mona.blue 31.12.24, 09:49 Macie jakieś postanowienia na nowy rok? Jakieś cele do osiągnięcia? Ja dzisiaj chce sobie to przemyśleć i spisać. Wiem, że ciężko potem z realizacją, ale chce mieć jakiś drogowskaz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona.blue Re: Postanowienia na nowy rok 02.01.25, 00:47 Na moje dzisiaj zabrakło czasu, myślę że dam sobie tydzień na przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Postanowienia na nowy rok 02.01.25, 18:50 Mona, miałaś na to rok, a przedtem poprzedni i poprzedni 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Postanowienia na nowy rok 02.01.25, 20:26 Ale ostatnio coś się zmieniło, życie przyśpiesza, nowe cele na horyzoncie ;) I świadomość jakby większa, co ciekawe zmienia mi się skokowo, w kryzysach. Pomarzyć można, tylko potem problem z wcielaniem w życie, czasem mam dużą motywację, czasem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Postanowienia na nowy rok 02.01.25, 20:31 Marzyć możesz, ale nic nie zmienisz, zakład? Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Postanowienia na nowy rok 02.01.25, 20:56 yoma napisała: > Marzyć możesz, ale nic nie zmienisz, zakład? > Nie wiem, zawsze mam nadzieję, że zmienię. Co jest baaardzo trudne, ale zobaczymy do czego obecny etap walki doprowadzi. Możliwe, że tylko terapia by pomogła, ale to musiałby/musiałaby być bardzo dobra psychoterapeutka. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_stereo Re: Postanowienia na nowy rok 02.01.25, 18:48 Staram sie unikac postanowien noworocznych, jak faktycznie mi na czyms zalezy lub czuje ze potrzebuje zmiany w nawykach to wcielam to w zycie natychmiast, bez odkladania 'na potem'. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Postanowienia na nowy rok 02.01.25, 20:56 jan_stereo napisał: > Staram sie unikac postanowien noworocznych, jak faktycznie mi na czyms zalezy l > ub czuje ze potrzebuje zmiany w nawykach to wcielam to w zycie natychmiast, be > z odkladania 'na potem'. Też bym tak chciała :) Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Postanowienia na nowy rok 02.01.25, 21:17 Przy lękowym podejściu do życia lepiej się sprawdza metoda "małych kroków". Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Postanowienia na nowy rok 02.01.25, 21:26 Ale fakt, żeby ich nie odkładać, tylko jakoś zaplanować i przechodzić do czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Postanowienia na nowy rok 05.01.25, 12:08 yoma napisała: > To tak zrób :) > Pomału tak robię :) chociaż nie powiem, sporo mnie to kosztuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mona.blue Re: Postanowienia na nowy rok 05.01.25, 12:09 Ale przynajmniej jak na razie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
hrasier_2 Re: Postanowienia na nowy rok 02.01.25, 21:26 jan_stereo napisał: > Staram sie unikac postanowien noworocznych, jak faktycznie mi na czyms zalezy l > ub czuje ze potrzebuje zmiany w nawykach to wcielam to w zycie natychmiast, be > z odkladania 'na potem'. Janek jak się coś postanawia to się zmienia. Ale nie każdy ma taką silną wolę. Czasami życie pokazuje inaczej niż byś chciał. Odpowiedz Link Zgłoś