Dodaj do ulubionych

ktore cechy wlasciwe waszej plci

03.12.13, 17:21
cenicie sobie najbardziej?
dlaczego myslisz, "fajnie ze urodzila/em sie kobieta/mezczyzna, bo..."
Obserwuj wątek
    • brygada_ww Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 03.12.13, 19:32
      Macierzynstwo to cos pieknego, czego zaden facet nigdy nie doswiadczy. Ojcostwo dla mezczyzny tez oczywiscie moze byc czyms pieknym, lecz to na pewno nie to samo:)
      • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 03.12.13, 19:42
        brygada_ww napisała:

> Macierzynstwo to cos pieknego, czego zaden facet nigdy nie doswiadczy. Ojcostwo
        > dla mezczyzny tez oczywiscie moze byc czyms pieknym, lecz to na pewno nie to
        > samo:)

co najmniej tsy poprosze;-)
        • brygada_ww Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 03.12.13, 22:23
          yaxe napisała:

> brygada_ww napisała:
          >
          > > Macierzynstwo to cos pieknego, czego zaden facet nigdy nie doswiadczy. Ojcostwo
          > > dla mezczyzny tez oczywiscie moze byc czyms pieknym, lecz to na pewno nie to
          > > samo:)

> co najmniej tsy poprosze;-)

Ok, nr2 jazda tirem przez kobiete, co do tej pory robi wrazenie, gdy jezdzi facet nikt nie zwraca na to uwagi;|)
          • mona.blue Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 00:52
            Na mnie robi wrażenie nawet, jak kobieta prowadzi autobus. Nie mówiąc o tym, jak pilotuje samolot, ale takim wolałabym raczej nie lecieć, nie jestem na tyle wyzwolona :)
            • ankaskakanka14 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 10:56
              hmm ja sie po prostu czuje kobietą :)) i nie dlatego,że fizycznie na nią wyglądam jest to chyba stan umysłu?
              • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 12:36
                ankaskakanka14 napisała:

> hmm ja sie po prostu czuje kobietą :)) i nie dlatego,że fizycznie na nią wyglą
                > dam jest to chyba stan umysłu?

ale myslisz czasem "mam lepiej" bo jestem kobieta?
                czy raczej "mam gorzej, bo jestem kobieta'"?
                • ankaskakanka14 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 13:09
                  yaxe napisała:

> ankaskakanka14 napisała:
                  >
                  > > hmm ja sie po prostu czuje kobietą :)) i nie dlatego,że fizycznie na nią
                  > wyglą
                  > > dam jest to chyba stan umysłu?
                  >
                  >
                  > ale myslisz czasem "mam lepiej" bo jestem kobieta?
                  > czy raczej "mam gorzej, bo jestem kobieta'"?

Nie wiem czy lepiej czy gorzej trudno jest mi ocenić z jednej perspektywy / kobiety / - gdybym przez moment była mężczyzną i popatrzyła na świat ich oczami mogłabym się wtedy ustosunkować,a tak? Nie mam punktu odniesienia znając tylko jedną perspektywę - kobiecą :))
                  • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 15:18
                    ankaskakanka14 napisała:
                    >
                    > Nie wiem czy lepiej czy gorzej trudno jest mi ocenić z jednej perspektywy / kob
                    > iety / - gdybym przez moment była mężczyzną i popatrzyła na świat ich oczami mo
                    > głabym się wtedy ustosunkować,a tak? Nie mam punktu odniesienia znając tylko je
                    > dną perspektywę - kobiecą :))
                    >

ja jednak zaryzykuje
                    kobiety mialy lepiej bo np. to nie je zaciagano do wojska:)
                    na przestrzeni wiekow w naszej kulturze

dwa: to kobieta wybiera ostatecznie, czasem lepiej czasem gorzej, bywa ze blednie, jednak to zawsze kobieta wybiera
                    • nvv Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 05.12.13, 18:27
                      > dwa: to kobieta wybiera ostatecznie, czasem lepiej czasem gorzej, bywa ze blednie,
                      > jednak to zawsze kobieta wybiera

Facetom się wydaje, że to oni wybierają, kobietom się wydaje że to one wybierają.
                      A prawda jest taka, że do tanga trzeba dwojga.
                      • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 05.12.13, 21:46
                        nvv napisał:

> > dwa: to kobieta wybiera ostatecznie, czasem lepiej czasem gorzej, bywa ze
                        > blednie,
                        > > jednak to zawsze kobieta wybiera
                        >
                        > Facetom się wydaje, że to oni wybierają, kobietom się wydaje że to one wybieraj
                        > ą.
                        > A prawda jest taka, że do tanga trzeba dwojga.

dlatego napisalam: "kobieta wybiera ostatecznie" :-)
                        mezczyzna proponuje, wybiera kobieta;)

pol zartem pol serio
                        • yadaxad Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 05.12.13, 22:50
                          Od kiedy kobieta wybiera? Dziś, teraz na terenie cywilizacji zachodniej. Czy egipskie dziewięciolatki wybierają sobie arabskich bogaczy na dwumiesięczne małżeństwo? W stanach wyższych kobiety były pieczęcią polityczno majątkowych umów, w mieszczańskich tylko majątkowo prestiżowych, chłopsto też rozdzielało rolę z babą w naddatku.
                          • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 05.12.13, 23:16
                            yadaxad napisał(a):

> Od kiedy kobieta wybiera? Dziś, teraz na terenie cywilizacji zachodniej.

tak, pytanie postawilam na polskim forum i skierowane bylo do wspolczesnych kobiet i mezczyzn:)

Czy e
                            > gipskie dziewięciolatki wybierają sobie arabskich bogaczy na dwumiesięczne małż
                            > eństwo? W stanach wyższych kobiety były pieczęcią polityczno majątkowych umów,
                            > w mieszczańskich tylko majątkowo prestiżowych, chłopsto też rozdzielało rolę z
                            > babą w naddatku.

oczywiscie masz racje, i dziekuje Tobie Yadaxad za ciekawe wpisy na tym watku
            • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 12:47
              mona.blue napisała:

> Na mnie robi wrażenie nawet, jak kobieta prowadzi autobus. Nie mówiąc o tym, ja
              > k pilotuje samolot, ale takim wolałabym raczej nie lecieć, nie jestem na tyle w
              > yzwolona :)

uwazasz ze sa zawody, w ktorych jedynie zaufalabys mezczyznie?
              mysle ze cos w tym jest (mam podobnie), ale zdroworozsadkowo mysle ze to bląd

• brygada_ww Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 05.12.13, 01:31
              mona.blue napisała:

> Na mnie robi wrażenie nawet, jak kobieta prowadzi autobus. Nie mówiąc o tym, ja
              > k pilotuje samolot, ale takim wolałabym raczej nie lecieć, nie jestem na tyle wyzwolona :)

Nie wiem Mona, czy chodzi o ten oplotkowany wypad na grzyby autobusem, gdy baba byla kierowca, dowiozla na miejsce, ale pozniej nie mogla juz tych ludzi spowrotem do domu poodwozic;)
            • neojeriomina Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 17.12.13, 22:38
              O tym, kto pilotuje samolot, dowiadujesz się, kiedy juz w nim siedzisz. Muszę Cię zmartwić ale nie masz żadnego wpływu na to. Ale pocieszeniem jest to, że nie czuje się żadnej różnicy :)
              • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 18.12.13, 22:34
                neojeriomina napisał(a):

> O tym, kto pilotuje samolot, dowiadujesz się, kiedy juz w nim siedzisz. Muszę C
                > ię zmartwić ale nie masz żadnego wpływu na to. Ale pocieszeniem jest to, że nie
                > czuje się żadnej różnicy :)

latalas z kobieta pilotem? jakie sa reakcje ludzi? sa w ogole ? ochy i achy? usmiechy niedowierzania? panika???:))
                • neojeriomina Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 23:39
                  yaxe napisała:

>
                  >
                  > latalas z kobieta pilotem? jakie sa reakcje ludzi? sa w ogole ? ochy i achy? us
                  > miechy niedowierzania? panika???:))

Oczywiście. Reakcje są takie, jak być powinny - czyli żadne. Nikt nie komentował, nikt się nie dziwił.
                  • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 23:54
                    neojeriomina napisała:

> yaxe napisała:
                    >
                    > >
                    > >
                    > > latalas z kobieta pilotem? jakie sa reakcje ludzi? sa w ogole ? ochy i ac
                    > hy? us
                    > > miechy niedowierzania? panika???:))
                    >
                    > Oczywiście. Reakcje są takie, jak być powinny - czyli żadne. Nikt nie komentowa
                    > ł, nikt się nie dziwił.

ja bym jednak ukradkiem spojrzala na reakcje sasiadow;) za pierwszym razem

moze mysleli ze ich stewardesa wita?;)
                    • neojeriomina Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 20.12.13, 13:13
                      To był LOT, zapowiedzi po polsku i po angielsku, sądzę, że wszyscy dokładnie zrozumieli, co było mówione. Zwłaszcza, że o ile pamiętam, pani pilot miała podwójne nazwisko.
                      • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 20.12.13, 17:12
                        neojeriomina napisała:

> To był LOT, zapowiedzi po polsku i po angielsku, sądzę, że wszyscy dokładnie zr
                        > ozumieli, co było mówione. Zwłaszcza, że o ile pamiętam, pani pilot miała podwó
                        > jne nazwisko.

nie bardzo jarze jak fakt podwojnego nazwiska sie przeklada na zrozumienie badz nie..;)

ciekawe ile LOT ma pilotow kobiet
          • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 12:34
            brygada_ww napisała:

> yaxe napisała:
            >
            > > brygada_ww napisała:
            > >
            > > > Macierzynstwo to cos pieknego, czego zaden facet nigdy nie doswiadc
            > zy. Ojcostwo
            > > > dla mezczyzny tez oczywiscie moze byc czyms pieknym, lecz to na p
            > ewno nie to
            > > > samo:)
            >
            > > co najmniej tsy poprosze;-)
            >
            > Ok, nr2 jazda tirem przez kobiete, co do tej pory robi wrazenie, gdy jezdzi fac
            > et nikt nie zwraca na to uwagi;|)

w pierwszej chwili wyobrazilam sobie tira przejezdzajacego przez lezaca kobiete, ufff, horror...

fakt, to widac na tym forum
            te same wyrazenia nicka kobiety wywoluja szok, w ustach nicka mezczyzny to normalka

• egzystencjalka Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 09:37
      Yaxe
      Myślę że najfajniejsza jest androgeniczność, czyli osoby które mają jednocześnie cechy męskie i kobiece i tak kobieta potrafi być jednocześnie delikatna i emocjonalna, ale i szufladą przez łeb też potrafi walnąć jakiemuś bydlakowi, czyli zdecydowana i przedsiębiorcza. Takie cechy warunkuje po części życie i tak polki przez ciążką historie mają dużo tej podwójności a nie jak jakieś płaczliwe niemki czy wydelikacone francuzki. Kiedyś takie osoby były Boginiami i Bogami bo łączyły w sobie pierwiastek żeński i męski.
      • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 12:54
        > Yaxe
        > Myślę że najfajniejsza jest androgeniczność, czyli osoby które mają jednocześni
        > e cechy męskie i kobiece i tak kobieta potrafi być jednocześnie delikatna i emo
        > cjonalna, ale i szufladą przez łeb też potrafi walnąć jakiemuś bydlakowi, czyli
        > zdecydowana i przedsiębiorcza. Takie cechy warunkuje po części życie i tak pol
        > ki przez ciążką historie mają dużo tej podwójności a nie jak jakieś płaczliwe n
        > iemki czy wydelikacone francuzki. Kiedyś takie osoby były Boginiami i Bogami bo
        > łączyły w sobie pierwiastek żeński i męski.

zgoda, ale abstrahujac, wolalabys byc kobieta czy mezczyzna? gdyby ktos Cie zapytal przed narodzeniem?
        • egzystencjalka Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 22:30
          Yaxe
          Tego nie da się wybrać, płeć biologiczna jest niezmienna , za to płeć kulturowa/ gender/, czyli role społeczne które nam wpojono mogą być krępujące dla naszej ekspresji osobowości. Np: Joanne Dark spalono na stosie bo nosiła spodnie i walczyła o wolność Francji, wyszła z roli narzuconej przez kler że kobieta w domu przy garach i ma się opiekować domem. Tak samo nasza Maria Skłodowska Curie, kler straszył że jak będą kobiety chodziły na uczelnie to zapadną na bezpłodność, Curie zerwała z rolą narzuconą przez kler i mamy dla polski dwa noble. W czasach rządu kleru lepiej być mężczyzną, bo to czas pogardy dla kobiet.
    • yadaxad Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 17:56
      Świadomość własnej płci, jeśli jest integralną częścią osobowości, nie daje większej satysfakcji, niż fakt, że się urodziło i żyje. Reszta jest drugorzędna, zależna od kontekstu społecznego. Czyli satysfakcję z bycia kobietą, czy mężczyzną ma się na zasadzie refleksji, która zmienną jest. Na pewno w systemie patriarchalnym lepiej być mężczyzną, niż kobietą, co nie oznacza, że nie trafiają się nieszczęśliwi mężczyźni, przeklinający, że urodzili się synami, czy kobiety, które przepłyną życiem na fali szczęścia swojej kobiecości. Ale w samej płci nie sposób znaleźć powodu do jej emocjonalnego oceniania. Tak jak w posiadaniu wątroby, płuc, nerek itd..
      • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 18:12
        yadaxad napisał(a):

> Świadomość własnej płci, jeśli jest integralną częścią osobowości, nie daje wię
        > kszej satysfakcji, niż fakt, że się urodziło i żyje. Reszta jest drugorzędna, z
        > ależna od kontekstu społecznego. Czyli satysfakcję z bycia kobietą, czy mężczyz
        > ną ma się na zasadzie refleksji, która zmienną jest. Na pewno w systemie patria
        > rchalnym lepiej być mężczyzną, niż kobietą, co nie oznacza, że nie trafiają się
        > nieszczęśliwi mężczyźni, przeklinający, że urodzili się synami, czy kobiety, k
        > tóre przepłyną życiem na fali szczęścia swojej kobiecości. Ale w samej płci ni
        > e sposób znaleźć powodu do jej emocjonalnego oceniania. Tak jak w posiadaniu wą
        > troby, płuc, nerek itd..

no a mi wlasnie chodzi o te sprawy drugorzedne, zalezne od kontekstu spolecznego:)
        i tak troche mniej serio

ja na przyklad sobie chwale, ze nie musze sie co rano golic:)
        wystarczy raz na tydzien;)))
        • yadaxad Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 18:28
          Tylko, że ty jako kobieta się nie golisz, ale kamuflujesz fakt istnienia włosków tu i tam, którym model społeczny nie pozwala na istnienie, choć są naturalne. Facet się goli, albo nie goli, ale nikt nie podważa naturalnego faktu istnienia zarostu na twarzy, nogach, piersi, brzuszku i pleckach.
          • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 18:38
            yadaxad napisał(a):

> Tylko, że ty jako kobieta się nie golisz, ale kamuflujesz fakt istnienia włoskó
            > w tu i tam, którym model społeczny nie pozwala na istnienie, choć są naturalne.
            > Facet się goli, albo nie goli, ale nikt nie podważa naturalnego faktu istnien
            > ia zarostu na twarzy, nogach, piersi, brzuszku i pleckach.

no i ?

czy uwazasz zatem ze mezczyzni maja jednak lepiej?
            bo moga pozostac naturalni? do czego zmierzasz?

w pewnym wieku musza zaczac wycinac wlosy z uszu, nosa, zeby moc pokazac sie publicznie;)
            • yadaxad Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 19:28
              Odbita piłeczka im wraca i to co narzucili kobietom, kiedy sami mogli być ładniejszy i mniej śmierdzący od diabła, weszło w kulturę dotyczącą ich samych. I się bronią. Już sam fakt golenia zarostu facetom przeszkadza na tyle, że weszła moda trzydniowej elegancji. Kobietom narzucą fryzjera intymnego, i bez klasy w tym miejscu im pociąg absolutnie zrozumiale nie stanie na wysokości zadania ( co zresztą czytałam, jak facet się skarżył, że miał ochotę na akcję, całość piękna, ale w intymnym miejscu tak nie odpowiednia fryzura, że przecież nie może), że wymyślą męską elegancję szczecinki miesięcznej z nosa i uszków.
              • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 20:11
                ciekawe spostrzezenia
              • nvv Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 06.12.13, 09:20
                Kobiety same sobie narzucają (nie-wprost) wiele rzeczy poprzez konkurencje wzajemną.

Kobiety niemal rządzą światem (nie-wprost)
    • mila2712 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 20:25
      bo mogłam i mogę doświadczyć tych wyjątkowych chwil zwiazanych z macierzyństwem.
      ( pierwsze ruchy dziecka - magia )
      • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 21:01
        mila2712 napisała:

> bo mogłam i mogę doświadczyć tych wyjątkowych chwil zwiazanych z macierzyństwem
        > .
        > ( pierwsze ruchy dziecka - magia )

to jest niezaprzeczalne nasze gorowanie

ciekawe jednak czy mezczyzni nam tego zazdroszcza, mysle ze nie:)
        • mila2712 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 21:24
          yaxe napisała:
          > ciekawe jednak czy mezczyzni nam tego zazdroszcza, mysle ze nie:)

Pewnie, że nie. Oni widzą tylko "dolegliwości" - na tym się skupiają.
    • nvv Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 20:42
      Myślę, że zalety/wady bycia obu płciami się równoważą. Grunt to być zadowolonym z tego kim się jest. Patrząc na to czego kobiety zazdroszczą facetom, to chyba większej swobody, możliwości chodzenia po lesie w środku nocy bez strachu, sikania na stojąco, penisa. Ale będąc facetem człowiek się z tego nie cieszy, bo jest to codzienność ("we take it for granted"), a człowiek generalnie chce tego czego nie ma. Dlatego istotne aby dla odmiany cieszyć się tym co się ma. Wiele kobiecych atrybutów też jest fajnych, np. multitasking, czy piękno fizyczne. Na zadbane kobiety aż chce się patrzeć. Kobiety mają też chyba większą inteligencje emocjonalną i lepsze wyczucie socjalne. Faceci siłę fizyczną. Jakoś tak razem się dopełniamy.

Odpowiadając wprost na Twoje pytanie, to chyba najbardziej cenię sobie możliwość skupienia się dłużej i głębiej na jednej rzeczy. Lubię też niezależność, myśl że poradziłbym sobie nawet w lesie, na survavalu i nie potrzebuje osób trzecich do przeżycia
      • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 20:58
        ładnie napisales, ale z paroma rzeczami sie nie zgodze

Patrząc na to czego kobiety zazdroszczą facetom, to chyba
        > większej swobody, możliwości chodzenia po lesie w środku nocy bez strachu, sik
        > ania na stojąco, penisa.

ani nie zazdroszcze sikania na stojaco, a tym bardziej penisa
        nie wiem jak pozostale kolezanki, ale to balast, my mamy znacznie wygodniej

Wiele
        > kobiecych atrybutów też jest fajnych, np. multitasking

co przez to rozumiesz?
        zdaje sie ze multitasking wymyslili dla kobiet mezczyzni:-) aby bylo im wygodniej:)
        • nvv Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 21:31
          Wg teorii Freuda kobieta nieświadomie zazdrości facetowi penisa. Oczywiście to tylko teoria (i
          • ankaskakanka14 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 21:48
            nvv napisał:

> Co do multitaskingu, to mam na myśli że kobiety potrafią sprawniej robić kilka
            > rzeczy na raz, np. zajmować się dwojgiem dzieci i prasować oglądając TV, itp. F
            > acetom trudniej. Generalizując, facet ma tendencje do zajmowania się jednym tem
            > atem, a głęboko, kobietom szybciej idzie przeskakiwanie z tematu na temat czy m
            > oże wręcz myślenie jednoczesne o więcej niż jednej rzeczy. Zdaje się, że faceci
            > mają więcej istoty szarej, kobiety białej (połączenia), co by tłumaczyło nieco
            > inne myślenie. Kobiety też przywiązują uwagę do szczegółów i myślą od szczegół
            > u do ogółu (myślenie indukcyjne), faceci od ogółu do szczegółu (dedukcyjne). Dl
            > atego myślenie drugiej płci wydaje nam się czasem głupie (bo druga płeć nie zau
            > waża rzeczy dla nas oczywistych), ale nie jest głupie, tylko jest inne. I dopeł
            > niające.

Zależy, ja np. od szczegółu do ogółu i na odwrót :)) ale fakt,że spojrzenie na rzeczywistość się różni.
          • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 22:53
            nvv napisał:

> Wg teorii Freuda kobieta nieświadomie zazdrości facetowi penisa. Oczywiś
            > cie to tylko teoria (i
          • clarissa3 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 06.12.13, 01:42
            Ale tylko kobieta potrafi sie rozmarzyc i byc bardzo kreatywna w swych marzeniach. Faceci to probuja nazwac, tak jak to nvw tu nazywa, ale to te marzenia sa tym co wielu usiluje zrozumiec i nie daje rady! A wielu sie lapie bo bez nich ani rusz do przodu nie moga pchnac sie przeciez. Czasem tak sie zapedza ze as sie mszcza potem. Dawniej palili nawet na stosach. Bo kobieta jest poneta i inspiracja dla mezczyzn, i... zagatka! ;))
        • yadaxad Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 21:39
          Kobiety też sikały na stojąco, dopóki nie zamknięto majtek . Ktoś myśli, że wygodniejsze było dbanie o suknie z przysiadem ? Uwalały by się o wszystko co na ziemi. Mężczyźni też się rozkraczają przy sikaniu, by nie uwalać butów i wyginają by nie pryskać na spodni. Kobiety europejskie też lały gdzie popadnie, dyskretniej, bo nie musiały nic wyciągać. Muzułmanie przede wszystkim nakazali kobietom spodnie, by utrudnić, przynajmniej teoretycznie, dostęp innym mężczyznom do " organów". A jak leje muzułmanin w sukience po kostki? Widzieliście rozporki na tych sukniach?
      • ankaskakanka14 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 21:07
        nvv napisał:

Kobiety mają też chyba większą inteligenc
        > je emocjonalną i lepsze wyczucie socjalne. Faceci siłę fizyczną. Jakoś tak raze
        > m się dopełniamy.
        >
        :))))
        • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 21:09
          :)))
      • mila2712 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 04.12.13, 21:28
        nvv napisał:

Patrząc na to czego kobiety zazdroszczą facetom, to chyba
        > większej swobody, możliwości chodzenia po lesie w środku nocy bez strachu, sik
        > ania na stojąco, penisa.

Nawet tak nie żartuj :)

>Jakoś tak razem się dopełniamy.

Zgadzam się

>Ale prawda taka, że mężczyźni są zależni od kobiet
        • yadaxad Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 05.12.13, 20:10
          Mężczyźni wcale nie są uzależnieni emocjonalnie od kobiet. Pierwszym emocjonalnym uzależnieniem mężczyzn jest ich relacja i pozycja między innymi mężczyznami. W sensie pociągu seksualnego, obie płcie są na tym tak samo, akurat kobiety miały minimalną możliwość okazywania i realizacji, więc pociąg mężczyzn się wyeksponował. Ale wcale nie oznacza jakiegoś wyjątkowego przywiązania indywidualnego mężczyzny do konkretnej kobiety. Przeciwnie, w ramach przywiązania do lojalności wobec męskich idei, mężczyzna olewał potrzeby jego kobiety, a jego " emocjonalne" uzależnienie od kobiet rozładowywało się agresywnym i przedmiotowym traktowaniu innych suk po drodze do szczytnego celu.
          • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 05.12.13, 23:35
            yadaxad napisał(a):

> Mężczyźni wcale nie są uzależnieni emocjonalnie od kobiet. Pierwszym emocjonaln
            > ym uzależnieniem mężczyzn jest ich relacja i pozycja między innymi mężczyznami.
            > W sensie pociągu seksualnego, obie płcie są na tym tak samo, akurat kobiety mi
            > ały minimalną możliwość okazywania i realizacji, więc pociąg mężczyzn się wyeks
            > ponował. Ale wcale nie oznacza jakiegoś wyjątkowego przywiązania indywidualneg
            > o mężczyzny do konkretnej kobiety. Przeciwnie, w ramach przywiązania do lojaln
            > ości wobec męskich idei, mężczyzna olewał potrzeby jego kobiety, a jego " emocj
            > onalne" uzależnienie od kobiet rozładowywało się agresywnym i przedmiotowym tra
            > ktowaniu innych suk po drodze do szczytnego celu.

ale Ty chyba jestes wojujaca feministka, zgadza sie?;)

a co powiesz o emocjonalnym uzaleznieniu od matki, czy to nie jest jednak pierwsze emocjonalne uzaleznienie mezczyzn?

Pierwszym emocjonaln
            > ym uzależnieniem mężczyzn jest ich relacja i pozycja między innymi mężczyznami.
          • egzystencjalka Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 06.12.13, 07:51
            Mężczyźni wcale nie są uzależnieni emocjonalnie od kobiet. Pierwszym emocjonalnym uzależnieniem mężczyzn jest ich relacja i pozycja między innymi mężczyznami. W sensie pociągu seksualnego, obie płcie są na tym tak samo, akurat kobiety miały minimalną możliwość okazywania i realizacji, więc pociąg mężczyzn się wyeksponował. Ale wcale nie oznacza jakiegoś wyjątkowego przywiązania indywidualnego mężczyzny do konkretnej kobiety. Przeciwnie, w ramach przywiązania do lojalności wobec męskich idei, mężczyzna olewał potrzeby jego kobiety, a jego " emocjonalne" uzależnienie od kobiet rozładowywało się agresywnym i przedmiotowym traktowaniu innych suk po drodze do szczytnego celu.

...

O bardzo ładne, dlatego w obecnych czasach trzeba wyzwilić mężczyzn. Są formowani przez mity społeczne, tak że nie mogą być sobą, mają być twardzi, nie narzekać i tym samym bagatelizują swoje choroby i szybciej umierają. Nieznalska ze swoją męskością na krzyżu właśnie to pokazała, mężczyzna jest niewolnikiem, męczennikiem męskości. Formy twardziela, którego kształtuje kultura i prymitywizuje jego wnętrze pschiczne. Biedni ci mężczyźni, naprawdę jest mi ich żal, bo ma być twardy, zarabiać i nawet dzieci swoje nie mogą wychowywać bo to rola matki, a on musi mamuta przynosić do domu. Trzeba zrobić obecnie rewolucje mężczyzn, wyzwolić mężczyzn.
            • clarissa3 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 06.12.13, 08:00
              Poza kilkoma egzemplarzami na ogol reszta jednak grzecznie pantofle zaklada i slucha tego co malzonka nakazuje. Co tam sobie nawzajem opowiadaja to juz zupelnie inna sprawa!

• egzystencjalka Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 06.12.13, 10:38
                www.polskieradio.pl/130/2789/Artykul/992759,Czas-na-wyzwolenie%E2%80%A6-mezczyzn
                • clarissa3 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 06.12.13, 12:49
                  tak, to prawda ale nie dajmy sie zwariowac! Wiele zalezy gdzie, w jakich srodowiskach, jaka historia - mamusie za wiele synkom pozwalaja co daje to tez takie efekty bo on nawykly do ogladania kobiet w roli sluzby (czesto samotna matka) i zadnej innej (bo waskie grono), osobnik po prostu nie ma doswiadczenia ani przykladu .. Swiatly, kulturalny facet, z odpowiednim wychowaniem - no chyba ze sadysta i wariat, a to gdy starsi takimi sie robia pod wplywem pracy w srodowiskach czysto meskich.. i uleglej zonie - generalnie zachowuje sie ok. Szukaj takiego! ;))
                  • egzystencjalka Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 06.12.13, 17:47
                    Clarisa
                    Nie rozumiesz co to jest determinizm kulturowy, czyli odgórnie narzucone twory kultury które spinają wszystkich..ludzi i jednym z determinatów, wytycznych kultury jest...wzór mężczyzny i kobiety wpajany od dzieciństwa, każdy facet ma problemy ze swoimi emocja bo kulturalny nakaz każe mu je bagatelizować, tym samym nie rozumie siebie i kobiet, kobieta pokaże emocje on się upije i nadal nic nie rozumie.
                    • clarissa3 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 06.12.13, 18:17
                      a ty zapominasz ze inny byl w komunie a inny jest w kapitalizmie ktory trwa juz od ponad 200 lat podczas gdy komuny nie ma dopiero od 20 kilku.

Tak, spoleczenstwo nasze jest zaprojektowane, role przydzielone i wzmacnia sie to wszystko prawem, glownie podatkowym, i regulacja rynku pracy. Silniejszy wiec efekt znajdziesz w UK niz w PL.... jak zreszta i golym okiem widac ;)
    • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 10.12.13, 16:43
      yaxe napisała:

> (...)"fajnie ze urodzilam sie kobieta (...) bo..."

...lubię malować rzęsy ;)
      • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 11.12.13, 16:35
        malwi.4 napisała:

> yaxe napisała:
        >
        > > (...)"fajnie ze urodzilam sie kobieta (...) bo..."
        >
        >
        > ...lubię malować rzęsy ;)

tak jest- rzesy to znaczacy atrybut kobiecosci;)

a paznokcie? malujesz?:)
        • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 11.12.13, 17:00
          Zwykle bezbarwnym maluję. Lubię czarny - ale tym od czasu do czasu.
    • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 16.12.13, 18:02
      jeszcze to odświeżam, bo przypomniałam sobie, że miałam 3 grosze... ;)

dwa: to kobieta wybiera ostatecznie, czasem lepiej czasem gorzej, bywa ze blednie, jednak to zawsze kobieta wybiera

kiedyś słuchałam wywiadu w radiu z psychoterapeutą, który mówił, że od relacji z ojcem (w dzieciństwie) zależy to, czy kobieta wybiera, czy jest wybierana

jednak to zawsze kobieta wybiera - może czasem po prostu akceptuje wybór siebie
      • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 17.12.13, 20:41
        malwi.4 napisała:

> jeszcze to odświeżam, bo przypomniałam sobie, że miałam 3 grosze... ;)
        >
        > dwa: to kobieta wybiera ostatecznie, czasem lepiej czasem gorzej, bywa ze bl
        > ednie, jednak to zawsze kobieta wybiera

>
        > kiedyś słuchałam wywiadu w radiu z psychoterapeutą, który mówił, że od relacji
        > z ojcem (w dzieciństwie) zależy to, czy kobieta wybiera, czy jest wybier
        > ana

mozesz dodac cos wiecej, jaka jest zaleznosc?

>
        > jednak to zawsze kobieta wybiera - może czasem po prostu akceptuje wybór
        > siebie

albo odrzuca;)
        mezczyzni nie maja latwo, zawsze moga zostac odrzuceni;)

oczywiscie to stereotypy, zeby postawic kropke nad i
        • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 17.12.13, 21:09
          > mozesz dodac cos wiecej, jaka jest zaleznosc?

nie pamiętam nic więcej z tej audycji, ale myślę, ze jak ma dobry kontakt to sama wybiera

> albo odrzuca;)
          > mezczyzni nie maja latwo, zawsze moga zostac odrzuceni;)

może właśnie mają łatwo, bo to oni zdobywają, kobiecie nie wypada ;) ale to pewnie stereotyp i bajki dla grzecznych dziewczynek ;)
          • wiolcia29_2 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 17.12.13, 22:53
            Malwi, podejrzewam iż chodzi o to, że jeśli ojciec, jako pierwszy mężczyzna w życiu każdej kobiety, dostrzeże w niej tę właśnie kobiecość i zaakceptuje ją, wtedy kobieta ma poczucie własnej wartości i to ona wybiera mężczyznę dla siebie. Jeśli ojciec nie zaakcentuje, nie zakceptuje kobiecości własnej córki, jest ona niepewna swojej wartości i nie pozwala sobie na wybór partnera, lecz jest wybierana.
            • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 17.12.13, 23:27
              > Malwi, podejrzewam iż chodzi o to, że jeśli ojciec, jako pierwszy mężczyzna w ż
              > yciu każdej kobiety, dostrzeże w niej tę właśnie kobiecość i zaakceptuje ją

nie akceptuje, bo pewnie nie potrafi, nie umie, trzeba samemu "oswoić się", zaakceptować, i głupio się uzewnętrznie pisząc, ze ja zaakaceptowałam po 30, jakaś magiczna granica, ale zaczęło mnie to "cieszyć", kim jestem, i pewnie jeszcze tak do końca nie ułożyłam sobie wszystkie w głowie, ale już tak nie zazdroszczę innym kobietom, że one potrafią, a ja nie
              • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 17.12.13, 23:52
                i nie będę nowego wątku zakładać co by poinformować, że kuchnię ogarnęłam, muzyczki posłuchałam i spać idę ;)
                • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 18.12.13, 22:27
                  malwi.4 napisała:

> i nie będę nowego wątku zakładać co by poinformować, że kuchnię ogarnęłam, muzy
                  > czki posłuchałam i spać idę ;)

mozesz tu za kazdym razem o tym pisac, zapraszam:)watek nabierze rumiencow a Dingdong zazdrosnym okiem bedzie paczec jak mi wpisow w watku przybywa;)
              • ankaskakanka14 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 09:57
                malwi.4 napisała:

ale już tak nie zazdroszczę
                > innym kobietom, że one potrafią, a ja nie

Zakładam,że masz / każda je ma / umiejętności,których brak innym kobietom :))
                • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 13:03
                  No mam. Tylko czy warto je mieć?? czy one są cenne?? czy one przypadkiem życia mi nie utrudniają?? może powinnam je na inne "wymienić"?? ;)

Piszę tak trochę z przymrużeniem oka, ale dzięki, ze mi przypomniałaś, że czasem warto dla poprawy samopoczucia zastanowić się nad tym, co w sobie "lubię".
                  • szaman.ka Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 13:22
                    malwi.4 napisała:

> Piszę tak trochę z przymrużeniem oka, ale dzięki, ze mi przypomniałaś, że czasem
                    > m warto dla poprawy samopoczucia zastanowić się nad tym, co w sobie "lubię".

Słuchajcie! A może tak z okazji świąt- zamiast krytycznych opinii zastanówmy się i pomyślmy o kilku cechach pozytywnych każdego z nas?
                    Każdy z nas ma jakieś swoje zalety,które nie zawsze są dostrzegane i doceniane.
                    Ja w każdym razie zacznę:
                    Bardzo mi się podoba Malwi Twoja zdolność do autorefleksji,uczciwość i przyjazne,życzliwe nastawienie do ludzi i to,że Twoje opinie są z reguły wyważone.
                    • ankaskakanka14 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 13:37
                      szaman.ka napisała:

i to,że Twoje opinie są z reguły wyważone.
                      >
                      :)) Często sie łapie na tym,ze wyrażając swoje opinie kieruje mną emocjonalność i widzisz masz coś w sobie czego nie ma drugiego kobieta.

ps. mi jest dobrze z moją emocjonalnością :))) świat byłby nudny gdybyśmy byli jednakiego usposobienia
                      pozdrawiam.
                      • szaman.ka Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 14:38
                        ankaskakanka14 napisała:

> :)) Często sie łapie na tym,ze wyrażając swoje opinie kieruje mną emocjonalność
                        > i widzisz masz coś w sobie czego nie ma drugiego kobieta.

Tak ,Ty Anka jesteś bardziej emocjonalna w swoich wypowiedziach,ale
                        podoba mi się Twoje emocjonalne zaangażowanie, w to co piszesz.Potrafisz też logicznie myśleć i właściwie reagować na informacje zwrotne.
                        P.S. Nie byłam świadoma źródła Twojego konfliktu z Iluchną i dlatego błędnie oceniłam Twoje motywacje w tamtej kłótni,za co przepraszam.
                        >
                        > ps. mi jest dobrze z moją emocjonalnością :))) świat byłby nudny gdybyśmy byli
                        > jednakiego usposobienia
                        > pozdrawiam.
                        • ankaskakanka14 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 14:59
                          szamanko :)) ok - też mi się zdarza niewłaściwie oceniać / wyciągać błędne wnioski / a co do liluchny?
                          Cóż gdyby mi ktoś napisał,że "Choroba nowotworowa wyżarł mi nie tylko p i z d ę ale i mózg" / przy założeniu,ze chorowałabym na to / to "gnoiłabym" tą osobę - nie tylko z osobistych pobudek ale i również po to by ruszyła pustym łbem / aby już nigdy nikomu w ten sposób nie napisała / i zastanowiła się nad sobą,bo co innego obrażać kogoś inwektywami /prawie każdy to robi / ale nawiązać co czyjeś traumy jaka jest choroba i to choroba zagrażająca bezpośrednio życiu to potrafi tylko osoba bez krzty empatii,współczucia :((( Fajnie,że tutaj nie ma nikogo kto wykorzystuje info z priv aby dokopać drugiemu :))
                          • roxxane Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 20:52
                            ankaskakanka14 napisała:

> Cóż gdyby mi ktoś napisał,że "Choroba nowotworowa wyżarł mi nie tylko p i z d
                            > ę ale i mózg"

Takiego śmiecia powinno sie izolować od społeczeństwa,mózg to ona ma wyżarty,wyrażając się w ten sposób.Tylko nie wiem czy takiemu "gównu" pomogłaby jakakolwiek terapia.
                            Coś tam czytałam o leczeniu empatią.
                        • ankaskakanka14 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 15:19
                          szaman.ka napisała:

Potrafisz też l
                          > ogicznie myśleć i właściwie reagować na informacje zwrotne.
                          a za to dziękuję - podbudowało mnie to - nawet nie wiesz jak bardzo :))
                    • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 13:39
                      Dzięki Szamanko.

Te moje "pozytywne" cechy nie ułatwiają mi jednak życia w naturze ;) Dlatego imponują mi kobiety, które potrafią ten pazur pokazać.
                  • ankaskakanka14 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 13:33
                    malwi.4 napisała:

czase
                    > m warto dla poprawy samopoczucia zastanowić się nad tym, co w sobie "lubię".

:)))
    • genderless milczenie jest zlotem 17.12.13, 07:58
      yaxe napisała:

> cenicie sobie najbardziej?

Spolecznie wymuszane tabu nie pozwala mi o tym pisac.

Oczywiscie chodzi o to czego kobiety w nas najbardziej nie lubia.
      • yaxe Re: milczenie jest zlotem 17.12.13, 20:32
        genderless napisał(a):

> yaxe napisała:
        >
        > > cenicie sobie najbardziej?
        >
        > Spolecznie wymuszane tabu nie pozwala mi o tym pisac.
        >
        > Oczywiscie chodzi o to czego kobiety w nas najbardziej nie lubia.

czego, wg Ciebie, kobiety nie lubia w mezczyznach?
        tabu jest po to aby je lamac;)
        • hansii milczenie jest zlotem - ale potem. 19.12.13, 13:46
          yaxe napisała:
          > czego, wg Ciebie, kobiety nie lubia w mezczyznach?
          > tabu jest po to aby je lamac;)

tez mi tabu: - nie lubia golizny (tej finansowej).
          • ankaskakanka14 Re: milczenie jest zlotem - ale potem. 19.12.13, 14:10
            hansii napisał:

> yaxe napisała:
            > > czego, wg Ciebie, kobiety nie lubia w mezczyznach?
            > > tabu jest po to aby je lamac;)
            >
            >
            > tez mi tabu: - nie lubia golizny (tej finansowej).

jak facio mądry,obrotny to nie grozi :D
          • yaxe Re: milczenie jest zlotem - ale potem. 20.12.13, 00:00
            hansii napisał:

> yaxe napisała:
            > > czego, wg Ciebie, kobiety nie lubia w mezczyznach?
            > > tabu jest po to aby je lamac;)
            >
            >
            > tez mi tabu: - nie lubia golizny (tej finansowej).

bo swiadczy o niezaradnosci, ale to wy mezczyzni tak myslicie, ze kobiety tak mysla
            i lepiej nie wyprowadzac was z tych kompleksow;)
            • hansii bez kurtuazji, please... 20.12.13, 14:14
              yaxe napisała:
              > bo swiadczy o niezaradnosci,

- jasne, ze tak, ale przeciez nie o zaradnosc (jako wartosc sama w sobie) im/wam chodzi
              - tylko o jej efekty, czyli pieniondze, co ?
              • yaxe Re: bez kurtuazji, please... 20.12.13, 17:18
                hansii napisał:

> yaxe napisała:
                > > bo swiadczy o niezaradnosci,
                >
                > - jasne, ze tak, ale przeciez nie o zaradnosc (jako wartosc sama w sobie) im/wa
                > m chodzi
                > - tylko o jej efekty, czyli pieniondze, co ?

zaradnosc jako wartosc sama w sobie jest cenniejsza niz pieniadze, ale pewnie nie uwierzysz:)
                jak gdzies tu juz cytowalam, pieniondze szczescia nie daja, ale mozna za nie kupic mnostwo antydepresantow;)
                • ankaskakanka14 Re: bez kurtuazji, please... 20.12.13, 19:28
                  yaxe napisała:

> hansii napisał:
                  >
                  > > yaxe napisała:
                  > > > bo swiadczy o niezaradnosci,
                  > >
                  > > - jasne, ze tak, ale przeciez nie o zaradnosc (jako wartosc sama w sobie)
                  > im/wa
                  > > m chodzi
                  > > - tylko o jej efekty, czyli pieniondze, co ?
                  >
                  > zaradnosc jako wartosc sama w sobie jest cenniejsza niz pieniadze, ale pewnie n
                  > ie uwierzysz:)
                  > jak gdzies tu juz cytowalam, pieniondze szczescia nie daja, ale mozna za nie ku
                  > pic mnostwo antydepresantow;)

"Pieniądze szczęścia nie daja ale skutecznie je zastępują" Chociaż ja się z tym nie zgadzam.
                  • malwi.4 Re: bez kurtuazji, please... 20.12.13, 19:43
                    > "Pieniądze szczęścia nie daja ale skutecznie je zastępują" Chociaż ja się z tym
                    > nie zgadzam.

może skutecznie rekompensują ten brak szczęścia, dają możliwości, by zapomnieć, że nie ma się szczęścia

ale w sumie co to jest szczęście?? albo ktoś jest szczęśliwy od zawsze, albo nigdy szczęścia nie znajdzie

• yaxe Re: bez kurtuazji, please... 21.12.13, 07:39
                      malwi.4 napisała:

> > "Pieniądze szczęścia nie daja ale skutecznie je zastępują" Chociaż ja się
                      > z tym
                      > > nie zgadzam.
                      >
                      > może skutecznie rekompensują ten brak szczęścia, dają możliwości, by zapomnieć,
                      > że nie ma się szczęścia
                      >
                      > ale w sumie co to jest szczęście?? albo ktoś jest szczęśliwy od zawsze, albo ni
                      > gdy szczęścia nie znajdzie
                      >

nalezaloby zdefiniowac co to jest szczescie, dla kazdego to bedzie cos zupelnie innego
                      niektorzy tak jak ze zdrowiem, uswiadamiaja sobie ze byli szczesliwi dopiero wtedy gdy szczescie ich opusci

pieniadze jedynie daja pewna niezaleznosc, lub poczucie bezpieczenstwa, co ugruntowywuje poczucie szczescia, nigdy jednak jego nie zastapia
                  • yaxe Re: bez kurtuazji, please... 21.12.13, 07:32
                    ankaskakanka14 napisała:

>
                    > "Pieniądze szczęścia nie daja ale skutecznie je zastępują" Chociaż ja się z tym
                    > nie zgadzam.

tez sie nie zgadzam, pieniadze szczescia nie zastepuja, ulatwiaja jedynie sytuacje nieszczesliwe
    • neojeriomina Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 17.12.13, 22:41
      Bo mogę mieć ładną, klepsydroidalną i symetryczną figurę (i ładne piersi).
      Bo mogę się malować - a to jest fajne.
      Bo być może kiedyś urodzę dziecko, dla którego będę całym światem :)
    • mona.blue Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 10:23
      To, że mozna sie troche postroić (większe mozliwości rozwinięcia skrzydeł), mozna poszalec z fryzura (też wieksze mozlowści) i mozna się oprzec na mocnym meskim ramieniu :)
      • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 20.12.13, 15:01
        i mozna się oprzec na mocnym meskim ramieniu :)

to "oparcie" trochę przereklamowane jest, gdy jest potrzebne to zwykle trzeba liczyć na siebie

• yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 20.12.13, 17:19
          malwi.4 napisała:

> i mozna się oprzec na mocnym meskim ramieniu :)
          >
          > to "oparcie" trochę przereklamowane jest, gdy jest potrzebne to zwykle trzeba l
          > iczyć na siebie
          >

zabrzmialo to przygnebiajaco, mialo tak?
          • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 20.12.13, 18:04
            Mnie to nie przygnębia, ten fakt. Ale mam wrażenie, że żadne wsparcie z zewnątrz tego wewnętrznego nie zastąpi.
            • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 20.12.13, 18:10
              malwi.4 napisała:

> Mnie to nie przygnębia, ten fakt. Ale mam wrażenie, że żadne wsparcie z zewnątr
              > z tego wewnętrznego nie zastąpi.

pewnie, ze najlepiej liczyc na siebie, ale czasem mozna sie tak wzajemnie powspierac
    • ankaskakanka14 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 19.12.13, 10:37
      Myślę,ze macierzyństwo :)))
      • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 20.12.13, 17:20
        ankaskakanka14 napisała:

> Myślę,ze macierzyństwo :)))

a potem? jeszcze dwa poprosze;))
    • babciajadzienka Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 20.12.13, 16:36
      fajnie, ze jestem kobieta bo moglam urodzic memu mezczyznie dzieci, bo lubie sie nim opiekowac, troszczyc, lubie spedzac z nim czas.
      • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 20.12.13, 17:20
        babciajadzienka napisał(a):

> fajnie, ze jestem kobieta bo moglam urodzic memu mezczyznie dzieci, bo lubie si
        > e nim opiekowac, troszczyc, lubie spedzac z nim czas.

bardzo altruistyczna odpowiedz;)
        • neojeriomina Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 22.12.13, 01:38
          Yaxe, Tobie płacą za odpisywanie na wszystko za każdym razem? Czy to nerwica natręctw?
          • yaxe Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 22.12.13, 03:10
            neojeriomina napisała:

> Yaxe, Tobie płacą za odpisywanie na wszystko za każdym razem? Czy to nerwica na
            > tręctw?

wiedzialam ze sie upomnisz, jak cie ominę, narcystycznie zaburzone jednostki tak maja:)
            to byla kwestia czasu

forum.gazeta.pl/forum/w,210,148365948,148596407,Re_ktore_cechy_wlasciwe_waszej_plci.html
            "Bo mogę mieć ładną, klepsydroidalną i symetryczną figurę (i ładne piersi).
            Bo mogę się malować - a to jest fajne.
            Bo być może kiedyś urodzę dziecko, dla którego będę całym światem :)"

• neojeriomina Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 22.12.13, 12:46
              Nie zrozumiałaś. Przykro mi.
            • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 22.12.13, 13:36
              Oj Yaxe, ale to jest (chyba) wątek m.in. po to, by się pochwalić właśnie dlaczego lubimy być przedstawicielem tej płci, której jesteśmy. I choć panowie mi się wizualnie podobają, to cieszę się, ze mam figurę kobiety ;) Choć co nieco poprawiłabym...
              • neojeriomina Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 22.12.13, 14:38
                Yaxe zastosowała zdaje się, typową projekcję :D
                • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 22.12.13, 14:53
                  Nie, narcystycznej osobowości Yaxe na pewno nie ma. Generalnie to bardzo miła osoba jest.
                  • neojeriomina Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 22.12.13, 15:10
                    Dziękuję za te zapewnienia, nie są mi potrzebne ale doceniam dobre chęci :)
                    • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 22.12.13, 15:22
                      Ja to chyba bardziej DLA Yaxe pisałam. Jej zarzut dotyczący narcystycznej osobowości był reakcją na nerwicę natręctw. Tak to wygląda :/
          • malwi.4 Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 22.12.13, 05:53
            Odpisywanie autora na posty w jego wątku to zauważyłam, że to miły zwyczaj tu na forum panujący.
            • neojeriomina Re: ktore cechy wlasciwe waszej plci 22.12.13, 13:25
              Heh, ja nawet nie zauważyłam, kto był autorem tego wątku :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka