Dodaj do ulubionych

zakochałam się

31.01.16, 21:12
jak się odkochać?

Przypuśćmy, że to prawda, ze mnie chwyciło na wiosnę i że minąć musi, bo zajęta jestem. No i to mija, zawsze. Ale po co w tym trwamy, mimo, ze zabić to uczucie byłoby łatwo? Wystarczyłoby zweryfikować cele, plany rodzinne na tym się skupić. I jeszcze przytulić do drugiej połowy, wspomnieć momenty, które nas scalały coraz mocniej. I przepis gotowy na zapomnienie o owocu zakazanym.

Co takie uczucie zauroczenia daje? Przecież to nie chodzi o tę druga osobę, ze ja coś mogę wyjątkowego mu dać. Nie dam ja, da inna. To chodzi o mnie zapewne. To ja tego potrzebuję, a ta osoba obojętna mi faktycznie jest. Ale to dostrzegę za pół roku gdzieś. To pewnie brak miłości do siebie, poszukiwanie siebie w innych. Prawda? Czy co myślicie?

Obserwuj wątek
    • perfum myslimy zle 31.01.16, 22:16
      na.chwile.ja napisała:
      To pewnie brak miłości do siebie, poszukiwanie siebie w innych. Prawda?
      Czy co myślicie?

myslimy zle...
      kochasz siebie (to normalne) to kup sobie flaszcke vina i caluj sie (ze soba) w lustrze.
      a jesli kochasz kogos - to JEMU z siebie cos dawaj i bierz.

• nvv Re: zakochałam się 31.01.16, 22:52
      W kim?
    • tomek.kamil Re: zakochałam się 13.06.16, 11:22
      to raczej biologia, atawistyczna potrzeba rozmnażania się z wykorzystanie możliwie szerokiej puli dostępnych genów

wystarczy że ten ktoś ma zespół cech zgodnych z twoimi oczekiwaniami i już, fizycznie czujesz potrzebę zbliżenia się

szaleństwo, nie prawdaż :) ?

zrozumsiebie.blox.pl/html
      • chloe.7 Re: zakochałam się 28.08.16, 17:23
        "to raczej biologia, atawistyczna potrzeba rozmnażania się"

ale ludzie zakochują się w każdym wieku, nie tylko w okresie reprodukcji
    • mona.blue Re: zakochałam się 31.08.16, 18:49
      Stawiam faktycznie na poszukiwanie siebie w innych, na dowartościowanie się.
      • chloe.7 Re: zakochałam się 31.08.16, 20:21
        Jak jej przejdzie, to może napisze co to było. Ale to chyba nie było na chwile. I chyba o JA nie chodziło.
    • hatroha Re: zakochałam się 16.09.16, 01:10
      Bądź dziwką, świat będzie piękniejszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka