Dodaj do ulubionych

Starsza osoba problem

23.03.17, 14:50
Witam mam pytanie moja dziewczyna mieszka na wsi i niestety musi znosić swoją babcię jak dla mnie to ona chyba jest chora psychicznie cały czas się drze o jakieś gówna nigdy w dobrej humorze jej nie widziałem. Dzisiaj wydzierała się na młodszego brata mej dziewczyny 30min i dobrze że do rękoczynów nie doszło z jej strony. Wiecie co z nią zrobić? Może zakaz zbliżania? Czy do psychiatry ją wysłać? Z dnia na dzień coraz bardziej się boję o jej bezpieczeństwo .
Obserwuj wątek
    • g0d_h1mself Re: Starsza osoba problem 23.03.17, 17:52
      Poczekaj aż sam będziesz stary/a i własne dzieci też cię wyp***lą do psychiatryka.
      • allas_13 Re: Starsza osoba problem 23.03.17, 18:50
        Czyli co mam pozwolić by to coś czego kobietą nie nazwę by ich nie obrazić dalej rujnowało psychikę mojej dziewczyny i by może jeszcze doszło do rękoczynów? Jeśli jesteś zwolennikiem/czką takich działań proszę bardzo lecz mnie wychowywano na kulturalnego i dobrze zachowującego się człowieka a nie na idiotów którzy wyzywają innych bo chcą i biją bo mogą!
        • g0d_h1mself Re: Starsza osoba problem 27.03.17, 17:17
          Jakkolwiek bardzo chcesz pomóc, rozwiązanie tego problemu nie należy do ciebie. O ile twoja dziewczyna jest pełnoletnia, to sama musi sobie poradzić z problemem rodzinnym. Jeżeli dochodzi do przemocy, to możesz jej jedynie zasugerować kontakt ze specjalistami którzy pomogą w odpowiednich działaniach. Starsi ludzie (szczególnie ci z demencją) potrafią zachowywać się w sposób niezrozumiały dla młodych ludzi i niestety nikt niest w stanie pomóc ci zrozumieć. Ci ludzie najczęściej nie kontrolują swojego zachowania.
    • perfum wiesz do czego sluza skorki od banana ? 24.03.17, 16:56
      - to zobacz:
      pl.depositphotos.com/113210898/stock-illustration-businesswoman-slipping-on-banana-peel.html
    • quba Re: Starsza osoba problem 29.03.17, 03:52
      a pójdzie do tego psychiatry?
      ja bym się bała o Wasze bezpieczeństwo
      jeśli jest niezrównoważona, może Was pochlastać nożem, któregoś dnia, co nie daj Boże
      zgłosić na Policję, że babka stosuje dręczenie, wówczas policjanci ją pouczą i może babcia się trochę spamięta.
      • minniemouse Re: Starsza osoba problem 08.04.17, 01:11
        No oczywscie ze do psychiatry. w ogole do lekarza
        I to w trybie ekspresowym. takie zachowanie nie jest normalne, moze byc i na pewno jest objawem postepujacych zmian w mozgu.
        wystarczy, na przyklad, ze starsza osoba - a to jest calkiem czeste - nie pije wystarczajacej ilosci plynow przez jakis czas, odwodni sie, i juz na skutek zaburzen poziomu elektrolitow w organizmie- piepszy sie glowka.
        www.czytelniamedyczna.pl/3753,somatyczne-przyczyny-zaburzen-swiadomosci-u-osob-w-podeszlym-wieku.html
        poczytaj tu
        Należą do nich zaburzenia emocji, jak chwiejność, duża drażliwość, nierzadko wyrażona do granic agresji
        www.opiekadlaseniora.pl/porady/jak-rozpoznac-i-leczyc-demencje-u-osob-starszych/

www.linia-zdrowia.pl/czytelnia/193-jak-radzi%C4%87-sobie-z-agresj%C4%85-seniora.html
        www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/uklad-nerwowy/jak-zmienia-sie-psychika-na-starosc_33534.html

Pamietajcie, ze kiedys ta babcia byla mloda, sprawna, dbala o dzieci, wnuki, ciezko pracowala i zabiegala aby bylo twojej dziewczynie dobrze. to jest wciaz ta sama osoba, ktorej organizm sie starzeje, i jest to proces poza jej kontrola. na pewno nie chcialaby byc taka swiadomie.
        zatem miejcie ludzki odruch, zaprowadzcie ja do lekarza, dbajcie o nia. a was moze spotkac dokladnie to samo, zwlaszcza dziewczyne jako ze dziedziczy geny po niej, i to juz niedlguo. czas leci szybko, bardzo szybko...
        • rikol Re: Starsza osoba problem 11.04.17, 12:45
          Dokładnie. Znam dobrze ten problem niestety. Nic nie jest napisane o wieku tej babci. Może jest po prostu agresywna. Poza tym nie wiadomo, czy zawsze taka była, czy niedawno jej odbiło. Jeśli nastąpiła jakaś zmiana, to może byc demencja, guz mózgu, choroba psychiczna, zaburzenia hormonalne. Jest mnóstwo przyczyn. Na początek trzeba jej kupi witaminy typu centrum i wysłać do lekarza, ewentualnie porozmawiac z jej lekarzem rodzinnym dyskretnie.
          • minniemouse Re: Starsza osoba problem 12.04.17, 22:05
            witaminy to kupujemy i podajemy dopiero po zrobieniu badan krwi. a zwlaszcza takie w ktorych jest zawarte zelazo.

Minnie
    • 0rtensja Re: Starsza osoba problem 20.04.17, 09:44
      Psychiatra pewnie tu nie pomoze. Bo trzeba miec nakaz z sadu. Wiec moze zadwon do Sadu Rodzinnego i zapytaj sie co mozna zrobic w takich okolicznosciach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka