28.05.16, 22:47
Jak sobie z tym poradzić? kiedyś pewien neurolog pomyślał ze zmyślam pewien ból w moim ciele i przepisał mi lek (75mg przedłużone działanie) na silne depresje i jakiś schizofrenie i myśli samobójcze. Miałem każdy skutek uboczny , nie choruje na tego typu rzeczy. Lecz od dawna mam fobie do wymiotów , panicznie się boje , przeszło na to ze przestałem jeść niektóre dobrze rzeczy , spożywać alkohol , codziennie wieczorem mi jest nie dobrze jak o tym myślę. Momentami zapominam to jest ok ale jak znowu poczuje jakiś gorzki smak np. po zjedzeniu czegoś to od razu o tym myślę. Lekarz rodzinny chciał mi przepisać jakieś tabletki które uspakajają i działają że zapomina się myśleć o tym (10mg mają), ale strasznie boje się że znowu będzie to samo , wymioty , skutki uboczne. Jak sobie poradzić :( ?
Obserwuj wątek
    • nvv Re: fobia :( 29.05.16, 16:33
      Uspokoić się. Będzie co ma być. Zaufać, Bogu (jeśli w niego wierzysz), światu, losowi, a wreszcie sobie: że dasz radę. Pogodzić się z tym, że kiedyś stracisz swoje życie (jak każdy z nas, chyba że medycyna dokona cudu), a wszystko inne to pikuś. Taka akceptacja może uspokoić i pomóc bardziej stoicko/spokojnie podejść do życia.

Wygląda, że masz mocno pobudzony układ wspólczulny. Wszystko co uspokaja, może Ci pomóc. I wszystko ma też efekty uboczne. Tak to już jest na tym naszym świecie.
      A może jesteś świadomy jakiegoś źródła swojego stresu (wkurzający członek rodziny od którego czasem można się zdystansować, konkretna obawa, kofeina/nikotyna/stymulanty, itp.).
    • lilith45 Re: fobia :( 29.05.16, 20:07
      Idź do specjalisty. Tobie się leczy. Poza tym to że ty twierdzisz, że nie masz schizofrenii, nie świadczy o tym, że tak jest. Chorzy często wypierają ze świadomości że sa chorzy. Idź do innego specjalisty i niech Cię zdiagnozuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka