01.08.18, 19:45
Czy zdarza Wam się trochę udawać lepszych niż jesteście? Może nawet nie całkiem świadomie, a może na progu świadomości?
Jak postanowiłam bardziej zwracać uwagę na własne odczucia wobec ludzi czy sytuacji to zauwazylam, że nie jestem do końca autentyczna, że boje się być naprawdę autentyczna, bo wyszlyby na wierzch jakieś moje wady, bo zachowałabym się nie do końca tak jak powinnam.
Zauwazylam, że nawet moja relacja do Boga nie jest taka czysta, że mam do Niego pretensje o pewne sprawy z mojego życia.

www.youtube.com/watch?v=Lb4I4MH7PWk
inspiracjemoje.blogspot.com/
inspiracjepsychologiczne.blogspot.com
Obserwuj wątek
    • kod_matrixa Re: Udawanie 01.08.18, 21:43
      Jeśli zauważasz w sobie nieautentyczność to dobrze o Tobie świadczy. Każdy z nas nosi maski w różnych sytuacjach bo nie ma ludzi idealnych.

Gorzej jeśli udajemy że nie udajemy i nie chcemy tego widzieć, a tylko chcemy widzieć w sobie same superlatywy, to jacy jesteśmy zajebiście fajni, szczęśliwi w super humorze i bezrefleksyjnie tandetnie zarazem.
    • kod_matrixa Re: Udawanie 01.08.18, 21:54
      Człowiek wrażliwy emocjonalnie i empatyczny nie będzie szczerzy łatwo kłów na siłę, bo rzeczywistość nie napawa optymizmem.

Dlatego Aleksis słusznie zauważyła że część psychologów uzurpuje sobie bycie empatycznym. Tym bardziej że empatia w dużym stopniu idzie w parze z inteligencją.
      • aaleksiss77 Re: Udawanie 01.08.18, 22:51
        cukru i wazeliny widzę masz pod dostatkiem. Empata wcale nie musi być inteligentny i na odwrót.
        Dzisiaj w odpowiedzi na moje forumowe smutki słyszę na podwórku polski. Wychylam sie a tam facio z drabiną i próbuje sie na piętro wdrapać. Obok matka, która zatrzasnęła drzwi, a w środku małe dziecko. Dodatkowo niemieckiego nie zna Portugalka czy jakaś tam. Zrozpaczona i zestresowana.
        Ot niby taka polska patologia, kłócąca się codziennie. No ale słuchamy dalej szanownego koda matrixa
        No ale nie przeszkadzaj sobie :D
        • kod_matrixa Re: Udawanie 02.08.18, 10:21
          Mnie interesuje obiektywizm nie kadzenie. Pewnie że empatia nie musi iść w parze z inteligencją, ale istnieją wyraźne korelacje.
    • perfum Udawanie - bywalo, bywalo... 01.08.18, 22:52
      mona.blue napisała:
      > Czy zdarza Wam się trochę udawać lepszych niż jesteście?

no to ja mialem odwrotnie...
      naleze do tych fatulap - nie potrafiacych kobiecie powiedziec : "adieu"...

no to trzeba bylo troche poudawac gorszego, niz sie jest - by w koncu sama zechciala odejsc...
      • aaleksiss77 Re: Udawanie - bywalo, bywalo... 01.08.18, 22:58
        ha ha ha fascynujące :D
        • perfum wcale... 01.08.18, 23:11
          aaleksiss77 napisał(a):
          fascynujące :D

wcale nie.
          - gdy sie jest fajtulapa - to czlowiekowi przychodzi z trudem poderwanie kobiety,
          a potem...
          - z jeszcze wiekszym trudem pozbycie sie jej...
          • aaleksiss77 Re: wcale... 02.08.18, 00:07
            okropne, bidak :D eks mnie zostawił nieprzytomną po tabletkach nasennych, zabrał dzieci, wyszedł z domu. Zakładam, że ma głowę pełna pomysłów. Chcesz namiar na niego ? ha ha ha.
            Albo czekaj nie. Dzisiaj zamiast mojej córki, która poprosiłam, że chce psa zobaczyć on wylazł z psem. Powiem mu, ze ma chętnego na naukę he he.
            Swoją drogą nie mogę się juz doczekać aż zaś będzie skomlał o powrót. Będe miała niezłą beke i ubaw. Wie juz, że kontrolować relacji z dziećmi nie będzie miał szans.
            A co do mnie ?
            Zdaje się, że kogoś bardzo swędzi aby mi w majty zajrzeć. Wyprzedzę. Moje życie seksualne jest bardzo udane. Co do partnera, cóż z pewnością odpada jakieś ścierwo niewrażliwe na krzywdę dzieci. Tak, ścierwo, bo trudno taka kurwę człowiekiem nazwać.
            Zrozumiał czy narysować ? :D
            Koniec tematu.
            • aaleksiss77 Re: wcale... 02.08.18, 00:22
              zresztą po uj ja sie tłumaczę jakiemuś kutasowi forumowemu. Który nic pozytywnego do mojego życia nie wniósł i zapewne nie wniesie, bo brak mu przecież empatii, współczucia.

• in133 Re: wcale... 02.08.18, 09:43
              "zostawił nieprzytomna i zabrał dzieci"

I dobrze zrobił. A co miały dzieci patrzeć sie na matkę co ma zryty beret i zamiast gotować obiad tabletki łyka jedna za drugą? Mial sie jaśnie aleksis zająć - w dupie dzieci mieć? Swiat sie nie kreci wokół ciebie.
              • in133 Re: wcale... 02.08.18, 09:55
                Dziwisz sie ze dzieci ci zabrali? Miały w takich warunkach dorastać? Ty nie chciałaś sie leczyć.
              • ada_ww Re: wcale... 02.08.18, 11:30
                in133 napisała:

> "zostawił nieprzytomna i zabrał dzieci"
                >
                > I dobrze zrobił. A co miały dzieci patrzeć sie na matkę co ma zryty beret i zam
                > iast gotować obiad tabletki łyka jedna za drugą? Mial sie jaśnie aleksis zająć
                > - w dupie dzieci mieć? Swiat sie nie kreci wokół ciebie.

Wiesz co In, z tym gotowaniem obiadu to raczej nie dla Duchy wydaje mi sie. Jej to pewnie obiad przywoza do domu, w czasie gdy trolluje, albo lezy przed telewizorkiem, ale moge sie mylic:)
            • in133 Re: wcale... 02.08.18, 10:21
              "moje życie seksualne jest bardzo udane"

Dobre i to. Ale przez wzgląd na samopoczucie matrixa nie pisz o seksie.
              • herakles-one Re: wcale... 02.08.18, 10:56
                "moje życie seksualne jest bardzo udane"

Dobre i to. Ale przez wzgląd na samopoczucie matrixa nie pisz o seksie.
                Przypuszczasz, że będzie miał nieustanną erekcję, czy będzie onanizm złośliwy uprawiał ?
                • in133 Re: wcale... 02.08.18, 11:04
                  Myślę ze to dla niego prymitywny i obrzydliwy instynkt. Ja juz mam metkę nimfomanki, bo wprost napisałam ze nie mam posuchy erotycznej. Matrix to intelektuaalista. Preferuje erekcje intelektualną.
                • aaleksiss77 Re: wcale... 02.08.18, 11:25
                  kogo to tutaj interesuje
    • in133 Re: Udawanie 02.08.18, 10:36
      Nie można byc autentycznym tak do końca. Należy byc taktownym, a to czasem wyklucza autentyzm.

Nie mam pretensji do Boga o moje życie. Mam duże pole do manewru mimo ograniczeń, które los mi dal. Mogę nawet z tymi ograniczeniami walczyć i poszerzać pole. Dużo szans mi dal, które zmarnowałam njekiedy.

Mnie zastanawia jak można swiat uważać za boski cud. Sam swiat zwierza którego podstawa jest ból, krew, strach - inaczej ten swiat umrze. Wystarczy fragment filmu obejrzeć o zyciu zwierząt, by zobaczyć jak natura jest bezwgladna.

Inna sprawa człowiek. Nie ma równości, sprawiedliwość, szacunku. Słabszy pracuje na silniejszego. Dzieci slabszego pracują na silniejszego. I to sie nigdy ni zmieni. Wojny, glod, tortury, wyzysk, autorytaryzm, żądza pieniądza i władzy.

Przepraszam ze tak chaotycznie. Jestem w podrozy.
      • aaleksiss77 Re: Udawanie 02.08.18, 11:32
        in133 napisała:

.

> natura jest bezwgladna.
        >
        Oj tak - parę lat temu prosiłam o to by spotkać kogoś z AIDS.
        Aby oddać, co sama dostałam.
        I popatrz - z moim podopiecznym w ramach rehabilitacji na tenisa chodzi gej. Widać, że chory . Blizny po półpaścu, nowe rany na twarzy itp. On to po prostu ma.
        A ja prócz poczucia krzywdy nic.
        Nie, natura nie jest bezwzględna.
        Natura wszystko wyrównuje.
        • aaleksiss77 Re: Udawanie 02.08.18, 11:35
          a biorąc pod uwagę obojętność innych ludzi - mogę robić, co chcę.

Będziesz mnie ścigać wiedząc, co chcę zrobić ? ha ha ha

• aaleksiss77 Re: Udawanie 02.08.18, 11:47
            a może napiszesz, ze nie mam prawa lub jestem potworem bez ludzkiego odruchu ?
            ha ha ha
            w takim układzie będziemy kwita.
            Zdrowie i szczęście innych ludzi teraz interesuje mnie tyle, co innych moje zdrowie, szczęście czy moich dzieci.
            Zwłaszcza gdy potrzebowały i potrzebują pomocy.
            Pójdę do więzienia?
            Nie muszę pracować.
            Umrę ? I tak to kiedyś nastąpi, skróci moje ku... poczucie krzywdy.
            Co można takiej osobie jak mi zrobić ?
            ha ha ha
        • in133 Re: Udawanie 02.08.18, 12:14
          Pewnie ze wyrównuje. Inaczej by zaginęła. Ale wyrównuje bezwzględnie.
          • aaleksiss77 Re: Udawanie 02.08.18, 12:18
            Na taka odp. liczyłam.
            Fajnie jest.
            Życz mi miłej zabawy, a pozostałym szczęścia by erekcji na mój widok nie mieli :D
            ha ha ha.
            BAY.
            • in133 Re: Udawanie 02.08.18, 12:22
              No to milej zabawy.
      • mona.blue Re: Udawanie 02.08.18, 13:28
        Ale Bóg nad wszystkim czuwa, jest sprawiedliwość Boza. Mi też Bóg dał sporo szans, szczególnie jedną zmarmowalam, czego żałuję. Ale dzisiaj już mniej pretensji mam, może to były proby, oczyszczenie.

Co do ludzi to faktycznie marnie to wygląda, jedni drugim potrafią zagotować piekło.

A ta podróż to na urlop?
        • aaleksiss77 Re: Udawanie 02.08.18, 13:56
          piekło nie tym, co je robią bardziej dzięki tym, którzy się temu przyglądają. Ściero :D jesteś jak moja matka i mój eks odwołujący się do Boga :D
          • aaleksiss77 Re: Udawanie 02.08.18, 13:58
            Tak urlop by się wam przydał na zadumę czym jesteście ?
            ha ha ha bo z pewnością nie ludźmi :D
          • mona.blue Re: Udawanie 02.08.18, 13:59
            Bawi cię wyzywanie innych? To też swiadczy o twojej empatii.
            • aaleksiss77 Re: Udawanie 02.08.18, 14:08
              po Tobie to i tak spłynie - skoro nie ruszyła Cię nawet krzywda dziecka, którym kiedyś sama byłaś. Więc przestań się zgrywać.
              Co do empatii ? Właśnie jej brakło :D
              • aaleksiss77 Re: Udawanie 02.08.18, 14:25
                troll wysnuty z ludzkich odruchów znowu piertoli o empatii, bo jepne he he he Przebijasz samą siebie :D
                • mona.blue Re: Udawanie 04.08.18, 14:54
                  Ty za to jesteś wyjątkowo empatyczna.
                  • aaleksiss77 Re: Udawanie 04.08.18, 19:48
                    życia rodzinnego nie masz ? Facet Cie nie kocha ?
                    • mona.blue Re: Udawanie 04.08.18, 23:05
                      aaleksiss77 napisał(a):

> życia rodzinnego nie masz ? Facet Cie nie kocha ?

Chcesz się wczuć empatycznie?
                      • aaleksiss77 Re: Udawanie 05.08.18, 05:15
                        Tobie to nie grozi.
    • mona.blue Re: Udawanie 04.08.18, 13:09
      Św. Paweł pisał: "Niech milosc wasza bedzie bez obludy".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka