brezly 04.01.09, 12:35 pl.youtube.com/watch?v=eLW5jzHsW7c Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
modliszka61 Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 14:26 pl.youtube.com/watch?v=K-ec9PvpVjU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 14:36 Oh, those Irish :-) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 17:25 Film "Crying Game". Waaaarty obejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 16:36 Oto Ameryka. ;}] Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 16:43 To tez, jakies 10 lat pozniej. pl.youtube.com/watch?v=sx7XNb3Q9Ek Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 16:56 najchętniej cały bym tu podlinkowała :-) www.youtube.com/watch?v=4r-coZkaxLw www.youtube.com/watch?v=-tRkMDYr1gA Pani Modi Crying Game bardzo, bardzo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 17:07 Pani Szu,powiem więcej:ja się w tej kobiecie zakochałam.Jakoś tak niewytłumaczalnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 17:17 brezly napisał: > To tez, jakies 10 lat pozniej. Kolejne dziesięciolecia potwierdzają,że to mocarstwo to dwurożna bestia z Apokalipsy,co to ma rogi jak łagodny i nieszkodliwy baranek,tymczasem mówi "jak smok",używając presji i przemocy wobec tych co nie akceptują formy jego rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 17:21 A mogło być tak niewinnie.Mogli się zatrzymać na tych gołych girlaskach na krawatach i na gatkach... pl.youtube.com/watch?v=kScEU_UACJs Odpowiedz Link Zgłoś
pluton333 Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 17:43 Dawno Cię tu Brezly wyszukiwarką odkryłem i terytorium Twoje szanując wełny do krosien Ci nie plątałem. Nie wiem czy Ty, ale ja, że fragment tego filmu tutaj jest niestosowny, sprawę sobie z tego zdałem. Czy nie w tym filmie przypadkiem, dowódca uwielbiał o poranku zapach napalmu zrzuconego na wioski wietnamskie? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 18:32 pluton333 napisała: > Dawno Cię tu Brezly wyszukiwarką odkryłem i terytorium Twoje szanując wełny do > krosien Ci nie plątałem. Dzien dobry, dzien dobry :-I > Nie wiem czy Ty, ale ja, że fragment tego filmu tutaj jest niestosowny, sprawę > sobie z tego zdałem. Ale dlaczego jest niestosowany? > Czy nie w tym filmie przypadkiem, dowódca uwielbiał o poranku zapach napalmu > zrzuconego na wioski wietnamskie? W tym wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pluton333 Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 18:52 bo: ci "wspaniali chłopcy" w swych "wspaniałych maszynach" tak pięknie w szyku latali, tak męsko wyglądali i na moich pobratymców już pisałem, co zrzucali. A powinieneś wiedzieć, dlaczego mnie Sajgon nazywają. Tym Ty się przejmować nie musisz, u siebie przecież piszesz, ale mnie to urażać może. Moja też wina, że tu zajrzałem. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 19:13 A ty widziales ten film caly? A wiesz ze malo jest filmow o tak wyraznym antywojennym przeslaniu? A to zdjecie Niedenthala z grudnia 81' znasz? bolanda.blox.pl/resource/niedenthal_czasapokalipsy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pluton333 Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 19:28 Kpić raczysz? O przeciwludobujczym przesłaniu było? było: "nasi chłopcy giną" "nasi chłopcy świra dostają" "nasi chłopcy w pułapki wpadają" "nasi chłopcy sobie tam nie radzą" a tacy wyszkoleni, najlepsi z najlepszych. Że szumowiny ? Gdzie tam. Porąbaniec tylko. Przecież znał się na muzyce. Puszczał w odpowiednich momentach Wagnera. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 19:36 Czy widziales CALY film? Bez tego nasza rozmowa jest bezprzedmiotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pluton333 Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 19:38 Widziałem CAŁY a tak nawiasem, dla mnie produkcyjniakiem był. Kolekcję w domu mam. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 19:42 No to w takim razie "de gustibus non dispuntandum est" :-). Widze to inaczej niz ty i nie widze szans na dialog. Odpowiedz Link Zgłoś
pluton333 Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 04.01.09, 19:51 Nie rozmawialiśmy o gustach. Przynajmniej ja w tych kategoriach do Ciebie żadnej kwestii nie napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 09.01.09, 10:23 ale dlaczemu one są DZIEWIARSKIE? przecież w takim np "Krainkgejmsie" nie doszło do robótek ręcznych? ze o maszynowych nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik czy ja mogę się wtrącić tu? 04.01.09, 19:47 > a tak nawiasem, dla mnie produkcyjniakiem był. oj no, to była jak rozumiem, tylko prezentacja jaka Ameryka myślę, że się nie zrozumieliście… no nie lubię jak się sprzeczajo no… a tak się pięknie ten wątek zapowiadał… ech! mam tu kilka gruszek… częstować się proszę Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: czy ja mogę się wtrącić tu? 04.01.09, 19:49 My sie nie sprzeczamy. My mamy zupelnie inna optyke. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pluton333 Re: czy ja mogę się wtrącić tu? 04.01.09, 19:58 Jeśli w tej kwestii ktoś ma inną optykę, to mi i tak stojące z natury włosy, jeszcze bardziej stają na głowie. Dla złagodzenia mojej wypowiedzi, to ja taką właśnie mam optykę. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik Re: czy ja mogę się wtrącić tu? 04.01.09, 20:14 panie Plutonie, nikt w kwestii wojny i zabijania ludzi nie ma chyba na tym forum jak sądzę, innej optyki, niż Pan pan Brez nigdzie nie napisał, że pochwala ten film czy też wojnę chodziło tylko o pokazanie Ameryki z tamtych lat uznał Pan, że takich filmów nie powinno być w fundamentach scenach dziewiarzy ale one były, całe serie nawet, jak sam Pan wspomina ps. kiedyś ktoś zachwalał smak sajgonek specjalnie, żeby sprawdzić ich smak wybrałam się jednego dnia do Warszawy, szalony pomysł:) burza była, a ja jak ta zmokła kura ulicami chodziłam ale nic to, zakupiłam sobie suchą koszulkę w jednym warszawskim sklepie, pospacerowałam po ogrodzie botanicznym i ...posmakowałam sajgonek dobre były:) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Dzieki, Koraliku 04.01.09, 20:28 Dodam jeszcze: nie da sie pokazac prawdziwego oblicza wojny, jezeli nie bedzie sie jej pokazywac w ogole. Film Coppoli jest oparty o opowiadanie Conrada, ale tez strukturalnie odpowiada kolejnym kregom piekla, jak u Dantego. Scena przeze mnie wklejona jest pierwszym kregiem. I mysle ze to wystarczy ze moj stosunek do problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: czy ja mogę się wtrącić tu? 04.01.09, 20:37 Dalsza polemika nie ma sensu.Oto link do filmu,który wszyscy znamy. Muzyka i treść bardzo wymowna ;}} pl.youtube.com/watch?v=qzed9cZ-BRg&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik wybacz Modliszko ale... 04.01.09, 21:48 czy to miała być jakaś obraźliwa wersja mojego ulubionego koziołka? no i lubię tutejszą Kozulę, więc wybacz Modliszko, ale nie podoba mnie się ta Twoja linka szczerze mówiąc nie podoba mnie się w takiej formie… choć, rzeczywiście "Koziołek Matołek", był, towarzyszył mi jako film w dzieciństwie, należał więc do fundamentalnych scen z mojej przygody z filmem ale jeśli już, miałabym, to, wstawiłabym raczej jako wspomnienie bajek/komiksów w moim życiu bo było mi dane na początku poznać jego wersję komiksową a dopiero później filmową Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: wybacz Modliszko ale... 08.01.09, 22:31 ostatni_koralik napisał: > czy to miała być jakaś obraźliwa wersja mojego ulubionego koziołka? > no i lubię tutejszą Kozulę, więc wybacz Modliszko, ale nie podoba > mnie się ta Twoja linka Przepraszam,Koraliku,nie chodziło mi o Kozulę.Link z Matołka podałam,by wskazać,że polemiki z pluton333 potrafią kończyć się nieprzyjemnie.Zupełnie błahy post potrafi zrozumieć bardzo opacznie i zachować się bardzo chamsko. Odpowiedz Link Zgłoś
immanuela Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 08.01.09, 21:39 modliszka61 napisała: > Oto Ameryka. ;}] ach! pamiętam coś niecoś! Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Dziewiarskie fundamentalne sceny filmowe 08.01.09, 22:44 Pani Immo,to nie o ten propagandowy reportaż chodziło.Brez przekornie o Irlandczykach z filmu "Crying Game,"to ja mu skomentowałam końcową scenę z filmu "Pół żartem,pół serio" Starałam się być zwięzła,stałam się niejasna. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik pytanie i jednocześnie prośba 04.01.09, 17:18 czy wstawiając link moglibyście w temacie wstawiać tytuły filmów czy też w wątku śpiewnika tytuły piosenek… no chciałabym czasem wrócić do niektórych, takie piękne perełki tu wstawiacie:) ale z powodu braku tytułów, chcąc wrócić, muszę przekopywać całe stosy wpisów i szukać na nowo a czas, czas goni niestety… Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: pytanie i jednocześnie prośba 04.01.09, 17:23 Okodoki,ja się zastosuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik okodoki, dziękuję:) 04.01.09, 17:41 przyznaję, że ma Pani szczególny dar do wyszukiwania perełek:) Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: okodoki, dziękuję:) 04.01.09, 17:53 Bo perełki,zamorskie paciorki i takie tam podobne to garściami przesypuję na codzień.Pani też nazywa się prześlicznie :} Odpowiedz Link Zgłoś
pluton333 Re: pytanie i jednocześnie prośba 04.01.09, 20:59 Ostatnie słowo(jemu, inni mogą mówić do woli) skazańcowi się należy. Istotnie okazałem się matołem, bo nie wziąłem pod uwagę różnicy pokoleń. Tego zaś wątku jak również innego, faktycznie, rozwijać nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
szubad Re: pytanie i jednocześnie prośba 04.01.09, 21:33 a czemu skazańcowi? każdy wątek można rozwijać, związać jak się zerwie, a supełki to też ścieg, nie_ skazujmy się niepotrzebnie, bo i tak nickt bez skazy jak mówi Pismo :-) Koralik przyniósł gruszki, pod palmo pokrojony makowiec. Apokalipsy nie widziałam, Coppole lubię za Rozmowę (Han Solo przed Hanem Solo!) a Rozmowę głownie za pewną scenę gdy kobieta na widok leżącego na ławce bezdomnego mówi: "kiedyś był dzieckiem, kiedyś ktoś go kochał" (prawdopodobnie cytuję niedokładnie) www.youtube.com/watch?v=jLycjScxv8A Odpowiedz Link Zgłoś
ostatni_koralik potwierdzenie:) 04.01.09, 21:49 szubad napisała: > a czemu skazańcowi? > każdy wątek można rozwijać, związać jak się zerwie, a supełki to też ścieg, nie > _ skazujmy się niepotrzebnie, bo i tak nickt bez skazy jak mówi Pismo :-) > Koralik przyniósł gruszki, pod palmo pokrojony makowiec. ta, jest!:) Odpowiedz Link Zgłoś
pluton333 Re: potwierdzenie:) 04.01.09, 22:00 No to Szubadubadu, reklama i dobranoc zarazem pl.youtube.com/watch?v=LVTVYpZ9ivA Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma fundamentalne sceny filmowe na dobranoc... 04.01.09, 22:15 pl.youtube.com/watch?v=EXy5KURe52c Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: fundamentalne sceny filmowe 05.01.09, 06:47 Jak się mocno skupię to spokojnie sama do trzystu wpisów dojadę;) Kran Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re:Casablanca. 05.01.09, 06:52 www.youtube.com/watch?v=iprVaZqVKJQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Club Silencio. 05.01.09, 07:22 www.youtube.com/watch?v=qqWIEziTQ2s&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re:Eraserhead 05.01.09, 07:25 pl.youtube.com/watch?v=CCTN8YEd5Lo&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re:Inland Empire 05.01.09, 07:30 pl.youtube.com/watch?v=s1rrcOrXt80&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re:Eraserhead 05.01.09, 09:24 Irasiad to pies znany nawet za granicą ;} Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Fun diamond alny 09.01.09, 20:42 pl.youtube.com/watch?v=p0FDGnAIWpk Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re:Zgiełk. 04.02.09, 11:02 www.youtube.com/watch?v=f0NX-ZINtqw www.youtube.com/watch?v=feO64-Ovt6U&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Czeski evergreen 15.02.09, 08:49 www.youtube.com/watch?v=1RULMxJuRio&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka61 Re: Czeski plugawiec 15.02.09, 11:52 Kazali nam-dzieciom oglądać.Decydenci zboczeni.Tylko ciurlać się chciało krasnalom socjalistycznym.Z wszelkimi żywiołami do alkierza chadzali. www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=ydadghSx_FM&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś