwne i niepospolite IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 17.10.04, 22:08 Wiekszosc z Was wymienia stare, dziwne i rzadko spotykane imiona jako "glupie" Sory, ale to chyba glupie tak wypisywac bez sensu! Lepiej byc jedna na sto Kunegunda niz pospolita Agnieszka, bez obrazy, bo to ladne imie. Zreszta to nie wina wlascicielki ze ma takie a nie inne imie, a dla kogos moze byc przykre usyszec ze jego imie jest "glupie"?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: To nie sa glupie imiona ale dziwne i niepospo IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:25 tak masz rację to bardzo powierzchowne i głupie wymienianie starych nie używanych od dawna a pięknych imion polskich jako brzydkie i jak widać moda też jest na imiona stąd tych małgorzat ann joann patryków paul ol i innych nie specjalnie brzmiących a małpowanych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Danuta Re: To nie sa glupie imiona ale dziwne i niepospo IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:27 tak też uważam że wolałabym mieć nierzadkie imię np Stanisłąwa a piękne niż pospolite Ania Asia czy Martyna jak narobił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: To nie sa glupie imiona ale dziwne i niepospo IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:31 też tak uważam moja siostra ma na imię Gienia wszystkim się podoba a druga Martyna i nie podoba się prawie całej rodzinie oschłe bez wyrazu i co z tego że teraz modne a to za sprawą cioci która też nosi dziwaczne imię Marika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila13 Re: To nie sa glupie imiona ale dziwne i niepospo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 13:22 Masz racje ! Och jakie my Kamile jesteśmy mądre , hehe , i wyrozumiałe :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarek Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 23:50 W mojej rodzinie niedawno dali chlopcu na imie Fabian,nazwisko oczywiscie pasuje jak wol do karety.Juz widze pozniej w szkole - fabian,pawian...koszmar! mam znajomego,nazywa sie Telesfor Knotek,ma 35lat.To dopiero krzywde mu starzy zrobili... Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-tu Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... 19.10.04, 15:43 Tez zauwazylem prawidlowosc. Im bardziej plebejskie i smieszne nazwisko tym bardziej cudaczne imie. Najglupsze jest pisanie "zagranicznych" imion fonetycznie po polsku. Juz ktos podawal przyklad Dzesika. Info z gazety z artykulu na temat imion. To bylo dawno, gdy gazety nie rywalizowaly o popularnosc i dlatego to moze byc autentyczne: W Krakowie Urzad Stanu Cywilnego nie pozwolil nadac dziewczynce imie KURTYZANA Rodzicom bardzo podobal sie serial " Nona, czyli blaski i cienie zycia kurtyzany" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kochamczekolade Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... 21.10.04, 19:48 Sylwia, Kornelia i Andżelika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 10:55 gracek (od Gracjana)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evamach Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 10:51 a czy jest tu DOJURKA???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melizanda Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.autocom.pl 18.01.05, 03:44 A mi się nie podobają zdrobnienia. Bo np. Małgorzata czy Magdalena są moim zdaniem całkiem ładne, ale co powiecie o Gosi i Madzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.05.05, 23:27 imiona Małgorzata i Magdalena sa ładne owszem, jak również ich zdrobnienia:) P.S.Madzia mam na 3imię po bierzmowaniu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarek Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:35 Gosia to okropnie brzmiące może to i ładne imie ale swojej córce bym nie dał strsznie pospolite i te osoby które znam też nic ciekawego pospólstwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx...xxx PAULINA, MARLENA, ARLETA, BRYGIDA, HELENA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 00:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugene nie wiecie o czym mowicie IP: *.nc.us.ibm.com 28.05.05, 18:23 Moj dziadek (!) nadal mi cudowne imie Eugenisz...JAK JA NIENAWIDZE TEGO IMIENIA !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: nie wiecie o czym mowicie IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:39 nie wiedzieć dlaczego nienawidzisz swojego imienia Eugeniusz - piękne orinalne imię i co krok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: nie wiecie o czym mowicie IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:40 przepraszam chciałam napisać że nie co krok jak te oklepane Patryki Dawidki i Michałki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: PAULINA, MARLENA, ARLETA, BRYGIDA, HELENA IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:37 magdalena owszem , małgorzata oklepane i pospolite a już gosia o jej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowhat Faścia IP: *.chello.pl 29.05.05, 21:56 Dla mnie max to Faścia - zdrobnienie od Faustyna (czy Fałstyna?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julianna Re: Faścia IP: *.chello.pl 14.07.05, 23:31 Gość portalu: sowhat napisał(a): > Dla mnie max to Faścia - zdrobnienie od Faustyna (czy Fałstyna?) Nie. Pisze się V-styna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:06 BRUNHILDA (jeśli tak to się pisze) DONATA (kojarzy mi się z denatem) Ale najgłupsze to PAULA. Szczyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 19:07 Szczyt głupoty oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grek Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:42 i dodaj okropne też Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodomlake Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.cc / *.oaza-dd.com 27.08.05, 16:41 co wam sie nie podoba w imieniu Paulina, albo np.Gosia? nie rozumiem :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 16:45 Krzysztofa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 17:45 a co sądzicie o imieniu Bernadeta-Bernadka-Benia? Odpowiedz Link Zgłoś
almighty4 Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... 01.06.05, 08:48 to chyba z drzewa spadlas/es . ja uwazam ze Sandra to bardzo ladne imie! Silne,sexowne i zdecydowane ! do moich "najglupszych" (bo to rzecz jasna gustu na ktore sie nie dyskutuje) to Bogumila/Lucyna Odpowiedz Link Zgłoś
gaiaa Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... 01.06.05, 11:28 Wszystkie serialowe - Isaura, Crystal - szkoda gadać :/ A to już szczyt, ale autentyk: rodzice nazwali córkę Sandra, na drugie Bogini. Pół biedy, jeżeli dziewczyna będzie ładna. Moi znajomi chcieli ochrzcić córkę (o zgrozo!) Mercedes, ale na szczęście ten numer nie pszeszedł. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lider Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:13 Ło matko! Bogini?? Taką krzywdę dziecku zrobić... To czemu nie na pierwsze? Odpowiedz Link Zgłoś
12121967b Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... 02.06.05, 08:54 Uważam, że Petronela jest brzydkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol524 Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 13:34 Ja uważam że Albina to beznadziejne imie:D:D moja znajoma ma tak na imię i w szkole przeżywa istny koszmar :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:47 najśmieszniejsze w tym wszystkim to że osoby noszące pospolite i nieciekawe imiona mają przekonanie że to piękne i krytykują te mało nadawane stare ale oryginalne b ładne nie powinni ludzie ulegać modzie imion bo są fale głupich żle brzmiących imionek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 13:57 słuszna uwaga najpiękniejsze te nasze swojsko brzmiące polskie imiona może niektóre nie najpiękniejsze ale nasze i jak to się ma nasza Maria do okropnie Nikol itp i młodzi nie naśmiewjcie się z imion waszych babć cioć i nadawajcie je swoim córeczkom bo zaginą a przyćmią je Gosie Maje i inne dziwadła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renia Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.lubin.dialog.net.pl 13.06.05, 14:00 piszcie tylko o głupio albo brzydko brzmiących imionach nie róbcie porównań ani nie utożsamiajcie z osobami bo to nie ma sensu chodzi przecież o imiona co winne są osoby którym wciśnięto może nie najładniejsze imię Odpowiedz Link Zgłoś
anzza-6 Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... 14.06.05, 13:19 najgłupsze imiona sa takie z telenowel typu Lusesita itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.06.05, 13:25 mnie śmieszą spolszczone zdrobnienia imion zagranicznych - Oskareczku, Oskarusiu, Kewineczku, Kewinuś, Bastuś (chyba od Bastian - tak myśle bo słyszałam na ulicy) i inne - nic teraz nie przychodzi mi do głowy. W angorze był kiedyś artykuł na temat ile wydają pieniędzy i na jakie potrzeby rodziny o różnym wykształceniu i miejscu zamieszkania. Była tam rodzina bez wykształcenia czy z zawodowym i mieli 5 dzieci: Kewina, Jassice, Andżelikę i dalej już nie pamiętam - a następnie opisana była rodzina z wyższym wykształceniem i mieli 2 dzieci - Antosia i Zosię. Artykuł był nie na temat imion ale wyłapałam to. Osobiście nie podobają mi się te pierwsze ale jak komuś się podobają niech takie imiona nadaje. A teraz hit: słyszałam że na Kacpra mówi się Kapi!!! Aaa na Mateusza Mati. Polskim imionom przypisuje się skróty zagranicznie brzmiące a zagranicznym polskie Odpowiedz Link Zgłoś
jakaa Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... 03.07.05, 13:43 dla chłopca... Kwadrat, Kiejstut (zdrobniale Kajo) brrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o jaaa Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 23:11 Ale wymyśłiłaś... od dawien dawna na Mateusza się woła Mati :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.pl 27.08.05, 13:51 bastus jest od sebastiana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodomlake Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.cc / *.oaza-dd.com 27.08.05, 16:44 no...te seriale :/ albo Floresita, Grasiela,Estefanija... Odpowiedz Link Zgłoś
rowciania Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... 03.07.05, 15:18 słyszałam o dziewczynach (kobietach), które mają na imię Ci.. i Pipa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelagia :> OK - TO JA PISZĘ JAKIE MI SIĘ NIE PODOBAJĄ: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:27 Iza, Iwona, Lucyna, Renata, Ula, Grażyna, Angelika, Ela, Dominika - nie chciałabym nasić żadnego z tych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tout-petit-fille Re: Najgłupsze imię dla dziewczyny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 09:28 Pomijajac przerozne staroświeckie, najgorszym imieniem jest Kasia. Tak bardzo oklepane, pozatym z moich obserwacji KAZDA kasia jaka znam i kojarze jest glupiutka. Odpowiedz Link Zgłoś