caorle 06.05.04, 09:54 Zgoda buduje nie zgoda rujnuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caorle Re: Zgoda 06.05.04, 10:06 Woda jako próba: w Średniowieczu próba wrzącej wody-ręka wyjęta z wrzątku bez oparzeń była znakiem niewinności oskarżonego próba zimnej wody-kto utonął w wodzie był niewinny, kto nie utonął - był winny i szedł na stos. Osobny rozdział to rudowłosi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Zgoda IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 06.05.04, 10:09 i lysi... Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: Zgoda 06.05.04, 10:52 oj tak, mlot na czarownice, tyle tam tego bylo... szczegolnie swiadectwo prawdy, ktore wyglosil pewien bogobojny maz pokazujac ptaka jako dowod, ze czarownica najpierw mu go zabrala a potem oddala jak ja przydusil... i co?.. dowod rzeczowy byl, skazali niedobra wiedzme.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwan Re: Zgoda IP: 156.17.253.* 06.05.04, 13:01 caorle napisała: > próba zimnej wody-kto utonął w wodzie był niewinny, kto nie utonął - był winny > i szedł na stos. Taaaa. I tym oto sposobem te, które nosiły wielkie, bufiaste spódnice wsparte na przedziwnych stelażach winne były zawsze. I na cóż im było nosić owe swoiste kamizelki ratunkowe? ___ z historii procesów o czary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolonista Re: Zgoda IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.05.04, 10:18 niezgoda razem następnym razem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Zgoda 06.05.04, 10:20 Dzięki. Cholera, zastanawiałam się nad tym słowem i g...z tego. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kokesz1 Re: Zgoda 06.05.04, 13:06 Gość portalu: kolonista napisał(a): > niezgoda razem > następnym razem... :) "nie" z przymiotnikami razem. Zdajsie :) Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Zgoda 06.05.04, 16:27 Czy mieszkam w Caorle...? Jedno z wielu miejsc na mapie. Miałam tam być ale nie będę. Nigdy nie mów nigdy. Za to kocham Londyn i Hyeres.No i dużo innych miejsc na mapie.Paj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Zgoda IP: *.unl.edu 06.05.04, 16:40 zgoda na co ? zgoda z kim ? zgoda do jakiego stopnia ? Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Zgoda 06.05.04, 16:41 Kto sieje wiatr zbiera burzę. Jest tak,czy nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Zgoda IP: *.unl.edu 06.05.04, 16:45 albo inaczej: kto leje pod wiatr, ten jest mokry. masz racje, to wlasnie karma o ktorej mowie na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: Zgoda IP: 217.98.107.* 06.05.04, 16:50 to jak zewnętrzna implozja ;) kierujesz na zewnątrz a wpada do środka Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Zgoda 06.05.04, 16:51 Giromancja to technika, przy której grupa osób biegnie po kole, aż do upadku z wyczerpania. W zależności od tego jak ułożą się ciała w stosunku do zakreślonego koła można wysnuwać różne wnioski i przepowiednie. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Zgoda IP: *.unl.edu 06.05.04, 16:58 ja nie potrzebuje tych technik. I tak wiem co czeka ludzkosc. Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Zgoda 06.05.04, 17:03 Wiem, mamusiu,wiem! Koniec świata! A Twoja dusza będzie na Sądzie ostatecznym gorzko płakać. Nigdy nie mów nigdy,o Imaginie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Zgoda IP: *.unl.edu 06.05.04, 17:09 o jakim koncu swiata tu mowa ? o koncu cywilizacji, swiat bedzie sobie pedzil przez bezdroza bo my mu tak potrzebni jestesmy jak rower rybie ... hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Zgoda 06.05.04, 17:13 Idę smażyć kiełbasę podwawelską No,to idę. Nigdy nie mów nigdy. Znam cię,ta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Zgoda IP: *.unl.edu 06.05.04, 17:19 ino szybko bom glodny (cholera w tych Stanach takie kiepskie jedzenie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nau Re: Zgoda IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.05.04, 18:24 Zgoda: harmonia, brak przepływu energii? Niezgoda: impuls przeskoczył, coś się dzieje. Ja skończyłam omlet z żurawiną. Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Zgoda 06.05.04, 19:39 Jak bym tak na deser zjadła omleta z żurawiną, wtedy na pewno byłabym w zgodzie sama ze sobą. A wiecie jak psa do siebie przyzwyczaić? Dać mu do połknięcia własny włos spod pachy, wsunięty między dwa kawałki chleba. Jeżeli się nie sprawdzi to nie moja wina. Niech żyje zgoda na forum psychologia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Do k57 06.05.04, 21:58 Jakie słowa???:)))) Ja?:)))) A gdzie właściwie mieszkasz Rybie- jeżeli mogę zapytać oczywiście? W ramach mej niewinnej ciekawości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Do k57 IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 06.05.04, 23:18 Niewinnej, dobra dobra, znamy sie na tej niewinnosci...A gdzie ja moge mieszkac jak nie w akwarium :) Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Do k57 06.05.04, 23:21 OK Pass Masz rację. Jak nie chcesz to nie pisz...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryb Re: Do k57 IP: *.cable.ubr06.croy.blueyonder.co.uk 06.05.04, 23:28 No przeciez wiesz ze w Londynie, kazdy wie :) Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Do k57 06.05.04, 23:31 Ale ja nowa.Ze wsi... A koło czego bliżej:Portobello czy Kingston czy cósik innego? Tak, z sentymentu pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
komandos57 Re: Do k57 06.05.04, 23:32 Gość portalu: ryb napisał(a): > No przeciez wiesz ze w Londynie, kazdy wie :) xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ze jestem komandosem,co? Odpowiedz Link Zgłoś