wichrowe_wzgorza 25.08.13, 00:20 Jak spędziliście wakacje? Hmm, szczerze mówiąc, mam na myśli lato) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hansii pozdraviasz na wyrost... :) 25.08.13, 05:36 wichrowe_wzgorza napisała: > Jak spędziliście wakacje? Hmm, szczerze mówiąc, mam na myśli lato) Po kilkuletniej przerwie odwiedzilismy Polsze :) - drogi i kultura jazdy znacznie sie poprawily. - a poza tym wszystko inne pod psem : a) nastroje spoleczne. b) ciagle wzrastajace bezrobocie wsrod mlodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ryb0log Re: pozdraviasz na wyrost... :) 25.08.13, 13:22 hansii napisał: > wichrowe_wzgorza napisała: > > Jak spędziliście wakacje? Hmm, szczerze mówiąc, mam na myśli lato) > > > Po kilkuletniej przerwie odwiedzilismy Polsze :) > > - drogi i kultura jazdy znacznie sie poprawily. > - a poza tym wszystko inne pod psem : > a) nastroje spoleczne. > b) ciagle wzrastajace bezrobocie wsrod mlodzi. A czego spodziewales sie po tym krwiozerczym kapitalizmie na wzor USA za prohibicji? Za socjalizmu nikomu na zycie nie brakowalo, pracy pod dostatkiem, opieka socjalna, cieply posilek kazdego dnia dla robotnikow, mieszkania komunalne, a dzis ... chcieli gowno to gowno maja Odpowiedz Link Zgłoś
witch_wifch Re: pozdraviasz na wyrost... :) 25.08.13, 14:13 Ostro prawisz.... :=) Dla mnie komuna, to byl dopiero krwiozerczy kapitalizm, w jeszcze jego kolejnej fazie... Odpowiedz Link Zgłoś
ryb0log Re: pozdraviasz na wyrost... :) 25.08.13, 14:37 witch_wifch napisał(a): > Ostro prawisz.... :=) > Dla mnie komuna, to byl dopiero krwiozerczy kapitalizm, w jeszcze jego kolejnej > fazie... Nie wiem jak dlugo zyjesz w Szwecji Witch, ale tam macie przeciez socjalizm, taki zdrowy rodzaj socjalizmu. Patrz jaka opieka darza w tym kraju matke i dzieci, w Polsce nikogo to nie interesuje. Mowisz o komunie, w Polsce raczej typowej komuny nie bylo, system byl zblizony do Dedeerku, gdzie ludziom zylo sie bardzo dobrze i bezpiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
witch_wifch Re: pozdraviasz na wyrost... :) 25.08.13, 22:32 W Dederku zylo sie bezpiecznie? A te setki zbiegow przez mur i rury, na druga strone Berlina.... Zreszta jaki idotyzm dzielic jedno miasto na dwie strefy... I tu opieka spoleczna dla matki z dzieckiem kosztuje. Nic nie dostaniesz za darmo. przynajmniej u dobrego lekarza. U byle jakiego tak, a takich jest mnostwo... Juz bym obstawala za zyciem wygodnym w Australii, niz tu. Odpowiedz Link Zgłoś
hansii nie politykuj bez poczeby... 25.08.13, 15:14 gdyz nie prawie o komunie i kapitalizmie, a tylko o tym co i jak sie zmienilo przez kilka ostatnich lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ryb0log Re: nie politykuj bez poczeby... 25.08.13, 16:23 hansii napisał: > gdyz nie prawie o komunie i kapitalizmie, a tylko o tym co i jak sie zmienilo > przez kilka ostatnich lat. Jestes jakis taki niekonsekwentny, sam prowokujesz do politycznych dyskusji, po czym je ucinasz niewiedziec czemu. Czy pytales tej mlodzi, co sie zmienilo w ciagu kilku ostatnich lat, bo moim zdaniem nic, moze jeszcze glebsze dno... ale czemu to zawdzieczamy Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: nie politykuj bez poczeby... 25.08.13, 16:53 ryb0log napisał: > Jestes jakis taki niekonsekwentny, sam prowokujesz do politycznych dyskusji, po czym je ucinasz niewiedziec czemu. Czy pytales tej mlodzi, co sie zmienilo w ciagu kilku ostatnich lat, bo moim zdaniem nic, moze jeszcze glebsze dno... ale czemu to zawdzieczamy - konsekwentny to jestem. gdy chcesz rozmawiac o polityce, to wpadaj do mnie na Foro Swiat. pisuje tam od DEKADY (jak niektorym viadomo) - a z Mlodzia i owszem rozmavialem. inaczej bym tu nie pisal. a kapitalizm ma swoje blaski i cienie, podobnie jak i socjalizm je mial - coby UCIAC polityczne dyskusje. chcesz polityki ? voila. ale na foro Swiat, Kraj, Spoleczenstwo. nie lubie zasmiecac nieprzeznaczonych do tego forow. tu tematem jest chyba Dusza i Indywiduum, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
ryb0log Re: nie politykuj bez poczeby... 25.08.13, 16:58 Wiesz, ze u mnie jak o duszy gadac, to o tej, co siedzi w starym zelazku ... A nastroje spoleczne w zwiazku z polityka i sytuacja gospodarcza to nic innego jak element psychologii spolecznej. A swoja droga foro Swiat odwiedze, ale ze niedziela, to ide spokojnie sie chivasa napic Odpowiedz Link Zgłoś
witch_wifch Re: pozdrawiam :) 25.08.13, 12:05 Piekne lato, bardzo upalne...:=))) Wichrowe- fajnie zes powrocila... Odpowiedz Link Zgłoś
ryb0log Re: pozdrawiam :) 25.08.13, 13:20 Wracaja do mnie, u kogo byloby lepiej;) Odpowiedz Link Zgłoś
witch_wifch Re: pozdrawiam :) 25.08.13, 14:12 No wlasnie...:=) A gdzie sie podziala cala reszta utalentowanych psychologow i psycholozek, z prof. Imagine na czele, jakos tak ich nie widac...:=))) A przyjemnie by bylo posluchac tych nowych wykladow, jak zwykle dobrze opracowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
ryb0log Re: pozdrawiam :) 25.08.13, 16:21 Witch, czas plynie, czas nie pyta nie stoi, towarzystwo zgredzialo, nie chce sie im pisac, ale nalezy miec nadzieje, ze wroca czasy renesansu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: pozdrawiam :) 25.08.13, 22:15 A czego się Pani spodziewała? Kogoś mądrego tu zastać? Odpowiedz Link Zgłoś
witch_wifch Re: pozdrawiam :) 25.08.13, 22:25 Tak, aby dorownal poziomem Obamie, ale nie przeganial jeszcze ...Clinton. czyli to tu, schaschar. Odpowiedz Link Zgłoś
hansii bez przesadyzmu, please 26.08.13, 14:29 shachar napisała: Kogoś mądrego tu zastać? Bez przesadyzmu, please. Znam glupsze fora. A w temacie zastania "Kogoś mądrego tu" . To jusz jednego mamy. Autorke wontku. Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: bez przesadyzmu, please 29.08.13, 01:13 Chan Si, aleś się wysilił:))) hyh Odpowiedz Link Zgłoś
hansii dalej bez przesadyzmu, please 29.08.13, 02:24 wichrowe_wzgorza napisała: > Chan Si, aleś się wysilił:))) milosci nie bylo. to i sympatii nietu :) Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: dalej bez przesadyzmu, please 29.08.13, 02:44 hansii napisał: > wichrowe_wzgorza napisała: > > Chan Si, aleś się wysilił:))) > > milosci nie bylo. > to i sympatii nietu :) jakoś mi to bimba... :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansii Re: dalej bez przesadyzmu, please 29.08.13, 15:26 wichrowe_wzgorza napisała: > jakoś mi to bimba... no mnie to od dawna. mezatki sa poza kregiem moich zainteresowan. - ale gdy sie rozwiedziesz, albo Slubny obumrze - to daj cynka. samotne i interesujace kobiety zawsze mam na uwadze. Odpowiedz Link Zgłoś
witch_wifch Re: pozdrawiam :) 25.08.13, 22:26 Nie narzekaj, w sejmie nie jest lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: pozdrawiam :) 26.08.13, 08:42 byłem w jugosławi. zwiedziłem ładną ławeczkę. w siatkę doszedłem do ćwierćfinału na igrzyskach panamazurskich. Odpowiedz Link Zgłoś
wichrowe_wzgorza Re: pozdrawiam :) 29.08.13, 01:14 Paco, zawsze pisałeś ciekawe miniatury:) (Minia_Tury też))) Pisz:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rach.ell Re: pozdrawiam :) 29.08.13, 10:44 to byl koszmar, dwa miesiace piekla, za rok nie dam sie juz w taki kanal wpedzic, majac meza i kochanka przez dwa miesiace sie nie bzykalam tylko siedze z dziecmi w domu a panowie radosnie jezdza swiat zwiedzac, od dzisiaj poczawszy mam wszystkich w dupie i nie zamierzam sie na nikogo w swoich planach ogladac, pozdrawiam:( ps przynajmniej psa mam zeby miec towarzystwo w czasie spaceru. Odpowiedz Link Zgłoś