ipks
06.01.12, 21:41
Mam problem, chciałabym się poradzić. Nie bardzo wiem skąd to się wzięło. Ogólnie jestem uważana za osobę odważną i pewną siebie i taka byłam do czasu.... Nie wiem czym to jest spowodowane ale od pewnego czasu mam jakieś dziwne lęki.
Objawia się to w pracy. Wykonuję prace biurową związaną z liczeniem. Jeżeli coś zrobię to nigdy nie jestem pewna że zrobiłam to dobrze, wracam do tego kilka razy liczę wychodzę na tą samą sumę ale dalej nie wierzę i liczę ponownie i tak 3-4 razy aż logika podpowiada mi że musi być dobrze odkładam, zajmuję się kolejnym modułem ale dalej o tamtym myślę.
Dopiero jak ktoś sprawdzi to co robię to czuję się pewnie. Nie muszę pisać ile zajmuje mi to czasu wszytko robię dłużej, przestaje się wyrabiać z zadaniami w pracy.
Nie wiem co się ze mną stało.
Nadmienię może jeszcze że w pracy mam opinię fachowca i szef wierzy że jak ja to zrobię to napewno będzie dobrze. Po prostu sama sobie nie wierzę. Próbowałam juz tłumaczyć sobie to logicznie że jak raz coś zrobiłam i sprawdziłam to jest dobrze ale to jest silniejsze ode mnie i liczę kolejny raz. A jak się pomylę bo w końcu jestem tylko człowiekiem to utwierdza mnie to w przekonaniu że dobrze robię że to tyle razy sprawdzam. Bardzo mi to przeszkadza, napiszcie co o tym sądzicie, może ktoś ma na to jaką radę? Myslę o wizycie u psychologa bo ciężko mi z tym.