Dodaj do ulubionych

Rodzina autystyczna

21.01.15, 21:51
Widzialam niedawno reportaz telewizyjny o rodzinie z problemem autyzmu (rodzina holenderska). Matka autystyczna, ojciec autystyczny i kazde z dzieci ma inny rodzaj autyzmu. Relacjonowalo to 6 letnie dziecko, najmlodsze z rodziny przytulajac psa. Reporterka spytala, czy pies tez ma autyzm, na co mlody powiedzial, ze pewnie tak, lecz nie wiadomo jeszcze jaki to rodzaj autyzmu.
Obserwuj wątek
    • mona.blue Re: Rodzina autystyczna 22.01.15, 13:26
      Z tym autyzmem to ciekawa sprawa. Kiedys wydawało mi się, że wiem co to jest autyzm, ale odkąd poznałam pojecie zespołu Aspergera, to wydaje mi się, że rozróżnienie, czy ktos jest "normalny" czy to juz jakis lekki stopień autyzmu jest trudne.
      • brygada_ww Re: Rodzina autystyczna 23.01.15, 01:12
        Mnie jedna zdiagnozowala jako autystke z tasiemcem, kto to byl to moze wie To niemozliwe
        • brygada_ww Re: Rodzina autystyczna 23.01.15, 01:15
          I przypomina mi sie Mietek no powiedz gaszac peta w ostatnich kroplach piwa z puszki, gdy obok lezala popielniczka.
        • mona.blue Re: Rodzina autystyczna 26.01.15, 00:42
          brygada_ww napisała:

> Mnie jedna zdiagnozowala jako autystke z tasiemcem, kto to byl to moze wie To n
          > iemozliwe

:D

ja samą siebie z młodości miałam ochotę zdiagnozować jako autystkę

a jedna psycholożka nieomal zdiagnozowała tak jedna z moich córek, na szczęście się pomyliła

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka