fleuret 10.01.05, 08:48 1. Co najbardziej cenisz u drugiego człowieka? 2. Co jest wg ciebie największym nieszczęściem w życiu? proszę o wpisy fleur Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gf prosze, oto wpis ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:28 1.Przyzwoitosc. A za raz po niej rozum. 2.Chyba nic. Chyba nie wierze w nieszczescie, ktorego nie daloby sie w cos zamienic. Napewno najabardziej przykro by mi bylo, gdyby okazalo sie, ze bylam nie dosc uwazna w stosunku do ludzi, ktorych kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: 2 pytania IP: *.chello.pl 10.01.05, 09:41 > 1. Co najbardziej cenisz u drugiego człowieka? Trudne pytanie. Chyba to jak nie gledzi, nie narzeka i nie ideologizuje, tylko spokojnie robi swoje. Konstruktywnie i pozytywnie do przodu. > 2. Co jest wg ciebie największym nieszczęściem w życiu? To, ze zapominamy ze to wszystko jest proste i tworzymy sobie piekla zupelnie bez sensu. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: 2 pytania 10.01.05, 10:16 1. życzliwośc i sprawiedliwość. 2. Miałem duzo szczęść w życiu, nie wiem które było wieksze a które mniejsze, ale potrafię sobie dobrze zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
paco_lopez Re: 2 pytania 10.01.05, 11:12 O rany tam jest "nieszczęściem". Łeb mnie dzisiaj boli. No więc nieszczęściem byłoby kilka spraw, ale w obliczu powszechności tego forum nie wymienię ich. To te sprawy, z którymi nie wiem czy radziłbym sobie, a Z tego wynika, że pycha to kanał największy. Pycha czyli niedostrzeganie swych błedów, niedostatków oraz przekonanie, że do jedzenia czekolady zostałem stworzony. Odpowiedz Link Zgłoś
baabett Re: 2 pytania 10.01.05, 10:34 1. liczenie się z odczuciami innych 2. pomijając brak zdrowia, samotność w tłumie ps. lubię Twoje wątki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: 2 pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 10:38 1. umiejętnośc współczucia innym 2. najgorszy na świecie jest BÓL Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: 2 pytania 10.01.05, 10:54 1. zdolność dawania miłości 2. brak miłości Odpowiedz Link Zgłoś
back.door Re: 2 pytania 10.01.05, 16:11 To raczej 2 bieguny dotyczące tej samej istoty - Miłości. Zwięźle i pieknie to ujęłaś F. Także dziękuję za Twoje wątki i jak moja poprzedniczka, lubię je. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja-ciekawska Re: 2 pytania IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.05, 10:56 1 .kulture osobista, profesjonalizm ,poczucie humoru. 2.naiwnosc , nadpobudliwosc , pesymizm, ograniczenie umyslowe. Odpowiedz Link Zgłoś
lune Re: 2 pytania 10.01.05, 11:01 fleuret napisała: > 1. Co najbardziej cenisz u drugiego człowieka? dobroc, uczciwosc, szacunek dla innych > 2. Co jest wg ciebie największym nieszczęściem w życiu? mysle ze najwiekszym nieszczesciem dla czlowieka jest nie umiec /nie chciec ?/ kochac lune Odpowiedz Link Zgłoś
iwan_w Re: 2 pytania 10.01.05, 11:06 Może wrażliwość, ale bardzo ogólnie pojętą i taką, która przekłada się na życie realne? Z nieszczęściem może być spory problem. Między nieszczęściem naprawdę odczutym, przeżytym, a wyobrażonym jest przepaść. A ponieważ nie przeżyłem osobiście wszystkich nieszczęść, skąd mogę wiedzieć, które jest największe? Poza tym, każde nieszczęście kryje w sobie, choćby niewielkie, ziarno szczęścia, i to, co postrzegamy w danym momencie jako nieszczęście może przekształcić się z czasem i w naszych oczach w swoje przeciwieństwo. Z jakiej perspektywy oceniać? Najlepiej chyba z łoża śmierci;) Nie mówiąc już o tym, że to samo zdarzenie jedna osoba może odczuć jako nieszczęście, ale inna, w tym samym momencie - wprost przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
baabett Re: 2 pytania 10.01.05, 11:16 > Poza tym, każde nieszczęście kryje w sobie, choćby niewielkie, ziarno > szczęścia, i to, co postrzegamy w danym momencie jako nieszczęście może > przekształcić się z czasem i w naszych oczach w swoje przeciwieństwo. fakt, dzięki że o tym przypomniałeś:) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.z3 Re: 2 pytania 10.01.05, 12:57 1. przyzwoitość - to bardzo szerokie pojęcie, miesci sie w tym i lojalność, i uczciwość, i liczenie się z uczuciami innych. 2. śmierć dziecka a tak nawiasem mówiąc - od pewnej starszej pani usłyszałam kiedyś: "człowiek jest twardszy od żelaza, wszystko przetrwa" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazylia Re: 2 pytania IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 10.01.05, 13:04 1. optymizm, akceptowanie i pokore 2. brak wiary/nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
alfika Re: 2 pytania 10.01.05, 13:05 1. to, że czy chce, czy nie, zawsze jest w drodze do doskonałości oraz, co się wiąże z powyższym - umiejętność zapominania o sobie przy równoczesnym byciu uczciwym i wiernym sobie 2. zapętlenie się wokół własnego takiego czy innego cierpienia na calutkie życie i odmawianie sobie wyjścia z tego diabelskiego kręgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka9 Re: 2 pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 13:32 Dokładam: 1. poczucie humoru 2. bycie zależnym Odpowiedz Link Zgłoś
morelowo_brzoskwiniowa Re: 2 pytania 10.01.05, 14:48 Najbardziej cenię wewnętrzny uśmiech, ciepło, coś co sprawia, że druga osoba przyciąga jak magnes. A co jest największym nieszczęściem? Dożycie sędziwego wieku, i stwierdzenie, że życie było do niczego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lunar Re: 2 pytania IP: *.olsztyn.mm.pl 10.01.05, 15:05 1.Indywisualizm i niepowtarzalność. 2. > A co jest największym nieszczęściem? Dożycie sędziwego wieku, i stwierdzenie, > że życie było do niczego... Nic dodać, nic ująć ... podpisuję się pod tym również Odpowiedz Link Zgłoś
rachela180 Re: 2 pytania 10.01.05, 16:20 1. Zdolność kochania i bycia przyzwoitym. 2. Utracić zdolność kochania i bycia przyzwoitym. Odpowiedz Link Zgłoś
qw5 Re: 2 pytania 10.01.05, 16:23 1. dobroć 2. nieuleczalna choroba zw z cierpieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: 2 pytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 18:51 Ad.1) wielkie serce, madrosc, poczucie humoru Ad.2) najwiekszym nieszczesciem w zyciu, najwiekszym cierpirniem czlowieka jest opiekowanie sie bliskim w agonii i niemoznosc ulzenia mu w cierpirniu Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: 2 pytania 11.01.05, 09:42 serdecznie dziekuję wszystkim za wczorajsze wpisy. Był to szczególny prezent od was dla mnie fleur Odpowiedz Link Zgłoś