fleuret 21.01.05, 10:26 co jest lepsze armia lwów dowodzona przez barana, czy armia baranów dowodzona przez lwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kristy23 Re: zagadka 21.01.05, 10:29 Armia krolikow dowodzona przez szczura...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: zagadka 21.01.05, 10:35 Niech stana do walki to sie przekonamy. ...ze zadna z nich. Pozdrawiam Hubert Odpowiedz Link Zgłoś
wykrywacz.klamcow Re: zagadka 21.01.05, 11:33 Nie mozna podac wlasciwej odpowiedzi kierujac sie jedynie uprzedzeniami rasowymi Odpowiedz Link Zgłoś
wykrywacz.klamcow Re: zagadka 21.01.05, 12:52 To prosze podac wiecej informacji niz tylko to co dotyczy ras Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: zagadka 21.01.05, 13:21 oto informacje Energia i radość życia wyróżnia Lwy spośród innych . Optymizm i poczucie humoru zjednują Lwom przyjaciół i pomagają przetrwać trudne chwile. Lwy nie przejmują się niepowodzeniami i szybko się uczą - także na własnych błędach. Lwy są wielkoduszne i sympatyczne, nie wahają się pomagać innym. Lwy lubią się dzielić tym, co mają najlepsze - i w swoim przekonaniu właśnie na najlepsze rzeczy zasługują. Złośliwi posądzają Lwy o ciągłe przechwalanie się i nieodpartą chęć imponowania innym. Rzeczywiście: przepych i luksus towarzyszy Lwom, a dzięki odważnym decyzjom zazwyczaj dochodzą one do majątku. Lwy lubią przebywać z ludźmi, nie pielęgnują uraz - choć gdy się złoszczą lepiej uciekać! Aktywność i odwaga to główne cechy Barana. Barany to osoby silne i energiczne. Z trudem poddają się władaniu autorytetów, cenią wolność i indywidualność. Są optymistami i potrafią się bawić. Aktywne i przedsiębiorcze Barany to osoby niezastąpione wszędzie tam, gdzie trzeba wykazać się odwagą oraz zdecydowaniem. Ich energia czyni możliwym każde przedsięwzięcie, a zapał przekonuje najbardziej niezdecydowanych. Czasami jednak Barany najpierw zaczynają działać, a dopiero później zastanawiają się nad skutkami swoich poczynań. Długotrwałe planowanie i trudne strategie nie są mocną stroną Baranów - są one raczej wojownikami niż dyplomatami. Największą wadą Baranów bywa niecierpliwość. Barany pragną natychmiast realizować swoje marzenia i z trudem decydują się na czekanie czy kompromis. Barany nie potrafią ukrywać swoich uczuć, są szczere i otwarte. Czasami jednak niechcący ranią innych - nie potrafią bowiem kłamać lub przyznawać innym racji jedynie "dla świętego spokoju". Zapytane, szczerze przedstawiają swoje sądy, nie liczą się przy tym z opiniami innych osób czy społecznymi konwencjami. Nie lubią się też długo gniewać, często pierwsze wyciągają rękę na zgodę. Odpowiedz Link Zgłoś
wykrywacz.klamcow Re: zagadka 21.01.05, 14:45 Znowu cos co ja okreslam mianem "uprzedzen rasowych" - garsc stereotypow i tyle. Konkret. Cechy dowodcy, cechy armii - tych konkretnych, a nie "standardowych". Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: zagadka 21.01.05, 14:56 razaz zaraz to ja zadałam zagadkę i mam odpowiadać przy tablicy? Odpowiedz Link Zgłoś
wykrywacz.klamcow Re: zagadka 21.01.05, 16:05 Kiedy przy tych danych to zagadka w stylu: "co jest wieksze - pucio czy mucio?" Zgaduj. Odpowiedz Link Zgłoś
baabett Re: zagadka 21.01.05, 13:42 jeden lew twierdził, że to drugie skończył na wyspie Św. Heleny Odpowiedz Link Zgłoś
hubkulik Re: zagadka 21.01.05, 13:43 A zagadki to zadawal Sfinks, czyli lew z glowa kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: zagadka 21.01.05, 16:29 fleuret napisała: > co jest lepsze > armia lwów dowodzona przez barana, to tylko baranowi sie wtedy wydaje, ze dowodzi ta armia ;) > czy armia baranów dowodzona przez lwa? nooo.. to juz czesciej spotykane tak wiec, pierwsze nie istnieje, a drugie sie zdarza Odpowiedz Link Zgłoś
siestas prosze czekac, prosze czekac... 22.01.05, 17:30 zapomniala Panna jeszcze dopisac: - wrzuc monete... Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: odpowiedz brzmi 24.01.05, 11:13 " Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana." Napoleon Bonaparte Odpowiedz Link Zgłoś
baabett Re: odpowiedz brzmi 24.01.05, 11:18 czemu nie uznałaś mojej odpowiedzi? myślałam już, że błędna Odpowiedz Link Zgłoś
fleuret Re: odpowiedz brzmi 24.01.05, 11:38 uznałam, ale zwlekałam z ogłoszeniem wyników przepraszam proszę powiedzieć jaka ma byc nagroda fleur Odpowiedz Link Zgłoś
baabett Re: odpowiedz brzmi 24.01.05, 11:47 > proszę powiedzieć > jaka ma byc nagroda jakiś kolejny ciekawy wątek:) Odpowiedz Link Zgłoś