caramel.ki 09.11.18, 18:28 jak to sie rozpoznaje? czy to nie jest forma psychozy/ urojen? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milamala Re: powolanie zakonne 10.11.18, 17:47 Ja mysle, ze moze to byc po prostu rodzaj checi uprawiania jakiegos zawodu, ktos chce pomagac innym a jednoczesnie jest bardzo mocno wierzacy. Wiekszosc rozpoznaje w sobie jakies powolanie, cos co chcielibysmy robic w zyciu. W takich kategoriach patrzylabym na powolanie zakonne. Odpowiedz Link Zgłoś
caramel.ki Re: powolanie zakonne 13.11.18, 15:03 hm, z racji pracy, przez pewien czas mialam dosc czesto do czynienia z zakonnicami. zaobserwowalam, ze sa to osoby nieporadne zyciowo, pasozytujace na innych, z calym szeregiem odchylow psychicznych, trzymane krotko za morde przez psychopatke /tzw.sisotre przelozona/. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: powolanie zakonne 13.11.18, 16:46 Ja znam osobiście jedna, jest jak najbardziej normalna i zadowolona z bycia blisko Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
caramel.ki Re: powolanie zakonne 15.11.18, 16:51 co to znaczy -blisko Boga-? klepanie linijek częściej niż inni ma być bliżej Bga? Odpowiedz Link Zgłoś
j-k gdy sie jest kobieta bez cisnienia... 15.11.18, 17:00 na chlopa, dzieci, ani nawet na prace (gdzie czesto trzeba sie mocno naprezac...) - to wybor zakonu jest dobrym wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
caramel.ki Re: gdy sie jest kobieta bez cisnienia... 18.11.18, 15:40 tak, takie bylo moje nieodparte odzcucie. ze to przetracone mentalnie, szukajace ucieczki od ciezarow normalnego zycia, zwichniete spolecznie pasozyty. a kryja sie pod taka masa klamstwa, oszustwa i gowna w kazdej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: gdy sie jest kobieta bez cisnienia... 18.11.18, 15:53 Nie słyszałaś nigdy o zakonnichach opikujacych sie upośledzonymi dziećmi albo osobami w podeszłym wieku w domach opieki? Założę się, ze robia więcej dka innych niz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
caramel.ki Re: gdy sie jest kobieta bez cisnienia... 22.11.18, 13:25 slyszalam o zakonnicach udajacych, ze to robia. i znecajacych sie nad tymi osobami. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: gdy sie jest kobieta bez cisnienia... 22.11.18, 13:28 caramel.ki napisała: > slyszalam o zakonnicach udajacych, ze to robia. i znecajacych sie nad tymi osob > ami. > To jakis margines, wszedzie znajda się zli ludzie, w kazdym srodowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: gdy sie jest kobieta bez cisnienia... 22.11.18, 13:31 Ja słyszałam o siostrach zakonnych, ktore naprawde z oddaniem troszcza sie o osoby w podeszłym wieku, mama mojej kolezanki jest w takim domu i jest tam bardzo czest i widzi to z bliska. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k w przeciwienstwie do Ciebie nie wartosciuje tego 18.11.18, 15:56 zakon jest wyborem zyciowym i nie wartosciuje tego. moze byc zarowno ucieczka od trudow zycia jak i poswieceniem sie dla innych i dla wiary. - to chyba zalezy od konkretnego przypadku i czlowieka Odpowiedz Link Zgłoś
kiela35 Re: powolanie zakonne 18.11.18, 20:27 Kielanówka Diecezja Rzeszowska, Mamy problem z rozwiązaniem zagadki a mianowicie co jakiś czas przez wieś przechodzi CICHY pomruk o tym jakoby zjawa pojawiła się na nowo. A mianowicie co pewien okrs czasu pojawia się nowa osoba, która została zaproszona na niewinną kolację, tam w podstępny sposób została poczęstowana środakmi odurzjącymi typu skopolamina. Skopolamina: jest substancją silnie toksyczną, przedawkowanie może skutkować majaczeniem, dezorientacją, halucynacjami, paraliżem i śmiercią. W połączeniu z morfiną powoduje stan półsnu oraz amnezję. W latach 50. była wykorzystywana przez CIA jako serum prawdy[potrzebny przypis]. (Serum prawdy: Obecnie stosowanie serum prawdy w procesie śledczym jest zabronione, gdyż może być ono niebezpieczne dla zdrowia i życia badanego, a poza tym jest traktowane jako forma tortur. I w TAKIM stanie odurzenia osoba jest wypytywana,( przesłuchiwana). Na okoliczność gdyby przesłuchiwany odzyskał pamięć, bo takie cuda się zdarzają, jest przygotowane PUBLICZNE WYŚMIEWANIE, My mieszkańcy, szczególnie ci którzy doznali tych tortur, mamy pewne podejrzenia co do osoby, która typuje PARAFIANINA na przesłuchanie a PUBLICZNE WYŚMIEWANIE osobiście organizuje i z uśmiechem od ucha do ucha czynnie uczestniczy. My mieszkańcy Kielanówki zwracamy się z prośbą o pomoc w rozwiązaniu zagadki!!! Odpowiedz Link Zgłoś