Dodaj do ulubionych

pomysły-realizacja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 08:05
Mam wiele i ciągle więcej pomysłów, rodzą się w mojej głowie, są dobre.
Pomysły na życie, na biznesy, na pomoc innym.
Ale nie potrafię żadnego z nich wprowadzić w życie.
Dlaczego?
Może jakiś psycholog mi odpowie.
Obserwuj wątek
    • kwieto Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 08:32
      Nie zaczynasz, czy wykladasz sie pozniej?
      • Gość: Nie_Dobromir Re: pomysły-realizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 08:46
        nie zaczynam.
        • Gość: ja Re: pomysły-realizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 08:58
          Ja mam tak samo.
          • Gość: Nie_Dobromir Re: pomysły-realizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:08
            no i co z tym zrobić??
            od czego zaczynać, jak podjąć decyzję?
            • Gość: frustro poszukaj partnera do realizacji pomysłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 18:40
              Musi to być osoba o talentach stanowiących uzupełnienie Twoich... Jesli jesteś
              przede wszystkim kreatywny on powinien być przedsiębiorczy itd... Nie przejmuj
              się jesli pomysł będzie krytykowany, te które podobają się wszystkim nadają się
              najczęściej do śmieci... I jeszcze jedno, dobre pomysły warte są fortunę,ale
              jesli z nich nie korzystasz nie przedstawiają żadnej wartości... PS na forum
              prywatnym gazety w kategorii różne prowadzę swoją rubrykę wizje.pl wpadnij tam
              kiedyś jak będziesz chciał kiedyś porozmawiać o jakimś pomyśle
          • naux Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 09:08
            Problem byłby dopiero wtedy, gdyby żadny z tych pomysłów nie był realizowany.
            Poza tym znam to. Z sympatii do samej siebie nazwałabym to kreatywnością.
            Trudno, żeby każdy pomysł, jeśli ma się codziennie kilka, był realizowany.
        • kwieto Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 09:08
          To chyba masz odpowiedz.

Czemu nie zaczynasz?
          • Gość: Nie_Dobromir Re: pomysły-realizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:14
            no bo jakoś nie mogę. choć wiem co mam robić. każda rzecz przemyslana...
            brak mi sił na działanie?
            kopa na rozpęd?
            czego mi brak?
            • kwieto Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 09:17
              Ja Ci na to pytanie nie odpowiem.
              To Ty musisz.

Co to znaczy: "jakos nie moge"?
              Probowales po prostu zaczac?
              Co Cie powstrzymuje?
              • Gość: Nie_Dobromir Re: pomysły-realizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:50
                "jakos nie moge" znaczy, że się kręce w kółko, zamias działać.
                co mnie powstrzymuje? chyba strach, że się nie uda :)

• kwieto Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 09:58
                  > co mnie powstrzymuje? chyba strach, że się nie uda :)

Hmmm, jakos sie to kloci z deklarowanym "wiem ze zawsze sobie poradze"
                  Wiec...?

"podroz na 1000mil zaczyna sie od pierwszego kroku"
            • Gość: ja Re: pomysły-realizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:20
              Ja chyba wiem, nie wiesz po co Ci to właściwie...
              A właściwie wystarcza sama myśl,że zawsze sobie poradzisz.
              • Gość: ja Re: pomysły-realizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:22
                Coś jakby brak motywacji, takiej głębszej przynajmniej u mnie, przykładowo
                gdybym opracowała sposób na wygranie 6 w totolotka, to prawdopodobnie nawet bym
                nie poszła zagrać, bo właściwie, po co mi to...,wystarczyło by mi samo
                sprawdzenie po wynikach, czy dobry system opracowałam...
                • j_ar Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 10:44
                  przykładowo
                  > gdybym opracowała sposób na wygranie 6 w totolotka, to prawdopodobnie nawet
                  bym
                  >
                  > nie poszła zagrać, bo właściwie, po co mi to...,wystarczyło by mi samo
                  > sprawdzenie po wynikach, czy dobry system opracowałam...

hahaha... nie moge, no pewnie za pierwszym razem bys nie poszla bo bys nie
                  mogal uwierzyc, ze twoj system zadziala, a skoro nie masz pewnoisci, ze
                  zadziala to po co wydawac, ale za drugim razem bys poszla...spoko spoko
                  hihihi ;)
              • Gość: Nie_Dobromir Re: pomysły-realizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:45
                Właściwie wiem po co mi to.. żeby zarabiać pieniądze i sie nie nudzić.
                Ale fakt, nie jestem w kryzysowej sytuacji, mam z czego żyć, więc tak siedzę i
                wymyślam. I masz racje, ze gdzies gleboko tkwi to przekonanie, ze zawsze sobie
                poradzę.
                • kwieto Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 09:47
                  To czemu narzekasz?
                  • Gość: Nie_Dobromir Re: pomysły-realizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:52
                    > To czemu narzekasz?
                    bo zaczynam czuc do siebie obrzydzenie przez ta niemoc dzialania.
                    czas przecieka przez palce, pomysly rozsadzaja czaszke i NIC!!
                    siedze przed kompem i piszę... :-(
                    • kwieto Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 09:59
                      IMO cos z tym "zawsze radzeniem sobie" jednak nie tak.
                      Pomysl.

Boisz sie porazki? Dlaczego?
                      Co bedziesz czul jesli projekt nie wyjdzie?
                      • Gość: Nie_Dobromir Re: pomysły-realizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:04
                        > Boisz sie porazki? Dlaczego?
                        > Co bedziesz czul jesli projekt nie wyjdzie?

Ja chyba wiem czego sie boje... papiery, urzedy, "załatwianie spraw", rozmowy z
                        paniami w Sanepidzie na przykład. MUR.

A jak nie wyjdzie? bedzie następny, już czeka w kolejce.. :(

Przerażaja mnie formalności... O!
                        • kwieto Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 10:17
                          > Przerażaja mnie formalności... O!

Dlaczego?
            • bzeebze Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 09:23
              motywacji???
              zaczynając cokolwiek trzeba wiedzieć-po co
    • smg96 Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 09:22
      Mam czasami podobnie . Doszedłem do wniosku że potrzebny jest ktoś kto wesprze
      Cię w tych pomysłach .
      Np jeśli chodzi o pomysły biznesowe . Czasami mam pomysł na biznes ale brakuje
      mi kogoś kto potrafi dokładnie to przeanalizowć , wytknąć mi jakieś
      niedociągniecia i ewentualnie potem pomóc mi to wdrożyć . Kiedy są dwie osoby
      to nawzajem się dopingują i napędzają . Ciągle szukam takich osób .
      Podobnie z pomysłami na życie .
      Czy możesz mi napisać swoje pomysły na biznes i życie na prv( smg96@op.pl) .
      Chętnie je przeczytam , może razem coś zrobimy .
      Pozdr
      • Gość: Nie_Dobromir Re: pomysły-realizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 09:48
        Moze to i ten problem, ze potrzebny Ktos.
        Z drugiej strony, zycie mi podpowiada wlasnie, ze pomyslow sie nie rozdaje.
        • Gość: ja Re: pomysły-realizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:22

>Właściwie wiem po co mi to.. żeby zarabiać pieniądze i sie nie nudzić

To jest poprostu brak głębszej motywacji do działania...założę się,że tak
          naprawdę wcale się nie nudzisz...,a jeżeli nie jesteś materialista w
          jakimkolwiek stopniu, to pieniadze nie sa dla Ciebie żadną motywacją,
          przynajmniej ja tak mam i w sumie chyba zaczynam zazdrościć
          materialistom...chciałabym mieć na przykład taki cel w życiu - "najnowszy model
          Ferrari" - i nawet gdybym go miała nigdy nie kupić, to całe życie bym na niego
          zbierała ...i pewnie się cieszyła,że już mam na silnik, na siedzenia,
          koła,opony...ale ja mam wszystko w d...właściwie to nie muszę nic mieć i to mi
          strasznie utrudnia życie...
          • Gość: ja Re: pomysły-realizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:26
            Mi jakby wystarcza ta sama świadomość,że ze wszystkim mogłabym sobie
            poradzić,zawsze...i tak w kazdej dziedzinie zycia poczynając od prymitywnej
            sprawy jaką jest gotowanie...po prostu wiem,ze mogłabym bezproblemu wszystko
            zrobić przy pomocy książki kucharskiej, ale nie robię w zasadzie nic, bo po co?
            A jak już nawet kiedyś zaczęłam robić pierogi z jagodami, to zrobiłam jednego,
            ugotowałam, utwierdziłam się w przekonaniu,że potrafię i więcej nigdy nie
            zrobiłam.
          • kwieto Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 10:36
            > ale ja mam wszystko w d...właściwie to nie muszę nic mieć i to mi
            > strasznie utrudnia życie...

A chcesz?
            • j_ar Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 10:41
              no wlasnie, nie musze ale czy chce, bo jezeli nie chce to co moze meczyc? tak
              wiec chce ale nie musze, a skoro nie musze to nie chce tak naprawde, tak wiec
              po prostu jestesmy kaprysni i znudzeni ;)
              • Gość: ja Re: pomysły-realizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:46
                kwieto
                >A chcesz?

Nie chcę.

j_ar napisał:

> no wlasnie, nie musze ale czy chce, bo jezeli nie chce to co moze meczyc?

Ja nie mówię,ze mnie męczy, tylko,że mi życie utrudnia, bo żyję w
                społeczeństwie...
                • kwieto Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 10:47
                  > Nie chcę.

Czemu?

> Ja nie mówię,ze mnie męczy, tylko,że mi życie utrudnia, bo żyję w
                  > społeczeństwie...

Pitu-pitu. Pal licho spoleczenstwo
                  • Gość: ja Re: pomysły-realizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 11:43
                    j_ar napisał:

> Czemu?

Po prostu...,za dużo widzę.

> Pitu-pitu. Pal licho spoleczenstwo

A czy ja mówię,że jest inaczej:)
                    • Gość: ja Re: pomysły-realizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 11:52
                      Albo też widzę za mało...
                    • kwieto Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 11:57
                      > A czy ja mówię,że jest inaczej:)

To w czym problem?
                      • Gość: ja Re: pomysły-realizacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 11:59
                        A czy ja mówię,że jest problem...problemu nie ma,tylko sa utrudnienia.
          • Gość: frustro ja to nazywam filozofia starcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 18:55
            starcza mi ,że se coś powyobrażam
        • Gość: frustro uważasz,że pomysłów się nie rozdaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 19:07
          to ściskaj je mocno... Ja mam inny pogląd: jak mi jakiś pomysł podbiorą to
          zrobię sobie kolejny... Rzadko się zdarza dobry artysta jednego dzieła...
      • Gość: frustro bingo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 18:51
        jak będzie potrzeba czwartego piszcie do klakiernet@gazeta.pl albo na forum
        prywatnym gazety w kategorii różne znajdziecie mnie pod wątkiem wizje.pl
    • j_ar Re: pomysły-realizacja 21.05.04, 10:33
      zaprzyj sie i jeden, jedyny dobry pomysl (ale nie jakis tam pierd, ale
      cos ..no ..lepszego) wprowadz w zycie. Jestem pewien, ze twoj pomysl okaze sie
      wtedy wcale nie taki dobry i nie taki przemyslany jak ci sie zdaje marudzac
      tylko o tym. Rozumiesz- sprawdz po prostu, bo inaczej to swiat bajek cie czeka;)
    • Gość: Gabi Re: pomysły-realizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 18:57
      dlaczego ? Boś teoretyk, tu trzeba praktyka(ki)lub praktykantki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka