Dodaj do ulubionych

Bezpańskie psy

17.01.15, 19:30
" Właściciel psów, które dotkliwie pogryzły mieszkankę podwłocławskiej Nowej Wsi, nie wyciągnął wniosków z tragedii i po okolicy nadal błąkają się jego zwierzęta. Stan pogryzionej 41-latki jest stabilny, ale kobieta ma zmasakrowane ciało. Jak dowiedziała się Wirtualna Polska, opiekują się nią chirurdzy plastyczni z Uniwersyteckiego Szpitala im. Jurasza w Bydgoszczy."

Każdy pies powyżej 1 roku musi być chipowany : nazwisko właściciela, adres, daty szczepień.
Porzucony pies bedzie łatwiej rozpoznawalny i jego własciciel.Psy bez chipów likwidować jako bezpańskie o ile nikt się nie zaopiekuje. Podnieść opłaty za psy - na sprzątanie po psach, bo nikt z włascicieli nie czyni tego .
Obserwuj wątek
    • kobza16 Re: Bezpańskie psy 17.01.15, 22:02
      A co ci psy przeszkadzają? bo ja jakoś nie widzę, aby atakowały ludzi. To moze jeszcze rozwiązesz ich kwestie jak to zrobili ukraińcy przed euro? Ja sie psów nie boje - boję się za to tępych ludzi, totalnych przygłupów.
    • leda16 Re: Bezpańskie psy 18.01.15, 17:07
      W postulatach dotyczących zabijania psów nieoczipowanych i podniesienia opłat za ich posiadanie Brygado. Psy lubię bardzo i koty też. Są wspanialsze niż większość ludzi. I niby dlaczego to ja mam sprzątać po swoim psie, jak od tego jest opłacana z naszych czynszów sprzątaczka? Ona będzie siedzieć przed blokiem , plotkować i brać kasę, a ja mam za nią sprzątać jak w tym serialu telewizyjnym "Alternatywy" Niedoczekanie! Zresztą psie guano trawnik znakomicie nawozi dzięki czemu administracja zamiast wydawać na to kasę w ramach pielęgnacji zieleni, może ją zawłaszczać dla siebie. A w ogóle niech sobie ten kawał drewna jaworem zwany własne zwierzę oczipuje, ewentualnie niech też zapłaci ubogiej emerytce z 800 zł emeryturą koszty tego czipowania i podatek za psa, który jest często jedyną radością życia takiej staruszki. No i swoją zapewne młodą dupę schyla do sprzątania po jej psie, jeśli chce.
      • hansii psy 19.01.15, 07:07
        leda16 napisała:
        Psy lubię bardzo i koty też. Są wspanialsze niż większość ludzi.

i daja sie prowadzic na smyczy...

I niby dlaczego to ja mam sprzątać po swoim psie,

- zatem zwroce uwage, droga ledo, ze w moim kraiku za niesprzatniecie guano po psie
        (gdy cie zlapie straz miejska) kara wynosi 40 Euro, a poprzucenie psa (jest obowiazek czipowania) rowniez jest karalne.
        - czego i Polsce zycze.
        • leda16 Re: psy 19.01.15, 21:16
          "Twój" kraj hansil, nie jest dla mnie wzorem obowiązującego prawa. Może być co najwyżej przykładem ekonomicznego cwaniactwa (państwowe poplecznictwo dla producentów psich czipów) Ja żyję w kraju, gdzie "niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie" :)
          • hansii Re: psy 20.01.15, 08:23
            leda16 napisała:
            > "Twój" kraj hansil, nie jest dla mnie wzorem obowiązującego prawa. Może być co
            > najwyżej przykładem ekonomicznego cwaniactwa (państwowe poplecznictwo dla produ
            > centów psich czipów)
            Ja żyję w kraju, gdzie "niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie" :)

a jaki to kraik, droga Ledo ?

- bo jesli Kanada, to tam mi za zimno.
            - a jesli Australia - to tam mi za goraco.

Ale zgadzam sie na Nowa Zelandie.

• ankaskakanka14 Re: Bezpańskie psy 19.01.15, 18:06
      Wyjdziesz tak poobijana,że sama będziesz potrzebowała terapii, ot samo życie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka