Dodaj do ulubionych

To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na swiecie

08.12.13, 16:49
Tak, nikt inny. Bo to z domu sie wynosi odpowiednie wartosci. I to jest wlasnie rola matki zeby dobrze wychowac potomstwo, ze nauczanie 10 przykazan w pozniejszym wieku nikomu nie byloby potrzebne. A co mamy? Zdecydowana wiekszosc pazernych i chciwych panienek, ktore tylko mysla o sobie i maciezynstwie, nie zwarzajac na warunki, swoje IQ, czy finanse. One chca i musza. A skutkami swoich nieprzemyslanych decyzji obarczaja pozniej facetow. A prawda jest smutna. Bo to WY drogie panie musicie zadac sobie pytanie czy podolacie roli matki, czy macie wystarczajaco rozumu i sily, zeby dzieciaka wychowac tak, zeby pozniej nie podpalal teczy a ja budowal. I przede wszystkim, czy was stac jest na dziecko, bo dzieciak kosztuje, szczegolnie jak bedzie chcial appla czy zbudowac wlasna tecze.
Wezcie to prosze pod uwage drogie panie, zanim zasypiecie waszego wola roboczego gromadka dzieci, bo on w koncu peknie i zacznie sie uchlewac z chlopakami ktorzy sa w podobnej sytuacji, bo wie, ze apple czy tecza juz sa poza zasiegiem, nie mowiac juz nawet o kobity botkach na zime...bo on albo sie rozpije, albo pojdzie do waszej bezdzietnej kolezanki, ktora wam tylek obrobi, jego "zrozumie"...i on u niej juz zostanie.
Obserwuj wątek
    • clarissa3 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 17:11
      Ja tez mysle ze kobiety za malo walcza o swoja niezaleznosc, glownie te ekonomiczna, ale i rozumiem tego zrodla - wiec i widze ze odpowiedzalne sa obie strony.

Zamiast napadac na siebie wzajemnie, i zgarniac pod siebie patrzac jak tu by skorzystajac z balaganu, lepiej byloby do roboty wspolnie stanac - po rowno! Ale panowie nie chca odpuscic rol zarzadzajacych i oni chca dyktowac. Kobiety gromadza sie wiec tam gdzie jest mniej platnie, i bez perspektyw rozwoju. Nie dlatego ze tak wybieraja ale dlatego ze innych miejsc dostepnych dla nich nie ma! ... i szarpia sie o facetow, ...

itp, itd.
      • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 17:23
        te walke jak ty to nazwalas trzeba juz zaczac z narodzinami noworodka. Jak dziecko bedzie odpowiednio wychowane, bez wzgledu na plec, to i mentalnosc sie z czasem zmieni. Nie bedzie 100% sukcesu, ale bedzie lepiej. Dla przykladu, nie bedziesz musiala odpowiednio wychowanemu facetowi tlumaczyc ze tak wlasciwie to on nie jest Bogiem, bo on sam bedzie o tym wiedzial.
        • clarissa3 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 17:29
          Zgadzam sie w 100%

Mamusie do roboty!

... Jesli juz pchacie corki za maz i do rodzenia dzieci to chociaz im pozwolcie zrobic to z minimum bolu, it. itd.!!!
          • anonim_ka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 17:37
            Mamusie do roboty!

Bo tatuś zmęczył się obsługą pilota TV i leży wentylkiem do góry :)))
            • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 18:11
              no i wlasnie o tym pisze. clarissa zrozumiala, ty nie, albo nie chcesz zrozumiec. I jezeli twoj post odnosil sie w jakis sposob do twojego zwiazku to czuje kompletna porazke. Wychodzi mnie ze on uwaza sie za boga a ty za ksiezniczke...a to juz kompletna porazka. To nie moze dzialac i wy nie jestescie tego winni, tylko wasze matki. Bo raz, nie nauczyla ciebie szacunku do partnera, dwa, jego z kolei, nie nauczyla zes nie gosposia/sluzba tylko partnerka, matka jego dzieci, ktora trzeba szanowac i pomagac. Dlatego ty tez ksiezniczke i boga wychowasz...prawdopodobnie samotnie.
              • ankaskakanka14 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 18:18
                dinqdong napisał:
                . To nie moze dzialac i wy nie jestescie tego winni, ty
                > lko wasze matki. Bo raz, nie nauczyla ciebie szacunku do partnera, dwa, jego z
                > kolei, nie nauczyla zes nie gosposia/sluzba tylko partnerka, matka jego dzieci
                > , ktora trzeba szanowac i pomagac. Dlatego ty tez ksiezniczke i boga wychowasz.
                > ..prawdopodobnie samotnie.

kurcze nie myślałam ,że kiedyś przeczytam podobny tekst.

podpisała .... księżniczka ;););)
                • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 18:33
                  bo to trzeba boga zeby cos takiego napisal...
                  • brygada_ww Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 18:42
                    dinqdong napisał:

> bo to trzeba boga zeby cos takiego napisal...

I cara;)

A co do tematu glownego, skoro wszystkiemu winne sa kobiety, to po co zeniles sie, splodziles corke, wychowales na ksiezniczke (co mozna przeczytac w watku "zmanipulowana"). Dlaczego nie zostales gejem?
                    • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 18:47
                      ja to moglem sobie ja wychowywac na ksiezniczke, moja zona juz postarala sie o odpowiedni balans...dlatego sie z nia ozenilem...:)
                      • brygada_ww Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 19:04
                        dinqdong napisał:

> ja to moglem sobie ja wychowywac na ksiezniczke, moja zona juz postarala sie o
                        > odpowiedni balans...dlatego sie z nia ozenilem...:)

Coz za doskonalosc w odwracaniu kota ogonem i zapedzaniu w kozi rog;)
                        • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 19:30
                          hmmm, wiesz, nie ma mozliwosci zebym sie zarumienil, bo chivasek juz sie o to postaral...:)
                          to ja sie poloze...musze odpoczac...ale nie przed telewizorem, tylko przed posagiem Matki Boskiej zeby czuwala nade mna jak spie, to tak na wszelki wypadek jakby mojej zonie cos glupiego do glowy przyszlo...:)
              • clarissa3 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 18:48
                nie nauczyla ciebie szacunku do partnera,

Nie nauczyla przede wszystkim szacunku do siebie samej - bo do siebie go nie miala? - za dbanie o swoj interes uwazala uslugiwanie innym, cierpliwe czekanie w kolejce, granie rol ozdobnych... stawianie siebie na drugim miejscu i posluszne poddawanie decyzjom innych.

Ktory z facetow tak robi? Znacie jakiegos?
                • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 18:58
                  a bo to malo tuptusiow? Nie wiem dlaczego w wielu glowach malzenstwo to ciagla walka o dominacje.
                  • ankaskakanka14 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 19:12
                    dinqdong napisał:

> a bo to malo tuptusiow?

jak znasz jakiegoś to daj namiary ;););)
    • lutsyfer Cos w tym jest 08.12.13, 22:38
      Dwa szwagry maja dwie corki, jeden ma czarna, drugi blondyne i obie identyczne... i maja dokladnie ten sam problem.
      • adlol Re: Cos w tym jest 09.12.13, 12:51
        lutsyfer napisał:

> Dwa szwagry maja dwie corki, jeden ma czarna, drugi blondyne i obie identyczne.
        > .. i maja dokladnie ten sam problem.

Teraz zaczynaja panowie narzekanie na corki i zony, brawo!
        Nie ma dwoch identycznych osob, nawet blizniaki nie sa nigdy identyczne, wiec dwie kuzynki czy moze siostry cioteczno-wujeczne nigdy nie moga byc takie same.
        • mona.blue Re: Cos w tym jest 09.12.13, 13:25
          adlol napisała:

nawet blizniaki nie sa nigdy identyczne, wiec d
          > wie kuzynki czy moze siostry cioteczno-wujeczne nigdy nie moga byc takie same.

moje były identyczne :) teraz maja inne fryzury, jedna jest troche niższa, ale jak zamieszczam ich zdjęcia na facebooku sprzed kilku lat, to nawet ich znajomi się myla :)
          nie mówiąc juz o zdjęciach z wczesnego dzieciństwa, na których one same maja watpliwości która jest która :) ale ja zawsze je odróżniam na tych zdjeciach, chociaż czasem to wymaga chwili zastanowienia
          • adlol Re: Cos w tym jest 09.12.13, 13:30
            mona.blue napisała:

> adlol napisała:
            >
            > nawet blizniaki nie sa nigdy identyczne, wiec d
            > > wie kuzynki czy moze siostry cioteczno-wujeczne nigdy nie moga byc takie
            > same.
            >
            > moje były identyczne :) teraz maja inne fryzury, jedna jest troche niższa, ale
            > jak zamieszczam ich zdjęcia na facebooku sprzed kilku lat, to nawet ich znajomi
            > się myla :)
            > nie mówiąc juz o zdjęciach z wczesnego dzieciństwa, na których one same maja wa
            > tpliwości która jest która :) ale ja zawsze je odróżniam na tych zdjeciach, cho
            > ciaż czasem to wymaga chwili zastanowienia

Moze i masz racje, ale to w przypadku blizniaczek, ktore ja mialam bardziej na mysli, jako osobne jednostki, osobno myslace, majace osobny charakter. Z kuzynkami tak sie nie da, ze akurat ojcowie mieli identyczne dzieci i identyczne problemy z nimi zwiazane.
            • mona.blue Re: Cos w tym jest 09.12.13, 13:37
              adlol napisała:

> Moze i masz racje, ale to w przypadku blizniaczek, ktore ja mialam bardziej na
              > mysli, jako osobne jednostki, osobno myslace, majace osobny charakter.

to prawda, charakter całkiem inny, to tez mnie zadziwia

Z kuzynkami tak sie nie da, ze akurat ojcowie mieli identyczne dzieci i identyczne prob
              > lemy z nimi zwiazane.

to trolling :)
              • adlol Re: Cos w tym jest 09.12.13, 13:41
                Pewnie, ze trolling, po az takie podobienstwa nie wystepuja nigdy, nawet w przypadku blizniaczek.
    • mona.blue Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 23:31
      Sorry, Dingi, rola ojca w wychowaniu jest tak samo ważna. To on ma byc autorytetem, to właśnie on powinien uczyc moralności na równi z matką, ojciec ma wrodzone predyspozycje do tego, żeby wymagać, matki sa bardziej wyrozumiałe z natury. wiec nie zwalaj wszystkiego na kobiety, to często też wina ojców, którzy sa nieobecni, z raczej obecni tylko w pracy, bo z tego jest kasa i władza.
      • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 23:51
        droga mono, autorytetem to ma byc zarowno matka jak i ojciec. Nie moze byc tak, ze dzieciak wyczuje ze matka jest na drugim planie. Nie. Matka spedza z dzieckiem wiecej czasu i to wlasnie ona jest ta pierwsza przekazicielka wartosci. To oczywiscie rowniez dotyczy tatusiow ktorzy sa obecni, ale zalozylem ze nie sa, bo tak zazwyczaj jest.
        • mona.blue Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 09.12.13, 17:52
          dingdong, ojciec powienien byc obecny i przekazywac wartości na równi z matką

to dyskryminacja (albo szowinizm) obwiniac tylko matki
      • ankaskakanka14 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 10.12.13, 08:39
        mona.blue napisała:

> Sorry, Dingi, rola ojca w wychowaniu jest tak samo ważna. To on ma byc autoryte
        > tem,

Tak,zgodzę się z tym,że tata to autorytet dla dziecka poczucie bezpieczeństwa,natomiast matka to emocje ona jest od przytulania.
        Dziecko wychowane w normalnych relacjach-> tata - poczucie bezpieczeństwa,mama - emocje ma szanse na normalny rozwój.
        > to często też wina ojców, którzy sa ni
        > eobecni, z raczej obecni tylko w pracy, bo z tego jest kasa i władza.

Też się zgadzam - kobiety również pracują / jeżeli nawet nie zawodowo to w domu / a jednak znajdują czas na bycie "mamą" - często mężczyzną wydaje się,ze jak są w stanie zapewnić stabilność finansową dziecku,to na tym ich rola się kończy,a to nieprawda.
        • malwi.4 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 15:35
          często mężczyzną wydaje się,ze jak są w stanie zapewnić stabilność finansową dziecku,to na tym ich rola się kończy

a ja mam wrażenie (i znów mnie posądzą, ze bronię płci walczącej), że kobiety często same tych ojców odsuwają, z opieki nad nowowrodkiem robią temat tabu i czarną magię, gdy kobieta rodzi już w drzwiach pojawia się matka, babka, siostra "bo ktoś ci musi pomóc", a co z tatą dziecka, on nie może pomóc??

myślę, ze ojciec jest w stanie zastąpić matkę

• szaman.ka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 16:02
            malwi.4 napisała:

> często mężczyzną wydaje się,ze jak są w stanie zapewnić stabilność finansową
            > dziecku,to na tym ich rola się kończy

>
            > a ja mam wrażenie (i znów mnie posądzą, ze bronię płci walczącej), że kobiety c
            > zęsto same tych ojców odsuwają, z opieki nad nowowrodkiem robią temat tabu i cz
            > arną magię, gdy kobieta rodzi już w drzwiach pojawia się matka, babka, siostra
            > "bo ktoś ci musi pomóc", a co z tatą dziecka, on nie może pomóc??
            >
            > myślę, ze ojciec jest w stanie zastąpić matkę
            >
            >
            Nabiłaś u mnie punktów na plus tym wpisem Malwi !
          • ankaskakanka14 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 19:11
            malwi.4 napisała:

> myślę, ze ojciec jest w stanie zastąpić matkę
            >
            >

Wydaje mi się,że jednak dziecku tata nie zastąpi mamy czy na odwrót.
            Matka jest odpowiedzialna za stronę emocjonalną, a ojciec za poczucie bezpieczeństwa.
            I ma to uzasadnienie - kobiety są bardziej emocjonalne,mężczyźni bardziej logiczni.
            • yaxe Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 19:18
              ankaskakanka14 napisała:

> Matka jest odpowiedzialna za stronę emocjonalną, a ojciec za poczucie bezpiecze
              > ństwa.
              > I ma to uzasadnienie - kobiety są bardziej emocjonalne,mężczyźni bardziej logic
              > zni.
              >

to stereotyp mysleniowy
              • ankaskakanka14 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 19:20
                yaxe napisała:

> ankaskakanka14 napisała:
                >
                > > Matka jest odpowiedzialna za stronę emocjonalną, a ojciec za poczucie bez
                > piecze
                > > ństwa.
                > > I ma to uzasadnienie - kobiety są bardziej emocjonalne,mężczyźni bardziej
                > logic
                > > zni.
                > >
                >
                >
                > to stereotyp mysleniowy

Być może - jednak ma swoje uzasadnienie w naturze kobiety i mężczyzny.
                • malwi.4 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 19:55
                  Oboje rodzice powinni dawać poczucie bezpieczeństwa. Są kobiety co emocji nie okazują i pewnie są faceci co emocje okazują (tak myślę, choć ja takich nie znam). Ale może są ojcowie, którzy potrafią z wyrozumiałością rozmawiać z córkami na przykład.

Znam też związki, gdzie to kobieta sprawia wrażenie tej wymagającej bardziej. A u mnie to nie wiem jak to będzie z tym wymaganiem. Nie lubię tego słowa. Chyba, ze w stosunku do siebie samej.
      • malwi.4 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 15:24
        ojciec ma wrodzone predyspozycje do tego, żeby wymagać, matki sa bardziej wyrozumiałe z natury

wątpię w taką zależność, ale dowodów nie mam, może takie są oczekiwania od tych płci i w takie role w związku z tym wchodzą
    • cossa Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 23:31
      dinqdong napisał:

> I to jest wlasnie
      > rola matki zeby dobrze wychowac potomstwo

A co jest rolą ojca? ;)
      przecież Kopernik też była kobietą ;)
      • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 08.12.13, 23:53
        cossa, kope lat...jak zdrowko...:)))

Co do roli ojca to juz osobny watek...:)
        • cossa Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 09.12.13, 00:02
          dobrze Rybie, dziękuję ;)
          tak się zastanawiałam czy to Ty czy to nie Ty :)) wątek jest mocno kijomrowiskowy :)) chcesz tak myśleć to sobie myśl :)) ja się nie zgadzam :))
          prędzej za bałagan odpowiedzialna jest parka: władza i $

a jak Ty się miewasz? ;)
          pozdr.cossa
          • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 09.12.13, 00:12
            no przeciez znasz mnie, kontrowersja musi byc...:) ale oczywiscie nie musisz sie zgadzac, wystarczy ze przyznasz mi racje...:)

a ja mam sie raz lepiej raz gorzej, teraz jest lepiej, czyli zaraz bedzie gorzej...:))) ale, zauwazylem ciekawa rzecz. Jak mniej przebywam na forum to jest lepiej, i im dluzej siedze tym jest gorzej. Dlatego teraz zobacze co bedzie i jak bedzie gorzej, to powalcze z tym swoim masochizmem...:)

Teraz juz zmykam spac, dobranoc, fajnie ze sie odezwalas...:)
            • cossa Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 09.12.13, 00:17
              dobrej nocy masochisto ;)
              • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 10.12.13, 08:01
                kurde, nie bylo mnie wczoraj, dzisiaj tez musze zaraz wyjsc i spodziewalem sie wiecej zadymy w tym watku a tu prawie porazka. Chyba sie musze bardziej zregenerowac, bo chyba za slabo napisalem...:)
                • cossa Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 10.12.13, 16:47
                  ze spokojem, na wszystko przychodzi czas :)
                  i tylko nie regeneruj się za bardzo :)
                  • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 11.12.13, 09:29
                    Powinienem, bo fucha mi sie trafila, kumpel nadwyrezyl sobie palec, zimno sie zrobilo, ludzie zaczeli nosic ciezkie palta i ktos musial go zastapic w szatni. A to ciezka robota...:)
                • szaman.ka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 10.12.13, 17:41
                  A ja myślę,że przesadziłeś i Twoja prowokacja zbyt grubymi nićmi szyta .Dlatego nie ma zadymy.
                  • lutsyfer Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 11.12.13, 22:09
                    szaman.ka napisała:

> A ja myślę,że przesadziłeś i Twoja prowokacja zbyt grubymi nićmi szyta .Dlatego
                    > nie ma zadymy.

A gdzie tam przesadzil, tu chodzi przeciez o to, kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamien;)
                    • szaman.ka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 11.12.13, 23:08
                      Pomyliłam się .Zadyma się zrobiła.
    • egzystencjalka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 09.12.13, 15:44
      dinqdong

Fanatyku idź się lecz lub nie przestawaj brać leków psychotycznych, bo taka paranoja jak twoja , związana z religią katolicką wymordowała miliony kobiet spalonych na stosie i też obsesja religijna, najbardziej zbrodniczej religii w dziejach ludzkości, też tak oskarżała niewinne kobiety.
      • nativeau Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 10.12.13, 01:20
        moze on i fanatyl ale panienki z planem czyli wy prawie wszystkie jestescie zakala swiata. Produkujecie dzieci bo was naszla chuc w trakcie jajeczkowania- z byle kim a sady was maja wyciagac z nedzy.
        • clarissa3 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 10.12.13, 01:40
          no to czemu zamiast jedynie korzystac z przywilejow jakie maja mezczyzni nie zawalczysz o rownouprawnienie? ... i ty wtedy bedziesz sobie mogl rodzic do woli i ... na czyjes utrzymanie sie pchac, wlosy wyrywac chlopakom w tej walce... Bo tak teraz to jedynie chcialbys miec wiecej mozliwosci, wiecej kasy, i z nikim sie tym nie dzielic? Fuj!
        • egzystencjalka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 10.12.13, 07:00
          nativeau
          Jest chory psychicznie i ty też bo jakoś w polsce mamy spadek przyrostu naturalnego a pretensje to do kleru bo to kler zwalcza antykoncepcje czyli świadome rodzicielstwo. To szczyt obłudy bo kobiety właśnie w polsce przez kler są zmuszane do porodów który nie wybrały buraku.
      • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 10.12.13, 07:54
        Kiedys dawno temu byl Adam i Ewa. I zeby juz nie wchodzic glebiej, to nie Adas nabroil, tylko Ewka. Juz samo to, potwierdza tytul mojego watku. Malo tego, sam Bog wybral sobie niewinna kobiete do zmanipulowania swiata, pokazujac ze samotne matki tez moga sobie dac rade. A Jezus? No coz, slubu nie wzial, czyzby dlatego ze dobrze wiedzial czym to pachnie i popijawy z apostolami bylyby w powaznych tarapatach? Madry facet musze przyznac.
        Ale z jednym musze sie zgodzic co napisalas. Tak, to zazwyczaj niewinne kobiety obrywaja, te dobre i ktore chcialyby swiat zmienic na lepszy. Ale czesto, to nie dzieki facetom konczyly na stosie, tylko dzieki innym, tym zyczliwym kobietom, ktore chcialy pozbyc sie konkurencji w paskudny sposob. I w zwiazku z ttym, wytlumacz mi, jak to jest ze najwiekszym wrogiem kobiety to jest wlasnie kobieta?
        A ja w swoim watku jasno zasugerowalem, ze przy odpowiednim wychowaniu zachodzi prawopodobienstwo ze mielibysmy mniej, Hitlerow, Stalinow, zadymiarzy i przede wszystkim...wiecej madrzejszych kobiet, ktorych celem byloby polepszenie wlasnego bytu a nie tylko rodzenie nastepnych podpalaczy teczy.
        • egzystencjalka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 10.12.13, 08:20
          dinqdong

Schizofrenia paranoidalna i jej bełkot, co leki przestałeś brać bo nie ma odlotów, czy już jesteś na etapie niecofalnej choroby psychicznej?
    • hansii Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 06:59
      a pamietasz, by zawsze miec przy sobie gumke,

albo dawac kobiecie tylko w paszczu ?
      • egzystencjalka Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 07:01
        A o czym ma pamiętać jak to buraczysko nieodpowiedzialne .
        • dinqdong Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 07:57
          jestes coraz lepszym przykladem kobiety, pasujacej do mojego watku.
          • egzystencjalka Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 08:17
            dinqdong
            Po pierwszym wpisie widać żeś czub, idź na jakieś forum gdzie piszą -panie psychatro co mam zrobić jak krucyfiks wbił mi się w odbyt.
            • brygada_ww Panie psychiatro jestem kotem ... 11.12.13, 14:09
              egzystencjalka napisał(a):

> dinqdong
              > Po pierwszym wpisie widać żeś czub, idź na jakieś forum gdzie piszą -panie psyc
              > hatro co mam zrobić jak krucyfiks wbił mi się w odbyt.

/kot/
              Dzień dobry panie psychiatro ,nazywam się kot.
              Mam problem ku... mać, nie mogę wejść na płot.
              I zawsze jak próbuję wejść na góre to nie daje rady,
              jak po konfrontacji z knurem padam na poślady.

/Psychiatra/
              Pani kot bez przesady, proszę się tego ustrzec,
              Marmazo cztery razy doustnie dla kotów w puszce,
              a tak po krótce to mam tutaj receptę, dzwoń po prostytutkę,
              albo dzwoń po karetkę
              9-9-9-1-5-3-2-8 Proszę trzymaj tele, na koncie mam cztery grosze.

/Kot/
              Panie doktorze, cztery grosze to za mało, nigdzie się nie dodzwonię.

/Psychiatra/
              Chyba cię pojebało.

/Kot/
              Nie pojebało, nie pojebało (dryn dryn). O dzwoni Mario tu kot halo,halo?

/Mario/
              Siniora Kota, przecież ty nie jesteś kotem.
              Odkąd chodzę w drugą stronę, to wyglądasz jak łokieć.

/kot/
              Ty może nie jestem kotem, ale (rar rar) Zresztą nie gadam z tobą godzilla przycumowała...

/Buka
              Alarm, alarm Mario twoja stara z żółwiami się spoufalała i dostała bana.
              Darling nie odpie...j bo pójdę po śmieć, mała, weź nie odwalaj przecież wiesz jaki on jest.

/Psychiatra/
              Panowie spokojnie mam dla was dobrą wieść,
              Mam towar co porąbie was, jak pies.
              Kota wiesz jak jest, ty masz jakiś problem z płotem,
              Co ty pijesz, palisz? A może tys jest Harry Potter?

/Kot/
              Nie, nie Harry Potter, nie, nie Harry Potter.
              A ten ksiądz, to Twój stary, lepiej zarzuć jakimś prochem.
              Nie jestem kotem, lecz mam siedem żyć jak kot.
              37 zwrotek o tym jak nie wejść na płot.

/Buka/
              Masz 37 powodów by się zabić.
              37 wątków a w środku Cannabis.
              Jak sobie nie radzisz to weź wrzuć na luz.
              37 zwrotek o tym jak nie wejść na płot.

• dinqdong Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 08:18
        wiesz, mnie zastanawia jedna rzecz, gdyby tak faceci wzieli sie w garsc i odmowili kopulacji...jak myslisz, jak dlugo potrwaloby zeby natura zrobila psikusa dostosowywujac sie do zmiany, ktorej owocem bylyby np. centauruski?
        • egzystencjalka Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 08:23
          dinqdong

A to o antykoncepcji to nie słuszałeś, wiesz twój bełkot schizofreniczny z którym teraz tu przylazłeś smrodzić mało kogo obchodzi.
          • dinqdong Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 08:33
            Spodziewalem sie bardziej konstruktywnej odpowiedzi. Moglabys sprobowac? Chociaz raz? Nie musisz teraz, bo ja juz musze konczyc, zrelaksuj sie, pomysl, zbierz mysli, uloz w sensowne zdania i napisz. Masz czas, bo ja za szybko nie wroce.
            • egzystencjalka Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 08:58
              dinqdong

A to antykoncepcji buraczysko nie słyszało co?
              Weź leki przeciw psychotyczne to zaczną do ciebie docierać odpowiedzi.
              • dinqdong Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 09:15
                Bardzo ciebie prosze zebys czytala ze zrozumieniem. Jezeli jakiegos wyrazu nie rozumiesz, to postaraj sie o odpowiedni slownik wyrazow obcych, w ktorym wytlumaczenia beda opisane jezykiem ktory rozumiesz. Bo pisalem o totalnym braku kopulacji, czyli stosunku plciowym lub penetracji pochwy przez penisa. A brak kopulacji jest najlepsza antykoncepcja.

Musze juz isc, bo mi pociag ucieknie...nie, nie seksualny...ten na szynach.
                • egzystencjalka Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 10:19
                  dinqdong

Po to jest antykoncepcja aby współżyć i świadomie zdecydować o rodzicielstwie. Tak więc nie trzeba buraczku nie współżyć a założyć prezerwatywe, ale w twoim wykonaniu to pewnie na łeb zakładasz bo myślisz że to czapka.
                  • brygada_ww Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 20:38

> dinqdong
                    >
                    > Po to jest antykoncepcja aby współżyć i świadomie zdecydować o rodzicielstwie.
                    > Tak więc nie trzeba buraczku nie współżyć a założyć prezerwatywe, ale w twoim w
                    > ykonaniu to pewnie na łeb zakładasz bo myślisz że to czapka.

Z tego, co facet jest znany na tym forum, ma jedna corke, co pewnie moze oznaczac, ze nie traktowal prezerwatywy jako czapki. Skad tez mozesz wiedziec, ze po narodzeniu tejze corki nie wysterylizowal sie, zeby tej czapki wiecej nie ubierac. Znam jednego goscia, ktory po narodzeniu dwojki dzieci zalatwil sobie sterylizacje wiedzac, ze ma czasem ciagotki do innych bab i zwyczajnie nie chcial byc przyczyna wiekszej ilosci ciaz. Probowaly go nabierac, jednak facet mial czarne na bialym. Tak, ze nie wysnuwaj tak daleko idacych, pochopnych wnioskow.
                    • lutsyfer Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 22:27
                      brygada_ww napisała:

> egzystencjalka napisał(a):
                      >
                      > > dinqdong
                      > >
                      > > Po to jest antykoncepcja aby współżyć i świadomie zdecydować o rodziciels
                      > twie.
                      > > Tak więc nie trzeba buraczku nie współżyć a założyć prezerwatywe, ale w t
                      > woim w
                      > > ykonaniu to pewnie na łeb zakładasz bo myślisz że to czapka.
                      >
                      > Z tego, co facet jest znany na tym forum, ma jedna corke, co pewnie moze oznacz
                      > ac, ze nie traktowal prezerwatywy jako czapki. Skad tez mozesz wiedziec, ze po
                      > narodzeniu tejze corki nie wysterylizowal sie, zeby tej czapki wiecej nie ubier
                      > ac. Znam jednego goscia, ktory po narodzeniu dwojki dzieci zalatwil sobie stery
                      > lizacje wiedzac, ze ma czasem ciagotki do innych bab i zwyczajnie nie chcial by
                      > c przyczyna wiekszej ilosci ciaz. Probowaly go nabierac, jednak facet mial czar
                      > ne na bialym. Tak, ze nie wysnuwaj tak daleko idacych, pochopnych wnioskow.

Ta guma i czapka ma za cel umniejszenie jego corce, ignorowac trolla
            • brygada_ww Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 13:31
              dinqdong napisał:

> Spodziewalem sie bardziej konstruktywnej odpowiedzi. Moglabys sprobowac? Chocia
              > z raz? Nie musisz teraz, bo ja juz musze konczyc, zrelaksuj sie, pomysl, zbierz
              > mysli, uloz w sensowne zdania i napisz. Masz czas, bo ja za szybko nie wroce.

Nie przesadzaj Ryb, zebys z powodu jednej trollicy rezygnowal z forumowania.
              • egzystencjalka Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 14:01
                brygada_ww
                Koleś facet ma schizofrenie paranoidalną jego posty to bełkot, bo raczej rodzi się za mało dzieci lub jak się dzieci nie chce to jest antykoncepcja, więc odrazu widać urojony świat.
                Wariatów wyganiam z każdego forum, bo całe wątki zamieniają w ściek chorych bzdur, a robią to dlatego że choroba daje im odloty, więc odkładają leki , więc dyskusja z takim to masturbacja jego urojeń, co jest szkodliwe dla niego bo się z wariatami nie dyskutuje, bo utrwala się choroba.
                • brygada_ww Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 14:14

> brygada_ww
                  > Koleś facet ma schizofrenie paranoidalną jego posty to bełkot, bo raczej rodzi
                  > się za mało dzieci lub jak się dzieci nie chce to jest antykoncepcja, więc odra
                  > zu widać urojony świat.
                  > Wariatów wyganiam z każdego forum, bo całe wątki zamieniają w ściek chorych bzd
                  > ur, a robią to dlatego że choroba daje im odloty, więc odkładają leki , więc dy
                  > skusja z takim to masturbacja jego urojeń, co jest szkodliwe dla niego bo się z
                  > wariatami nie dyskutuje, bo utrwala się choroba.

Poczytaj sobie forum sprzed lat, Ryb akurat zawsze byl szanowanym forumowiczem, z duzym poczuciem humoru, ktorego Tobie brakuje. Nie potrafisz odroznic ironii od fanatyzmu, to juz Twoj problem. To Ty popadasz w antykatolicki fanatyzm, zupelnie niepotrzebnie, bo tu, na tym forum wiekszosc jest liberalna swiatopogladowo, przewazaja agnostycy.
                  I Ty mozesz sobie wyganiac, to forum nie jest Twoim folwarkiem!
                  • egzystencjalka Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 14:56
                    brygada_ww
                    To z nim gadaj jak nie umiesz bełkotu wariata odróżnić, mam nadzieje że kału nie mylisz z kotletami schabowymi, bo to już bardzo blisko.
                    • brygada_ww Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 17:16

> brygada_ww
                      > To z nim gadaj jak nie umiesz bełkotu wariata odróżnić, mam nadzieje że kału ni
                      > e mylisz z kotletami schabowymi, bo to już bardzo blisko.

Tak sie sklada, ze nigdy nie mialam problemu z odroznianiem gowna od miodu i nie mam do dzis.
                      Skoro Tobie nie odpowiada pisanina Ryba, to go zwyczajnie nie czytaj, omijaj jego watki szerokim lukiem, lecz nie trolluj i nie obrazaj. Miej na uwadze to, ze nie jestes sama na tym forum, ze sa tu oprocz Ciebie tez inni, ktorzy Ryba chetnie czytaja dostrzegajac humor i ironie, ktora im sie podoba.
                      • egzystencjalka Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 19:19
                        brygada_ww
                        Ty się żywisz obłudą, bo zajrzałam gdyż kobiety są w tytule obrażane i dlatego zareagowałam, a schizofreniczny bełkot rozpoznałam jak zaczełam czytać, bo schizofrenia to tak jakbyś wszystkie kanały radia na raz opisywał i mamy : co ma wspólnego 10 przykazań z zachodzeniem w ciąże lub Adam i Ewa, co ma wspólnego brak tego rozpłodu w rzeczywistości z widzianym przez piszącego rozpłodem na potęge, co ma wspólnego tęcza podpalona z rozpłodem, jeszcze dochodzi do tego kolejny idiotyzm że niemowlęta rodzą się Stalinami i Hitlerami. Nikt nie rodzi się stalinem lub Hitlerem bo to kwestia wychowania i dochodzimy do eksterminacji niemowląc bo malec w kołysce to hitler i to przez kobiety. Nie odbiera odpowiedzi tylko na odpowiedź dalej wali swoje urojenia itd

Widzisz bełkot schizofrenika to wszystkie stacje radia naraz włączone.
                        • brygada_ww Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 19:24

> Nikt nie rodzi się stalinem lub Hitlerem bo to kwestia wychowania i dochodzimy do
                          > eksterminacji niemowląc bo malec w kołysce to hitler i to przez kobiety. Nie odbiera
                          > odpowiedzi tylko na odpowiedź dalej wali swoje urojenia itd

Alez dokladnie o to autorowi chodzilo, ze nikt nie rodzi sie Hitlerem, ani Stalinem, ze to wszystko kwestia wychowania przez rodzicow. Znow nie zrozumialas Ryba trafiajac jak kula w plot.
                          • egzystencjalka Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 19:34
                            brygada_ww

A to mamy wtórnego analfabetę bo piszący wątek walczac z rozpłodem podaje że przez opętane kobiety płodzeniem, rodzą się tacy co tęcze podpalają, rodzą się hitlery i staliny bo...baby..rodzą.
                            • egzystencjalka Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 19:56
                              "zachodzi prawopodobienstwo ze mielibysmy mniej, Hitlerow, Stalinow, zadymiarzy i przede wszystkim...wiecej madrzejszych kobiet, ktorych celem byloby polepszenie wlasnego bytu a nie tylko rodzenie nastepnych podpalaczy teczy."

Brednia na kółkach.

"Kiedys dawno temu byl Adam i Ewa. I zeby juz nie wchodzic glebiej, to nie Adas nabroil, tylko Ewka. Juz samo to, potwierdza tytul mojego watku. Malo tego, sam Bog wybral sobie niewinna kobiete do zmanipulowania swiata, pokazujac ze samotne matki tez moga sobie dac rade. A Jezus? No coz, slubu nie wzial, czyzby dlatego ze dobrze wiedzial czym to pachnie i popijawy z apostolami bylyby w powaznych tarapatach? Madry facet musze przyznac."

To właśnie taka nienawiść mężczyzn spowodowała plonące stosy, o wszystko co moźliwe kobieta była winna i jak całą wieś kobiet spalono to spółkowano ze świniami, widać nienawiść religijną, obłęd przenoszenia winy na poszkodowanych. Co do Jezusa to to był przyjaciel kobiet więc nienawiść zmienia biblie piszącego , co ma do tego Adam i Ewa , stalin z hitlerem i tęczą , wszystko przemieszane jak schizofreniczny bełkot.

• brygada_ww Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 20:40

> brygada_ww
                              >
                              > A to mamy wtórnego analfabetę bo piszący wątek walczac z rozpłodem podaje że pr
                              > zez opętane kobiety płodzeniem, rodzą się tacy co tęcze podpalają, rodzą się hi
                              > tlery i staliny bo...baby..rodzą.

Tu przeciez chodzilo o swiadome przygotowanie do macierzynstwa, intelektualne, materialne itp. Gdy nie rozumiesz co autor mial na mysli, nie dokonuj subiektywnych nadinterpretacji, a przede wszystkim nie obrazaj, bo buractwo to niestety z Ciebie w tym watku wychodzi, nie z autora.
                              • egzystencjalka Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 21:09
                                brygada_ww
                                Jakoś w Polsce mamy ogromny spadek dzietności, więc gdzie te kobiety rodzące na potęge?.
                                Świadome rodzicielstwo zwalcza kler potępijąc antykoncepcje, aborcje, wszelkie środki , gdy kobieta chce podejmować świadomie rodzicielstwo, to powoływać się na religię która dąży do rozpłodu niekontrolowanego i krzyczeć że gdyby słuchano 10 przykazań, to by się nierozmnażały, to nawet nie jest cyrk Monty Paytona tylko cyrk w zakładze psychiatrycznym.
                                Powoływać się na Jezusa który nobiltował kobiety do równym mężczyną partnerek wymyślając że nienawidził kobiet to nie cyrk M.P tylko ostro pilnowany oddział psychiatryczny. Ględzenie że kobiety same paliły siebie na stosie to nie cyrk tylko brak pałowania wariata przez ekipę psychiatryczną. Kobiety obecnie...się kształcą i swoje potomstwo, więc mamy spadek dzietności , są zmuszane przez religiantów do bezświadomego rozmnażania, a tu za to co robi kler oskarża się kobiety, to nie cyrk tylko brak elektrowstrząsów na zakładzie psychiatrycznym . Jak buraku nie umiesz czytać co schizofreniczny oszołom pisze to idź łyknij " schabowego" który pływa w szambie, bo dla ciebie to będą "schabowe".
                                • brygada_ww Re: Prorocze slowa, synu... 10.12.13, 22:59
                                  Podobnie, jak nie udalo Ci sie obrzydzic mi hamburgera, tak i nie uda Ci sie obrzydzic mi kotleta schabowego. Moj schabowy plywa w ekskluzywnym tluszczu, nie w gownie. Gdzie plywa Twoj schabowy, to mnie nie obchodzi.
                                  • egzystencjalka Re: Prorocze slowa, synu... 11.12.13, 02:13
                                    brygada_ww
                                    Podkreślam tylko że to kobiety są obrażane przez cieżkiego wariata i szokujące jest że dla takiego jak ty bełkot wariata ma sens to o tobie świadczy, jak też obłuda skandalczna.
                                    • dinqdong Re: Prorocze slowa, synu... 11.12.13, 09:20
                                      O kurde, do 2.13 na mnie czekalas? Wyluzuj prosze, bo nie chce miec nastepnej osoby na sumieniu co ma nieprzespane noce przeze mnie...ale, podpowiem ci cos...Jak bedziesz podkreslala, to zrob to dwa razy, na gorze i na dole, probujac polaczyc dwie pionowe linie. Jak ci sie uda, to powinien pojawic sie kwadrat lub prostokat ktorego srodek bedzie odzwierciedleniem ograniczenia twojego umyslu.
                                    • clarissa3 Re: Prorocze slowa, synu... 11.12.13, 10:36
                                      ciekawym jest dla mnie jak to osoby ktore wyraznie maja problem z rozumieniem analogii czy przenosni, czy srotow myslowych, natychmiast pienia sie i blotem pluja, jakby im szare komorki w wibracje wpadaly i sklejaly sie z sasiadujacymi. Fascynujace!
                                      • dinqdong Re: Prorocze slowa, synu... 11.12.13, 12:15
                                        Ale w niej cos jest. Wyczuwam zagubienie i nute...delikatnosci i nie tylko. Ona nie jest chamka z krwi i kosci. Pomimo tego co pisze, nie przekreslabym jej.
                                        Ma problemy ze zrozumieniem co pisze ale nie ona pierwsza i nie ostatnia. Ale ja tak pisze, nie kazdy moze to odpowiednio zrozumiec i ja o tym wiem...dlatego czasami to wykorzystuje do maksymalnych granic i niestety poza...To moze wielu obruszyc, zniechecic lub...ucieszyc. Nie powiem wprost, ze to wlasnie jest moim celem...ale blisko, bardzo blisko...:)
                                        • clarissa3 Re: Prorocze slowa, synu... 11.12.13, 12:35
                                          chyba to dobrze rozumiem ;)))
                                    • brygada_ww Re: Prorocze slowa, synu... 11.12.13, 18:10

> brygada_ww
                                      > Podkreślam tylko że to kobiety są obrażane przez cieżkiego wariata i szokujące
                                      > jest że dla takiego jak ty bełkot wariata ma sens to o tobie świadczy, jak też
                                      > obłuda skandalczna.

Z tym, ze ja w zaden sposob nie czuje sie obrazana i z przyjemnoscia czytam teksty nasiakniete humorem i ironia. To Ty masz problem, bo nie potrafisz nabrac dystansu do zartow, a przede wszystkim do samej siebie.
              • dinqdong Brygado... 11.12.13, 09:13
                Ty doskonale wiesz ze ten watek nie jest o tobie, tak samo jak ona wie, ze jest wlasnie o niej...dlatego jest zla. I w jej przypadku, wiekszym prawdopodobienstwem jest, ze dluzej bedzie z nia zuzyty bilet pekaesu zawieruszony w torbie po buraczkach niz jakikolwiek chlop...bo o facecie to nawet mowy nie ma. I ona chyba tez juz o tym wie, co jeszcze bardziej ja irytuje.
                • egzystencjalka Re: Brygado... 11.12.13, 10:49
                  dinqdong
                  Dlaczego oficjalnie nie napiszesz że masz pie...a w mózgu, wiele osób chcesz tak oszukiwać by brali brednie choroby umysłowej za coś realnego?
                  • dinqdong Re: Brygado... 11.12.13, 11:44
                    widze ze z doswiadczeniem zyciowym tez na bakier. powiedz mi ktory wariat sie przyzna ze jest wariatem, to samo z alkoholikiem?
                    Ale musze przyznac ze mnie ujelas, bo inaczej nie oszczedzalbym cie tak...i to tymi buraczkami. Tak wiem, ze pospolicie kojarza sie z czyms innym ale mnie akurat kojarza sie...ze slodkoscia. No wiem, inny jestem, inaczej pewne rzeczy interpretuje ktorych konsekwencja jest to, ze jednym sie podoba, drugim nie...a jeszcze inni milcza, tak na wszelki wypadek.
                    • egzystencjalka Re: Brygado... 11.12.13, 13:15
                      dinqdong
                      Chorzy psychicznie często piszą że to i to im dolega, ale burak nawet jak go dominuje choroba i tak idzie w zaparte i będzie pouczał jakby miał misje od samego pana boga. Otoczenie też wpływa jak się choroba ujawni, im bardzie środowisko zakłamane to na tej kostrukcji choroba też będzie odstawiała swój taniec.
                • brygada_ww Re: Brygado... 11.12.13, 18:15
                  dinqdong napisał:

> Ty doskonale wiesz ze ten watek nie jest o tobie, tak samo jak ona wie, ze jest
                  > wlasnie o niej...dlatego jest zla. I w jej przypadku, wiekszym prawdopodobiens
                  > twem jest, ze dluzej bedzie z nia zuzyty bilet pekaesu zawieruszony w torbie po
                  > buraczkach niz jakikolwiek chlop...bo o facecie to nawet mowy nie ma. I ona ch
                  > yba tez juz o tym wie, co jeszcze bardziej ja irytuje.

Ja nie wzielam tego watku absolutnie do siebie, poza tym tez potrafie sama z siebie posmiac sie. A buraczki to ja uwielbiam, gotowane, strate, przyprawione z oliwka z oliwek, cwikle, barszcz, nie tylko swiateczny i nie chce, zeby kojarzyly mi sie z biletem na PKS;)
                  • egzystencjalka Re: Brygado... 11.12.13, 18:22
                    Ja nie wzielam tego watku absolutnie do siebie, poza tym tez potrafie sama z siebie posmiac sie. A buraczki to ja uwielbiam, gotowane, strate, przyprawione z oliwka z oliwek, cwikle, barszcz, nie tylko swiateczny i nie chce, zeby kojarzyly mi sie z biletem na PKS;)

Jak można brać do siebie bezsensowny bełkot wariata?
                    • szaman.ka Re: Brygado... 11.12.13, 23:11
                      Egzystencjalko ten watek to prowokacja i podpucha autora.On wcale nie jest wariatem.
                      • lutsyfer Re: Brygado... 11.12.13, 23:23
                        szaman.ka napisała:

> Egzystencjalko ten watek to prowokacja i podpucha autora.On wcale nie jest wariatem.

Oczywiscie, ze to podpucha, przeciez on nie chce jej ukamieniowac, tylko wywiezc na taczkach:)
                      • egzystencjalka Re: Brygado... 12.12.13, 03:35
                        szaman.ka

Autor jest wariatem ma schizofrenie paranoidalną, ja wbrew niektórym tutaj umiem czytać i rozpoznać bełkot wariata, czyli pomieszanie z polątaniem wszystkiego ze wszystkim, jakbyś wszystkie stacje radia naraz włączył, to typowy objaw schizofrenii.
                        • lutsyfer Re: Brygado... 12.12.13, 11:43

> szaman.ka
                          >
                          > Autor jest wariatem ma schizofrenie paranoidalną, ja wbrew niektórym tutaj umie
                          > m czytać i rozpoznać bełkot wariata, czyli pomieszanie z polątaniem wszystkiego
                          > ze wszystkim, jakbyś wszystkie stacje radia naraz włączył, to typowy objaw sch
                          > izofrenii.

Umiesz tez jesc nozem i widelcem:)
                          • egzystencjalka Re: Brygado... 12.12.13, 12:13
                            lutsyfer
                            Rozumiem że pytasz się jak to się robi...bo ostatnio jak pyska do michy włożyłeś w jadłodajni to się wszyscy dziwnie patrzyli?
                            • lutsyfer Re: Brygado... 12.12.13, 12:41

> lutsyfer
                              > Rozumiem że pytasz się jak to się robi...bo ostatnio jak pyska do michy włożyłe
                              > ś w jadłodajni to się wszyscy dziwnie patrzyli?

Tak, dlatego chce jeszcze spytac, czy jak sie je rybe, to je sie ja widelcami czy widelcyma?
    • anonim_ka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 10.12.13, 22:36
      Zachwyca mnie temat wiodący , oraz wachlarz przedstawionych wniosków.
      Ponieważ jestem leniwa ograniczę się do budujących skojarzeń i osobistych doświadczeń .
      zwierciadlo.pl/2013/seks/partnerstwo/katarzyna-miller-czy-wiesz-czego-chcesz-od-milosci
      www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,53664,7879644,Granice_wolnosci_w_zwiazku.html?as=1
      www.polityka.pl/spoleczenstwo/artykuly/1538807,1,rozmowa-o-organizacji-zycia-rodzinnego.read
      dziecisawazne.pl/o-wzmacniajacej-sile-bliskosci-rozmowa-z-tworcami-koncepcji-rodzicielstwa-bliskosci/
      www.styl.pl/magazyn/wywiady/news-sheryl-sandberg-wyznania-supermenki,nId,1057135,nPack,1
      I coś z humorem a propos tego jak kultura(a może stereotypy???) kreuje obraz kobiety/dziewczyny

bebzol.com/pl/13-beznadziejnych-rad-milosnych-od-ksiezniczek-disneya.132563.html
    • dinqdong To co, zakonczymy ten watek, prawda? 11.12.13, 12:28
      jednoczesnie chcialbym wykorzystac ten moment i przeprosic wszystkie Panie ktore poczuly sie urazone i w zwiazku z tym sa obrazone, ale nie popadajcie w desperacje, bo tez jestescie dobrym materialem na...zone...:)

Szczescia zycze...:)
      • clarissa3 Re: To co, zakonczymy ten watek, prawda? 11.12.13, 12:38
        a nie na kochanke?
        • dinqdong Re: To co, zakonczymy ten watek, prawda? 11.12.13, 12:49
          Nie, bo zazwyczaj nic z tego dobrego nie wychodzi. Ale ja mam problem z kochankami czy kochankiem. Nie potrafie tego zrozumiec, nigdy nie potrafilem i juz chyba tak zostanie. Nie wyobrazam sobie rannego spojrzenia w lustro. Wiem ze jestem brzydki, ale zawsze rano jak patrze na swoja gebe to mi sie jakos tak dobrze robi. I te uczucie jest bezcenne...:)))
          • clarissa3 Re: To co, zakonczymy ten watek, prawda? 11.12.13, 13:07
            Tak trzymaj!

Amen.
    • malwi.4 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 15:18
      choć w tym wątku Egzystencjalka "grubych nici" nie zauważyła, to generalnie tu na forum fajnie pisze, lubię czytać
      • brygada_ww Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 19:04
        malwi.4 napisała:

> choć w tym wątku Egzystencjalka "grubych nici" nie zauważyła, to generalnie tu
        > na forum fajnie pisze, lubię czytać

Szkoda tylko, ze obraza kazdego, kto nie zgadza sie z jej zdaniem. To tez Ci sie podoba?
        • malwi.4 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 19:47
          ma ciekawy punkt widzenia na różne kwestie, a tu w wątku nie zauważyła ironii autora i poszalała trochę z "diagnozami", ale autor uznał to za nieporozumienie i chyba się nie przejął
          • brygada_ww Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 19:57
            malwi.4 napisała:

> ma ciekawy punkt widzenia na różne kwestie, a tu w wątku nie zauważyła ironii a
            > utora i poszalała trochę z "diagnozami", ale autor uznał to za nieporozumienie
            > i chyba się nie przejął

Ludzie w wielu wczesniejszych postach probowali wytlumaczyc jej, ze to zart i ironia, a ona szla i tak w zaparte z inwektywami i diagnozami z ksiezyca.
        • egzystencjalka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 19:55
          brygada_ww

No jak ktoś widzi różowe słonie i wpiera że są napewno wszędzie są różowe słonie i przychodzi koleś który bezmyślnie zachwyca się tymi różowymi słoniami i gdy mu się tłumaczy że różowe słonie to wymysł wariata, a ten uparcie że różowe słonie bo różowe słonie i jeszcze piszczy że się go obraża jak walę po ryju i krzycze że nie ma różowych słoni a on nadal, nie obrażaj mnie bo wspaniałe różowe słonie. To jaka szkoda że nie można takich jakimś kołem walnąć, to może by wrócił do rzeczywistości.
          • brygada_ww Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 21:02

> brygada_ww
            >
            > No jak ktoś widzi różowe słonie i wpiera że są napewno wszędzie są różowe słoni
            > e i przychodzi koleś który bezmyślnie zachwyca się tymi różowymi słoniami i gdy
            > mu się tłumaczy że różowe słonie to wymysł wariata, a ten uparcie że różowe sł
            > onie bo różowe słonie i jeszcze piszczy że się go obraża jak walę po ryju i krz
            > ycze że nie ma różowych słoni a on nadal, nie obrażaj mnie bo wspaniałe różowe
            > słonie. To jaka szkoda że nie można takich jakimś kołem walnąć, to może by wróc
            > ił do rzeczywistości.

A czym mozna nazwac obrazanie w taki sposob forumowiczki i jej dzieci?
            Czy miloby Ci bylo, gdyby ktos nazywal cie na przyklad "bura suka z koziej wolki"?

Na słowo "obywatel'' w psychologii dialogu
            szczekanie ozwałą się z potrójną siłą, a wieśniaczka zaniosła się
            płaczem;-Ady zmiłujcie się, panie, on nie obywatel! Jaki ta
            obywatel z niego ! O rety, rety oj dola nasza, dola nieszczęśliwa!
            Znowu nam Intencyje zesłało, o, zebyk to!
            Nie chcemy wyrządzić wam
            szkody powiedziała psychologia dialogu, jesteśmy przyjaciółmi. Pragniemy waszego dobra.--Przyjaciel!----krzyknął wieśniak
            przerażony.----Dobra pragnie!----wrzasneła wieśniaczka.----Ady my nie
            ludzie, ady my psy, psy, jesteśmy! Hau! Hau!----Nagle dziecko przy
            piersi----szczekneło, chłopka zaś, rozejrzawszy się, że nas jest tylko
            dwóch, czyli psychologia dialogu i sztuka współczesna zawarczała i ugryzła mnie w brzuch. Wyrwałem babie brzuch z
            zębów! Ale już z opłodków wynurzała się cała wieś szczekając i
            warcząc;----Bierzta go, kumie! Nie bójta się! Gryźta! Huź! huź! Psssa
            go! Bierzta intencyje! Bierzta inteligencje! Huź,
            huzia,psssa,kota,kota! Ksss....Ksss----Tak szczując się i
            podszczuwając zbiżali się powoli----co gorzej, dla niepoznaki czy może
            dla zachęty wiedli na powrozach prawdziwe psy, które wspinając się,
            skacząc roniły śliny z pysków i ujadały wściekle. Położenie stawało
            się krytyczne, bardziej pod względem psychicznym niż fizycznym.
            Godzina szósta po południu, ściemnia się, słońce za chmurami, poczyna
            mżyć, a my----w nieznanej okolicy, pod drobnym, zimnym deszczykiem
            wobec ogromnej ilości chłopów udających własne psy, byle uniknąć
            wszechobejmującej aktywności czynników inteligencji miejskiej. Dzieci
            ich już wcale nie umieły mówić i na czworakach szczekały, a rodzice
            jeszcze zachęcali;----Scekaj,scekaj, synusiu-Burecku, to cie ostawiom
            w spokoju, scekaj, scekaj, Burecku.----Pierwszy raz oglądałem całą
            gromadę ludzką pośpiesznie przekształcającą się w psa na mocy prawa
            mimikry i ze strachu przed uczłowieczaniem, zbyt intensywnie
            stosowanym.
            • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 12.12.13, 21:39
              ona nie zrozumie, szkoda czasu...ma blokady. Powiem ci tak...gdyby ona wziela mnie na badania psychiatryczne, to ja bym wyszedl ale ona...nie. Co do tego nie mam juz watpliwosci. Rozumiesz? Niech sobie po swojemu gada, zobaczymy co z tego wyjdzie, bo nie wiem, czy jej sie polepsza czy pogarsza. Nie zawracaj sobie nia glowy, bo bedzie wyskakiwala z coraz to lepszymi tekstami aby wszystkim udowodnic swoja normalnosc, zeby przy najmniejszej prowokacji poleciec kompletnie po bandzie. Tak juz ma...ona ma swoja game kolorow i dopoki twoje i jej sie pokrywaja to nie ma problemu. Ale zahacz o rozowy, to zobaczysz co bedzie.

• brygada_ww Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 13.12.13, 14:24
                dinqdong napisał:

> ona nie zrozumie, szkoda czasu...ma blokady. Powiem ci tak...gdyby ona wziela m
                > nie na badania psychiatryczne, to ja bym wyszedl ale ona...nie. Co do tego nie
                > mam juz watpliwosci. Rozumiesz? Niech sobie po swojemu gada, zobaczymy co z teg
                > o wyjdzie, bo nie wiem, czy jej sie polepsza czy pogarsza. Nie zawracaj sobie n
                > ia glowy, bo bedzie wyskakiwala z coraz to lepszymi tekstami aby wszystkim udow
                > odnic swoja normalnosc, zeby przy najmniejszej prowokacji poleciec kompletnie p
                > o bandzie. Tak juz ma...ona ma swoja game kolorow i dopoki twoje i jej sie pokr
                > ywaja to nie ma problemu. Ale zahacz o rozowy, to zobaczysz co bedzie.

Ale co Ty mialbys do roboty z psychiatrami, chivasa pic?;)
                Nie to, zebym sie przejmowala, mam na glowie powazniejszy problem, dostalam laptopa 10 cali, cholera musza mi sie oczy przyzwyczaic, jeszcze do tego z linuxem, co przyprawia mnie o dodatkowe zmeczenie, w tym wieku nie chce sie juz uczyc;)
                • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 13.12.13, 14:33
                  no to masz problem, 10 cali to za malo...jak dla mnie :)
                  • brygada_ww Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 13.12.13, 14:41
                    dinqdong napisał:

> no to masz problem, 10 cali to za malo...jak dla mnie :)

No ale darowanemu koniowi w zeby sie nie zaglada;)
                  • lutsyfer Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 12:30
                    dinqdong napisał:

> no to masz problem, 10 cali to za malo...jak dla mnie :)

A ja to bym chcial te 10", ale nie mam, bo wiesz co bym zrobil i nie tylko z tym forum
                    • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 17:59
                      ty to nawet w marzeniach jestes skromny
            • egzystencjalka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 13.12.13, 13:41
              brygada_ww

Czy ty masz na drugie foch, bo to świadczy o totalnej niedojrzałości, takie osoby na każdy fakt wywalą focha , czyli wywale focha i dziecinnie potupie aby ktoś zmienił zdanie. Facetów to wyprowadza z równowagi i kobiety też. Autor jest psychiczny....foch.
              • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 13.12.13, 14:20
                wiesz co, ja mam do ciebie slabosc, bo jestes wyjatkowym okazem urody, dlatego juz wiecej nie bede pisal na twoj temat, bo juz i tak za duzo napisalem. I w tym akurat punkcie prawdopodobnie jestem...psychiczny...ale na to jest doskonaly lek...twoje posty...:)
                • egzystencjalka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 13.12.13, 14:40
                  dinqdong
                  Nie o mnie pisałeś bo ja wogóle nie ma dzieci i w Polsce mamy spadek urodzin największy w europie, więc swoje urojenia opisywałeś że kobiety płodzą na potęge.
                  • brygada_ww Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 13.12.13, 14:44

> dinqdong
                    > Nie o mnie pisałeś bo ja wogóle nie ma dzieci i w Polsce mamy spadek urodzin na
                    > jwiększy w europie, więc swoje urojenia opisywałeś że kobiety płodzą na potęge.

Mamy spadek narodzin i moze warto byloby sie zastanowic dlaczego. Kobiety na skutek sredniowiecznych porodow nie chca decydowac sie na wiecej dzieci, wyjezdzaja za granice, gdzie moga legalnie dokonac zabiegu sterylizacji, a te, ktory wpadnie sie przez przypadek, decyduja sie na aborcje. Fakty sa tez takie, ze najwiecej dzieci jest w rodzinach, w ktorych nie ma co do gara wlozyc.
                    • ankaskakanka14 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 13.12.13, 20:05
                      brygada_ww napisała:

> Mamy spadek narodzin i moze warto byloby sie zastanowic dlaczego.
                      Ano dlatego,że w naszym cudnym kraju nie ma pracy,kto normalny chce płodzić dzieci - nie mając zaplecza finansowego? Pomoc socjalna tez jest kiepska mimo wysokich podatków / patrz YT Koszt Życia1 / więc tutaj leży raczej problem.
                      Albo mamy ujowych ekonomistów albo chcą naszą nację wyj... w kosmos.
                      • brygada_ww Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 13.12.13, 20:58
                        ankaskakanka14 napisała:

> brygada_ww napisała:
                        >
                        >
                        > > Mamy spadek narodzin i moze warto byloby sie zastanowic dlaczego.
                        > Ano dlatego,że w naszym cudnym kraju nie ma pracy,kto normalny chce płodzić dzi
                        > eci - nie mając zaplecza finansowego? Pomoc socjalna tez jest kiepska mimo wyso
                        > kich podatków / patrz YT Koszt Życia1 / więc tutaj leży raczej problem.
                        > Albo mamy ujowych ekonomistów albo chcą naszą nację wyj... w kosmos.

To oczywiscie tez jest powod, kolejna przyczyna- kobiety sa pochloniete praca, bo jedna meska pensja nie wystarcza.
                        A co Twoim zdaniem powoduje to, ze w rodzinach zamoznych, ktore stac na wieksza ilosc dzieci rodzi sie zazwyczaj jedno?
                        • ankaskakanka14 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 13.12.13, 23:09
                          brygada_ww napisała:

> ankaskakanka14 napisała:

> To oczywiscie tez jest powod, kolejna przyczyna- kobiety sa pochloniete praca,
                          > bo jedna meska pensja nie wystarcza.
                          > A co Twoim zdaniem powoduje to, ze w rodzinach zamoznych, ktore stac na wieksza
                          > ilosc dzieci rodzi sie zazwyczaj jedno?

Tego nie wiem - nie znam zamożnych rodzin w których jest jedno w ogóle nie znam zamożnych rodzin,tak że trudno jest mi na ten temat cokolwiek napisać.
                        • egzystencjalka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 14.12.13, 15:42
                          To oczywiscie tez jest powod, kolejna przyczyna- kobiety sa pochloniete praca, bo jedna meska pensja nie wystarcza.
                          A co Twoim zdaniem powoduje to, ze w rodzinach zamoznych, ktore stac na wieksza ilosc dzieci rodzi sie zazwyczaj jedno?

Według autora kobiety rozbuchane rodzą na potęge, widzisz teraz że on wypisywał rzeczy zupełnie nierzeczywiste i na tych rzeczach klął od wszystkiego kobiety? Czyli klął kobiety za coś czego nie zrobiły.
                • lutsyfer Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 13.12.13, 19:33
                  dinqdong napisał:

> wiesz co, ja mam do ciebie slabosc, bo jestes wyjatkowym okazem urody, dlatego
                  > juz wiecej nie bede pisal na twoj temat, bo juz i tak za duzo napisalem. I w ty
                  > m akurat punkcie prawdopodobnie jestem...psychiczny...ale na to jest doskonaly
                  > lek...twoje posty...:)

W sumie to cie rozumiem, bidulka zamknieta, ze stalym, obowiazkowym nadzorem psychiatrycznym, nie moze nawet sama isc do sklepu zakupy sobie zrobic, musi miec towarzystwo:)
              • brygada_ww Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 13.12.13, 14:27

> brygada_ww
                >
                > Czy ty masz na drugie foch, bo to świadczy o totalnej niedojrzałości, takie oso
                > by na każdy fakt wywalą focha , czyli wywale focha i dziecinnie potupie aby kto
                > ś zmienił zdanie. Facetów to wyprowadza z równowagi i kobiety też. Autor jest p
                > sychiczny....foch.

Ja tez potrafie przytoczyc fakty i to w sposob bardzo brzydki, tez potrafie przypie...c, tylko tego nie robie, zeby sobie nie psuc dobrego imienia.
                • anonim_ka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 14.12.13, 18:47
                  >> dinqdong 09.12.13, 00:12 Odpowiedz
                  no przeciez znasz mnie, kontrowersja musi byc...:) ale oczywiscie nie musisz sie zgadzac, wystarczy ze przyznasz mi racje...:)

Ja tez potrafie przytoczyc fakty i to w sposob bardzo brzydki, tez potrafie prz
                  > ypie...c, tylko tego nie robie, zeby sobie nie psuc dobrego imienia.

Ciekawa "dyskusja" ... czy jak tam określić te wpisy:))
                  Chętnie uczę się od mistrzów.
                  • yaxe Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 14.12.13, 19:04
                    anonim_ka napisała:

>
                    > Ciekawa "dyskusja" ... czy jak tam określić te wpisy:))
                    > Chętnie uczę się od mistrzów.

tez sie zastanawialam, czy Brygada broni Dinga czy go pograza;)
                    • brygada_ww Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 14.12.13, 21:56
                      yaxe napisała:

> anonim_ka napisała:
                      >
                      >
                      > >
                      > > Ciekawa "dyskusja" ... czy jak tam określić te wpisy:))
                      > > Chętnie uczę się od mistrzów.
                      >
                      > tez sie zastanawialam, czy Brygada broni Dinga czy go pograza;)

No pograzylam go tym wpisem z szatnia, do ktorej ma klucze;)
                      A teraz lece, bo nie mam czasu na forumowanie. Milego weekendu i dobranoc wszystkim:)
                      • yaxe Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 14.12.13, 21:58
                        brygada_ww napisała:

> yaxe napisała:
                        >
                        > > anonim_ka napisała:
                        > >
                        > >
                        > > >
                        > > > Ciekawa "dyskusja" ... czy jak tam określić te wpisy:))
                        > > > Chętnie uczę się od mistrzów.
                        > >
                        > > tez sie zastanawialam, czy Brygada broni Dinga czy go pograza;)
                        >
                        > No pograzylam go tym wpisem z szatnia, do ktorej ma klucze;)
                        > A teraz lece, bo nie mam czasu na forumowanie. Milego weekendu i dobranoc wszys
                        > tkim:)

czesc, baw sie dobrze..:)
                  • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 14.12.13, 19:17
                    hihihi, zauwazylas...:)
                  • szaman.ka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 14.12.13, 20:41
                    Ostatnio gdzieś czytałam,że robiono badania i okazało się,że ludzie wolą mieć rację niż być szczęśliwi.Wobec tego, przestają dziwić te zażarte spory na forum o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy.
                    • wiolcia29_2 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 14.12.13, 22:23
                      A ja przeczytałam dziś taką myśl:

"Tylko poczucie własnej omylności i niepewność własnej mądrości uczyni nas dobrymi dla siebie nawzajem i powstrzyma przed popełnianiem okrucieństw."
                      Zbigniew Bauman, "O pożytkach z wątpliwości"
                      • genderless psychiatria niezgody na cudze mysli 14.12.13, 23:08
                        wiolcia29_2 napisała:

> A ja przeczytałam dziś taką myśl:
                        >
                        > "Tylko poczucie własnej omylności i niepewność własnej mądrości uczyni nas dobr
                        > ymi dla siebie nawzajem i powstrzyma przed popełnianiem okrucieństw."
                        > Zbigniew Bauman, "O pożytkach z wątpliwości"

Mam luksus poczucia bycia pylkiem w orgiach poczynan natury.
                    • genderless czytalem. ze pierdze truflowym kawiorem 15.12.13, 00:00
                      szaman.ka napisała:

> Ostatnio gdzieś czytałam,że robiono badania

Ja tez czytalem, ze zbadano zaistnienie mego analfabetyzmu. Jak bym smial byc niewiernym Tomaszem?
    • genderless swiat powstal z chaosu 14.12.13, 19:05
      dinqdong napisał:

> To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na swiecie

Kobiety sa skutkiem chaosu, ktory stworzyl swiat.

Odpowiedzialni za balagan na swiecie sa ci, ktorzy odnosza z tego korzysc. Kobiety sa w tym procederze pozytecznymi idiotkami, na dodatek jakimi slodkimi.

> Bo to z domu sie wynosi odpowiednie wartosci.

Istotne jest wspolne ustalenie, ktore z nich sa "odpowiednie". Dotychczas osiaga sie to poprzez tresure od niemowlecia. Niestety w stadzie baranow trafiaja sie takie, ktore maja zbyt bystre oczka. Wtedy becza, ze krol jest nagi. Na szczescie jest to ich ostatnie beczenie przed ukoronowaniem ich zywota w rzezni.

> on w koncu peknie i zacznie sie uchlewac z chlopakami

Myslalem, ze zaczyna sie to znacznie wczesniej. Nie ma brzydkich kobiet, bywa jedynie zbyt malo alkoholu. Bo kazda okazja jest dobra. Ja po prostu nie dalem sobie wmowic poczucia winy przy piciu alkoholu. Rozgrywam to sam ze soba. Minimalizuje straty, maksymalizuje zyski. Alkohol jest dla ludzi, dlatego w pewnych jezykach do okreslenia kobiet uzywa sie innego slowa.

> do waszej bezdzietnej kolezanki

Tu nastapilo zapetlenie. Masz byc lekiem na bezdzietnosc.
      • 1lapaz Re: swiat powstal z chaosu 14.12.13, 19:29
        to jest jakaś zabawa kto kogo przegada :D
        • genderless Re: swiat powstal z chaosu 14.12.13, 22:01
          1lapaz napisała:

> to jest jakaś zabawa kto kogo przegada

Nie mam parcia na przegadanie jakiejkolwiek kobiety?

Aluzju poniala?
      • dinqdong Re: swiat powstal z chaosu 14.12.13, 20:06
        :))) jedyna uwaga, to do ostatniego punktu. "zapetlenie" uzywajac slowa bezdzietne bylo celowe, bo mozna to roznie interpretowac. Przyznam ze nastapila u mnie pauza jak to napisalem ale zdecydowalem sie to puscic, bo to uwazam dodalo troche dramatu i leku...
        • genderless sadzisz po sobie problemy ze zwieraczami? 14.12.13, 22:05
          dinqdong napisał:

> uwazam dodalo troche dramatu i leku...

Mnie nie musisz sie bac, nie gryze, pierdze.
    • szaman.ka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 16:03
      Nie ,to są oszczerstwa.To mężczyźni ponoszą odpowiedzialność za całe zło tego świata.
      Po pierwsze; dlatego,że to Kain zabił Abla i żyją tylko synowie Kaina splamieni krwią.

Po drugie;dlatego,że mężczyźni boją się kobiet i dlatego je oczerniają.
      To oni napisali Biblię i tak ją ułożyli,że zwalili całą winę na Ewę.Zresztą, do tej pory zwalają.Gdy się gwałtu dopuszczą to mówią,że to wina kobiety,bo ich sprowokowała.
      Z Nowego Testamentu też wyrzucili ewangelię Św Marii Magdaleny i z najważniejszej osoby dla chrześcijaństwa zrobili ladacznicę.
      Po trzeci:-a te wszystkie głupie wojny,które toczyli i toczą?
      Gdy u zarania dziejów panował matriarchat ,to wszyscy byli zadowoleni i szczęśliwi i nie było wojen To był prawdziwy raj.
      Mężczyźni to wszystko popsuli,a teraz zwalają na kobiety,jak tacy mali chłopcy;"to ona jest winna".
      • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 18:15
        a jakie tam oszczerstwo...A ze Kain zabil Abla to Ewki wina, tylko i wylacznie, juz to widze jak tylko przytulala i piescila mlodszego Abla i podniecala sie ciagle powtarzajac: moje najukochansze dzieciatko...Kain cicho badz, nie widzisz ze maly spi!!! A biedny Kain musial na to wszystko przez lata patrzec i trawic, nic dziwnego ze sie wkurzyl, bo nawet w aniola diabel by wstapil. To wszystko dlatego ze Ewka nie potrafila zbalansowac milosci do synow. Ale o tym sie nie mowi prawda?
        • egzystencjalka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 18:24
          dinqdong
          Biblia mówi że adam i ewa społodzili dwóch synów i to bóg nagradzał Abla a umniejszał kaina a nie Ewka, poddając kaina próbie, ale Kain który był burakiem nie mógł strawić że go bóg nie faworyzuje. Fałszerzu bibli.
          • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 19:07
            a co ty takie glupoty wypisujez? zreszta, skad wiesz ze Bog to nie baba? Heh? Nie wiesz, ja tez nie wiem...ale podejrzewam ze istnieje taka mozliwosc, ba nawet bym tak wolal, bo takiego balaganu to chlop nie moglby stworzyc.
            A Ewka gdzie byla? Nie mogla powiedziec Bogu...Hey, Ty, masz ich traktowac rownorzednie. Jej to bylo w to graj, bo ukochany Abelek byl ciagle nagradzany...
            Ale o tym tez sie nie mowi, bo kobietom jest na reke bycie "poddanymi"
            • egzystencjalka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 19:26
              dinqdong
              Wygląda na to że bóg to facet bo non stop laje kobiete a faworyzyje mężczyzn nawet za głupotę, bo tego boga wymyśli kapłani płci męskiej. Tak więc ta religia okazała się największym mordobiciem w dziejach ludzości . No i to bóg w bibli próbuje kaina. Zresztą tu jest absur logiczny, widać na jakim poziomie byli kapłani bo mamy 4 osoby Adam, Ewa, Kain i Abel i Kain następnie bierze ślub z kobietą i wędrują do pobilskiego miasta. Tak więc mamy na świecie 4 osoby a jednocześnie niewiadomo skąd wzieli się inni ludzie.
              • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 19:34
                myslalem ze w zyciu tego nie napisze, ale logicznie to wychodzi ze Kain i Ewka zrobili ludzkosci psikusa. No chyba ze corki zostaly pominiete...Tak czy siak, nie wyglada to dobrze.
                • egzystencjalka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 19:39
                  dinqdong
                  Biblia jest pisana przez ludzi i to niezbyt lotnych umysłowo, dlatego tam non stop występują błędy logiczne, bo jest mowa że 4 osoby istnieją na świecie, to osoby pierwsze Adam i EWA i synowie i nagle w opowieści pojawia się kobieta i całe miasto ludzi. Tak więc jedno drugiemu zaprzecza.
                  • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 19:52
                    nie wiem, raczej obstawialbym moja wersje, bo to rowniez wyltumaczyloby, ze z tej samej krwi, to zaczeli sie rodzic coraz bardziej ulomi, co swoje mysli przeniesli pozniej na papier, czy cos tam co wtedy bylo do utrwalenia mysli na zawsze. A to miasto ludzi to tylko dla zmylki.
                  • genderless fakty nie byly o wiele lepsze 15.12.13, 19:59

> Adam i EWA i synowie i nagle w opowieści pojawia się kobieta i ca
                    > łe miasto ludzi. Tak więc jedno drugiemu zaprzecza.

Podobno 75 000 lat temu po wybuchu superwulkanu zostalo jedynie 1500 osobnikow gatunku Homo Sapiens. Dlatego genetycznie wszyscy tak jestesmy do siebie podobni. Stale grzeszymy seksem w rodzinie.

Homo Sapiens jest drapieznikiem (super drapieznikiem). Do rozwoju jego mozgu potrzebny jest pokarm zwierzecy. Co gwarantuje niedorozwoj u wegetarian (nieinteligentnych).

Ewolucyjny sukces czlowieka nie wynika z inteligencji lecz z socjalizacji. W spolecznosci bardzo wazny jest podzial pracy. Pierwotnie wynikajacy z rol meskich i zenskich. Kobiety lepiej sobie radza z opieka nad dziecmi. Na dodatek natura bardziej je za to nagradza. Mezczyzni dostarczaja spermy i miesa. Przepiekne jest uzaleznienie od adrenaliny.

Te pare slow i tak nie przebije sie do swiadomosci.
                    • dinqdong Re: fakty nie byly o wiele lepsze 15.12.13, 20:09
                      kurde, trudne to... No ale ja jestem troche tepy, to moze dlatego...ale, co ja chcialbym wiedziec, to ilu z tych 1500 osobnikow bylo facetow a ile bab. Bo jak balans byl zachwiany i bylo wiecej facetow, to tlumaczyloby dlaczego faceci bija sie o baby. A jak odwrotnie, to wlasnie dowiedzialem sie skad pochodzi slowo...ladacznica. Czy moze sie myle?
                      • genderless Re: fakty nie byly o wiele lepsze 15.12.13, 20:21
                        dinqdong napisał:

> chcialbym wiedziec, to ilu z tych 1500 osobnikow bylo facetow a ile bab.

No ja sie koncentruje na liczeniu tylko na ten pojedynczy palec po srodku ciala. To nie dla mnie pytanie.

> tlumaczyloby dlaczego faceci bija sie o baby.

Faceci lubia sie bic. Kazdy powod dobry.

> ...ladacznica. Czy moze sie myle?

Chyba sie mylisz. Nasze wspolczesne tabu seksualne jest odlegle o lata swietlne od dawniejszych zachowan. Dywersyfikacja genetyczna statystycznie zapewnia wieksza przezywalnosc. Samiec alfa ma najlepsze geny do czasu gdy nie straci wladzy.
                        • dinqdong Re: fakty nie byly o wiele lepsze 15.12.13, 20:57
                          a tak, masz racje...samiec alfa bierze wszystko...przez chwile zapomialem i napisalem swoja nielogiczna logika...jak zwykle myslac o sobie.
                    • egzystencjalka Re: fakty nie byly o wiele lepsze 15.12.13, 20:17
                      genderless

To nie biologia tylko ideologia, bo w skandynawi dość powszechnie przez podział ról faceci zaczeli wychowywać dzieci i jak twierdzą kultura jedynie blokowała emocje tacieżyństwa.
                      • ankaskakanka14 Re: fakty nie byly o wiele lepsze 15.12.13, 20:19

> genderless
                        >
                        > To nie biologia tylko ideologia, bo w skandynawi dość powszechnie przez podział
                        > ról faceci zaczeli wychowywać dzieci i jak twierdzą kultura jedynie blokowała
                        > emocje tacieżyństwa.

a piersią tez karmią?
                        • egzystencjalka Re: fakty nie byly o wiele lepsze 15.12.13, 20:26
                          ankaskakanka14
                          Do wychowania cycki są niepotrzebne kobieta po urodzeniu idzie tyrać na dom a fececi oddają się emocjom tacieżyństwa. W polsce facet który wychowuje to skandal wręcz plucie na bozie.
                        • malwi.4 Re: fakty nie byly o wiele lepsze 15.12.13, 20:35
                          ankaskakanka14 napisała:

> egzystencjalka napisał(a):
                          >
                          > > genderless
                          > >
                          > > To nie biologia tylko ideologia, bo w skandynawi dość powszechnie przez p
                          > odział
                          > > ról faceci zaczeli wychowywać dzieci i jak twierdzą kultura jedynie blok
                          > owała
                          > > emocje tacieżyństwa.
                          >
                          > a piersią tez karmią?

może pokarmem mamy z butelki, też tak można
                      • egzystencjalka Re: fakty nie byly o wiele lepsze 15.12.13, 20:22
                        Zresztą w systemie matryjalchajnym to mężczyźni wychowywali dzieci, poltkowali i byli uczuciowi . Gdyż wcześniej kobiety zbierały a mężczyźni polowali, zbieractwo dawało lepsze sukcesy żywnościowe i lecznicze, tak więc kobiety przejeły władze w plemionach a faceci jak kobiety po lasach zbierały i wymyśliły pole uprawne to mężczyźni zajmowali się dziećmi i plotkowaniem przed chałupą.
                        • genderless niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 15.12.13, 20:32

> kobiety zbierały a mężczyźni polowali, zbieractwo dawało lepsze sukcesy
                          > żywnościowe i lecznicze

Mozg potrzebuje do swego funkcjonowania pokarmu zwierzecego. Do zbieractwa na szczescie nie jest potrzebny ciezki, nieestetyczny mozg.
                          • egzystencjalka Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 00:30
                            To że masz pola to jest odkrycie kobiet, bo zbierały różne nasiona i inne, a pole wyżywi więcej niż polowanie na mamuta w którym zginie połowa plemienia facetów, dlatego zbieractwo dawało więcej i kobiety przejeły władzę.
                            • egzystencjalka Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 00:39
                              dinqdong
                              Brak znajomości bibli bo Adama Bóg ulepił na swoje podobieństwo, tak więc siusiaka też. Wykastrował Boga no:-D
                              • dinqdong Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 19:50
                                czasami mam takie wrazenie, ze nie potrafisz sie poniesc wyobrazni...:) Dla mnie jest pewne, ze jak cos bylo ulepione to wlasnie biblia...:)
                                • genderless Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 20:08
                                  dinqdong napisał:

> czasami mam takie wrazenie, ze nie potrafisz sie poniesc wyobrazni

Wyobraznia jest przydatniejsza przed niz po. Po lepsza jest pokora i wiedza.

Podam przyklad Atlantydy. Posiadala wspaniala architekture. Najpierw ustalmy datowanie. W tamtych czasach daje sie wykopac slady domow z niepalonej gliny. Wspaniale dla okolicznych jaskiniowcow i marznacych w szalasch. Obecnie powinnismy szukac sladow domow z niepalonaj gliny w Morzu Azowskim. Mitologicznie miejsce o nieograniczonej wyobrazni. Na polnoc jest bajkowa kraina wynalazcy taczanek.
                                  • szaman.ka Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 20:17
                                    Wiesz co Genderless ? Podoba mi się Twoja swada i bystrość umysłu.Tej swady, to chyba Ci trochę zazdroszczę.Z tezami nie zawsze się zgadzam,ale też nie jestem do końca przekonana; czy nie są kreowane tylko na użytek forumowy-przynajmniej niektóre?
                                    • genderless dziekuje za komplement 16.12.13, 20:50
                                      szaman.ka napisała:

> Z tezami nie zawsze się zgadzam

Zawsze nie musisz.

> czy nie są kreowane tylko na użytek forumowy

Oczywiscie, ze sa kreowane. Chyba nie myslisz, ze napisze wszystko co mysle?
                                  • dinqdong Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 20:18
                                    kontrowersyjne, zydzi twierdza ze jest...przed. Ale ten watek robi sie coraz ciekawszy...jak dla mnie. Mnie w tej chwili intryguje susiak Boga, czy on go potrzebuje i jezeli tak, to do czego?
                                    • genderless nastepny ktory robi ze mnie Zyda 16.12.13, 20:55
                                      dinqdong napisał:

> kontrowersyjne, zydzi twierdza ze jest...przed.

Sadzilem, ze przynajmniej psycholodzy nie beda mnie pomawiac o antysemityzm.

Przepraszam spod dna pukaja abym zapalil hanukowa swiece.
                                      • dinqdong Re: nastepny ktory robi ze mnie Zyda 16.12.13, 20:59
                                        a co to wstyd byc zydem? pierwsze slysze...a jezeli juz to raczej komplement.
                                        • genderless Re: nastepny ktory robi ze mnie Zyda 16.12.13, 21:27
                                          dinqdong napisał:

> a co to wstyd byc zydem? pierwsze slysze...a jezeli juz to raczej komplement.

Wymagasz raczej skomplikowanej odpowiedzi.

Ja uzywam jako komplementu przestrzeganie przez Zydowki koszernosci. Najzabawniejsze, ze niezaleznie od ich menstruacji.

Zydowstwo ma w sobie niejawna konstrukcje ofiary podjudzanej przez beneficjentow. Co jak dla mnie komplementem nie jest jako ze nie jestem zydowskim patrycjuszem. Innych genow tez sie nie doszukalem ale to byc moze z lenistwa.

Chetnie zakoncze ta dygresje.
                                          • dinqdong Re: nastepny ktory robi ze mnie Zyda 16.12.13, 21:33
                                            to byla tylko mala dygresja....wybacz ale jestem troche odurzony, bo konczymy 2 setke a to juz dla mnie duzo.
                              • genderless Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 19:54

> Brak znajomości bibli

Problem z Biblia polega na zrozumieniu uzytych slow tak jak w swoich czasach rozumieli je autorzy. Adam to nazwa czerwonej gliny zalegajacej na zboczach na polnoc od Edenu. Biblia pomija oczywiste szczegoly, wiec siusiaka Adama tez. Biblia nie wspomina o siusiaku Boga. Wiec go nie bylo. No bo siusiak Boga jest godzien wzmianki.

Biblia natomiast wyraznie pisze, ze Bog to z czego zrobil Adama kilka dni wczesniej zrobil pod siebie.
                                • egzystencjalka Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 20:44
                                  G
                                  Biblia mówi że bóg stworzył człowieka na swoje podobieństwo/ człowiek boga stworzył na swoje podobieństwo/ przecież to przedszkolaki wiedzą. Gdyby bóg uważał siusiaka za niepodobnego albo gorszącego to by go nie tworzył. To kler przez celibat fiksuje że stworzenie boże czyli ciało jest grzeszne, bo biblia swoje a kler swoje.
                                  • dinqdong Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 20:48
                                    podobienstwo nie jest kopia.
                                  • genderless niezmierzona boska madrosc 16.12.13, 21:00

> Gdyby bóg uważał siusiaka za niepodobnego albo gorszącego to by go nie tworzył.

Bog w swej niezmierzonej madrosci nie zamierzal stworzyc monoAdama. Harce wolnej woli sa lepsze przy poliAdamizmie.

> ciało jest grzeszne

Wystarczy powrocic do gnostyckiej Chrystusowej pochwaly ulomnosci.
                            • genderless Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 19:32

> To że masz pola to jest odkrycie kobiet

To prawda. Tyle, ze kobiety aby odkryc uzywaly mozgu wyrosnietego na pokarmie zwierzecym. To wynika z fizjologii mozgu. Tego nie daje sie zmienic zakleciami. Natomiast dobrze sluzy wysysanie szpiku. Pol nie wymyslily slodkie idiotki. To byly herod baby.

Inna sprawa, ze slodkie idiotki sa sprawczyniami uczulen na gluten.

> zbieractwo dawało więcej i kobiety przejeły władzę.

Zbieractwo zapewnialo mniejsza smertelnosc z glodu. Zapewnialo wiekszy przyrost naturalny. Wiecej wojownikow do walki z Neandertalczykami. Bez tych wojownikow wszystkie kobiety umarlyby przy rodzeniu neandertalciatek, ktore mialy wieksze glowy.

Matriarchat istnial prawdopodobnie u Sarmatow/Amazonek. Lecz to nie taka prosta sprawa jak mogloby sie wydawac na pierwszy rzut oka na podstawie wspoczesnych pojec i obyczajow. Malo liczne plemiona szkolily dziewczynki od malenkiego w jezdzie konnej i strzelaniu z luku. Matriarchalne kobiety bynajmniej nie stronily od wojny. Byly pospolitym ruszeniem samoobrony, obrona terytorialna. Natomiast nie byly zabierane na wyprawy rabunkowe. Jedna ze scytyjskich legend mowi o powrocie mezczyzn po 27 latach. 27 to u nich magiczna liczba. W tym konkretnym przypadku matriarchat przez 27 lat jest nie do podwazenia. Kobiety plodzily dzieci z mezczyznami niewolnikami. Niewolnik w tamtych czasach wiodl normalne zycie domownika. Nieslychanie trudne zycie. Baby na koniach z lukami potrafily utrzymac w pokorze niewolnikow.
                              • egzystencjalka Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 20:40
                                boloteo
                                Czy ty chory jesteś, to wegetarianie przez brak mięsa mózgu nie mają? Ogólnie pożywienie trudno było zdobyć, na polowaniach mnóstwo gineło, a z pola ogromne ilości pokarmu można było zebrać. Do tej pory kobiety zwracają uwagę na drobiazgi których mężczyźni nie widzą, bo zbieractwo zwarunkowało mózg, za to...faceci mają lepsze rozeznanie przestrzeni- bo polowali.
                                • dinqdong Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 20:53
                                  wiesz, nie poruszylismy jeszcze tematu kanibalizmu.
                                • genderless Re: niewyczerpane zrodlo slodkich idiotek 16.12.13, 21:11

> Czy ty chory jesteś, to wegetarianie przez brak mięsa mózgu nie mają?

Generalnie to chory oczywiscie jestem. Nie ma ludzi zdrowych, sa jedynie niedostatecznie zdjagnozowani.

WSPOLCZESNI wegetarianie berdzo starannie musza planowac swoja diete. Ich dieta MOZE byc zdecydowanie zdrowsza. Co nie gwarantuje, ze kretyn wegetarianin sie nie usmierci. Za co dzieki Ci Boze.

> z pola ogromne ilości pokarmu można było zebrać

Skromne po zabezpieczeniu materialu siewnego. W tej loterii jedynie podwajalo sie wygrana. Inaczej faraonowie by nie padali.

> Do tej pory kobiety zwracają uwagę na drobiazgi których mężczyźni nie widzą,
                                  > bo zbieractwo zwarunkowało mózg

W swej boskiej laskawosci mezczyzni nie narazaja kobiet na "drobiazgi" polowania.
                      • genderless Re: fakty nie byly o wiele lepsze 15.12.13, 20:27

> jak twierdzą kultura jedynie blokowała emocje tacieżyństwa.

Weryfikacja empiryczna podsuwa mi dwie odpowiedzi.

1. Bardzo mnie cieszy, ze nie doroslem do roli mezczyzny i pozostalem malym chlopczykiem.

2. Moje dotychczasowe opisy emocji tacieżyństwa na niniejszym forum slusznie potraktowalas jako papier toaletowy. Zutylizuje, mam parcie.

Za cenna obserwacje uwazam, ze niezaleznie co bym powiedzial to i tak inni beda trwali przy swoich pogladach.
            • szaman.ka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 19:35
              dinqdong napisał:

> a co ty takie glupoty wypisujez? zreszta, skad wiesz ze Bog to nie baba?
              No właśnie !
              Jak się mężczyźni dorwali do władzy, to zraz na inną wiarę przeszli.
              Dopóki był matriarchat to czczono Boginię Matkę,a nie jakiegoś starego faceta co siedzi na chmurach i tylko patrzy czy się jakiś gender po ziemi nie pałęta,albo jakaś niewiasta włosów,albo kawałka ciała nie odsłania.
              Nie dziwota,że musiał przyjść potop,bo takiego syfu zaraz mężczyźni narobili,że nawet ON na to nie mógł patrzyć.

> A Ewka gdzie byla? Nie mogla powiedziec Bogu...Hey, Ty, masz ich traktowac rown
              > orzednie.
              Jej to bylo w to graj, bo ukochany Abelek byl ciagle nagradzany...
              > Ale o tym tez sie nie mowi, bo kobietom jest na reke bycie "poddanymi"
              O tak,tak, jest na rękę-ładna wymówka.
              Gdy mężczyźni przejęli władzę,to zaraz zaczęli manipulować kobietami i wmawiać im ,że kobiety nie mają duszy,nie mogą się modlić bo i tak nie zostaną wysłuchane, są głupsze i muszą ich słuchać ,bo do tego je Pan stworzył, by im służyły i przyjemność sprawiały,a oni mogą robić co im się podoba.A kobiety,które z natury są istotami dobrymi i ufnymi dały się zmanipulować.Gdy im się oczy zaczęły otwierać, już było za późno-były w niewoli,z której do tej pory nie mogą się wydostać.
              • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 19:57
                i ty mnie sie dziwisz ze bronie kobiety, i na wszelki sposob probuje wytlumaczyc, ze to one musza znowu przejac paleczke? Tak, tak, wytykanie bledow jest tez forma tlumaczenia...
            • genderless Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 20:36
              dinqdong napisał:

> skad wiesz ze Bog to nie baba?

No chyba ja wiem. Jako wszechwieczny nie musze sie rozmnazac i miec plci.
              • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 21:02
                sugerujesz ze Bog jest bezplciowy? To ciekawa obserwacja...wrecz intrygujaca...hmmm, tak prawde mowiac to byloby idealnie...
                • kalllka Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 21:11
                  Jak widac, bog jest
                  • dinqdong Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 21:23
                    :)))) jeszcze nie doszlismy do tego...jak sie okaze ze Bog jest bezplciowy, to rozwaze taka mozliwosc....ale niczego nie przyrzekam...

Dobra jestes...:)))
                  • genderless mylisz sie 15.12.13, 21:39
                    kalllka napisała:

> Jak widac, bog jest

Ja jestem, ktory jestem. Calkiem podobnie jak ty.

Bog istniejac w nieistnieniu nie musi byc. Niebyt tez nie jest dla niego koniecznoscia.

Konstrukcja mitu religijnego polega na tym, ze to wierny musi wierzyc. Na dodatek to na niego spada odpowiedzialnosc i ryzyko wyboru wlasciwego boga. Ja nie mam obowiazku mu w tym pomagac.
                    • dinqdong Re: mylisz sie 15.12.13, 21:44
                      tu akurat mam problem. Bo zazwyczaj wybor jest narzucony przez rodzicow i spoleczenstwo w ktorym przebywaja rodzice...i odpowiedzialnosc jest tego konsekwencja.
                      • genderless Re: mylisz sie 15.12.13, 21:49
                        dinqdong napisał:

> tu akurat mam problem.

Wyglada na to, ze jako pierwszy komunikujesz sie z zycia pozagrobowego. No bo jezeli nie to jaki problem?

> Bo zazwyczaj wybor jest narzucony przez rodzicow

He, he. Nie po to ci Bog dal wolna wole. Tak latwo sie nie wymigasz.
                        • dinqdong Re: mylisz sie 15.12.13, 21:54
                          wiesz, nie pisalem o sobie...mnie akurat dal, jezeli zakladamy ze Bog istnieje. Co do innych to mam powazne watpliwosci. Co wcale nie znaczy ze czuje sie wybrany, bo zaraz ci inni zaczna mi udowadniac, ze to wlasnie oni sa tymi wybranymi. I obawiam sie ze moge sie poczuc osamotniony...na stosie...:)
                          • genderless Re: mylisz sie 15.12.13, 22:10
                            dinqdong napisał:

> jezeli zakladamy ze Bog istnieje.

Ja z pokora przyjmje, ze nie dal mi laski wiary. Czuje sie wywyzszony jego hiobowanem.

Czy jam musze sobie zawracac glowe problemem tego czy istnieje? Wszystko mam na swoim miejscu. To mi wystarcza.
                    • kalllka Re: mylisz sie 15.12.13, 22:57
                      Oj rychu, nie sprowadzaj wszystkiego do konstruktu myślowego by pózniej Sie zasłonić
                      wolna wola.
                      No i zabawiasz sie "płcią"
                      mogę zapytać w jakim celu?
                      • genderless Re: mylisz sie 16.12.13, 18:12
                        kalllka napisała:

> nie sprowadzaj wszystkiego do konstruktu myślowego by pózniej Sie zasłonić
                        > wolna wola.

Ludzie wola postrzegac swiat poprzez mity zamiast poprzez fakty. Dominuja wiec konstrukty myslowe. Wolna wola jest wlasnie takim konstruktem myslowym sluzacym za zaslone dymna. Ja czerpie pelnymi garsciami z rezerwuaru (nocnika) urojen ludzkosci.

> No i zabawiasz sie "płcią"
                        > mogę zapytać w jakim celu?

1. Juz malutkie dzieci to robia, bo to przyjemne.
                        2. Zycie na ziemi przez dluzszy czas nie stosowalo plci. Dopiero od 300 milionow lat jest to stosowane. Nie pierwszy wiec robie sobie takie zabawy.
                        3. To co trwa wiecznie nie potrzebuje sie rozmnazac (z mono robic poli) nie potrzebuje tez plci.

Jestem swiadomy gierek slownych. W otoczeniu nieswiadomych stosowaczy.
      • genderless Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 18:28
        szaman.ka napisała:

> Gdy u zarania dziejów panował matriarchat ,to wszyscy byli zadowoleni i szczęśl
        > iwi i nie było wojen To był prawdziwy raj.

Wojen nie bylo bo bylo malo ludzi. Starczalo na "bitwe" 5 na 5. Wspolczesnie to sztachetami bije sie wiecej.

Raj byl faktycznie. Wygrani zazwyczaj sie mogli najesc przegranymi.

Matriarchat w szczegolnosci dotyczyl tego, ze samica alfa dowodzila polowaniu a w haremie przeprowadzal sie przewrot palacowy.

Matriarchat faktycznie dotyczyl raczej tego, ze mezczyzni potrafili na dlugo opuszczac obozowisko. Wiec rzadzily sie kobiety na swoich garach.

> To mężczyźni ponoszą odpowiedzialność za całe zło tego świata.

Odpowiedzialnosc ponosi ten kto ma wladze. Najzabawniejsze jest to, ze w demokracji dopowiedzialnosc ponosi narod. Co to bedzie gdy wzorem Ludwika XVI zawioda go na szafot? Uda niewiniatko?
      • malwi.4 Re: To kobiety sa odpowiedzialne za balagan na sw 15.12.13, 20:47
        > Po trzeci:-a te wszystkie głupie wojny,które toczyli i toczą?

zgadzam się, liczy się dla nich siła i władza, uczuć się wstydzą
        • genderless to jest pozytywna informacja 15.12.13, 21:45
          malwi.4 napisała:

> zgadzam się, liczy się dla nich siła i władza, uczuć się wstydzą

Zywisz twoje dzieci jedynie uczuciami. To gwarantuje wyeliminowanie tego typu genotypu. Wierze w boska madrosc natury.
          • malwi.4 Re: to jest pozytywna informacja 15.12.13, 22:05
            uczucia budują, siła eliminuje

• genderless Re: to jest pozytywna informacja 15.12.13, 22:13
              malwi.4 napisała:

> uczucia budują, siła eliminuje

Sila slowa takze? Rozczulasz mnie swa wiara w potege slowa lub niezwerbalizowanych uczuc.
              • malwi.4 Re: to jest pozytywna informacja 15.12.13, 23:40
                Masz rację. Siła jest potrzebna, by przeżyć. Siła/sprawność fizyczna. I siła psychiczna. I uczucia, od których ten stan psychiczny i fizyczny zależy.

Agresja jest zła, walka dla władzy, pieniędzy. Oznacza jakiś deficyt. Władza, pieniądze rekompensują braki.
                • genderless Re: to jest pozytywna informacja 16.12.13, 18:23
                  malwi.4 napisała:

> Agresja jest zła, walka dla władzy, pieniędzy. Oznacza jakiś deficyt.

Wladza jest najlepszym afrodyzjakiem. Popatrz na spolecznosci szympansow i innych naczelnych. Niestety to samice preferuja samca dominujacego jako dawce najlepszego genotypu. Nasze wspolczesne zachowania nie sa zanadto stare ani globalnie rozpowszechnione. Haremy bywaly wieksze niz dla 4 zon.

Samiec dominujacy glownie gral role agresywnego. Ale w sytuacjach skrajnych agresji uzywal do zachowania swojej pozycji i swojego zycia.

Ta sytuacja nie jest jednoznaczna przy ocenie kobiet. Zgodnie z "badaniami polowymi" przy braku samca alfa samice w ruji zazwyczaj sa rozrywane przez pretendentow i traca zycie. Ludzkosc znacznie zlagodzila obyczaje ale przestala rozumiec zrodla zachowan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka