Dodaj do ulubionych

Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty gazety

20.01.05, 20:30
Wyobraźcie sobie, ze szukając czegoś w wyszukiwarce na www.gogle.com.pl
weszłam do własnej poczty w www.gazeta.pl, na ten nick.

Przeżyłam szok. wszystko co pisałam do ludzi lub ludzie do mnie było
dostępne. Bez żadnego hasła wchodząc w link otworzyłam własną pocztę. To nie
do wiary. To oznacza, że gazeta ma strasznie słabe zabezpieczenia.

Już to zlikwidowałam, zmieniłam hasło, ale przeraziłam się szczerze mówiąc,
że ktoś inny mógł czytać nasze intymne sprawy.
Obserwuj wątek
    • zraniony Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 20:31
      Kurcze, znowu to samo,nic to nie dało. otwieram własną pocztę przez gogle. Co
      ja mam zrobic? Zlikwidować konto?
    • wyruchany_przez_zycie Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 20:36
      to sie nazywa wyru..iem przez zycie. witam w klubie.
    • hubkulik Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 20:37
      Ale to racja. Ja do swojej wszedlem bez logowania, bo juz sie logowalem na
      forum.
      Czyli jak ktos chce moze sobie teraz do mnie wejsc i poczytac.
      hehe
      Big Brother!
      Mimo wszystko nie zachecam:)

Pozdrawiam Hubert
      • alicja-ciekawska Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 20:40
        hubkulik napisał:

> Ale to racja. Ja do swojej wszedlem bez logowania, bo juz sie logowalem na
        > forum.
        > Czyli jak ktos chce moze sobie teraz do mnie wejsc i poczytac.
        > hehe
        > Big Brother!
        > Mimo wszystko nie zachecam:)

Co wy opowiadacie?!
        to staraszne!!!
        ide kasowac wszystko
        >
        > Pozdrawiam Hubert
        • hubkulik Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 20:48
          Ja Ci tego nie zrobie Alu;)

Pozdrawiam Hubert
          • alicja-ciekawska Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 20:50
            hubkulik napisał:

> Ja Ci tego nie zrobie Alu;)
            >
            > Pozdrawiam Hubert

ja tobie tez nie Hubciu.
            Ale wszystkie juz zlikwidowalam.
            ale konta nie.
      • zraniony Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 20:41
        Hubert, kur...a mać, aleto jest straszne.
        Już wszystko wyczyściłąm, pousuwałam wszystkie listy
        Zaraz zmieniam nick i likwiduję konto. Tak nie może być. Piszemy do siebie
        prywatnie o zbyt intymnych sprawach, zeby kazdy miał do tego dostęp.
        • hubkulik Teraz jest wszystko ok 20.01.05, 20:50
          Zrob probe. Ja sie teraz musialem zalogowac. Czyli wszystko ok.
          Pamietam tylko ze raz chyba cos takiego mi sie zdarzylo.
          Ale zasialem panike.

Pozdrawiam Hubert
          • zraniony1 Re: Teraz jest wszystko ok 20.01.05, 20:52
            kiedy jestem zalogowana na nowym nicku, to niestety dalej tak jest, ale
            wszystko pokasowałam

kiedy sie wyloguje, to nie wchodzę
            • procesor Re: Teraz jest wszystko ok 20.01.05, 21:22
              To chyba normalne że jak jestes zalogowana na forum to juz drugi raz nie musisz
              przy wejściu do poczty?
              • zraniony1 Re: Teraz jest wszystko ok 20.01.05, 21:25
                ale ja na gogle wpisałam czyjś nick i z tą osobą rozmawialam kiedyś w liscie,
                rozumiesz?

weszłam w link i okazało się, ze widze swoją pocztę, wszystkie listy, wszystko

jak to jest mozliwe, zeby wyszukiwarka otworzyła moją pocztę, nie wchodziłam
                przez gazetę.pl
            • hubkulik Bez znajomosci hasla nikt na poczte nie wejdzie 20.01.05, 21:26
              Ale ja bym nie panikowal.
              Bez znajomosci hasla nikt na poczte wejsc nie powinien.
              Tak mi sie wydaje.
              A wiec dziewczyny niepotrzebnie pokasowalyscie chyba.
              Ale milo bylo popatrzec na wasza reakcje.
              hehe

Pozdrawiam Hubert
              • alicja-ciekawska Re: Bez znajomosci hasla nikt na poczte nie wejdz 20.01.05, 21:27
                hubkulik napisał:

> Ale ja bym nie panikowal.
                > Bez znajomosci hasla nikt na poczte wejsc nie powinien.
                > Tak mi sie wydaje.
                > A wiec dziewczyny niepotrzebnie pokasowalyscie chyba.
                > Ale milo bylo popatrzec na wasza reakcje.
                > hehe
                >
                > Pozdrawiam Hubert

Hubciu dzieki za te wiadomosc.
                • hubkulik Re: Bez znajomosci hasla nikt na poczte nie wejdz 20.01.05, 21:28
                  Ale teraz znowu nie jestem pewien jak przeczytalem post Zraniony obok.
                  Ja tam sie w kazdym razie niczego nie boje.

Pozdrawiam Hubert
                  • hubkulik Re: Bez znajomosci hasla nikt na poczte nie wejdz 20.01.05, 21:30
                    Jak przeczytalem ten post

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=19680044&a=19682342
                    • procesor Re: Bez znajomosci hasla nikt na poczte nie wejdz 20.01.05, 21:57
                      A ty tak we wszytsko od razu wierzysz? :)

Jak ci napisze że naprawde jestem wesołą emerytką z Wrocławia co to wnuków
                      pilnuje jednym okiem a drugim w ekran kompa patrzę tez uwierzysz??
                      • zraniony1 Re: Bez znajomosci hasla nikt na poczte nie wejdz 20.01.05, 22:00
                        a czemu nie? mało tutaj babć? ja już też prawie jestem babcia i co? Gdybym sie
                        dobrze ostarała, to tak mogłoby byc, hihi
                        • procesor Re: Bez znajomosci hasla nikt na poczte nie wejdz 20.01.05, 22:09
                          zraniony1 napisała:
                          > a czemu nie? mało tutaj babć? ja już też prawie jestem babcia i co? Gdybym
                          > sie dobrze ostarała, to tak mogłoby byc, hihi

Problem nie w tym że mogłąbym być babcią, tylko w tym że przez parę lat na
                          forum twierdzałam że jestem kimś innym "nie-babcią". Opowiadając teraz że tak
                          naprawdę jestem babcią - hmm, trochę niezbyt wiarygodne by to było, co?

Staram sie nie kłamac. :)
                  • zraniony1 Re: Bez znajomosci hasla nikt na poczte nie wejdz 20.01.05, 21:30
                    JA JUŻ TEŻ NIE,BĘDE WSZYSTKO OD RAZU PRZESYŁAŁA DO SIEBIE NA OUTLOOKA I JUŻ.
                    NIE CHCIAŁO MI SIĘJEDNAK TEGO ROBIĆ Z 48 LISTAMI
              • zraniony1 Re: Bez znajomosci hasla nikt na poczte nie wejdz 20.01.05, 21:27
                smiej sie,śmiej.

ja akurat rozmawiałam z ludźmi o ich bardzo prywatnych sprawach i nie
                chciałabym, zeby ktokolwiek miał do tego dostęp.

Szkoda mi tylko tych listów, bo czasami do nich zaglądałam, zeby sobie coś
                przypomniec, porównac. NO SZKODA MI.
      • m.malone Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 00:50
        hubkulik napisał:

> Ale to racja. Ja do swojej wszedlem bez logowania, bo juz sie logowalem na
        > forum.

Tak było od dawna. Kiedy sie logujesz - podajesz hasło. Nie wiedziałes o tym?
    • zraniony1 Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 20:46
      MOJA STARA POCZTA JUŻ NIEAKTUALNA, TERAZ BĘDĘ ZRANIONY1

JUŻ WSZYSTKO POKASOWAŁAM, WIĘC NIKT NIE PRZECZYTA, ALE TRZEBA TO ZGŁOSIĆ, TAK
      NIE MOZE BYĆ
    • procesor Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 21:22
      MOżesz dokłądnie opisac JAK to zrobiłaś?
      • zraniony1 Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 21:26
        opisałam wyżej

co najśmieszniejsze, rozmawiałam też z kimś o kimś i po wpisaniu tej osoby
        nicku również weszłam w swoją pocztę, pomimo, ze zlikwidowałam konto. Co jest d
        diabła.
        • procesor Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 21:53
          zraniony1 napisała:
          > opisałam wyżej
          > co najśmieszniejsze, rozmawiałam też z kimś o kimś i po wpisaniu tej osoby
          > nicku również weszłam w swoją pocztę, pomimo, ze zlikwidowałam konto. Co jest
          > d diabła.

Gucio a nie opisałaś.

Coś ściemniasz. Co wpisałaś konkretnie w wyszukiwarkę?
          • zraniony1 Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 21:58
            procesor, napisze Ci to prywatnie, ok?
          • zraniony1 Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 21:59
            nic nie napisze, bo Twoja poczta nie wchodzi, tak jakbys nie miał adresu, ale
            jazda
            • procesor Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 22:06
              Zalogowanam - więc i konto jest , aktywne jak najbardziej..
              • alicja-ciekawska Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 22:09
                procesor napisała:

> Zalogowanam - więc i konto jest , aktywne jak najbardziej..

sprawdzilam i ja ,przeszla wiadomosc odemnie do Ciebie.
                czyli okey
              • zraniony1 Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 22:13
                ok, ale kiedy ja wchodze w Ciebie (hihi, fajnie brzmi), to okazuje się,ze nie
                mam adresu, łapiesz?

• zraniony1 Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 22:17
                wysłałamci list, wpisałam Twój nick recznie. poczta poszła na procesor@gazeta.pl
                • charmaine Ja też chcę! 20.01.05, 22:18
                  Pliz, pliz, plizzzzzz, ok?
                  Wytłumacz, jak to zrobiłam. Czekam na małpę.
                  • zraniony1 Re: Ja też chcę! 20.01.05, 22:20
                    charmain, no co Ty? stara plotkarka jestes, nie powiem i juz
                    • charmaine Re: Ja też chcę! 20.01.05, 22:23
                      Ejże, stara to stara, ale plotkara?
                      Przepraszam, nic nie rozumiem.
                      Nie sądzę, żebyś wiedziała, co piszesz.
                      Jeśli tak - o przykłady poproszę, no przynajmniej o jeden.
                      Jeśli plotkuję, to nie powinnam się bać, że wyjdzie na jaw, tak więc z grubej
                      rury wal, kobieto. Przynajmniej czegoś nowego się dowiem o sobie.
                      • zraniony1 Re: Ja też chcę! 20.01.05, 22:39
                        hihi, na żartach sie nie znasz????

napisałam do Ciebie
                • procesor Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 22:36
                  pusto

a inne doszły :)
                  • zraniony1 Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 22:39
                    od charmaine dostałam, od Ciebie nic
                    • zraniony1 Charmaine, prześlij proszę procesorce 20.01.05, 22:40
                      • procesor Znikam juz dzis - jutro sprawdze.. ntxt 20.01.05, 22:44

• vielonick Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 20.01.05, 23:57
      ;)))))

a teraz wyloguj sie z gazety
      i zacznij szukac na google od nowa
    • kingakunowska Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 00:25
      O Święta Panienko! :-O
      • kingakunowska Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 00:29
        Wykończycie mnie nerwowo! Ale sprawdziłam, faktycznie jest link na pocztę, ale
        jak jestem wylogowana, to trzeba się najpierw zalogować, czyli wszystko gra.
        A już myślałam, że wydadzą się moje niecne spiski :-)))))))))))))))
    • pazurekj Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 02:23
      bzdura, sprawdzałam, nie wierzcie
    • leksheygyatso Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 11:03
      witam,
      Szanowny Panie proszę się nie neiepokoić.
      pana problem wynikał z tego że szukał pan na googlu będąc zalogowanym na
      poczcie gazeta.pl
      sprawdzióem to i faktycznie kiedy jest pan zalogowany w gazeta.pl korzysta pan
      z wyjścia na fora ze skrzynki i odwiedza inne strony w tym czasie, faktycznie
      po wpisaniu w wyszykiwarke google pojawia sie w wynikach wyszukiwania własnego
      adresu na google aktywny link do skrzynki,który ja otwiera LAE TYLKO JAK JEST
      PAN ZALOGOWANY
      po wylogowaniu link jest nieaktywny i otwiera strne pocztowa portalu gazeta.pl
      i trzeba znowu wpisać hało i login.
      pozdrawiam
      życze wszystkiego najlepszego
      OM MANI PADME HUNG HRI
      lekshey
      • hsirk Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 11:17
        Jaki Pan???? To znowu Marta po oblaniu na tym forum egzaminów ze wszystkiego w
        czym chce brylowac taraz po prostu nie zdała z logiki i opanowania emocji.

A mówiąc krótko, panikara.
        • zraniony1 Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 11:25
          teraz już spanikowałam, fakt, przyznaję się. Nie chciałam,zeby cokolwiek z tego
          o czym rozmawiałam z kimś wypłynęło. Jednak już się uspokoiłam. okazało się, ze
          nie ja jedna jestem panikara, wiec uśmiech mi na twarzy wystąpił.
          Poza tymwszyscy wiedza, ze ja to marta, cały czas o tym trąbiłam, nie wiemczemu
          więc musiałeś to dopisac.
          • login_niedostepny Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 12:01
            a nie macie czasem opcji pamietania hasla na kompie:D??
            • zraniony1 Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 12:06
              już jest ok,wiem już o co w tymchodzi, ale w pierwszej chwili byłam
              rzeczywiście zaskoczona. niepotrzebnie tylko pokasowałam listy.
          • hsirk Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 13:39
            Cóż, Martusiu, jak na socjologa - badacza wykazujesz wręcz przyrodzona skłonność
            do wyciągania błednych wniosków na podstawie idiotycznych, niesprawdzonych
            przesłanek. Nie wiem, ile zarabiasz, ale z całą pewnością zbyt dużo. Po prostu
            nie nadajesz się do tej pracy.

A przecież mogłabyś być taką dobrą bibliotekarką - cytaty, pozycje, katalogi,
            klasyfikacja to Twój żywioł.

Czucia zero. Wyczucia także.

Pozdrawiam serdecznie.
            • zraniony1 Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 15:21
              fakt, to mój żywioł, ale poza tym to o co Ci chodzi z tą pensją?
            • zraniony1 Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 15:23
              i nie denerwuj mnie dzisiaj, idę na egzamin, trzymaj lepiej za mnie kciuki. Do
              uslyszenia wieczorem. papa
              • alicja-ciekawska Re: Szok. Przez wyszukiwarke do własnej poczty ga 21.01.05, 15:27
                zraniony1 napisała:

> i nie denerwuj mnie dzisiaj, idę na egzamin, trzymaj lepiej za mnie kciuki. Do
                > uslyszenia wieczorem. papa

to zes ciotka nas nastraszyla
        • m.malone Krish?? To Ty??? nt 21.01.05, 12:35

• zraniony1 Re: Krish?? To Ty??? nt 21.01.05, 12:37
            pewnie,ze to krish, a kto inny mógłby powiedzieć,ze to marta pisała hihi),
            chyba tylko GF
        • hubkulik Witaj krish! 21.01.05, 12:43
          :)
          graba
          • forumromanum NIE KUMAM? 21.01.05, 12:59
            a ja nie kumam? jakto przez google do poczty? próbowałem tak zrobić z własnym
            adresem i nijak... może mało zdolny jestem....?
            a jeśli już tak sie zdarza to trzeba to chyba gdzieś zgłosić..nie?
            • zraniony1 Re: NIE KUMAM? 21.01.05, 13:02
              jeśli rozmawiałes w listach (przez pocztę) o jakims nicku z tego forum, to
              wrzuć ten nick w wyszukiwarkę www.gogle.com.pl i zobacz co się dzieje. może na
              wszystkie nie działa, ale na ten co ja wrzuciłam udało się.
              • m.malone Re: NIE KUMAM? 21.01.05, 13:29
                Tylko jeśli jestes zalogowana. Spróbuj np. z moim nickiem. Nie uda się:)
                • forumromanum Re: NIE KUMAM? 21.01.05, 13:39
                  u mnie robi tak:
                  wpisuję : gogle.pl - przekierowuje mnie na google i rozłącza z gazetą
                  zalogowaną...
                  mimo iż pokazuje,że jestem zalogowany musze zalogowac się jeszcze raz....
                  ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka