Dodaj do ulubionych

czego szukasz w zwiazku?

25.09.13, 11:35
jak sie gleboko zastanowic: zony, matki, siostry, dziwki?
w przypadku kobiet odpowiednio odwrotnie.
Obserwuj wątek
    • lutsyfer Re: czego szukasz w zwiazku? 25.09.13, 12:18
      Ja ci nie odpowiem, najmlodszy juz nie jestem, mam za soba dwa malzenstwa a i tak nie znalazlem tego, czego szukalem;)
      • kropidlo5 Re: czego szukasz w zwiazku? 25.09.13, 12:37
        lutsyfer napisał:

> Ja ci nie odpowiem, najmlodszy juz nie jestem, mam za soba dwa malzenstwa a i t
        > ak nie znalazlem tego, czego szukalem;)

To moze warto pomyslec, czego szukales. Moze jeszcze sie da.

• quien Re: czego szukasz w zwiazku? 25.09.13, 23:29
      krotka ta twoj alista. krocuiusienka.
    • to.niemozliwe Re: czego szukasz w zwiazku? 25.09.13, 23:37
      Kazde zaspokojenie potrzeby sprawia, ze w jej miejsce pojawia sie nowa lub ukryta. Liczy sie elastyczna i szybko adaptujaca sie zdolnosc do zaspokajania potrzeb. Dlatego i zona i kochanka i matka i przyjaciolka, itd....
    • hansii Niczego :) 26.09.13, 00:40
      - gdyz "zwiazki" nas nigdy nie interesowaly...

- no co najwyzej - Relacje...

ale to jusz inna para kaloszy.
    • rach.ell Re: czego szukasz w zwiazku? 26.09.13, 11:22
      ja szukam zaangazowania w seks a nie tak na odwal sie.
    • malwi.4 Re: czego szukasz w zwiazku? 26.09.13, 12:36
      Wydawałoby się, ze powinnam szukać ojca. A mam niezależny, samodzielny, "każdy powinien troszczyć się o siebie". I trochę mi tu "ojca" brakuje.

Relacja powinna polegać na wchodzeniu w różne role. Na tym polega dbanie o związek.
    • yadaxad Re: czego szukasz w zwiazku? 26.09.13, 21:30
      W związku należy szukać związku, wszystko inne pejzażem, przez który związek ma przejść.
    • paco_lopez Re: czego szukasz w zwiazku? 27.09.13, 11:56
      leda ci zaraz nawymyśla. ja już nieczego w związku z tym w związku nie szukam.
      • malwi.4 Re: czego szukasz w zwiazku? 27.09.13, 12:40
        No właśnie, Kropidło. Nas się podpytujesz, a sam się nie określiłeś czego szukasz w związku. Pisz śmiało. Nie bój się Ledy. :)
    • yadaxad Re: czego szukasz w zwiazku? 27.09.13, 18:42
      Samo słowo - związek, brzmi paskudnie. Jeśli opisując czyjąś relację, określamy - to połączyło ich na zawsze, brzmi fatalistycznie, ale w miarę pozytywnie. Jeśli określimy - to związało ich na zawsze, odczucie jest fatalistycznie negatywne. Ludzki mózg reaguje na określenia, dlatego np. w negocjacjach nie wolno używać pewnych słów. W czeskim nie można mieć związku. Ma się- vztach-, czyli uczucie, stosunek do, poważny, wolny, letni, gorący, który dopiero w efekcie może doprowadzić związku, który sam w sobie nie ma emocjonalnego kontekstu, tylko określający. Pojęcie - czego oczekuje od związku, jest pojęciem poza osobowym. Od związku nie można nic oczekiwać, prócz tego, że jest związkiem.
      • ankaskakanka14 Re: czego szukasz w zwiazku? 15.10.13, 10:38
        yadaxad napisał(a):

Pojęcie - czego oczekuje od związku, jest pojęciem poza osobowym. Od
        > związku nie można nic oczekiwać, prócz tego, że jest związkiem.

Dobrze ujęte :)) Uśmiałam się trochę wertując tutejsze forum relacje, damsko-męskie.
        Rzuciło mi sie w oczy,że wszyscy jak jeden to postawa roszczeniowa,wszyscy szukają/chcą partnera/ki idealnej który to będzie fajny,miły,kochający,najlepiej piękny,bogaty,spełniający moje oczekiwania.Nie spotkałam się natomiast nigdzie ze zdaniem -> szukam kogoś komu będę mogła/mógł ofiarować sympatię,zainteresowanie,szczerość,wierność czy zrozumienie.Oczywiście wpadłam w doła,bo przecież to aż nieprawdopodobne,ze większość to egoiści,którzy tylko żądają,nie zastanawiając się nad tym co sami mają w ofercie w stosunku do drugiej osoby partnera/partnerki.
        • malwi.4 Re: czego szukasz w zwiazku? 15.10.13, 11:10
          ankaskakanka14 napisała:

> Rzuciło mi sie w oczy,że wszyscy jak jeden to postawa roszczeniowa,wszyscy szuk
          > ają/chcą partnera/ki idealnej który to będzie fajny,miły,kochający,najlepiej pi
          > ękny,bogaty,spełniający moje oczekiwania.

nie wiem, gdzie ty to wyczytałaś, mam wrażenie, ze tutejsi forumowicze, to raczej sobie wysokie poprzeczki stawiają

Nie spotkałam się natomiast nigdzie ze
          > zdaniem -> szukam kogoś komu będę mogła/mógł ofiarować sympatię,zaintereso
          > wanie,szczerość,wierność czy zrozumienie.

myślę, ze każdy, kto szuka związku, ma pragnienie dać siebie, to jest chyba naturalna potrzeba, związek to jakby uzupełnienie siebie nawzajem (teoretycznie)

Oczywiście wpadłam w doła,bo przecież
          > to aż nieprawdopodobne,ze większość to egoiści,którzy tylko żądają,nie zastanaw
          > iając się nad tym co sami mają w ofercie w stosunku do drugiej osoby partnera/p
          > artnerki.
          • malwi.4 Re: czego szukasz w zwiazku? 15.10.13, 11:18
            tak jak Yadaxad napisała: w związku należy szukać związku, gdy jest podobna wizja życia, to jest związek, gdy te wizje są odmienne to jest układ, gdzie ktoś dostosowywuje sie do roli, której druga osoba oczekuje

może zabrzmi to egoistycznie, ale stwierdzam, iż związek jest wtedy, gdy nie musimy się zmieniać dla drugiej osoby, ale jesteśmy akceptowani tacy, jacy jesteśmy
            • ankaskakanka14 do malwi.4 15.10.13, 13:22
              Bez urazy - wyraziłam tylko swoją opinię z którą możesz się zgadzać lub nie.Ale podważanie mojego spojrzenia na ludzi i relacje męsko-damskie jest w złym tonie.pozdrawiam
    • jan_stereo Re: czego szukasz w zwiazku? 30.09.13, 23:17
      szukam udanych wyjazdow wczasowych i sesji gastronomicznych...
      • babciajadzienka Re: czego szukasz w zwiazku? 01.10.13, 00:24
        wiem, ze zaraz bedziecie komentowac i szukac dziury w calym. A mi to lotto. Nie bylo wiekszych problemow. W zwiazku musi byc gleboka przyjazn, olbrzymi szacunek do siebie, bezinteresownosc, fascynacja fizyczna, taka chec chcenia bycia razem bo razem nam jest dobrze.
        • hansii Babciu - ja Tieba praszu... 15.10.13, 11:14
          wszystko dobrze.
          tylko bylo , minelo i pora skladac sie do grobu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka