jedr-ek28 17.07.11, 21:49 Witam, czy ktoś próbował tej terapii i może powiedzieć, jak ona się odbywa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
larusse Re: Psychoterapia Gestalt 17.07.11, 22:47 po co Ci to, jedrek? jedr-ek28 napisał: > Witam, czy ktoś próbował tej terapii i może powiedzieć, jak ona się odbywa? Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta007 Re: Psychoterapia Gestalt 18.07.11, 00:14 Mogę napisać, ale po co Ci to? Idź na solidną psychodynamiczną albo CBT. To sprawdzone nurty. Odpowiedz Link Zgłoś
jedr-ek28 Re: Psychoterapia Gestalt 18.07.11, 21:52 Chciałbym głębiej poznać siebie, chciałbym nauczyć się radzić sobie w każdej sytuacji oraz nauczyć się panować i kontrolować emocje. Chodziłem do psychoterapeutki z nurtu psychodynamicznego, ale powiem szczerze, że nie odpowiadała mi forma pracy- zbyt długie momenty milczenia, siedzenie i nie rozmawianie o niczym zdawały mi się stratą czasu i pieniędzy. Ela, możesz napisać coś o terapii Gestalt? Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta007 Re: Psychoterapia Gestalt 19.07.11, 01:29 Temat jest dość obszerny, więc raczej nie nadaje się na post forumowy, ale tu masz linki, poczytaj: pl.wikipedia.org/wiki/Psychoterapia_Gestalt www.terapia-gestalt.net/ Nie wiem, z jakim problemem się borykasz, ale przeczytaj też: J. Aleksandrowicz - Psychoterapia. Poradnik dla pacjenta Odpowiedz Link Zgłoś
king.james Re: Psychoterapia Gestalt 19.07.11, 11:18 Niestety, moim zdaniem opis nurtów psychoterapeutycznych nie mówi zbyt wiele. Ja osobiście miałem styczność z Gestaltem i szczerze go polecam. Klient ma żywy kontakt z terapeutą, czuje się jego obecność, że jest z Tobą normalny, acz właściwy na swoim miejscu człowiek, a nie jakiś zimny specjalista robiący notatki w trakcie sesji. Mógłbym napisać więcej, ale to będzie trochę tak, jak i opisywanie nurtów - możesz sobie wytworzyć wiele wyobrażeń, które nie będą miały nic wspólnego z rzeczywistością, dlatego polecam Ci rozwiązanie takie: idź na spotkanie, bo pierwsze jest zawsze informacyjne i będziesz mógł się dowiedzieć, jak będą prowadzone spotkania, czego możesz się spodziewać, od razu w żywym kontakcie zobaczysz, czy dany terapeuta Ci przypadł go gustu, czy znajdujesz z nim wspólny język itd. Jeśli Ci się nie spodoba, to po prostu możesz poszukać innego terapeuty bądź specjalisty innego nurtu. Odpowiedz Link Zgłoś
tpolomski Re: Psychoterapia Gestalt 09.06.13, 10:22 Fajny artykuł o terapii Gestalt można znaleźć na stronie pracowni psychoterapeutycznej Arcanus Izy Patury, Tematami innych artykułów są też dorosłe dzieci alkoholików i współuzależnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
andr.popik Re: Psychoterapia Gestalt 15.02.17, 22:14 Zerknij tu sobie www.psychoterapia-jaszkowski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
zappago Re: Psychoterapia Gestalt 03.03.17, 13:36 Witaj, w necie znajdziesz sporo informacji na temat Gestalt. Odpowiedź jak psychoterapia w tym nurcie wygląda w praktyce najdziesz na stronie beziluzji.pl Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Psychoterapia Gestalt 03.03.17, 18:08 Nie wiem w moim przypadku zdała by się na nic,bo i bez tego identyfikuje się że wszystkimi i wszystkim oczywiście bez naruszenia struktury własnego "ja" ale pisałam już o tym kilka lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Psychoterapia Gestalt 05.03.17, 21:02 Ale poczytam,jak pięknie<- bucha cha cha,mogłabym żyć gdyby nie drobny szczegół -> wpiertol psychiczny na mp od grona życzliwych osób,który spowodował to co spowodował - depreche, utratę zdrowia, chęci itp no ale poczytam o czymś co się już nie wydarzy. A dobrymi chęciami ścierwo z mp jest piekło wybrukowane, trzeba było myśleć, myśleć kilka lat temu co robisz i o skutkach. Dobrze Ci tak :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Psychoterapia Gestalt 05.03.17, 21:03 Niech to będzie przestroga dla innych, którym się wydaje że mogą wszystko bucha cha cha cha Odpowiedz Link Zgłoś
duchswiety6 Re: Psychoterapia Gestalt 05.03.17, 21:08 A teraz k u r w o z mp na kolana i modły do Boga o moją kondycję psychiczną :):):) bucha cha żeby zachciało mi się tak jak mi się nie chce przez to co mi zafundowałas :):):) bucha cha cha Odpowiedz Link Zgłoś
krakow1234 Re: Psychoterapia Gestalt 23.04.21, 09:13 Terapia gestalt zwłaszcza z dr Mellibrudą to bardzo zła rzecz i mam o to ogromne pretensje gdyż sama byłam leczona tą metodą Odpowiedz Link Zgłoś
krakow1234 Re: Psychoterapia Gestalt 23.04.21, 11:30 Jako osoba leczona długo tą metodą zapewniam że to leczenie to byl najwiekszy błąd w moim życiu Nawet w najgorszych koszmarach nie wyobrażałam sobie takiego koszmaru. Przed terapią mi jako człowiekowi niczego nie brakowało Teraz wskutek przymusu i nacisku całej rodziny na ktora wpływali terapeuci brakuje mi bardzo wiele jestem życiowym bankrutem. Jeśli ktoś chce się dowiedzieć dokładniej mogę udzielać informacji na temat tej francowatej metody. Czekam na pytania Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: Psychoterapia Gestalt 28.04.21, 17:15 Opisz na czym to polegało i co Ci sknocili. Spróbujemy te bzdury rozebrać na czynniki pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
krakow1234 Re: Psychoterapia Gestalt 23.04.21, 19:41 Gestalt to wymysł chorego umysłu. Z całego serca odradzam. Nieostrożnych i nieświadomych tej szkodliwej praktyki mogę szczegółowo uświadomić. Trzeba być skończonym idiotą zeby się zgadzać na praktyki gestaltowskie czynione na sobie Popełniłam w życiu wiele błędów Ale największym było zaufanie Panu prof Leszkowi Mellibrudzie i Pani profesor Opoczyńskiej. Kosztowało to mnie wiele bezpowrotnie i bezsensownie i straconych lat w panicznym strachu gdy terroryzowała mnie cała rodzina na polecenie powyższych terapeutów Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Psychoterapia Gestalt 24.04.21, 16:11 A co takiego strasznego jest w tym Gestalcie? Odpowiedz Link Zgłoś
kod_matrixa Re: Psychoterapia Gestalt 24.04.21, 10:50 Chyba za mało iluzji w tej sztuczce. Skoro ludzie jej nie łykają zbyt chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ona321 Re: Psychoterapia Gestalt 31.05.21, 09:31 Nie pomogę. Dla mnie jedyną terapią do przyjęcia jest poznawczo- behawioralna i to oczywiście z dobrym terapeutą. Inne jak dla mnie - odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś