Dodaj do ulubionych

Zagadka poetycka

IP: *.unl.edu 07.09.04, 17:31
Wislawa Szymborska w jednym ze swych wierszy podaje srednia liczbe osob
z tysiaca, ktore rozumieja poezje. Czy wiecie jaka to liczba ?
Przy okazji, ona sama przyznaje w tym wierszu, ze poezji nie rozumie.
Imagine.
Obserwuj wątek
    • Gość: krish Re: Zagadka poetycka IP: 62.233.233.* 07.09.04, 17:33
      a kto to jest wislawa szymborska?
      • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 07.09.04, 17:36
        tego nie wiem, ale wiem, ze ty nie jestes w tej liczbie rozumiejach poezje,
        hihihihihihihi.
        • Gość: krish Re: Zagadka poetycka IP: 62.233.233.* 07.09.04, 17:37
          jedno z drugiego nie wynika
          • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 07.09.04, 17:38
            wiem, chcialem ci dogryzc troche.
            • Gość: Malwina Re: Zagadka poetycka IP: *.d2.club-internet.fr 07.09.04, 19:19
              a trzeba rozumiec ?
    • Gość: baba zona Re: Zagadka poetycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 19:24
      No bo poezje sie czuje, smakuje ... i takie tam.... ;)
    • j_ar Re: Zagadka poetycka 08.09.04, 13:22
      dwie na tysiac.. ja jestem w tej wiekszosci.. hahaha..wreszcie w grupie;)
      • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 15:32
        brawo !!!!! a jak myslisz, kim sa te dwie osoby ? mysle, ze sam poeta bylby
        dobrym kandydatem numer 1, a co z reszta .... ?
        • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 16:06

Gość portalu: Imagine napisał(a):

> brawo !!!!! a jak myslisz, kim sa te dwie osoby ? mysle, ze sam poeta bylby
          > dobrym kandydatem numer 1, a co z reszta .... ?

krytyk literacki...
          • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 16:08
            hej, o tym nie pomyslalem. no a co z publika ? 998 sluchaczy radia ?
            • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 16:10
              > hej, o tym nie pomyslalem. no a co z publika ? 998 sluchaczy radia ?

Czesto o czyms nie pomyslisz...
              997, bo ja nie slucham...
              • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 16:14
                ale bez zwyczajnej sie nie obedzie ? a poruchac tez nie zapomni ?
                • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 16:16
                  Odpowiadasz na :

> ale bez zwyczajnej sie nie obedzie ? a poruchac tez nie zapomni ?

Tos Ty nie wegetarianin...?

--------------------------------------------------------------------------------
                  • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 16:17
                    Jam Jest ... to o tobie byla mowa, buahahahahahahahahaha
                    • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 16:26
                      Ty dziad forumowy jestes...buahahahahahahahahaha
                      • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 16:32
                        obraziles mnie .... buahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
                        • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 16:34
                          Odpowiadasz na :

> obraziles mnie .... buahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

o to dobrze, to dobrze, teraz Ty mnie obraz...

--------------------------------------------------------------------------------
                          • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 16:35
                            jestes baba forumowa ... buahahahahahahahahahahahahaha
                            • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 16:38
                              No tos mnie obrazil, Ty bakcylu lonowy...
                              • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 16:42
                                ales mnie ugryzl teraz, ty wonclu papierowy .... bauahahahahahahahaha.
                                • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 16:48

> ales mnie ugryzl teraz, ty wonclu papierowy .... bauahahahahahahahaha.

woncu papierowy..? no dobrze niech Ci bedzie czuje sie obrazony...
                                  Ty kurzajko na praciu osla...

• bulterier Re: Zagadka poetycka 08.09.04, 16:51
                                    ojej to wszystko do mnie?!
                                    no ja to tak?
                                    nie ma kurzajki na pronciu, mam pieprza na ogonie.

ojej, chyba zaraz sie rozplacze, ale cos skobne obok :)
                                    b.
                                    • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 17:07
                                      Odpowiadasz na :
                                      bulterier napisał:

> ojej to wszystko do mnie?!
                                      > no ja to tak?
                                      > nie ma kurzajki na pronciu, mam pieprza na ogonie.
                                      >
                                      > ojej, chyba zaraz sie rozplacze, ale cos skobne obok :)
                                      > b.

Skrobaj ty wyskrobku mamuta...
                                  • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 16:55
                                    a zesz ty .... morczku slimaczny, liszko powrozowa, kluciu plisany, zmiekciu
                                    odrosly, blindo palwoty, jurgo maliszkowa, pindraku kloaczny, zciebko kijwana,
                                    kisiu mielki, derwo brudnawa, zmoku plirwaty, pitwo dlugociana, mierwo trociana,
                                    smolarze bydlecy, grutko oblegana, krawatko bagniana, zdybo rozciagla ....
                                    buahahahahahahahahahahahahahaha. tu masz ode mnie ... przyjacielu.
                                    • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 17:05
                                      Ulzylo Ci mieczaku pospolity...?
                                      • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 17:08
                                        boli mnie zadawany Tobie bol. karma pali jak ogien. prosze o wybaczenie.
                                        Imagine.
                                        • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 17:12

> boli mnie zadawany Tobie bol. karma pali jak ogien. prosze o wybaczenie.
                                          > Imagine.

A zes tchorz...a w rylo chcesz...?
                                          • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 17:18
                                            aby szybciej nadstawiam i drugiego polika. wal wacpan i wstydu oszczedz ...
                                            • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 17:22

> aby szybciej nadstawiam i drugiego polika. wal wacpan i wstydu oszczedz ...

Nadstaw tez tylek do kopania...
                                              • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 17:28
                                                ooooo, co to to nie. tylek jest do .... nia (odpowiednie wstawic) nie do
                                                kopania , buahahahahahaha
                                                • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 18:04
                                                  Odpowiadasz na :

> ooooo, co to to nie. tylek jest do .... nia (odpowiednie wstawic) nie do
                                                  > kopania , buahahahahahaha

A co Ty sie tak glupio smiejesz...?
                                                  Twoje pytanie (co o mnie myslicie) przypomina skok na bank...czailes sie
                                                  dlugo...zobaczymy jakie skarby zbierzesz i czy zaspokoisz swoj apetyt...
                                                  • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 18:36
                                                    Gdzies sie podzial Imagine... nie obgryzaj nerwowo paznokci, nie dowiesz sie
                                                    niczego o sobie ponad to co juz wiesz......hihihi
                                                  • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 18:44
                                                    wiem. myslisz ze obgryzanie paznokci u nog idzie tak szybko ? daj mi troche
                                                    czasu, ok ?
                                                  • Gość: Luty Re: Zagadka poetycka IP: *.dialup.mindspring.com 08.09.04, 19:02

> wiem. myslisz ze obgryzanie paznokci u nog idzie tak szybko ? daj mi troche
                                                    > czasu, ok ?

Grzyby z pod paznokci usun, bo maga byc trujace...
        • j_ar Re: Zagadka poetycka 08.09.04, 20:25
          hehehe.. a wiesz co o tym mysli poetka?
      • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 15:48
        piszesz: "ja jestem w tej wiekszosci.. hahaha..wreszcie w grupie"
        bycie w grupie ludzi nierozumiejacych poezji jest czyms zaszczytnym ?
        czy dobrze odczytalem twe mysli ?
        Imagine.
        • j_ar Re: Zagadka poetycka 08.09.04, 20:23
          ja jedynie chcialem sie dowartosciowac i byc razem w grupie z w.szymborska...
          ale skoro sugerujesz, ze to nie jest zaszczytem, to ja juz nie wiem..;(
          • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 20:44
            poezja jest jak drogowskaz. masz isc, gdzie "pada jego cien" a nie stac
            opartym o niego i myslec, ze TERAZ JUZ WIESZ. Wiekszosc wlasnie tak robi,
            liznie to tu, to tam i pozniej mamy rownanie bez zadnych niewiadomych:
            2+998=1000. Sorry, ciagle nie wiemy kto to ten 1. Luty podpowiedzial ze to
            krytyk, ale moze i cos inszego, nie wiem.
            Imagine.
    • bulterier Re: Zagadka poetycka 08.09.04, 16:28

> Wislawa Szymborska w jednym ze swych wierszy podaje srednia liczbe osob
      > z tysiaca, ktore rozumieja poezje. Czy wiecie jaka to liczba ?
      > Przy okazji, ona sama przyznaje w tym wierszu, ze poezji nie rozumie.
      > Imagine.

moge strzelac?:)

tysiac piecset sto dziewiecset

:)

bulterier
      • Gość: Imagine Re: Zagadka poetycka IP: *.unl.edu 08.09.04, 16:34
        bingo !!!!!!!!!!!!! everybody is a winner !!!!!!!!!!!! a teraz przyslij mi
        5 US dollars jako wpisowe do wielkiego konkursu poetyckiego !!!!! kazdy
        wpisujacy sie wygrywa (sam byles swiadkiem) !!!!!!!!!!! nie czekaj dlugo !!!
        ilosc miejsc ograniczona !!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka