co.tam.panie 14.11.09, 22:15 Czy ojciec ma wpływ na syna, na jego przyszłe życie. Bo moim zdaniem niewielki to wpływ. Większy ma mamusia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ona_37 Re: Ojcie i syn 14.11.09, 23:07 Wplyw.... niekoniecznie ,ale na przyszłe życie tak.Syn potrzebuje dobrych wzorców mężczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
biovital84 Re: Ojcie i syn 14.11.09, 23:12 Brak ojca ma wielki wpływ na psychikę syna. Odpowiedz Link Zgłoś
s.p.7 Re: Ojcie i syn 15.11.09, 05:04 kazdy czlowiek ma jakis wplyw. czasami nawet brak kontaktu jest wplywem. mysle ze ten wplyw jest zawsze bardzo duzy. Odpowiedz Link Zgłoś
mefik75 Re: Ojcie i syn 15.11.09, 09:02 Ma ogromny wpływ. Syn czerpie wzorce z ojca i matki oczywiście. Z jego obecności w życiu wiele wynosi. Mówię tu z perspektywy i ojca i syna. Czasem żałuję, że nie było w moim życiu ojca. Robił mi straszne rzeczy ale i tak za nim czasem tęsknię. Pozdrawiam. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
super.zgred Re: Ojcie i syn 15.11.09, 09:51 mefik75 napisał: > Ma ogromny wpływ... Absolutnie się z tobą zgadzam. W tym wychowaniu ważne jest również utrzymywanie "kontaktów słownych", które są wspaniałym uzupełnieniem wychowawczym. Nie daj synowi [już dorosłemu] powodów do wypowiadania słów: za mało rozmawialiśmy:( Tego się nie da nadrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
de_witch Na przyszle zycie... 15.11.09, 22:54 Najwiekszy wplyw ma czlowiek sam. Pomysl jestes jak rysunek, masz forme, okreslony ksztalt, to co dostajesz od rodzicow to jedynie to, ze swoimi kolorami ci ten twoj ksztaltny rysunek pokoloruja sami. A koloruja go chetnie wtedy gdy jestes maly. Gdy wyrastasz widzsz:Ksztalt i forma ulegla zmianie, choc kreska ta sama. Patrzysz dalej i widzisz kolory, te od taty, te od mamy. I myslisz. Przeciez to nie sa moje kolory, ja ich nie chce. Wiec co robisz dalej...zmieniasz te kolory na inne -na twoje wlasne. I we wlasnych kolorach czujesz sie zawsze najlepiej...:=))) Odpowiedz Link Zgłoś