mona.blue
28.12.18, 03:06
Mam problem z corka, ktora jest uzależniona od internetu. Nie bardzo wiem jak jej pomoc poza pojsciem z nia do psychologa. Jej zachowanie jest autodestrukcyjne, Zamyka sie w czterech scianach z internetem 12 godzin na dobę. Proby zmuszenia jej zeby wylaczyla komputer przed polnoca konczza sie awantura, potem idsypia do 11. Ona ma mutyzm, mam tez zamiar ponownie zdiagnozować ja pid katem autyzmu, miala badanie gdy miala 6 lat i nie zdiagnozowano autyzmu, ale niepokoi mnie, ze ona nie zawiera znajomosci z ludzmi poza internetem, gdzie ma wirtualnych znajomych. Nie chciałam.ograniczac jej zbytnio internetu bo to jej glowne okno na swiatbi sposob interakcji z innymi, orzez internet ooteafi gadac z przyjaciolmi csle dni. Robi tez wlasne strony internetowe prxez co sie rozwija poznawczo.
Co robic, zeby ja wyleczyc z uzależnienia i zachecic do spotykania ludzi w realu, do wolontariatu a potem pracy?
Jak ja zachecic do rozmów z ludzmi spoza rodxiny, bo tylko odxywa sie do.mnie, do siostry i do ojca i to szeptem? Dodam, ze byla cale lata w terapii, ktora niebodniosla oczekiwanych rezultatow.