habitus 14.11.03, 19:06 Życzenia stu lat życia wydają mi się niestosowne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex.4 Re: Po co żyć 100 lat? 14.11.03, 19:19 wybrańcy bogów umierają młodo... żyj szybko, kochaj mocno i umieraj młodo... kto chce żyć wiecznie.... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Po co żyć 100 lat? 14.11.03, 19:24 alex.4 napisał: > kto chce żyć wiecznie.... ja :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee A po co, ...... ? 14.11.03, 19:35 alex.4 napisał: kto chce żyć wiecznie.... all2 napisała: ja :) ....jak reszta wyginie ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: A po co, ...... ? 14.11.03, 19:59 Awee Pesymistka :))) Zostań i ty, to bedziemy sobie pisywać na TT :))) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: A po co, ...... ? 14.11.03, 23:08 all2 napisała: > Awee Pesymistka :))) A skąd wiesz ? :)) > Zostań i ty, to bedziemy sobie pisywać na TT :))) Pomyślę nad tym jeszcze. Na odpowiedź mam wieczność, czy tak ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: po co..... 15.11.03, 13:06 all2 napisała: > I jeszcze jeden dzień dłużej ;) All, to Ty jesteś z WOŚP ? ....ale byczo Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Po co żyć 100 lat? 14.11.03, 19:28 habitus napisała: > Życzenia stu lat życia wydają mi się niestosowne... ....zwłaszcza osobie która ma 93 lata. W mojej rodzinie mam taki przypadek z dziadkiem. Śpiewamy już tylko Happy Birthday.... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Po co żyć 100 lat? 14.11.03, 21:08 Mieliśmy sąsiada, któtemu na 102 urodziny śpiewaliśmy 200 lat, niestety zmarł jakieś 2 mies przed 103. Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Po co żyć 100 lat? 14.11.03, 22:37 poziomk napisał: > Mieliśmy sąsiada, któtemu na 102 urodziny śpiewaliśmy 200 lat, niestety > zmarł jakieś 2 mies przed 103. Jaki śpiew takie życie Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: A skąd wiadomo ile? :) 14.11.03, 20:17 Nie potrafię powiedzieć, w jakim jestem wieku: ciągle sie zmienia... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: A skąd wiadomo ile? :) 14.11.03, 20:25 Po prostu masz tyle co wszyscy :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: A skąd wiadomo ile? :) 14.11.03, 20:43 all2 napisała: > Po prostu masz tyle co wszyscy :) A inni też nie wiedzą ile, bo to ciągle się zmienia... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
awee wiadomo 14.11.03, 20:32 aand napisał: > Nie potrafię powiedzieć, w jakim jestem wieku (....) Aktualnie w XXI :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: wiadomo? 14.11.03, 20:44 awee napisała: > aand napisał: > > > Nie potrafię powiedzieć, w jakim jestem wieku (....) > > Aktualnie w XXI :) Dowód? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: wiadomo? 14.11.03, 20:57 Matko! To już dowody na TT sprawdzają? A co komu po informacji ile kto ma lat? Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: wiadomo? 14.11.03, 21:19 habitus napisała: > Matko! To już dowody na TT sprawdzają? A co komu po informacji ile kto ma lat? All mówi że wszyscy mają tyle samo... :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: wiadomo? 14.11.03, 21:27 Najpierw dowody,a potem mandaty za daty...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: wiadomo? 14.11.03, 21:34 Nie mandaty za daty, tylko zadatki na mandaty za niemanie lat lub przekroczenie limitu... Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: wiadomo? 14.11.03, 21:38 aand napisał: > habitus napisała: > > > Matko! To już dowody na TT sprawdzają? A co komu po informacji ile kto ma > lat? > > All mówi że wszyscy mają tyle samo... :) Tak. I jeszcze wszyscy mamy jednakowe żołądki :) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: wiadomo? 15.11.03, 16:41 habitus napisała: > Matko! To już dowody na TT sprawdzają? O rety! Jak tak to ja lece sobie wymienic - moj stary, ktory dostalam po 18. urodzinach to jeszcze zielona ksiazeczka z napisem Polska Rzeczpospolita Ludowa. Wstyd bedzie jak ktos to zobaczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
awee ???? 14.11.03, 22:52 awee napisała: Aktualnie w XXI :) aand napisał: Dowód? ;) Dowód na XXI wiek ? Naukowo może Tobie to przedstawić ktoś inny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: ???? 14.11.03, 22:56 awee napisała: > > awee napisała: > Aktualnie w XXI :) > > > aand napisał: > Dowód? ;) > > Dowód na XXI wiek ? Naukowo może Tobie to przedstawić ktoś inny ;) :)))))) Nie, lepiej nie... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
freewolf Re: Po co żyć 100 lat? 14.11.03, 21:58 Jakie sto? Przecież każda kobieta ma 25 lat. I nigdy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Po co żyć 100 lat? 14.11.03, 22:13 A jak któraś się zaweźmie, natęży i postarzeje to medal dostaje zaraz za wybitne osiągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Po co żyć 100 lat? 14.11.03, 22:42 habitus napisała: > A jak któraś się zaweźmie, natęży i postarzeje to medal dostaje zaraz za > wybitne osiągnięcia. SZYMBORSKA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Po co żyć 100 lat? 15.11.03, 13:14 A trochę na serio... Swift opisał w Podróżach Guliwera krainę w której żyją osoby nieśmiertelne. Uzyskały niesmiertelność, ale nie wieczną młodość... wypadły im zęby, nie czują zapachu i smaku, gdy skończą wypowiadać zdanie nie pamiętają już jego poczatku... Dziś nauka potrafi przedłużać życie. Ale przede wszystkim starość. Życie 100 i więcej lat to przede wsyztskim przedłużanie starości. A chyba nie o to chodzi... po co być starym? Może zamiast przedłużać naszą egzystencję, która kiedyś i tak musi się skończyć bezpowrotnie może istyotniejsze jest próba przedłużenia młodości... A smierć jest immamentną cechą życia. Nie ma życia bez śmiercui i na odwrót... Ze smiercią jest jak z samochodem. Kiedy jest nowy jest łądny podoba się. Ale w pewnym momencie co raz więcej rzeczy się psuje. Naprawy są coraz droższe. W końcu lepiej kupić nowy samochód niz inwestować w stary. Istoty zywe służą do powielania swojego DNA... po co dbać o organizm coraz bardziej psujący się, czyż nie lepiej zainwestować w kolejny.... Dlatego smierć jest do niewyeleminowania... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś