Dodaj do ulubionych

Jak pozbyc sie kochanka?

IP: *.cg.shawcable.net 01.04.02, 23:25
Nie chce sie ode mnie odczepic mimo zapewnien ze zdecydowalam sie zostac z
mezem. Nie potrafie juz z nim rozmawiac bo kazda nasza konwersacja konczy sie
jego szlochem.Zaczyna plakac jak dziecko kiedy tylko wspomne ze nie chce juz z
nim byc.On twierdzi, ze nie wyobraza sobie zycia beze mnie, ze dzieki mnie
zmienil sie na lepsze. No i ciagle ma nadzieje, ze zostawie meza dla niego. A
ja nie chce z nim byc.On nie przyjmuje tego do wiadomosci.Najgorsze jest to, ze
musze go widziec i znosic 5 dni w tygodniu ( uczeszczamy na ten sam kurs).
Wiem, skrzywdzilam go,wykorzystujac kryzys w moim malzenstwie i bawiac sie
jego uczuciami.Wiem, ze niczym nie mozna tego usprawiedliwic. Chce jednak
naprawic moje malzenstwo.Maz o niczym nie wie. I nigdy sie nie dowie.Nie
radzcie mi, abym o wszystkim mu opowiedziala. Nie zrobie tego. Nie chce juz
nigdy nikogo ranic.
Obserwuj wątek
    • Gość: tima Re: Jak pozbyc sie kochanka? IP: *.ipt.aol.com 02.04.02, 05:05
      Jedyne co Cie uratuje to konsekwencja - nie mozesz sie zlamac i musisz mu
      spokojnie i kosekwentnie powtarzac, ze to juz koniec i ze to sie nie zmieni.
      Nie daj sie w nic wciagac - ani w rozmowy, ani w zwierzenia ani w jego szlochy.
      Jedyne slowa jakie on moze od Ciebie uslyszec - to, ze to juz koniec i tylko
      tyle. Jesli to nie zadziala to chyba juz nic nie zadziala.
      • Gość: Inna Re: Jak pozbyc sie kochanka? IP: 212.160.76.* 02.04.02, 12:40
        Ja też chciałabym sie pozbyć kochanka, ale nie potrafię mu tego powiedzieć, że
        to koniec. A to z obawy, że może z żalu zrobi wiele głupstw, w tym oznajmienie,
        że cos nas łączyło, itp.
        Właściwie to żałuję i nie żałuję tego "związku". Żałuję, bo źle sie czuję w
        roli kochanki (tajemnica i kłamstwo przed mężem), nie żałuję - bo ten "związek"
        dał mi nowe, inne, LEPSZE spojrzenie na moje małżeństwo. Może nawet je
        uratował? Zakochałam sie od nowa w moim mężu i nie chcę innego faceta nigdy
        więcej! Wstydzę sie teraz tego, że mogłam mysleć nawet o chwilowej zamianie na
        faceta, który mężowi nie dorównuje do pięt.
        Fakt - Polak mądry po szkodzie!
        Możesz mi powiedzieć, skąd masz pewność, że Twoja zdrada nigdy nie wyjdzie na
        jaw?

Pozdrawiam
        • Gość: fanny Re: Jak pozbyc sie kochanka? IP: *.chello.pl 02.04.02, 12:48
          Proponuje udawac nerwice lub depresje a potem powiedziec, ze wasze zycie jest
          strasznie zagmatwane i wasz terapeuta KAZE wam sie rozstac z kochankiem dla
          Waszego dobra. I powiedziec, ze same nie jestescie do tego przekonane, ale jak
          placicie komus 100 zlotych za godzine doprowadzania waszego zycia do porzadku,
          to nie mozecie mu sie sprzeciwiac!
          • Gość: mariucha Re: Jak pozbyc sie kochanka? IP: *.wifak.uni-wuerzburg.de 02.04.02, 13:40

powiedz mu, ze twoj maz cos chyba wyczul, i nawet zaczal cie szpiegowac.boisz sie, bo to czlowiek
            porywczy, i bardzo agresywny...i ze nie chcesz ponownie wyladowac w szpitalu, nie mowiac juz o tym co by
            zrobil z kochankiem, jakby go spotkal.....
            • Gość: Kris Re: Jak pozbyc sie kochanka? IP: *.lubin.dialog.net.pl 02.04.02, 15:40
              Ja bym się przestraszył takiego męża, ale jak kochanek ma klapki na oczach i
              zacznie szpiegować Ciebie i męża? Co wtedy...? Ale spróbuj!
              • Gość: pracz Re: Jak pozbyc sie kochanka? IP: *.po.punkt.pl / 10.0.4.* 02.04.02, 19:09
                Powiedz, że masz hiv'a złapanego od innego kochanka
      • maxel Re: Jak pozbyc sie kochanka? 02.04.02, 19:49
        Gość portalu: tima napisał(a):

> Jedyne co Cie uratuje to konsekwencja - nie mozesz sie zlamac i musisz mu
        > spokojnie i kosekwentnie powtarzac, ze to juz koniec i ze to sie nie zmieni.
        > Nie daj sie w nic wciagac - ani w rozmowy, ani w zwierzenia ani w jego szlochy.
        >
        > Jedyne slowa jakie on moze od Ciebie uslyszec - to, ze to juz koniec i tylko
        > tyle. Jesli to nie zadziala to chyba juz nic nie zadziala.

**********************************************************************************

Powiedz swojemu kochankowi, ze jak nadal bedzie Cie gnebil to wynajmiesz platnego
        zabojce.

To powinno (chyba) zadzialac.
        • Gość: Kama Re: DO SEVERINE IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.04.02, 04:05
          No na serio, o zadnym platnym mordercy, ani przemocy nie wspominaj jak tu
          radzi moj przedmowca, bo jeszcze to moze zdesperowanego kochanka zainspirowac
          do czegos zlego. Masz racje dziewczyno nic nie mow mezowi, to czasami znacznie
          trudniejsze niz zrzucenie ciezaru na ramiona niewinnego meza. No moze nie tak
          do konca jednak niewinnego, skoro cos nie gralo w waszym zwiazku. Daj czas
          kochankowi ochlonac, odsun go nie do konca jednak mowiac ze to definitywny
          koniec. Nie okazuj mu jednak jakiejs wiekszej nadzieji. Jesli mozesz zrezygnuj
          z kursu.
    • Gość: hokus Re: Jak pozbyc sie kochanka? IP: 217.96.23.* 03.04.02, 14:38
      Wybacz drastyczność, ale możesz mu powiedzieć, że jesteś posiadaczką wirusa Hiv.
      To taka ostateczna rada (gorzej jak się "inni" dowiedzą), ale jemu pewnie
      przejdzie trochę ochota na "kochankowanie".

• Gość: mar Re: Jak pozbyc sie kochanka? IP: *.wifak.uni-wuerzburg.de 03.04.02, 15:33

.
        podaj mu cyjanek...
      • quba Re: Jak pozbyc sie kochanka? 29.07.18, 21:53
        wystarczy podać, że się ma wzw
    • Gość: fnoll pusc wodze wyobrazni! ;) IP: *.bydgoska.krakow.pl 04.04.02, 18:28
      kochanek to przeciez skok w bok od rutyny malzenstwa, zatem i rozstanie z nim
      moze przekraczac ogolnie przyjete standardy - nie musisz odgrywac nudnej
      roli "przepraszam, ze cie wykorzystalam", masz swobode dowolnego wchodzenia w
      ta sytuacje - moze na poczatatek zarzucic mu, ze sam jest sobie winien, a jego
      slowa, ze "stal sie lepszy" wysmiac jako tani szantaz, popierajac to paroma
      wyrwanymi z kontekstu wydarzeniami wspierajacymi teze, ze tak naprawde kontakt
      z toba mu tylko zaszkodzil

kochanek jest do zabawy! takze przy rozstaniu - a wiec nie zaluj sobie :)

zycze wygranej

fnoll
      • Gość: Kama Re: pusc wodze wyobrazni - i pomysl co zrobilby .. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.04.02, 19:47
        Kochanek tez czlowiek i klopotow narobic moze. Jeszcze takiemu przyjdzie do
        glowy mezowi nagadac, albo co innego......
    • stolat100a Re: Jak pozbyc sie kochanka? 24.07.18, 12:42
      Najgorzej zdradzić pierwszy raz, później idzie jak z płatka. Od miłości do nienawiści cieńka linia, nie gra się na uczuciach drugiej osoby, karma wraca. Mąż i tak się dowie. Od kogo? Od odrzuconego i zranionego kochanka.
      • herakles-one Re: Jak pozbyc sie kochanka? 24.07.18, 17:12
        Po co takie starocie wygrzebujesz ? Ten wątek ma 16 lat !!!!
        • kod_matrixa Re: Jak pozbyc sie kochanka? 24.07.18, 17:23
          Za to bardzo ciekawy ten wątek ze względu na treści forumowiczów w nim zawarte.

Sądząc po wpisach można wyciągnąć ciekawy wniosek antropologiczny. Otóż 95% wpisów w wątku pochodzi od niezłych neandertalów.

Prawdziwe wykopalisko!
    • kod_matrixa Re: Jak pozbyc sie kochanka? 24.07.18, 16:13
      Najgorsze w tym wszystkim jest to, że Ty również jesteś emocjonalnym dzieckiem.

Nie zastanawiałaś się nad konsekwencjami swoich działań za nim podjęłaś decyzję o byciu razem z nim? O skrzywdzeni człowieka/ludzi zapewne też nie myślałaś. Zakładam, że Ty nigdy w ogóle nie myślałaś.

No tak kto by sobie takimi drobnostkami głowę zaprzątał? 3/4 jak nie więcej społeczeństwa to niedorozwinięte intelektualnie i emocjonalnie szympansy.
    • quba Re: Jak pozbyc sie kochanka? 29.07.18, 21:50
      W żadnym wypadku nie mów mężowi. Z pewnością jego urażona ambicja kazałaby mu odejść.
      Obawiałabym się, że dochodzący wygada mężowi.
      Musisz być konsekwentna, nie daj się wyciągać na spotkania w celu rozmówienia się (na kursie chyba nie płacze? tylko wtedy, gdy jesteście sami) no więc nie spotykaj się z nim prywatnie . Swoje powiedziałaś i teraz mijasz go jak powietrze.
      Swoją drogą, że ludzie potrafią sami sobie namieszać w życiu...
      • kod_matrixa Re: Jak pozbyc sie kochanka? 30.07.18, 17:22
        Rada nieaktualna. To było 16 lat temu. Kochanek pogodził się z nią potem wydoopczył jej męża. Od tamtej pory tworzą szczęśliwy nowoczesny trójkąt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka