gumista 10.11.03, 14:11 W galerii kolejny skan kamienistego miasteczka. I znowu sorki za jakoś skanu - nic na to nie poradzę. Tak a rzeczywistości ta guma nie wygląda. Tych pasów nie widać i cała (przysięgam )jest ostra jak zyleta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajon1 Re: Kamieniste miasteczko 10.11.03, 15:25 Kurde Maciej ! Bardzo, bardzo, bardzo fajne foty ! Gryzę palce i płakać się chce bo mi ostatnio nic nie wychodzi. Obrazki na wystawę masz jak znalazł. Naprawdę strasznie się podobają. Napisz proszę z jakich negatywów robiłeś ! Odpowiedz Link Zgłoś
gumista Re: Kamieniste miasteczko 10.11.03, 15:47 Cześć Romanie Dziękuję za miłe słowo. Staram się jak tylko mogę zrobic w miarę porządne gumy. Efekty sam mogłes ocenić. Negatywy do tych dwóch gum wykonałem metodą poligraficzną. Są one może nieco za mało tonalne, ale zniwelowałem to podczas wywoływania. W jednym i drugim przyapdku troszeczke w ruch poszedł bardzo miękki pendzel. Gumy te są 4 warstwowe, przy czym druga warstwa to położona jest siena chyba palona. Reszta to czernie i jak sie domyslasz w różnych konfiguracjach dwuchromainu do gumy. Papier cały czas fakturowany - uparłem się na niego i niechaj tak już pozostanie. Jeszcze raz wielkie dzięki za pozytywna opinię. Odpowiedz Link Zgłoś