Dodaj do ulubionych

bardzo oboję się ciąży

10.09.10, 14:24
Nie potrafię zapanowac nad tym lękiem, wciąż martwię się czy nie jestem w ciąży, wynajduję u siebie różne objawy, zamartwiam się tym, że tabletki mogły nie zadziałać... Od wielu lat mam stałego partnera, stosuje pigułki antykoncepcyjne. Dzieci raczej nie planujemy, napewno nie teraz. Nie wiem jak sobie z tym poradzić, mój pratner raczej bagatelizuje problem komentujac, że 'skoro bierzesz tabletki nie możesz być w ciąży'.
Obserwuj wątek
    • manka_swojska Re: bardzo oboję się ciąży 10.09.10, 14:25
      No bo partner ma racje. Jak bierzesz tabletki zgodnie z zaleceniami, to na pewno w ciaze nie zajdziesz.
      • poppy_pi Re: bardzo oboję się ciąży 10.09.10, 15:00
        Niby wiem, że ma racje...ale wciąż przesladują mnie jakies lęki, że moze jak miałam biegunke to sie nie wchłonęła albo ją zwymiotowałam a może będę w tym jednym procencie, który zachodzi w ciążę mimo antykoncepcji...
        • blo-ndynka Nie bój się ciąży 10.09.10, 21:36
          Ciąża jest błogosławieństwem, a efekt wielkim szczęściem
          • gadagad Re: Nie bój się ciąży 10.09.10, 21:51
            blondynka
      • nom73 Re: bardzo oboję się ciąży 10.09.10, 22:35
        manka_swojska napisała:

> No bo partner ma racje. Jak bierzesz tabletki zgodnie z zaleceniami, to na pewn
        > o w ciaze nie zajdziesz.

Z tym, że nie na pewno. :-)
        Moja ciocia zaszła w ciążę mając 45 lat i 3 dzieci choć brała tabletki.
        Tabletki nie dają 100%, jakieś 99%. No ale bez ryzyka nie ma zabawy. :D
    • gadagad Re: bardzo oboję się ciąży 10.09.10, 22:41
      Męczy cię brak planu, co gdyby.Musisz mieć taki plan.Najprawdopodobniej w ciążę nie zajdziesz.Ale gdyby, jakimś cudem ,to wymyśl co zrobisz.Pogódź się z tym, że tak będzie.I masz nerwy z głowy.Życie i tak wymyśli własny scenariusz.Ale przyjęcie scenariusza -twojego-,uwolni cię od rozwalania seksu i związku psychozami.Jaką masz satysfakcje z seksu, z taką fobią?
    • mowita Re: bardzo oboję się ciąży 11.09.10, 08:53
      załóż sobie wkładkę wewnątrzmaciczną i po kłopocie a jeśli mimo wszystko nadal będziesz czuła irracjonalny lęk ( bo inaczej tego nazwać nie można) poszukałabym gdzieś głębiej przyczyny swoich lęków . Dlaczego tak panicznie boisz się ciąży. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka