Gość: Js IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:59 Jak nazwać części świadomości, jak moralność, motywacja, rozwój, instynkty? Jako grupa zbiorcza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czarnycharakter ? IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 20:25 Dlaczego "motywacja" lub tym bardziej "instynkty" maja byc czescia swiadomosci ? czch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnycharakter Re: ? IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 20:34 Dlatego chocby, ze instynkty nie maja nic wspolnego ze swiadomoscia, chyba, iz pod swiadomoscia rozumiec chcialbys "swiadomosc posiadania instynktow"... czch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: ? IP: *.unl.edu 23.09.04, 20:36 nie przekonales mnie, ze instynkty nie maja nic wspolnego ze swiadomoscia. to, ze tak twierdzisz, nie jest zadnym dowodem. moze inaczej: czym wedlug Ciebie jest swiadomosc ? Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnycharakter Drogi Imagine, IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 20:45 czarnycharkter nie jest od przekonywania, jeno od kazania jak jest. ("przekonywanie" jest mi tak obojetne, ze az sie opowiedziec nie da) Wobec tego powiem tylko: "Tak ostawtje njenushnoje spory, ja siebie ushje wsjo dokazal, bolszych gor mogut byc tolko gory, na kotorych jeszczo nje bywal"... czch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Drogi Imagine, IP: *.unl.edu 23.09.04, 20:52 cos mi tu stalinizmem waniajet ... no dobrze, nie chcesz dyskutowac to praw swe kazania ... Imagine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnycharakter Oj, Imagine... IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 20:55 ... nie stalinizmem, jeno Okudzawa i podejrzewam, ze dobrze o tym wiesz... czch Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Oj, Imagine... 23.09.04, 21:08 Przepraszam, że się przyklejam ale chcę tylko stwierdzić ze zdziwieniem, że dużo forumowiczów operuję językiem rosyjskim. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Re: Oj, Imagine... 23.09.04, 21:43 siedzenie na forum to takie stare, esbeckie nawyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imagine Re: Oj, Imagine... IP: *.unl.edu 23.09.04, 21:50 tak toczno, panie palkowniku .... Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Oj, Imagine... 23.09.04, 21:52 mi to już napisali, że mnie obserwują... ale to jakaś podpucha chyba Odpowiedz Link Zgłoś
procesor Re: Oj, Imagine... 23.09.04, 22:10 caorle napisała: > Przepraszam, że się przyklejam ale chcę tylko stwierdzić ze zdziwieniem, że > dużo forumowiczów operuję językiem rosyjskim. Co w tym dziwnego na forum w kraju gdzie jeszcze niedawno język rosyjski był jęzkiem obowiązkowym w szkole? Widac nie same młodzianki i dzieweczki niewinne tu zaglądają. :) Kto z pokolenia dla którego stan wojenny zaczął sie od braku Teleranka w telewizji?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
caorle Re: Oj, Imagine... 23.09.04, 22:11 ha,ha...ja też operuję...:-))) ale nie kurde aż tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylia nie Okudzawa tylko Wysockim IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 23.09.04, 22:15 Gość portalu: czarnycharakter napisał(a): > ... nie stalinizmem, jeno Okudzawa i podejrzewam, ze dobrze o tym wiesz... > czch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnycharakter Re: nie Okudzawa tylko Wysockim IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 22:16 poszperaj lepiej w archiwach... czch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylia Re: nie Okudzawa tylko Wysockim IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 23.09.04, 22:26 raczej Ty poszperaj no chyba ze Wysocki teksy Okudzawy spiewal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barabasz Re: nie Okudzawa tylko Wysockim IP: *.arcor-ip.net 24.09.04, 15:58 Przyslalbym Ci chetnie nagranie, tylko obecnie nie wiem, czy zdolam winyl (taki czarny krazek, z ktorego odsluchiwalo sie kiedys muzyki za pomoca urzadzenia zwanego gramofonem lub "adapterem") jakos wcisnac do komputera. Okudzawa spiewa s w o j tekst. czch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Js Mają... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:04 Mają, muszę o nich napisać jako pojęciach należących do tej samej grupy, w wymyślonym przeze mnie systemie na potrzeby admissions essay na Princeton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnycharakter no wlasnie, IP: *.arcor-ip.net 23.09.04, 22:09 wiedzialem, ze zartujesz... czch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Js Re: no wlasnie, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:29 ???? Nie żartuję, jest mi to potrzebne. Tell us in such a way, that we will have a good sense of who you are. Chcę opisać mój aparat motywacyjno-decyzyjno-rozwojowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: "Sfery" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:42 Ideologia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: "Sfery" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:48 Doskonalenie? Odpowiedz Link Zgłoś
leksheygyatso Re: "Sfery" 24.09.04, 08:34 proponuję struktura osobowości na która składa się sfera wolitywna i emotywna a wogóle pojęcie moralności to zdecydowanie system aksjonormatywny i proces socjalizacji i uczenia się kultury. pozdr lekshey Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habitus Re: "Sfery" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:50 Dyscyplina wewnętrzna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka consciousness skins :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 00:15 ale wymyśliłam... powiedzmy, że to mój skromny wkład w Twojego przyszłego nobla ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Js Re: consciousness skins :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 22:31 It is rather informal. I'd say the praxeologic apparatus... ;) Odpowiedz Link Zgłoś